Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 aug 17 reacties

Wil je zien: dit droeg Máxima in Brazilië

Het is de hoogste tijd om weer eens met Máxima in een tijdmachine te stappen. De bestemming deze keer: november 2012.

In deze maand brachten Willem-Alexander en Máxima een meerdaags bezoek aan Brazilië. Qua mode kwam er van alles voorbij. Zo droeg de prinses bij de start een lila japon van Natan, die geïnspireerd was op een jaren ’60-jurk van Jackie Kennedy.

19-11-2012 (c) PPE/Nieboer
19-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Op dag 2, oftewel 20 november 2012, kwam er een rood-wit ensemble van Natan in beeld.

20-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Voor de netwerkborrel die avond werd er snel gewisseld van kleding. Máxima’s groene jurk komt uit een eerdere collectie van Malandrino.

20-11-2012 PPE-Agency

Aan de achterzijde van de jurk gebeurt ook van alles.

20-11-2012 (c) PPE/Nieboer PPE-Agency

Dag drie werd afgetrapt in een zwart-wit ensemble van Natan.

21-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Tijdens de opening van een expositie over Nederlands-Braziliaanse kunst kwam er een rood-wit ensemble van Natan in beeld.

21-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Zeg je Brazilië, dan zeg je schuddende heupen. Máxima danste een dansje mee in een okergele jurk van Natan.

PPE/Nieboer

In 2012 werden er -naast peeptoes- ook volop peplums gedragen. Dit ontwerp met zwarte rand komt uit de koker van… je raadt het al…. Natan.

22-11-2012 Rio (c) PPE/Nieboer

Voor Máxima die avond een netwerkreceptie bijwoonde, trok ze eerst een asymmetrische little black dress aan. Ontwerper? Onbekend.

22-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Op de laatste dag van de vijfdaagse reis kwam er een zwart broekpak van Stella McCartney in beeld. Let ook even op de gele accenten.

23-11-2012 (c) PPE/Nieboer

Met een persgesprek en poseermoment werd de econimische missie afgesloten. Voor een wat vrolijker plaatje had de prinses snel een ander pak aangetrokken. Mét peplum, mét oranje streep en van Natan.

23-11-2012 (c) PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Altijd leuk, een blik terug in de tijd. Wat vind ik de okergele jurk nog steeds mooi! Ook het rode Natan ensemble van dag 2 vind ik nog steeds prachtig, leuk ook hoe het haar daar zit met de middenscheiding.

Heerlijk die terugblikken!
Ze geniet echt op deze trip, nog wat meisjesachtig.
De outfits waren goed gekozen, behalve inderdaad dat zwarte jurkje. Geing dat t bij de royals ook wel eens wat minder uitvalt.
Voor t komende halfjaar nog geen staatsbezoeken gepland?

Staatsbezoek Zuid-Afrika in oktober!

De roklengte past helemaal niet meer voor deze tijd, indertijd was dit misschien mooi maar dit is echt passé.

Ik vind alle outfits leuk voor de jongere Maxima, behalve de peplum-top. Ik vind haar haar ook mooi vallen en een mooie kleur voor toen.

Allemaal leuke kleding! Natan had toen nog een heel andere stijl lijkt het wel.

Geinig om weer een jongere Maxima èn Willem Alexander te zien. Andere tijden, ander modebeeld, zoals bij ons allemaal als we terug kijken. Ze heeft overal haar best gedaan en een ‘Latina look’ neer gezet, die bij haar past. Destijds varieerde ze veel meer met schoenen, hoe leuk is dat, haar keuze van schoeisel is best saai geworden. Dus niet alleen flitsende tassen aanschaffen, maar ook eens andere schoenen, geen Natan flippers, en ook niet persé torenhoge hakken, maar er is zoveel moois te koop….

Grappig om terug te kijken.
Het rood wit esemble van Natan staat haar leuk, jammer ook toen al bijna op elke foto haar haren los. En veel nadruk op sieraden, accessoires.
Dan is de laatste outfit het mooist, neutraal en passend. Alleen niet naast het pak van haar man….
En de groene jurk is wel erg bijzonder gecombineerd met schoenen en sjaal? Waarom zou daar niet beter op gelet, afgeraden worden?

Altijd leuk zo’n terugblik.
De roklengte was toen korter en zou nu niet meer gepast zijn, maar wat stond deze lengte Maxima mooi (geen wonder met zulke mooie benen!). Om jaloers op te zijn.
Het rood/witte pakje vind ik heel geslaagd. Staat haar heel goed; gekleed en toch jong en hip.
Zoals lente-Tine al voorstelde: dat jasje in combinatie met een langere rok of broek zou nu nog heel leuk zijn. En anders hoop ik dat één van de prinsessen (Alexia?) het geheel nog eens aantrekt, lekker met sneakertjes eronder.
Deze little black dress heb ik nooit mooi gevonden, maakt vierkant aan de bovenkant. Maxima heeft mooiere exemplaren in de kast hangen.
Het groene jurkje van Malandrino daarentegen vind ik een toppertje (inderdaad ook aan de korte kant), maar de halternek met stenen bezet en de kleur van het jurkje maken het heel bijzonder.
De peplums zijn nu ook gedateerd, maar vond ik haar altijd erg goed staan en maken het van een gewone blouse met rok of rok met jasje net dat beetje meer.

Ik vind eigenlijk alle looks heel erg leuk. Ze was wel duidelijk jonger (logisch als het meer dan 10 jaar terug was), waardoor ik niet weet of ze de outfits nog eens moet dragen. Wel leuk om te zien dat ze aantal schoenen nog steeds draagt!

Wat een ontzettend leuke blog weer. Altijd leuk om terug in de tijd te gaan met dit soort onderwerpen. Voor mij springen het jurkje a la Jacky Kennedy, het rood witte pakje en dan vooral het jasje, het zwarte avondjurkje het okergele jurkje en het zwarte broekpak. Sommige jurkjes kunnen niet meer, want , te kort maar het jasje van rood witte pakje zou ik graag nog eens anders gestyled terugzien. Verder dank ik dat veel hiervan al in de zak van Max is verdwenen.

Wat mij betreft hoeven deze outfits niet meer op herhaling.
Ze pasten in het modebeeld van toen én bij de jongere Maxima.
Valt mij wel op dat diverse kledingstukken ook destijds al te strak waren om echt mooi te vallen.
Fijn dat Maxima tegenwoordig wat meer variatie toont in haar kapsels, wanneer ze op werk-of staatsbezoek is.
De uitstraling van Maxima op de laatst getoonde foto vind ik qua houding, haardracht en gezichtsuitdrukking heel aandoenlijk en lief.

Echt leuk om dit weer terug te zien. Dit was wel een staatsbezoek met een heleboel toffe outfits. Het gele jurkjes staat in mijn favorieten top 10. Ook het oranje broekpak en het paarse jurkje vind ik heel erg leuk en toch ook weer leuk die mode van boven de knie te zien
Het zwarte broekpak en de peplum outfit vond ik toen ook geweldig en zijn nu nog steeds mooi. De ander outfits doen niet zoveel voor haar. Zeker de avondkleding niet.

Wat is het toch jammer om mooie kleding zo te verprutsen door het veel te strak te dragen.
Het Jacky O. jurkje blijft leuk, alleen te kort om nog te dragen. Het groene jurkje is ook leuk, alleen waarom lichtblauwe schoenen en een bruine stola erbij .??
Jammer dat het rokje van het rood/ witte pakje ook te kort is, maar het jasje bij een uni rode of witte rok, of jurk , zou ik zeker eens proberen .
Ik zie alleen maar sluike haren, waarschijnlijk geen kapper mee op reis ?

Ik vind de okergele jurk en het zwarte pak nog steeds mooi. Verder grappig om te zien hoe mode veranderd in 11 jaar. In dat licht gezien vind ik het eerste jurkje en het rood-witte setje erg mooi.

Leuke variatie! Die kokerrok met peplum in grijs/zwart tjonge.. waarom?
Veel is leuk maar helaas is veel ook echt te strak. Zo jammer en maakt het zo onrustig met de trekkende naden.
Vind vooral het Stelle pak geweldig maar dat komt ook wellicht omdat dit het dichts bij de Máxima van nu staat (hoe wel haar nu vaak zien)

Gelukkig heeft ze nu ook een veel betere kapster qua kleuring