Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 aug 25 reacties

Dit droeg Máxima in Argentinië

Het is de hoogste tijd om weer eens met Máxima in een tijdmachine te stappen. De bestemming deze keer: maart 2006.

In deze maand bracht koningin Beatrix een staatsbezoek aan Argentinië. De Prins van Oranje en prinses Máxima vergezelden haar daarbij.

Dat de prinses qua mode goed haar best had gedaan, werd bij de aankomst al wel duidelijk. Naast een roze robe manteau met broderie d’art en beklede knopen, droeg Máxima een wagenwiel van een hoed.

PPE/Nieboer
30-03-2006 Staatsbezoek Argentinië. (c) PPE/Nieboer

Wil je meer van de roze mantel zien? Bijvoorbeeld de vier andere draagmomenten? Neem dan een kijkje in Máxima’s online kledingkast.

Tijdens de welkomstceremonie kwam er een andere -eveneens nieuwe- mantel in beeld. Een witte, met accenten van zwart kant. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan.

30-03-2006 Staatsbezoek Argentinië. (c) PPE/Nieboer

Benieuwd naar de andere draagmomenten van de zwart-witte set? Neem dan een kijkje in Máxima’s online kledingkast.

Voor het banket die avond had de prinses een zwarte cocktailjurk met tule bovenlaag laten maken.

30-03-2006 (c) PPE/Nieboer

Bij de première van Zwartboek kwam de jurk opnieuw in beeld. Zie je het doorkijkje?

12-09-2006 Zwartboek (c) PPE/Nieboer

Op dag twee van het staatsbezoek kwamen er opnieuw drie outfits in beeld. Naast een wit complet met gouden accenten, kwam er een rood jasje met beige broek in beeld en een paarse cocktailjurk. Alle sets zijn gekocht bij Natan.

PPE/Nieboer

Op de derde en laatste dag van het bezoek droeg Máxima één jurk in twee verschillende uitvoeringen. Eerst met een los strikceintuur en een relevé, later met een jasje à la Jackie Kennedy en een cloche (pothoedje).

PPE/Nieboer

Zeg het maar: welke set vind jij het mooiste?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De eerste! Jammer dat we haar met deze stijl niet meer zien…
En ik denk dat ze door de jaren heen zoveel ontwerpers bij de hand heeft gehad en ook zoveel stijlen heeft ontwikkeld dat ze niet een stijl heeft zoals haar schoonmoeder of Mathilde of Kate en Victoria. Noem maar op.
Amalia lijkt dat minder te hebben, is ook gelukkig al een echte persoonlijkheid geworden! Misschien lijkt ze op haar vader/oma? 😉
En nog een puntje, niet om te zeuren maar waarom altijd die losse haren (zelfs onder een hoed)? Zo jammer!

De eerste looks en de laatste vind ik heel leuk staan, behalve dat de roze mantel een beetje strak zit. Van de drie foto’s naast elkaar vind ik de middelste met broek ook voor nu nog leuk. En die gulle lach verdwijnt niet gauw!

Behalve het zwarte cocktail jurkje kan geen van deze sets me echt bekoren.
En net als wat Ans zegt….Beatrix had een koninklijke uitstraling…. een meer standvastig en zekere look.
Maxima heeft van alles…soms degelijk, soms jeugdig,soms gewaagd.

Hier zie je ook weer dat Beatrix (hoewel slechts 1x hier afgebeeld) een perfect gevoel voor stijl heeft. Beatrix heeft altijd een tijdloze koninklijke uitstraling. Zij is iemand die altijd heel strak heeft vastgehouden aan een verschijning die helemaal bij haar past. Stijlvastheid vind ik zo knap en daarom bewonder ik denk ik Catherine en Mathilde ook zo met hun mode-keuzes.
Ik vind Beatrix haar oudere looks uit de 80’s, 90’s enzovoorts ook nooit gedateerd aandoen: het is altijd Beatrix-proof. Met dat geweldige speciaal voor haar ontworpen kapsel en altijd fraaie hoeden. Op de een of andere manier mis ik deze stijlvastheid bij Maxima, maar misschien zie ik het verkeerd? Persoonlijk kan mij bijna geen een van deze looks – het zit ‘m vooral in de accessoires, haarstijl, schoeisel, tasjes, hoedkeuze, echt bekoren.

Eens! Soms met staatsbezoeken lijkt Maxima de Koninklijke touch te hebben, maar meestal stuitert ze alle kanten op. Er zit geen lijn in, geen vaste basis. Als ik naar Catherine kijk heeft zij op de één of andere manier een soort van vastigheid in kleding, accesoires etc gevonden, ook al staat ze met laarzen aan, of draagt ze een tiara. Hetzelfde met Mathilde, Mary, Letizia etc. ze behouden op de een of andere manier hun Koninklijke uitstraling vast. En dat is precies wat ik veelal mis bij Máxima.

Last edited 10 maanden geleden by Jacqueline

Ik snap wat je bedoelt. Je kleding kan niet altijd iedereen bevallen. Je hebt wel eens een mindere dag en smaken verschillen. Maar Beatrix was altijd duidelijk de koningin, ze straalde een bepaalde waardigheid uit. Bij Maxima kan het alle kanten uit. Zeker als ze in Nederland bezoeken aflegt, mag haar kledimg naar mijn mening meer aandacht krijgen. Haar charme en aandacht vergoeden dan gelukkig veel. En ik moet erbij zeggen dat Beatrix en Elisabeth niet zo op hun uiterlijk werden beoordeeld als de huidige prinsessen en koninginnen.

Helemaal met je eens, Beatrix en ook Elizabeth van Engeland , dat waren de meest stijl vaste koninginnen.
Knap hoe je dit zoveel jaren vol kan houden, en ook zo tot in de perfectie.
Maar Maxima is een shopper, en ik denk ook niet dat ze er erg veel tijd in steekt.
Als je leest hoe vaak Beatrix met haar couturier in overleg ging ,,diverse pas sessies, en dan nog de accessoires erbij….. .. pffffff
Wel leuk dat Beatrix vaak zelf stoffen kocht, daar was ze een liefhebber van .
Ze heeft hele mooie stoffen gekocht in Italië tijdens haar vakantie s ., waar dan in overleg de creatie,s van werden gemaakt.
Maar Maxima is een vrouw van deze tijd, dus alles moet snel , waarschijnlijk vaak online, en daardoor minder stijl vast denk ik.

Interessante analyse! Het lijkt me ook super ingewikkeld om een signatuur stijl te ontwikkelen, zeker als je van veel soorten kleding en stijlen houd. Is maar weinigen gegeven denk ik. Probeer het zelf ook: mislukt altijd. Toch zou ik als koningin wel hiervoor gaan, met een goede stylist (of team) die de gehele garderobe bestiert en bepaald. Niet zelf gaan shoppen , tenzij voor privé gebruik, maar alles professionaliseren. Ik vind overigens niet dat Maxima helemaal de plank mis slaat hoor, ze draagt prachtige stukken, maar ik mis Beatrix’ professionaliteit.

Ik zou zeker als koningin een professional in de arm nemen voor de kleding, en ook een kapster, je vertegenwoordigd toch je land, en ook in eigen land wordt er van een koninklijk bezoek toch echt wel perfectie verwacht .
En als je mooie , goed passende kleding in goede stoffen koopt, dan kan je die zonder problemen echt meerdere keren dragen ,

Maxima heeft absoluut hele mooie kleding in haar kast, echt topstukken.
Maar het ging mij meer over stijlvast, en dat heeft ze absoluut niet.
En ik denk dat een vaste couturier meer let op de details , zoals de gelegenheid waarvoor je het wilt hebben, maar ook je figuur,

Daarmee zitten we helemaal op 1 lijn Elisah!

Helemaal mee eens !!!
Voor mij blijft beatrix niet alleen de intelligente koningin maar ook de kunstenares of maw een “vrije geest” die oa zelf ontwerpt en gaat voor haar eigen mening … kortom een persoonlijkheid en aldus een voorbeeld .
Voor mij is maxima idd de vrouw van deze tijd , intelligent maar meelopend met oa de influencers … terecht zoals hierboven gezegd een shopper zoals zovelen vandaag de dag ….

Mooi gevonden: een ‘vrije geest’.

Maar Catherine, Mathilde, Mary zijn ook vrouwen van deze huidige snelle tijd maar zij weten wél degelijk hun stijl, en daarmede hun uitstraling vast te houden en passende kleding aan te schaffen. Hoe zit dat dan?

Last edited 10 maanden geleden by Jacqueline

Catherine heeft een styliste, Mary en Mathilde weet ik niet, maar misschien dat deze dames er gewoon meer tijd aan besteden? Mathilde draagt veel Nathan, maar bij haar past het veel beter, en ook minder gekreukt Kleding verreist ook zorg en aandacht , en daar gaat tijd in zitten

2006 was nog als Prinses, al (ruim) 10 jaar Koningspaar, nog geen nieuw Staatsbezoek aan Máxima’s vaderland?

De roze en zwart-witte jurk vind ik mooi, maar het outfit van de laatste dag ook. Beide combinaties vind ik leuk, maar ik vind deze cloche bij Máxima minder.

Mooi Mooi Mooi!
Wat zou ik die roze robe manteau en de roze cocktail jurk graag nog eens terug zien. En ech5 jammer dat de prachtuge grote roze hoed vermaakt is. Ook het broekpak vind ik heel geslaagd. Mij vallen de schoenen op: geen mega hoge hakken en toch super elegant. Dit mag van mij wel weer terug in he5 mode beeld.

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Terug in de tijd.
De roze en wit/zwarte outfits met bijpassende grote hoeden vind ik heel chique en elegant staan bij Maxima.
Het zwarte cocktailjurkje doet het ook goed, maar de krinkelplooien in de mouwen vind ik niet mooi.
Ik zou een wijd uitwaaierende korte mouw prefereren.
De ketting is prachtig, evenals het keurig opgemaakte kapsel!
Dag 2 vind ik de eerst getoonde mantel wel mooi, maar de in mijn ogen veredelde cowboyhoed is niet mijn smaak en ik zou de top onder de mantel wat hoger en rond maken.
Het korte, rode jasje op foto 2 zal misschien toen heel modieus geweest zijn, maar oogt minder flatteus op deze broek, waardoor het geheel wat massief overkomt.
En wat een joekel van een hoed….ik vind hem meer grappig dan mooi.
Het kapsel en de ketting bij de paarse cocktailjurk tonen heel charmant! De stof van de japon is mooi, maar ik zou daarvan wat meer voor de top gebruikt hebben.
Dag 3 met de 2 in 1 combinatie:
Wanneer Maxima haar bekende opgestoken kapsel met knot op links gedragen had, zou ik de relevé heel mooi gevonden hebben.
De jurk vind ik fraai, maar ik zou het jasje wel eens open gedragen willen zien.
Zoals nu getoond op foto 2 met dat pothoedje krijg ik ineens een visioen van een ouderwets kostschoolmeisje….🤭

Wat een ontzettend leuke blog. En wat een verschil al met het bezoek aan Slovenië. Al zoveel leuker/mooier. De roze set vind ik mooi en ook het wit/zwarte complet. Het zwarte jurkje “gewaagd” maar wel super en de paarse jurk vind ik fantastisch. Je ziet toch al dat er een eigen stijl ontstaat.

Het bezoek aan Slovenië was een jaar later….

Veel mooiere kledingkeuzes dan bij het staatsbezoek aan Slovenië een jaar later, zoals we onlangs in een blog voorbij zagen komen. De witte set met zwart kant en de roze robe manteau vind ik zeer chique. Ook het paarse cocktailjurkje ziet er mooi uit, een beetje bloot maar wat een plaatje.

O dat zwart/witte geheel met die zwart/witte hoed, ik was en ben er nog steeds weg van. Voor mij de winnaar van dat bezoek.
Ook het zwarte cocktailjurkje is heel geslaagd.
Het paarse cocktailjurkje is helaas niet in z’n geheel te zien, maar wat een mooie bovenkant. Kan me niet herinneren dat ze dat nog eens heeft gedragen. Josine of Petra; weten jullie dat misschien?

Wat een lelijke puntschoenen hadden we toen! Dat pothoedje is echt vreselijk, Juliana had ze ook en mijn oma had er ook vaak een op tijdens de jaren 60.

Leuk om zo n terugkijkje te zien! Ik vind de roze set (hoewel beetje strak) super mooi en ook de wit met zwarte accenten.
Gaf de roze/paarse cocktailjurk destijds nog opmerkingen? Haha, en de zwarte ook gedurfd!