Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 okt 36 reacties

Dit draagt Máxima op dag 2 van het Zweedse staatsbezoek

Vandaag gaan de koning en koningin opnieuw op pad in Zweden. Hier lees je meer over het programma en Máxima’s outfit.

De tweede dag van het staatsbezoek begint met een gesprek met CEO’s van Nederlandse en Zweedse bedrijven over gemeenschappelijke uitdagingen en over de mogelijkheden om de samenwerking te verbreden. Vervolgens vindt de ontvangst plaats van de Nederlandse gemeenschap in Zweden. Hierna is er in het stadhuis van Stockholm een lunch met de burgemeester en met de voorzitter van de gemeenteraad.
In de middag vaart het Koninklijk gezelschap met een elektrische draagvleugelboot van de Zweedse scheepsbouwer Candela naar energiebedrijf Stockholm Exergi. De draagvleugels van de Candela komen bij hoge snelheden naar beneden waardoor de boot opstijgt en minder weerstand van het water heeft. Vanaf 2023 wordt een elektrische draagvleugelboot van Candela die gebruik maakt van deze techniek in Stockholm ingezet in het openbaar vervoer. 
Stockholm Exergi is één van de grootste energiebedrijven van Scandinavië. Het bedrijf is fossielvrij, maakt gebruik van verschillende energiebronnen en wil in 2025 klimaatpositief zijn. Na een rondleiding bij Exergi volgt een bezoek aan het SciLifeLab (Science for Life Laboratory) waar internationale onderzoekers op het terrein van de levenswetenschappen en uit andere disciplines gebruik kunnen maken van de onderzoeksfaciliteiten en samenwerken aan innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. 
’s Avonds bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima als dank voor de gastvrijheid in het Konserthuset een concert aan van het ensemble van violist Tim Kliphuis. 

Mode
Outfit: lampenkapjurk van Natan
Debuut: viering 200 jaar Koninkrijk NL, 2013

Foto: PPE/Nieboer

Blijkbaar zit de jurk erg lekker.

Foto’s: PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zag op beelden dat ze onder de cape op de jurk de grote art deco aquamarijn broche droeg. Erg mooi.

De lampenkap mouwen is niet mijn smaak en met deze cape erover heen oogt het allemaal rommelig. De handschoenen en tasje vindt ik er wel mooi bij staan.

Alles prachtig van top tot teen behalve de cape

Ik ben net zoals Maxima dol op deze jurk, dus blij om hem weer te zien:) Haar haar zit ook echt schitterend!

Dit vind ik heel goed gekozen. Ik vind de jurk mooi en de mouwen grappig en de combi met cape, haar en accessoires kan mij wel bekoren.

Wat ziet ze er prachtig verzorgt uit. Kapsel, jurk en cape? . Echt heel classy. Zag in eerdere opmerkingen misschien de lampenkappen verwijderen voor een meer tijdloze look.Maar de mouwen maken de jurk ook wel weer bijzonder. ( ik zou er zelf geen soep mee durven eten😉)

Heeft ze deze jurk al niet eens in Zweden gedragen? O nee, ik zie het al ben in de war met aan andere outfit.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Deze japon heb ik altijd heel mooi gevonden, staat Maxima prachtig ook in combinatie met de cape!

De eerste indruk van cape, schoenen, handschoenen en clutch vind ik in combinatie met het ijsblauw van de jurk heel verfijnd van kleur. Gedistingeerd!.
Maar déze jurk van déze stof met dit model én gedragen met de aquamarijnen vind ik niet geschikt voor een zakelijke ontmoeting.( Tegenover Maxima zat de voorzitter van de Nederlandse werkgeversvereniging in Nederland.!)
Deze robe van die prachtige zijde is gemáákt voor een namiddag tuinfeest.Of voor een diner bij kaarslicht in de Oranjezaal met alle wereldleiders, zoals jaren geleden.

De vz VNO had een rood/blauw/wit pakje aan. Ik denk wel mooi maar op de rug aan tafel leek het een sport/trainingsjasje.
Lastig voor Maxima omdat er altijd op een dag zo n reeks van korte ontmoetingen is met een divers karakter.

Vind de jurk op zich prima, maar niet voor deze tijd van het jaar in Zweden, het oogt toch kaal en kil. Dit soort mouwen onder de cape staat rommelig, een jas over deze wijde mouwen kan ook niet, kortom voor dit bezoek was een andere jurk en bijbehorende passende jas een betere keuze geweest. De handschoenen steken nu heel grof af bij het geheel.

Een foto aan vergadertafel.
Als we t over de ministers gaan hebben… dan mag minister Hoekstra even zn kapsel bij laten werken 🙂
https://twitter.com/koninklijkhuis/status/1580111779098595328?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Maxima is vandaag stijlvol gekleed en dit kapsel staat haar keurig.
Toch ben ik niet helemaal enthousiast over de kleuren van haar outfit.
De cape zit vast lekker warm, maar ik vind deze beige tint erg bleek overkomen omdat er slechts weinig van de blauw/groene jurk zichtbaar is en de cape dus overheerst.
Inclusief de gekozen kleur van handschoenen, tas, schoenen en oorbellen voor mij geen krachtige uitstraling van het totaalplaatje.
Echter wanneer ze vandaag deze cape weinig draagt en alleen de jurk zichtbaar is, krijg je een heel ander beeld natuurlijk en gaat mijn gedachte niet meer op.

Ik denk dat het mooier was geweest om in plaats van de cape een lange bodywarmer te dragen. Een beetje een wollige, zodat ie ook nog lekker warm zou zijn. Dan hadden de ballenmouwrn beter tot hun recht gekomen. Nu vind ik het een gevalletje: o het is kouder dan ik dacht ik trek even iets van de kapstok op m’n logeeradres.

Prima jurk vind ik! Ik hou juist wel van de ‘lampenkappen’ – geeft net wat meer swung aan de jurk, anders zou hij toch wel redelijk saai zijn. Niet geweldig met de cape er overheen, maar ik ga er van uit dat die verder binnen uitging.

Wat zit haar haar mooi! Daar istie weer de lampenkappen jurk. Op zich een mooie jurk, goeie lengte en de kleur staat Maxima goed. Ben alleen niet zo dol op de lampenkapmouw, daarom spreekt mij het idee van Elisah aan om er een strakke driekwartsmouw van te maken 🙂
De cape past goed bij deze jurk en de accessoires ook. Skön!
Gisteren droeg ze alleen bij aankomst een cape. Het leek me behoorlijk fris en winderig en was verbaasd dat de cape gedurende de dag niet meer te voorschijn kwam. Stoer hoor van onze koninging om enkel in haar japon te verschijnen. Want…..zo warm was t volgens mij niet.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mooie jurk, maar de cape erover vind ik minder passen, het oogt aar bij de mouwen. De shawl in 2017 vind ik veel charmanter erbij.

Dat ben ik met je eens.

Ja mooi van kleur en een verzorgd beeld. Vind dit nog steeds een leuke jurk. De cape is handig natuurlijk. Misschien was de Bordeaux rode wel een aparte toevoeging geweest met nog iets anders waardoor dat rood met blauwe wordt verbonden. Maar eigenlijk staat deze combinatie gewoon prachtig

Als er morgen nog een dag is, hoop ik op die jurk met die grote zwarte kwasten riem

En idd fijn dat er gerecycled wordt!

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Verzorgde outfit, prima voor de gelegenheid.

Jurk op zich mooi behalve die mouwen. Maar die rare jas vind ik echt lelijk.

Laten we gisteren overdag maar snel vergeten, gisteravond en dit is ook zeer mooi, niet helemaal mijn kleur, maar dat terzijde! Zo willen we onze Koningin toch graag zien! https://www.instagram.com/p/CjnHzQXMJQT/
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Ffemail%2Farticle-11306699%2FKing-Willem-Alexander-Queen-Maxima-Netherlands-greeted-Swedish-royals.html&psig=AOvVaw27XK9cXVtLIqmZqziWVOp8&ust=1665659157677000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjQx8aExtr6AhUbjNgFHWFaCIAQr4kDegUIARCkAg benieuwd waar ze vanavond mee verrast, 2 van de 3 outfits zijn tot nog toe “gerecyceld”, wat mij betreft zuinig genoeg, ook deze gaat al een aantal jaren mee!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Goede jas voor dit overgangsweertje
Wat een mooi kapsel.
Mooie verschijning zo met deze voor ons bekende jurk.

Keurig , hier valt niets aan af te dingen, alleen ben ik geen fan meer van deze mouwen.
Maar ze ziet er absoluut koninklijk uit.
Volgens mij is de jurk nu leuker met een strakke driekwart mouw, en door de glanzende stof behoudt hij toch het koninklijke tintje

Mooie look voor vandaag! Kleuren, kapsel, model jurk en cape, prima. Zelfde pumps als gisteren?

ben geen fan van de mouwen maar t totaalplaatje klopt

Nette outfit, prima geschikt voor een dagprogramma. Ik ben niet zo’n fan van dit soort capes, het lijken mij meer lange lappen stof zonder al te veel model.

Wat zag Kasja Ollogren er prachtig en stijlvol uit gisteren

Zijn daar foto’s van? Kan het niet vinden.

Als de styling bij het staatsbanket wordt bedoeld, zie dan foto 2 bij Robin Utrecht. Ze staat op de foto naast Robert Dijkgraaf

Bedoelde overdag, met een witte jurk(beetje het model waarvan eersr werd gedacht dat Máxima het droeg..

Ik zie net dat Máxima op dag 1 een schoenenwissel heeft gehad.

De blauwe jurk met lampenkap mouwen is weer uit de kast gehaald. Mooi met de beige cape. En weer goed afgestemd op koningin Sylvia. Prima outfit voor vandaag.

Zou er inderdaad contact zijn geweest welke kleding er gedragen wordt?
Ik heb geen idee hoe zoiets werkt……

Haha ik dacht: wat zijn ze vroeg op pad.