Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jun 69 reacties

Deze nieuwe outfit van Máxima verdient een dikke pluim

Máxima heeft een nieuwe outfit en ja,ja,ja, ik geef hem een dikke pluim.

De koningin schafte de jurk aan voor de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Qredits. Deze non-profitorganisatie verstrekt leningen, biedt coaching en geeft trainingen aan (startende) mkb-ondernemers.

Mode
De tweedelige combinatie van Natan heeft een korte mouw en watervalhals, die doorloopt in plooien rond de taille.

De eerste foto:

NLbeeld/Patrick van Emst
PPE/Nieboer

De cocktailhoed van Fabienne Delvigne is inmiddels bij vijf verschillende outfits gedragen.

Ook zonder haarstukjes kan de koningin met een keurig verzorgde knot ten tonele verschijnen.

Royalpress Europe
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
69 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beetje rommelig en niet flatterend…kleur is mooi maar nee deze niet voor herhaling vatbaar

Superleuk. Oh ik vi d dit zo goed bij Màxima passen. Het staat haar geweldig.

Tas en schoenen zijn echt top, kleding en hoed een flop.

De jurk oogt onderaan slordig en is verder heel oubollig

Raar hoedje, geweldig leuke oorbellen. Jurkje…..tja daar moet je van houden. Het oogt flodderig. Maar het draagt denk ik lekker. Kleur oké.

Dit is een leuke, vrolijke jurk waar Maxima mooi mee staat. Ik vind het alleen heel jammer van die lovertjes: die zijn echt een ecologische ramp.

Hopelijk wordt dit niet de nieuwe stijl van Maxima. Ik vind er niks aan! En ook de jurk die ze bij Zeeman droeg niet. Komt bij beide door de onnodige plooien, slordige zoom en wijdte van de rok. Wellicht zou het met een kokerrokmodel en goed afgewerkte zoom wat beter ogen, maar nee, absoluut niet mijn smaak.
Het hoedje vind ik ook niet mooi en die glitterstof oogt zo goedkoop.
Al met al een teleurstelling. Jammer dat ze de geweldige kledingstijl die ze in België liet zien, hier niet doorzet, maar dat is wel vaker het geval bij Maxima helaas.
Al met al ben ik toch veel meer fan van de stijl van Catharina en Letizia, die ons de de laatste weken weer met prachtige outfits verrasten. Bijvoorbeeld de prachtige rode outfit van Catharine en de mouwloze jurk en top van Letizia. Zo mooi.

Ja waar het tot een inmiddels aardig tijdje geleden Maxima was die toch een Royal stijlicoon was, met nadruk op was, zijn het nu toch echt anderen inderdaad zoals Catherine, Letizia, zelfs Mathilde vind ik toch echt beter, netter en zeker chiquer gekleed gaan. Nee aan Catherine kan Maxima al lang niet meer tippen, Catherine heeft Maxima allang ingehaald.
Tegenwoordig is het nog maar af en toe zoals laatst in Belgie dat ze goede uitschieters heeft, maar dat wordt haar ook geadvisseerd door mensen die er verstand van hebben, maar een constante factor van chique en en op maat gemaakte kleding, en stijlvol kan ik helaas bij Maxima steeds vaker minder vinden.

Ik weet niet of het door die rommelige hoofdbedekking komt, maar ik ben niet enthousiast over deze outfit. Ik zou de jurk wel eens willen zien zonder hoed, misschien dat de het dan heel anders overkomt.

Kleur is mooi, staat haar goed vind ik persoonlijk.Maar verder oogt de jurk erg gezocht met die plooien op aparte plaatsen. Om van de zoom maar te zwijgen: hoe slordig zeg!

Dit vind ik niet echt fraai. Bij Robin Utrecht zie je ook hoe strak het zit over de heupen. Niet echt mooi hoe het zit. Ik ben er niet enthousiast overn

Ik wil niet vervelend overkomen, maar ik zie nu ook weer zoveel kreukels, hoe komt dat toch?
Als ik bij andere royals kijk zie ik dat niet of iig veel minder .
Is dat nu alleen kwaliteit van de stof, of ook hoe je gaat zitten en er mee omgaat?
Een beetje zorg en oplettendheid moet toch al helpen?

Hoi Elisah,
Tja dat kreuken is een probleem dat voor iedereen anders is.
Kan door de stof komen (we weten allemaal dat linnen kreukt, dat hoort erbij), maar het kreukt meer bij de één dan bij de ander.
De kwaliteit van de stof speelt natuurlijk ook mee, maar is niet allesbepalend.
Hoe dat komt: mogelijk heeft het met je eigen warmteuitstraling te maken en hoeveel vocht (transpiratie) dat je afgeeft.
Ik heb het snel warm (straal dan ook meer warmte uit) en helaas transpireer ik dan meer: en ja hoor Bingo! de kreukels vliegen erin.
Natuurlijk helpt het wel als je bij het gaan zitten je kleding netjes gladstrijkt, maar ja je beweegt, dus dat blijft een moeilijk ding. Stilzitten is niet voor iedereen weggelegd en dat zou bij onze koningin ook zeker een rol kunnen spelen.
Vele jaren geleden hebben we het in de kledingwinkel waar ik toen werkte over gehad met klanten en hun bevindingen hierover. We zijn toen tot deze slotsom gekomen.
Wie kan er nog meer (uit eigen ervaring) over vertellen?

Ik ben het helemaal met je eens, ik heb zelf ook in de kleding branche gewerkt, en er zijn echt stoffen die heel snel kreuken , en transpiratie is een dingetje,
Maar opletten hoe je gaat zitten , e.d scheelt ook wel hoor.

Ik zit nog even te denken….
Misschien werkt Maxima veel in de auto, tas op schoot, map met papieren,
telefoon enz , .
Dat zou al veel verklaren…

Dat zal zeker uitmaken. En ik zie onze latina koningin nou ook niet erg stilzitten 😉

zo mee eens !

Mee eens !!

Ik associeer pailletten met cocktail party’s en niet zozeer met een werkbezoek. Idem voor de Delvigne. Heel blij dat Max vaker kiest voor Treacy hoofddeksels: betere zijn er niet. Deze look vind ik eigenlijk meer een Laurentien outfit. Outfit 3 (Portugal staatsbezoek) wel fantastisch: graag op herhaling.

Mooie oorbellen en een vrolijke koningin, dat wel.

Ergens hier stond dat het hoedje zo recht op haar hoofd staat, goed gezien inderdaad, wat maakt dat een verschil. Want de hoed is bij de andere gelegenheden heel mooi vind ik. Kon niet de vinger erop leggen wat het nou was maar daar zit het m in.
Het pakje zou mooier zijn geweest zonder alle draperieën, en ruime hals dat maakt het zo rommelig.

Ik vind het best een leuke jurk. Die “ophaal” en plooien, is dat niet gewoon bedoeld om een menopauzebuikje te maskeren? Of zegt dat vooral iets over mijzelf? 😁 hoed kan de vuilnisbak in.

ja inderdaad, dat zou weleens de bedoeling kunnen zijn van dit soort kleding, maar volgens mij heeft Maxima dat helemaal niet nodig

Een vrolijk lachende Máxima, knap hoe ze telkens weer haar werk enthousiast doet. De jurk vindt ik mooi en staat haar goed, maar pailletten vindt ik meer voor een avond gelegenheid. De hoed past er wel bij, maar ik vindt hem niet zo mooi.

Op zich een leuke outfit, maar zou toch iets minder vaak van dat geplooide zien, plooien hier, plooien daar, ben er n beetje klaar mee😞! Verder mooi plaatje, stralende Koningin! Wel n end rijden voor n opening, onderweg nog ergens anders gestopt zoals ze wel vaker doet?

Mijn eerste indruk van bovenstaande foto’s was: wat een vrolijke, betrokken en hartelijke koningin hebben we!
Ik moest wel even over haar outfit verzinnen, wat ik er nou van vond. De kleur is prima, lekker zomers. Het lossere model van de top vind ik mooi. De rok vind ik het net niet, weer die ophaaltjes, blijkbaar de nieuwste rage bij Natan? De stof is feestelijk, maar ook… erg veel pailletten. Ik zou het meer iets voor een feestje in de avond vinden.
En dan het hoedje. Naar mijn idee staat dat bij de 4 eerdere draagmomenten allemaal hetzelfde, nl de bloem aan de rechterkant van haar hoofd. Je ziet Maxima alleen vanuit verschillende hoeken, maar hij staat hetzelfde. Hierbij vind ik de hoed bij de outfit op foto 3 (met de veertjesrok) en het mooie kapsel het mooiste staan. Hij volgt dan goed de lijn van haar kapsel.
Maar hier staat de bloem gewoon recht op haar hoofd… Alsof ze dacht, het kan ook wel zo, weer eens wat anders. Of gewoon niet goed gezien hoe hij stond. Ik weet het niet maar ik vind het jammer, het staat een beetje potsierlijk eerlijk gezegd. Inderdaad is het zo wel iets voor bij Royal Ascot, zoals ik hieronder ook in een reactie las.
Ik heb ook even foro’s zitten kijken bij Robin Utrecht (dank voor de tip! kan even niet terugvinden wie het hier er over had maar ik las het in een van de reacties). Daar staan veel foto’s, ook van opzij, dan vind ik de bloem zo recht boven haar hoofd niet leuk staan.
Maar… het stoort Maxima allemaal niet, ze doet gewoon haar ding (en goed!) en laat ons lekker kletsen 😉 Is mijn idee. Ze draagt gewoon alles met de haar kenmerkende flair.
@ Josine en Petra, wat een leuke gedachte las in in een van de laatste dagen, om deze blog te zien als huiskamer! Dat geeft iets gezelligs/ontspannends aan en precies daarom kom ik vrijwel elke dag even kijken!

Een mooi setje, feestelijk voor de gelegenheid maar niet té. Het lijkt me erg lastig om steeds iets passends uit te zoeken, je doet het niet gauw goed. De kleur vind ik heel mooi en staat haar goed.

Waar is het feestje?
Leuke outfit, verkeerde gelegenheid.

Ik zie de laatste tijd vaak afkeurende reacties als ik over een outfit denk: best geinig. Dat vind ik van deze jurk, maar ook over de groene jurk met het roze hoedje die ze afgelopen week droeg. Ik denk dan vaak: ze kan niet elke dag een galajurk aan. Maar misschien ben ik niet kritisch genoeg voor een modeblog 🙂

Last edited 10 maanden geleden by Eva Kempen

Alles is al gezegd.
Helaas kan ik ook hier niet enthousiast over zijn .

Nee zeg dit vind ik ook totaal geen geslaagde outfit.
Die beige tinten staan haar mooi hoor maar een iets sprekender lippenstift zou het wel wat frisser maken. Vind de knot ook niet keurig verzorgd met die kruin achterop zo zichtbaar.

Last edited 10 maanden geleden by Doro

Van mij geen dikke pluim voor dit ‘soortje van’ flutterig feest-niemendalletje, beetje Albert Cuyperig als u begrijpt wat ik bedoel. 😉
Heur hoofdfrutsels erg onrustig en naar mijn mening ongeschikt voor een dergelijke opening.
De zgn cocktailhoed kwam erg goed tot z’n recht bij outfit 3 incl kunstig opgestoken haar; een prachtige combi tijdens het staatsbezoek aan Portugal?
Nu doorschuiven aub naar de prinsessen-inloopkast!

Ik lees hierro vaker dat Máxima in een jutezak er zelfs nog stralend en enthousiast uit kan zien, we boffen maar! 🤩 Never a dull moment met onze geweldige koningin!

Last edited 10 maanden geleden by PK020

👉🏼 Dit bezoek bedoel ik, mooie foto ook! 📸
https://www.modekoninginmaxima.nl/staatsbezoek-portugal-dag-3/

👉🏼 Het lijkt net alsof de poeder roze tinten bij Máxima beter tot hun recht komen in warm licht en minder tijdens guur weer op een boerenerf ☺️

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Ik vind het ook een erg mooie foto. Ook een leuk rokje heeft ze aan, met die sliertjes.

PK, inderdaad dit is echt zovéél mooier. Keek net nog even op Robin Utrecht, schrok echt van de glitterjurk aan de achterkant🫣.

Ik heb ook op die site gekeken en ik vind de achterkant echt niet mooi, de voorkant wel. Op haar rug zit een hele opvallende naad ofzo en het rokgedeelte zit (te) strak of het tekent zo erg door de pailletten stof.

Last edited 10 maanden geleden by Oranjefan

Een feestelijke opening met een bijpassende outfit. Zo n watervalhals vind ik erg mooi (wil ik ook wel) de rok had gewoon strak gemogen van mij. Goede haardecoratie!

Dit is een serieus bedrijf geworden met het verstrekken van kleine kredietjes waar zij vanaf de start haar steun aan heeft verleend. Dus van dit succes ga je vanzelf al glimmen!

Een opening kan zeker een feestje zijn, maar de hoeveelheid pailletten in combinatie met het ontwerp èn dan ook nog de enorme bloementoef, nou nee. Ik vind het helaas ook een rommelig geheel. Het wordt eentonig, maar deze outfit is door Natan weer hatseflats in elkaar gezet🙉. Begrijp niet dat Máxima dat zelf niet ziet, maar allez. Ze is, zoals altijd, goedlachs en dan valt een slechte zoom en rafelrandje gelukkig niet zo op…..

Last edited 10 maanden geleden by Catherine

Een enthousiaste koningin in een leuk glimmend outfit. Of ik het geschikt vind voor een werkbezoek, daar ben ik niet uit. Hoed vind ik erg leuk en staat haar goed.

Leuk jurkje en door de soepel vallende stof plus de draperieën vind ik deze fascinator eindelijk eens op z’n plaats. Speelse vloeiende lijnen van de japon die worden voortgezet naar boven.
Kleur staat haar zo goed, maar echt; maar weinig kleuren die Maxima niet goed staan. Jaloersmakend 😉
Schoenen en tas zijn mooi gekozen en AnnekeM: inderdaad, ik ken deze armband ook niet. Josine; weet jij meer over deze armband?

Voor mijn gevoel past deze hoed prima bij de Royal Ascot dagen in Engeland. Hij kan naar believen wat gedraaid worden op het hoofd, zodat-ie steeds tikkie anders lijkt en ik vind hem ’t mooist uitkomen bij opgestoken kapsel ( ook al is het knotje klein, staat best geinig hoor)
Maxima heeft dit werkbezoek feestelijk genoeg gevonden om hem te dragen bij deze glittercombinatie.
De top met waterval vind ik heel mooi en zou ik ook wel eens op een andere rok willen zien.
Dit bijpassende rokje is het voor mij niet helemaal door die opgehaalde plooi. Geeft mij een associatie van: ‘haastig aangetrokken en niet helemaal goed hangen.’
Wat een goed gedoseerde en verfijnde sieradenkeuze!
Schoenen, tasje, stralende lach….toppie hoor!

Het spijt me Josine, maar ik ga niet met je mee wat de pluim betreft.
Ik vind het rommelig en erg goedkoop eruit zien, al zal dat zeker niet het geval zijn .
Stof meer geschikt voor iets feestelijks in de avond. En helaas weer zo.n slordige zoom in de rok.
En de hoed (of wat het is ) ook zeker niet mijn smaak.
Maxima is gewoon een type voor een grote hoed zonder frutsels of een pillbox.
En het zielige knotje maakt het er ook niet beter op.

Het spijt me dat ik zo negatief ben, maar ik wil wel eerlijk zijn .

Ik vind de kleur erg saai. Het flatteert Máxima niet. Ik vind het model van het jurkje wel leuk voor de zomer maar dan in een wat spannender kleur.. De hoed vind ik erg gekunsteld.

Die zoom was mij ook opgevallen. Mag toch niet voor een Natan, lijkt wel gewoon doorgestikt.

Wat een mooi japon. Hoed lijkt aan de zijkant iets langer.

Nee, ik kan dit niet mooi vinden. Paillettenjurk oogt goedkoop, cocktailhoedje veel te overdreven voor een dergelijk dagbezoek, het haar duidelijk zelf opgestoken zonder in de spiegel te kijken of het van achteren goed zit. Van mij alleen een pluim voor haar uitstraling, het tasje en de schoenen.

Hm, ik vind de stof wel feestelijk, het model mwah eerlijk gezegd. Erg standaard en zo te zien is Natan jammer genoeg in een heupplooi periode aanbeland.
De ‘hoed’ of wat er voor door moet gaan krijgt van mij een dikke onvoldoende. Wat een rommelig frutselding.

Op zich mooie kleur jurk maar meer geschikt voor een feestje.
Dus snap ik deze outfit op deze plaats gewoon een werkbezoek niet.

Wat een heerlijk spontane foto van onze koningin. Ik vind het een leuke jurk en een feestelijke stof. Mooie kleur ook, dat roze. Alleen de “ophaal” bij de rok vind ik niet zo mooi, de waterval hals wel. Leuke hoed, mooie sieraden. Knotje vind ik niks🤭

Last edited 10 maanden geleden by lente-Tine

Wat een vrolijke en feestelijke outfit! Deze kleur staat Máxima echt geweldig. Op de foto’s op de My Royals site zijn foto’s van de achterkant te zien en lijkt het een top en rok. En wat is dit toch een leuke fascinator. Echt 1 van mijn favorieten dus fijn dat deze vaak gedragen wordt.
Draagt ze nu een nieuwe armband?.

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Wat een vrolijke zomerse outfit, de blijheid die Maxima uitstraalt doet denken dat de jurk ook prettig draagt. Zou er voor tekenen deze jurk in mijn kast te krijgen.

Nou Josine, ik ben het dikwijls met je eens, maar deze keer niet. Ik vind dit niet mooi, want rommelig, zoals zo dikwijls bij Natan, de kleur te flets en bovendien lijkt de stof met al die glitter meer geschikt voor een cocktailjapon en niet voor een dagbezoek. De hoed vind ik te opzichtig voor dergelijk bezoek, als ze dan toch een hoed wil aandoen, dan liever iets kleiner en simpeler.

Volgens mij heeft ze de hoed nu richting linker oor opgezet?
Ik vind dit meer cocktail, maar ook weer leuk dat Maxima dit toch gewoon draagt op werkbezoek. Staat prima en ze straalt.

Ik denk niet dat hij vermaakt is, maar dat ze hem anders draagt .
Het oogt iig. wel anders.

Ik denk niet dat de hoed vermaakt is, maar hij is in mijn ogen gewoon rommelig opgezet. Je ziet op de 4 foto’s van de verschillende draagmomenten dat hij steeds iets anders oogt. Op foto 2 en 3 zit het het mooist, ook de mooiste outfits trouwens.

De bloem zit nu niet meer aan de zijkant maar bovenop haar hoofd, bedoel je dat?

Heerlijk jurkje. Mooie roklengte ook. In combinatie met de hoge hakken een heel elegant beeld. Ik vind alleen het hoedje wat veel ‘gedoe’ hebben. Strakkere modellen passen wat mij betreft beter bij onze charismatische koningin.

Ik vind de hoeden van Fabienne beter bij Maxima passen.
Stijlvoller.
Maar dat is mijn mening hoor .

Een feestelijk ogend jurkje inderdaad.
Zit vermoedelijk heel fijn. En dan een stralend gezicht erboven. Helemaal prima!

Ohjee….
Gelukkig kunnen meningen verschillen. Vind de stof wat goedkoop ogen. En durf te wedden dat alle dames hier, een vergelijkbare creatie in de kast hebben hangen, voor tweede kerstdag bij de schoonouders. Vere van geschikt voor deze tijd van het jaar.

Last edited 10 maanden geleden by daan001

Haha uhhh… je heb vast een saai administratief klusje.

O sorry Daan, dat wordt saai klussen vrees ik.
Ik heb iets dergelijks maar dat draag ik niet met Kerst (dat doet iedereen al), maar heb ik afgelopen november gedragen in Milaan bij de Blue Note Jazz club, zelfs daar meestal casual/spijkerbroek met enkele uitzonderingen (waaronder ik). Foto’s op aanvraag als bewijs te verkrijgen bij mij.
Josine; je hebt een hulpkracht!

ik zag de auto langs ons huis rijden maar ja… ik moest werken
t ziet er schitterend uit en n glunderende arjen gerriten ernaast.
das nou almelo!

Ja, dit is een heerlijke zomerse outfit, lekker los en soepel vallend: helemaal goed!!

Echt een feestelijke outfit, ik vind het top! Leuk hoedje en tasje en pumps ook mooi hierbij gekozen! Zo met het haar omhoog vind ik leuker dan die laatste foto met los haar.

Nou en of wat een gezellig plaatje zo, nog helemaal in de verjaardagsstemming wellicht?