Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 20 mei 0 reacties

Deze kleurrijke handschoenen droeg Máxima de afgelopen tijd

Als Máxima als zakenvrouw op pad is blijven ze thuis, maar staat er een gelegenheid vol pracht en praal in haar agenda, dan weet je één ding zeker: dat ze die dag handschoenen tevoorschijn haalt. In deze blog laat ik je zien welke paren ze gedragen heeft in 2019 en 2020. 

Laten we beginnen met de knalkleuren, want die zijn natuurlijk helemaal à la Máxima. De oranje exemplaren in het bijzonder. Ze kwamen oa in beeld tijdens het staatsbezoek aan India. Nieuw zijn ze niet, want in 2017 blogde ik ook al over ze. 

Op Prinsjesdag 2019 droeg de koningin bij haar robijnrode jurk handschoenen in dezelfde kleur. 

Ik heb vorig jaar zwarte handschoenen à la Máxima aangeschaft, die ik af en toe draag naar de kerk. In de winter is het daar echt ijskoud. Het is een gebouw uit de zestiende eeuw, geloof ik. Op internet kwam ik nu auberginekleurige exemplaren tegen van Ted Baker, dus wie weet breid ik mijn collectie nog wel uit. Het strikje vind ik wel een geinig element. 

Voor felrood zal ik zelf niet zo snel kiezen, maar Máxima laat op onderstaande foto zien dat zij een handschoen met pit wél aandurft. 

Van rood gaan we door naar blauw, want tijdens het staatsbezoek aan India doken er ook denimkleurige exemplaren op. Ik ben benieuwd of ze al haar handschoenen zelf koopt, of dat ze ook weleens een paar leent van haar schoonmoeder. Wie vraagt het haar even? 

Grijs is zo'n kleur die overal bij staat. Tijdens de intronisatie van de Japanse keizer droeg Máxima een korte handschoen in deze kleur. Ze heeft ook wat langere handschoenen van grijs leer, die op deze site ook wel de poetshandschoenen worden genoemd. 

Bij de Nationale Dodenherdenking zijn zwarte handschoenen een must, maar ook tijdens andere gelegenheden duiken ze wel op. Zowel in het kort (links) als in het lang (rechts). 

Bij een heel fleurige outfit dook het iets langere paar ook op: 

Bruintinten bleken in 2019 en 2020 absoluut favoriet te zijn. Naast een donkerbruin paar, kregen we ook cognackleurige handschoenen van suède te zien. 

Máxima's handschoenen van cognackleurig leer kwamen eveneens in beeld. Je koopt ze bij Madova in Italië voor een paar tientjes. 

Een iets langer, caramelkleurig paar kwam ook in beeld. Ik vind dit qua materiaal een heel mooi paar. Het leer is zo zacht en glad dat ik steeds aan fudge moet denken. En geloof mij, dat is echt geen vervelende gedachte. 

Een vergelijkbaar paar van beige leer zien we hieronder. 

Omdat handschoenen signaalaccessoires zijn en Máxima's koninklijke functie onderstrepen, zie ik haar het liefst met hele elegante en verfijnde exemplaren. Onderstaand paar, met wijde pasvorm en zigzagnaden, vallen helaas niet in deze categorie. Zonde, want kant is juist zo'n delicate stof. En door de ophoping leer rond haar pols, wordt het toch al onrustige totaalplaatje alleen maar drukker. 

Door naar een beter paar. In Indonesië droeg de koningin handschoenen met perforaties en een geschulpte rand. Love it! 

Als ik naar het totaalplaatje kijk, twijfel ik wel over de kleurkeuze. Met groene handschoenen zouden haar handen alle aandacht naar zich toetrekken, maar nu oogt de stof van de jurk een beetje grauw en vies. Eigenlijk heeft zo'n jurk ook helemaal geen handschoenen nodig, maar ze droeg ze natuurlijk met een reden. Het corona-virus. 

Korte, beige exemplaren heeft ze ook. 

En last but not least droeg ze ook nog leren handschoenen met een vleugje groen. 

Als Máxima met haar handschoenen op een braderie zou staan, zou ik wel weten welke ik zou kiezen. Het fudge-paar. Kleur combineert makelijk, materiaal is mooi, pasvorm is net wat slanker dan de rest. Ja, ik zou het wel weten. Welk paar zou jij wel willen hebben?

Op zoek naar meer modenieuws? Volg dan de Instagrampagina van ModekoninginMáxima.nl 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments