Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 04 nov 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – 500 jaar reformatie en meer – 30 oktober tot en met 3 november 2017

De week van kroonprinses Mary – 500 jaar reformatie en meer – 30 oktober tot en met 3 november 2017

De afgelopen week was het programma van Mary weer behoorlijk vol. Het begon op maandag: toen stond er voor Mary een bezoek op het programma aan het symposium van de Hersenstichting. Kroonprinses Mary is beschermvrouwe van de stichting en bezocht het symposium met als onderwerp het onderzoek naar hersenletsel. Kroonprinses Mary droeg tijdens dit bezoek een donkerrood pak van Elise Gug en een favoriet -haar grijze kalfsleren clutch van Quidam-, deze zien we namelijk regelmatig bij Mary.

Dinsdag 31 oktober was de hele koninklijke familie aanwezig bij de jubileumactiviteiten ter gelegenheid van 500 jaar reformatie. 's Ochtends was er een plechtigheid in Christiansborg. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Martin Luther zijn 95 stellingen aan de deur spijkerde van de kasteelkerk in Wittenberg, Duitsland. Dit was het begin van de reformatie. Koningin Margrethe is beschermvrouwe van de viering van het jubileum en gaf daarom een toespraak tijden de plechtigheden in Christiansborg. Kroonprinses Mary droeg een nieuwe rok van Marc by Marc Jacobs met zwartwitte bloemenprint. Daarbij droeg ze een wit jasje met een zwart strikriempje en pumps van Gianvito Rossi. Een hoed mocht natuurlijk niet ontbreken en dit exemplaar is er een van haar favoriete modiste, Sussanne Juul.

's Avonds vond er een feestconcert plaats ter gelegenheid van de viering van het Reformatiejubileum en daarbij waren opnieuw koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte aanwezig. De feestvoorstelling vond plaats in het Concertgebouw in Kopenhagen. Mary droeg een feestelijke japon, een donkerblauwe geborduurde, fonkelende japon. De ontwerper is nog onbekend. Marie droeg een zwarte japon, een geborduurde cape en pumps van Jimmy Choo.


Mary is beschermvrouwe van de UNFPA, het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Daarom was ze als beschermvrouwe én eregast aanwezig bij de presentatie van het bevolkingsrapport. In het rapport staat Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten centraal – het recht om te beslissen over je eigen lichaam, inclusief om te kiezen wanneer je kinderen krijgt, of je anticonceptie en toegang tot voedsel moet gebruiken tijdens een goede omstandigheden. De uitreiking vond plaats in het Medisch Museum, dat ligt om de hoek van het woonpaleis van het kroonprinselijk gezin. Mooi dicht bij, dus Mary liep na afloop naar huis! Mary had haar grote handtas bij zich van Bottega Veneta en een lekker warm wollen jasje, dat meer leer is afgezet (een ontwerp van Heltmut Lang).

Donderdag 2 november opende Mary 's morgens de Nøvling school in Gistrup. De school bestaat sinds 1962 en is de afgelopen tijd helemaal gerenoveerd en verbouwd. De school neemt deel aan het stop het pesten programma van de Mary Stichting. Daarna was Mary later op de dag in het Aalborg Congres centrum aanwezig bij de jaarlijkse schoolleidersdag. Mary gaf een toespraak tijdens deze bijeenkomst. Tijdens beide activiteiten droeg Mary een japon van Heartmade by Julie Fagerholt en een Céline riem.


Kroonprinses Mary is beschermvrouwe van het kerstpostzegelfonds en is in die hoedanigheid ieder jaar aanwezig bij de onthulling van de postzegels, waarvan de opbrengst gaat naar de zogenoemde Julemærkehjemet. Dat zijn speciale huizen waar kinderen met problemen een tijdje kunnen wonen. Mary sprak met sommige kinderen na afloop van de onthulling.

's Middags is Mary aanwezig bij het 20e jubileum van TUBA. TUBA staat voor Therapie en Advies voor kinderen van Alcoholgebruikers. Ze bieden gratis hulp, counseling en therapie aan voor jongeren tussen 14 en 35 jaar die zijn opgegroeid in gezinnen met alcoholmisbruik. In 2014 ontvingen zij de Sociale Prijs van het Fonds van het Kroonprinselijkpaar. Bij beide activiteiten droeg Mary een donkerrode rok en bijpassende top.

Wat vinden jullie van de outfits van Mary van de afgelopen week? Zijn ze geslaagd? Komende week heeft Mary weer een volle agenda, ze gaat onder andere naar jubilea symposia, want het Vrij van Pesten programma van de Mary Fonden bestaat 10 jaar.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments