Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 28 okt 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – 18 september tot en met 27 oktober 2017

De week van kroonprinses Mary – 18 september tot en met 27 oktober 2017

Zo, het is weer zo ver: ik praat jullie weer eens bij over de activiteiten en de kleding van kroonprinses Mary. Ik beloof het steeds beter bij te houden, maar dat schiet er tot mijn spijt nog wel eens bij in. Ik ga voor de komende periode weer wat beter m'n best doen, beloofd!

In het laatste berichtje waren we gebleven bij de reis van kroonprinses Mary aan New York, ze bezocht de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Op de derde en laatste dag van het bezoek droeg Mary 's middags een zwart (of donkerblauw) pak van Hugo Boss en pump van LK Bennet.

's Avonds vond er nog een diner plaats waarbij Mary eveneens aanwezig was. Daarbij droeg ze een japon, opnieuw een donkere, de donkerblauwe Issa dress.

Na het bezoek aan New York had Mary een paar dagen vrij, waarna ze op 25 september een oriënterende meeting had met het Deense vluchtelingenwerk. Er zijn maar twee foto's van vrijgegeven op Instagram, daarop kunnen we zien dat Mary koos voor een felrood wikkeltop/jasje met een simpel wit shirt.

https://www.instagram.com/p/BZeO6e_geL1/?taken-by=detdanskekongehus

Mary ging opnieuw op pad, dicht bij huis dit keer: ze voer per schip vanaf Amalienborg – het woonpaleis van het kroonprinselijk paar – naar de overkant van de rivier om aanwezig te zijn bij de Danish Industrie Summit. Dat was frisjes, dus ze koos bij aankomst voor een mantel van Goat en droeg daaronder een lichtblauwe japon die ze twee jaar geleden droeg bij een bezoek aan Japan. Naar verluid is het een ontwerp van Jesper Høvring, een prada tas en Gianvito Rossi pumps maken de outfit compleet.

Op 26 september was kroonprinses Mary (samen met Margrethe, Joachim en Marie) aamwezig bij een diner voor het leger. Ieder jaar op 26 september wordt er een herinneringsmedaille uitgereikt bij 25 jaar in dient van de verschillende legeronderdelen. Ieder jaar worden ze aan een ander leger onderdeel uitgereikt (landmacht, luchtmacht en marine) en om de drie jaar vindt er een diner plaats in aanwezigheid van de voltallige koninklijke familie op het paleis, dit jaar op Slot Fredensborg. Kroonprinses Mary koos voor kleur: een knalroze japon, die ze eerder in Monaco droeg, van de Australische ontwerper David Andersen. Het plaatje werd afgemaakt met onderdelen van de robijnen parure, pumps van Manolo Blahnik en een Carlend Copenhagen clutch.

Mary ging op 27 september op stap met de minister voor ontwikkelingssamenwerking op bezoek bij het Red een Kind. Tijdens het bezoek stond de strijd tegen kindhuwelijken centraal. Mary droeg een simpele zwarte broek en een staart. Haar blouse is van Isabel Marant.

Het was op 28 september weer tijd voor een familie-uitstapje: Frederik was terug van een reis naar China en volgens de agenda zouden zij samen het nieuwe LEGO huis openen. Op deze donderdagmiddag namen ze tot mijn verrassing ook hun kinderen meegenomen! Een leuk uitje voor prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine! Kroonprinses Mary hield de openingstoespraak, waarna Josephine en Vincent haar hielpen met de officiële opening.

Als cadeautje ter gelegenheid van haar huwelijk, ontving Mary van de Universiteit van Kopenhagen een studiebeurs: the Crown Princess Mary Scholarship. Ze wordt ieder jaar sinds 2004 uitgereikt aan twee studenten, uitwisselingsstudenten van de Australische partnerscholen van de Universiteit. Op 5 oktober ontving Mary de 6 Deense winnaars van de studiebeurs tijdens een receptie op Amalienborg. Mary koos voor deze gelegenheid voor een blauwe midi-rok en mosterdgele top, beide van Roksanda, pumps van Gianvito Rossi.

Eerder deze maand gingen Mary en Frederik op handelsmissie, naar Japan dit keer. Twee jaar geleden waren ze er ook, ook nu was het een vol programma. Op de eerste dag van het bezoek, zondag 8 oktober. Mary en Frederik werden ontvangen door kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako en brachten daarna een vrij informeel bezoek aan een Walkathon, georganiseerd door het Deense schoenenmerk Ecco. Mary was dan ook sportief gekleed, in een blauwe broek en een oude blouse van Isabel Marant. Ze had haar Chloé handtas bij zich en droeg ook ballerina's van Chloé. 's Avonds waren Mary en Frederik bij een diner op de Deense ambassade in Tokyo waar ze door de ambassadeur en zijn vrouw werden ontvangen. Helaas zijn daarvan geen foto's vrijgegeven.

Maandag 9 oktober vond de tweede dag van het bezoek plaats. Het kroonprinselijk paar bezocht in het noorden van Japan één van de mooiste tuinen van Japan, in Kenrokuen. Mary zag er sprookjesachtig uit in haar nieuwe, witte, kanten japon van Temperley London. Aan haar voeten prijkten Gianvito Rossi pumps en natuurlijk mocht haar clutch – van Prada – niet ontbreken.


Op de derde dag gingen Mary en Frederik gescheiden op pad: Frederik bezocht een school en een museum en Mary ging onder andere op bezoek bij het Kindermuseum en bezocht de Nordic Fair in het park. Mary koos voor een luchtige, lichtblauwe japon, helemaal nieuw en de ontwerper is nog niet gevonden!

'sAvonds was het paar terug in Tokyo en bezochten ze samen het Japans Nationaal Archief. Samen met kroonprins Naruhito bekeken ze daar de tentoonstelling Japan and Denmark: Valuable Records. De tentoonstelling is opgebouwd met onder andere documenten en artikelen uit het Deense Rijksarchief. Daar ging het om waar de hele reis om draaide; een handelsmissie maar óók de viering van 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Japan en Denemarken. Naruhito en Frederik zijn beide beschermheer van dit jubileum en Naruhito bezocht Denemarken in het zelfde kader eerder dit jaar. Stine Goya is de ontwerper van de nieuwe japon van Mary.

De vierde dag van het bezoek vond opnieuw plaats in Tokyo. Een bezoek aan het keizerlijk paar kan natuurlijk niet ontbreken in het programma! Mary en Frederik gingen lunchen met Akihito en Michiko en Mary droeg daarbij een japon van crepe de chine van Vilshenko. Later op de dag opende Frederik de handelsmissie met een toespraak. Tijdens dit bezoek droeg Mary dezelfde japon, die ze eerder droeg tijdens een reis naar de VS.


's Avonds dineerde het paar op het Togu Paleis, waarbij kroonprins Naruhito hun gastheer was. Mary droeg een goud geborduurde rok van Prada en een blouse van Jesper Høvring. Bordeaux rode pumps van Gianvito Rossi maakten haar outfit af.

De laatste dag van het bezoek begon op de Deense Ambassade. Daar was het paar aanwezig bij een food- en lifestyle evenement. Daarna gingen ze op bezoek bij een school waar Mary en Frederik zelf konden zien hoe de school Lego gebruikt als leermateriaal. Mary ging op de laatste dag van het bezoek gekleed in een wit broekpak van Massimo Dutti.

Op de laatste avond gingen Mary en Frederik nog één keer dineren met kroonprins Naruhito, die dit keer werd vergezeld door zijn vrouw, kroonprinses Masako. Tijdens het diner en het daarvoorafgaande viering van 150 jaar diplomatieke betrekkkingen, droeg Mary een zwart pak met bloemenprint, een blouse en broek van Etro. Blauwe zijden pumps van Gianvito Rossi en een blauwe clutch van Prada werden gekozen als accessoires.

Daarna was het een weekje rustig in Denemarken, eerst vierde het paar de 11e verjaardag van hun oudste zoon prins Christian en vervolgens was het een weekje herfstvakantie. Het was de bedoeling dat Mary deze week naar Senegal af zou reizen, net als onze eigen prinses Mabel, voor een internationale bijeenkomst in de strijd tegen kindhuwelijken en ongewenste zwangerschappen, maar ze mocht niet gaan om veiligheidsredenen. In plaats daarvan was Mary op 23 en 24 oktober, met de minister van Ontwikkelingssamenwerking op bezoek in Mali. Het bezoek draaide voornamelijk om de strijd tegen kindhuwelijken en daarnaast bracht Mary – in haar militaire uniform – een bezoek aan de Deense militairen bij de VN vredesmissie in Mali. Tijdens het bezoek aan Mali droeg Mary naast haar uniform een blauwe japon met bloemen van Hugo Boss en een broek met donkere print gecombineerd met een oudroze blouse.


Na het bezoek aan Mali stonden er deze week meerdere bezoeken in Denemarken op de planning, maar dit was een onverwachte: Ze heropende een warmtecentrale na drie jaar verbouwen. Eigenlijk zou Frederik de warmtecentrale heropenen, maar hij moest naar Thailand voor de crematieceremonie van de Thaise koning Bhumibol dus kwam Mary in zijn plaats. Ze sloeg het diner op de avond hiervoor over omdat ze terug kwam van haar reis naar Mali, maar stond woensdagochtend in de kou voor deze opening. Ze koos – heel verstandig – voor een lekker warm tweed jasje van Erdem voor H&M, een broek en enkellaarsjes.

Donderdag 26 oktober opende kroonprins Mary het kinderliteratuurfestival in Aarhus. Mary droeg tijdens dit bezoek een bekende outfit, een met bont afgezette mantel van Prada.

Aan het eind van de middag was ze aanwezig bij een prijsuitreiking voor maatschappelijk verantwoordelijkheid. De prijs werd uitgereikt door de kroonprinses en uitgereikt namens de FDS. Tijdens dit bezoek droeg Mary een roze blouse met strik in de hals en een donkerblauwe rok.

Gisteravond was Mary in Kunsthal Charlottenborg aanwezig bij de Magasin du Nord Modeprijzen 2017. Mary was niet alleen aanwezig, ze mocht de prijzen ook uitreiken. De Magasin du Nord prijzen worden uitgereikt aan de meest veelbelovende talenten in de modeindustrie. Voor dit mode-evenement koos Mary voor een nieuwe japon van Britt Sisseck. Mary bleek dezelfde japon te dragen als de gastvrouw…

Zo, dat was het dan voor nu. Wat knap dat je helemaal tot hier hebt doorgelezen, want het was een flinke lap tekst! Ik ben ontzettend benieuwd naar wat jullie vinden van de outfits van Mary? Vinden jullie het wat, wat ze deze maand droeg?! Ik ga mijn leven beteren en hoop jullie weer wat beter op de hoogte te houden van Mary's outfits, als jullie daar tenminste op zitten te wachten natuurlijk! 😉

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments