Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 09 nov 0 reacties

De kleding van prinses Beatrix: 2018 (Sheila de Vries)

Prinses Beatrix geniet met volle teugen van haar pensioen. Gelukkig krijgen we haar af en toe nog wel te zien tijdens een staatsbezoek, werkbezoek of opening. Op ModekoninginMáxima.nl blikken we de komende weken terug op haar ensembles en avondjurken van 2013 – 2019. In de blog van vandaag: het eerste deel van Beatrix' mode in het jaar 2018. 

In 2018 kregen we maar liefst 45 outfits te zien bij de prinses. Als modeliefhebber vind ik dat natuurlijk helemaal geen straf, maar 45 outfits bespreken in één blog is een beetje teveel van het goede. In het eerste deel over prinses Beatrix' kleding van 2018 kijken we daarom naar de ontwerpen van Sheila de Vries. In het afgelopen jaar kregen we 26 outfits van haar hand te zien. De eerste twee outfits tellen eigenlijk wel als één, want onderstaande top (met opstaande kraag) dook twee keer op. Eén keer met een lange avondrok, en een keer met een rok tot net over de knie. 

De opstaande halslijn is inmiddels uitgegroeid tot een van Sheila's handelsmerken, zoals ook wel blijkt uit onderstaande collage. Outfit 3 is twee keer gedragen, en dus ook te zien bij nummer 6. De echte modeliefhebbers herkennen de creatie van zilvergrijs zijden cloqué vast wel, want in lange versie kregen we hem ook te zien op Prinsjesdag 2010. 

Jasjes die verticaal zijn afgezet met (gedecoreerd) band of ruches, bleken in 2018 ook favoriet te zijn.  

Tweed, of een zusje van deze grove, wollen stof, kwam ook meermaals in beeld. (Zie ook outfit 9.)  Outfit 11 en 12 zijn volgens mij identiek. En zien jullie ook hier weer de opstaande kraag? Ik krijg bijna zin om zelf een jasje met deze halslijn te kopen 😉 

Haar kastanjebruine klassieker, in deze blog nummer 14, dook eveneens op. Mooi en goed dat de prinses haar kleding vaak jarenlang draagt. 

Bijzondere mouwen staan ook altijd op het verlanglijstje van de prinses. In 2018 kregen we onder andere geplooide mouwen, vleermuismouwen (of trompetmouwen,z ie nummer 16?) en klokmouwen te zien. 

Mooie stoffen dienen vaak als uitgangspunt en inspiratiebron. De liefde voor de rijke materialen straalt van deze ensembles van Sheila de Vries af, als je het mij vraagt. 

De outfits 21 en 22 zijn identiek en gemaakt van zwarte zijde met ingeweven motieven en rode accenten. Deze week dook het ensemble ook op tijdens een onaagekondigd bezoek van de prinses. 

En last but not least kregen we ook nog een zwart pakje met een motiefje te zien, een pak met paisleymotief, een ensemble van fuchsia zijde en een avondjurk met grote pofmouwen. Wat een heerlijke verzameling couture. Het moet een feest zijn om dit te mogen dragen! 

De volgende keer in beeld: De 2018-kleding van Véronique van Groeningen, Theresia Vreugdenhil en nog onbekende labels. Graag zou ik ook willen weten welke outfits nieuw waren dit jaar. Helaas heb ik geen tijd om alle beelden van de afgelopen tien, twintig jaar te checken, maar misschien willen jullie mij helpen en aangeven welke outfits in ieder geval níet nieuw zijn? Met de bijbehorende gelegenheid erbij? Dat scheelt mij heel veel zoeken. 

Nummers die sowieso niet nieuw zijn: 
1,2,4,5,7, 13, 14, 15, 24 en 26, 

Foto's met dank aan PPE Agency 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments