Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 15 jun 69 reacties

Catherine draagt vermaakte jurk tijdens haar come back

Het is een nieuwe trend in royaltyland: het vermaken van oude jurken. Ook Catherine doet eraan mee. Tijdens haar come back werd ze gezien in een bekende jurk met nieuwe accenten.

De prinses gaf voor het eerst sinds haar kankerdiagnose weer acte de presence. Ze was samen met haar gezin aanwezig bij Trooping the Colour, een militaire ceremonie waarmee -al 260 jaar lang- de verjaardag van de Britse vorst(in) wordt gevierd. Meer dan 1400 soldaten, 200 paarden en 400 muzikanten worden opgetrommeld voor de parade. Na een rijtocht door het centrum wordt de feestelijke dag afgesloten met een balkonscene en fly-past.

Catherine koos voor haar comeback voor een serieuze kleurencombinatie: zwart-wit. Haar jurk met zwarte biezen -een ontwerp van Jenny Packham- liet ze updaten door het toevoegen van een zwart-witte strik en een zwart-wit ceintuur.

De eerste foto’s:

15-06-2024 © PPE/Nieboer
(c)NLbeeld/Justin Goff

Voor Trooping the Colour had Catherine dit keer niet geshopt. Haar witte jurk met zwarte accenten kwam vlak voor de kroning van koning Charles ook al in beeld, maar dan zonder de strik en de zwart-witte ceintuur. Het vermaken van eerder gedragen kleding is dé koninklijke trend van het moment. Deels zal dat met duurzaamheid en zuinigheid te maken hebben (en de positieve publiciteit hierover), maar de trend kan ook worden ingezet voor een diepere boodschap. Door ‘oude’ kleding te dragen, kun je als royal namelijk de kernwaarde van de monarchie benadrukken: continuiteit. De Deense koningin Mary deed dat na de inhuldiging van haar man in januari 2024 veelvuldig, alsof ze wilde zeggen: ondanks de troonswisseling blijft alles bij het oude. Een dergelijke boodschap sluit ook mooi aan bij een langverwachte come back na gezondheidsproblemen.

De oorspronkelijke jurk zónder strik:

NLbeeld/Avalon

Op deze video zie je ook de kinderen. Wat is George groot geworden! Schattige Louis draagt geheel volgens de gebruiken nog een korte broek. Nog zo’n twee jaar en dan zal hij ook lange broeken mogen dragen.

Voor ze het balkon betreden kon de prinses nog even zitten.

Meer informatie en beeld volgen zo spoedig mogelijk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
69 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat fijn haar weer te zien en wat ziet ze er geweldig uit. De jurk met zwart witte strik is zoveel mooier dan de eerste versie. Stijlvol en chique, zoals we Kate graag zien. En deze jurk doet me denken aan een jurk met zwart witte strikken die Audrey Hepburn in My Fair Lady droeg. Is de hoed ook nieuw of droeg ze deze al eens eerder?
Hopelijk gaat haar gezondheid snel vooruit!

Last edited 27 dagen geleden by AnnekeM

Wat ontroert mij dit, om Kate weer op het bordes te zien staan, samen met haar gezin, naast koning Charles!
Schoonvader en schoondochter, die beiden vanuit hun ziekte een innerlijke beleving zullen ervaren hoe dit voelt….!
Ik wens hen het allerbeste toe en hoop op gezondheid en genezing!
En ja, een bijzonder mooie kledingkeuze in deze omstandigheden.
Ik leg het voor mijzelf uit als wit, de kleur voor een hoopvolle toekomst met een zwart rouwrandje om alles wat gebeurd is en nog steeds zorg, onzekerheid en verdriet geeft.

Dat dacht ik ook al Lieske, ik bedoel de symbolische zwart en wit kleuren. Ontroerend om Kate weer te zien en ook erg dapper.

Ha, ik heb wel een vraag. Hoe weten jullie altijd zo snel dat het om een vermaakte jurk gaat?

Als het alleen om een zoom uitleggen gaat, dan snap ik dat je dat gelijk ziet.

Maar voor mijn gevoel kan dit ook een nieuwe jurk zijn.

Heel fijn om Catherine weer even te zien, samen met haar mooie gezin.
Jurk mooi vermaakt en totaalplaatje, zoals altijd, uiterst verzorgd. Hoop dat ze er zelf ook van heeft kunnen genieten.

Wat fijn dat prinses Catherine er weer bij kon zijn en zoals altijd ziet ze eruit om door een ringetje te halen. Het lijkt echt een nieuwe jurk heel mooi dat ze die zo hebben kunnen vermaken.

Prachtig dat ze erbij kan zijn…en zoals altijd ziet ze er geweldig uit

Wat mooi deze look! De strik, ik hou ervan. het hoedje. Zo’n elegante verschijning. En bovenal, wat fijn dat ze er weer samen met haar familie bij kan zijn!

Wat mooi om Catherine weer te zien vandaag, fijn samen met haar prachtige gezin om zich heen. Wens haar kracht toe voor de toekomst!

Ook ik ben ontzettend blij en dankbaar om Catherine te zien. Toen Josine van de week aankondigde om een blog te maken over de mode van Catherine omdat wij haar zo missen, konden wij niet weten dat wij een dag later daadwerkelijk van Catherine zelf zouden horen hoe het met haar gaat. En dat Catherine zelfs de volgende dag acte de presente geeft bij een grote dag van de familie. Dit is fantastisch nieuws en zeer hoopvol. Want ik maakte mij wel een beetje zorgen om Catherine. Gelukkig gaat Catherine er helemaal boven op komen. Haar comeback is werkelijk kippenvel. En allen die getroffen zijn door een ziekte, wens ik heel veel sterkte en gezondheid toe. De mode van Catherine doet er inderdaad niet toe vandaag, maar zij ziet er werkelijk schitterend uit. Ze zeggen ook hoe slechter je je voelt, hoe mooier het pak dat je aan moet doen. En het werkt:)
De foto van Catherine gisteren was heel hoopvol. Gezonde mensen willen wel 100 dingen, een ziek mens wil maar 1 ding en dat is beter worden. Welcome back, Catherine!

Mooi omschreven, Sneeuwwitje. Catherine ziet er betoverend mooi uit, een toonbeeld van schoonheid en klasse. Maar nog mooier is, dat zij zich vandaag goed genoeg voelde om erbij te zijn en te zien dat zij door zo veel liefde omringd wordt. Ook fijn dat de media in binnen- en buitenland heel lovend over haar schrijven, dat is begin van het jaar wel anders geweest.

Dank je wel, Nadeshda:)
Ja inderdaad, fijn dat Catherine veel support en liefde en warmte mag ontvangen. Ben echt blij Catherine weer te zien. En ook dat ze mee doet aan de trend van jurken vermaken:)

Wat fijn dat ze weer aanwezig is. Mode is absoluut ondergeschikt, maar ze ziet er prachtig uit. Goede toevoeging aan de jurk. Ik denk dat dit heel veel betekent voor William en de kinderen, waarschijnlijk ook voor Charles.

Echt fijn voor haar, haar man en kinderen dat ze er weer staat.
Dankbaar hoor ben ik.

Heel hoopvol deze beelden van de prachtige Catherine! En Charles ook. Beide zeer sterk en gesteund door hun familie (behalve de akelige Harry) en het volk

Sorry Doro,
Dat is oordelen over iemand die je niet kent. We weten eenvoudig weg niet hoe e.e.a. precies zit.
Vergeet niet dat Harry nog heel jong was toen hij zijn moeder verloor, Josine zegt het heel mooi: krassen op zijn ziel.
We staan allemaal achter Catherine vandaag, zij heeft kanker. Krassen op je ziel zijn niet zichtbaar, maar kunnen net zo verwonden (en doden); kijk maar naar Maxima’s zusje (ook helaas mijn neef en zo heel veel anderen).

Helemaal met je eens, Roos. We weten niet wat er allemaal speelt. Een boek schrijven over je familie is niet fraai en kan alleen maar voor verwijdering zorgen. Maar wat er allemaal aan vooraf ging en wat de waarheid is, weten we niet.

Zo is het precies Josine, ik weet niet of hij dat kan tot verzoening komen. Dan zal hij toch eerst moeilijke keuzes moeten maken en vooral eerlijk tegen zichzelf moeten zijn met zichzelf in het reine komen, om daarna tot vernieuwde inzichten te komen. Als hem dit lukt, lukt het vervolg ook hoe moeilijk het ook zal zijn maar dan staan alle mogelijkheden weer open, met armen zo wijd als de hemel.

Last edited 28 dagen geleden by Jacqueline

Ja, dat zie ik ook zo, maar ik denk dat Meghan daar heel anders over denkt. Hij zit zo te zeggen tussen twee vuren en onderschat de invloed van zijn vrouw niet. Ik had altijd een zwak voor Harry en heb dat eigenlijk nog steeds, maar dat boek, de interviews, nee, dat was verre van correct.

Dat boek schrijven was uiteraard helemaal fout, waarom hij dat gedaan heeft weten we niet, en ik hoop dat hij daar spijt voor gaat betuigen,maar wat mij wel geraakt heeft is het feit dat hij direct het vliegtuig heeft gepakt om naar zijn vader te gaan nadat die de diagnose kanker had ontvangen..
Dat zegt toch wel iets.

We weten niet precies wat daar allemaal gebeurd is, dus we kunnen beter niet te streng oordelen. Van beide kanten zullen er fouten gemaakt zijn.

Begrijp je mooie reactie. Ik zie dat echt anders in zijn geval maar die discussie past hier niet.

Met je eens, ik voel altijd iets triests als ik Harry ziet.
Hoop dat het alles nog eens goed mag komen.

Hij heeft helaas de verkeerde vrouw getroffen; dat heeft hij niet voorzien. Kon hij wellicht ook net voorzien.In plaats dat ze hem steunde, heeft ze hem van zijn achtergrond, familie, land en volk weggetrokken om er zelf zeker voordeel bij te behalen. Ik kan het niet anders zien in de loop der jaren.

Ik denk zeker dat je hier gelijk in hebt, liefde maakt blind , deze uitdrukking is hier denk ik wel van toepassing, Helaas.

Beste Nel123,
Ik zie, behalve veel roddels, niets dat wijst op een soort “kwade genius” Meghan.
Harry werd ouder, zat in de knoop, ging in therapie en besefte toen misschien pas hoezeer de vork voor hem in de steel zat. Zoiets wordt vaak nog versterkt door gebeurtenissen als: trouwen, geboorte eigen kinderen, andere vrienden enz.
Binnen een gezin kan het ene kind het prima naar z’n zin hebben en de andere doodongelukkig zijn. Dat zijn heel moeilijke zaken, waar we niet licht over mogen oordelen en zeker geen roddels over moeten geloven.

‘Hoop dat het alles nog eens goed mag komen.’… dan zal hij moeilijke keuzes moeten gaan maken wil er echt iets gaan veranderen Werken aan onderlinge verhoudingen iedere dag weer dat moeten wij allemaal in ons Leven, in het huwelijk, op je werk, in je familie, met buren het is niet iets wat stopt maar je moet er aan blijven werken anders loopt het verkeerd. Soms echt niet makkelijk, om bijvoorbeeld gesprekken aan te gaan, vergeving te vragen ect. maar het kan je wel verrijken en tot mooie en nieuwe inzichten laten komen, mits je er maar voor open wil staan.

Dat zal idd. ook een lange en moeilijke weg zijn, maar als beide partijen het willen, moet het kunnen.

Mee eens 🤍

Dit heb je mooi gezegd, Josine, met mildheid kijken naar iemand en iemands keuzes.

Helemaal mee eens Aaltje👍👏

Wat ongelofelijk fijn dat ze erbij kon zijn! En inderdaad door haar aanwezigheid: ontroerend, en hoopvol, en krachtig mede door de wit/zwarte japon. Ze zag er geweldig uit!

Ze zag er prachtig uit en de jurk van Charlotte was eigenlijk andersom, zwart met witte accenten. Mooi gedaan.
Trooping the colou is toch wel een speciale traditie, ik kijk er al jaren naar. Er was ook eens een leuk beeld van Elizabeth die met haar voet zat mee te stampen bij een snelle mars.

Het maakt me werkelijk niets uit wat ze draagt, het is gewoon heel fijn om haar te zien. Ook voor William en de kinderen lijkt het mij heel fijn dat ze er zo samen met het hele gezin bij kan zijn. En ze ziet er, zoals gewoonlijk naar mijn mening, uit om door een ringetje te halen! Inderdaad een ontroerend moment!

Diep respect voor. Catherine. En ook voor alle medestrijders die met kanker te maken hebben 🙏🏻

En …. evenzeer respect voor alle niet kanker gerelateerde chronisch zieken waar soms veel minder aandacht voor is..

Heel goed gezegd maribrune👏

Zeker Maribrune..

👍🏻❤️

Ontroerend en hoopvol!🙏

Prachtig!!!! Diep respect.

Wat ontroerend om te zien en hoe dapper om weer naar voren te stappen. Ook voor William zal dit een dierbaar moment zijn, want voor een partner van iemand die de kankerdiagnose krijgt is het ook heel zwaar. Ik denk dat heel veel lezers dit ook wel herkennen. Ook ik kreeg de diagnose kanker, ik was nog jong en samen met mijn man hebben we het traject ondergaan. Dan pas besef je pas hoe sterk je bent, het leven wordt nooit meer hetzelfde, de vanzelfsprekendheid maakt plaats voor dankbaarheid . De foto van gisteren waar ze onder de boom omhoog kijkt, spreekt voor mij boekdelen……

❤️💋

Roos, Nina, Elisah, Josine, dank je wel = heel lief!

Even een knuffel ❤️

Wat bijzonder dat jullie samen weer zo verder mogen gaan , ik wens jullie toe dat dit nog lang mag duren .

Wat is het fijn om haar weer te zien, en wat sterk van haar om dit te doen, zoveel ogen op je gericht, maar ze heeft haar gezin om haar heen met zoveel steun en liefde.
Mode is idd vandaag niet belangrijk, ik wil wel even zeggen dat ze er fantastisch uitziet, ook daar moet je toch weer zin en energie voor hebben .
Ze doet het fantastisch .

We zien Kate niet zo veel in vermaakte/ gerestylde kleding . Valt mij echt op .
Misschien raar gedacht van mij , maar heb jij daar ook een gedachte of betekenis voor .?

Dank je wel, duidelijke verklaring .

Goed gezien Josine; ik vind het ook veelzeggend dat het wit/zwart is, dus wit de hoofdkleur is: hoop, licht boven duisternis.
Net als de foto onder de boom gisteren: even alleen, even kracht uit de natuur halen, even alleen oog voor jezelf.
Dit zijn mijn persoonlijke gevoelens erover, iedereen mag haar/zijn eigen interpretaties erover hebben, maar dit kwam meteen bij mij op.

Zo had ik het nog niet bekeken, maar je hebt helemaal gelijk, om die reden juist fijn en goed dat ze er zo mooi en verzorgd uitziet,

Ik was eigenlijk alleen maar blij en dankbaar dat we haar weer zagen .

emotioneel voor haar, haar familie, en wij, kijkers.

een mooi gezin.

Ziet er goed uit, oogde wat vermoeid in de auto, maar dat is niet meer dan normaal onder deze omstandigheden.
George al een echt heertje zo met lange broek.
Goed om ze weer “compleet” te zien😍

Zoooo fijn om haar weer te zien!!! En ze ziet er schitterend uit ook al doet dat er niet toe. Hopelijk geniet ze vandaag ook een beetje.

Vooral fijn dat ze erbij kan zijn. Wat maakt mode dan nog uit.

Mee eens. 👍🏻

Mee eens, en mi buitengewoon sterk dat zij straks – ondanks alles – zo verzorgd op het “balkon” komt…

Last edited 28 dagen geleden by maribrune

Dat zeker! Respect.

Mooi, met die strik. Fijn dat ze zich goed genoeg voelde om er bij te zijn.