Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 05 jul 41 reacties

Catherine draagt Balmain op Wimbledon

Een rechte schouder, een verlaagde taille: ik waande me gisteren helemaal in de jaren tachtig toen ik Catherine bij Wimbledon zag verschijnen. Haar groene blazer met witte revers is een ontwerp van Balmain.

BSR

Wat vind jij van deze look?

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Bij Catherine komt bij mij altijd de term ‘ onberispelijk’ op. Maar ik vind het vaak ook niet meer dan dat. Dat geldt ook voor deze outfit.

Treffend geschreven!

Ja, dat is heel mooi gezegd. Mee eens ook.

Dat vind ik mooi gezegd, Louisa.

Zeer elegant en passend in tennissfeer. En eens wat anders dan anders.

Schitterende Outfit!

Mn moeder naaide de lange dunne halfingestikte ecrukleurige rokken van Diana na voor mij. Zo mooi.

Ik hoop dat Kate dit jasje nog vaak gaat dragen op slank wit broekje. Of anders naar mij opsturen!
En dat ze na vandaag (weer zeer lange outfit) naar een wat kortere roklengte overstapt.

Ik denk dat het jasje mooi was geweest op een slank gesneden wijd uitlopende broek. De combi met de rok vind ik niet kloppend.

Zou ook kunnen ja. Hoop de 2 varianten snel te zien.

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Ik heb toch op ‘leave it’ gestemd omdat ik ‘love it’ te ver vind gaan. Lelijk is het niet maar vind het nogal oubollig en ik hou niet van topzware looks en hiermee bedoel looks waarbij de bovenkant zwaarder (qua stof) of donkerder (qua kleur) is dan de onderkant. In dit geval lijkt de blazer zwaarder dan de rok en dan krijgt het voor mij eigenlijk al meteen een nee.

Tja, waarom dit nou zo mooi wordt gevonden is mij een raadsel. De kleur groen is wel mooi. Maar het silhouet is nogal mannelijk, brede schouders, heuploos. En verlaagde taille? Ze heeft toch gewoon een lange romp? Afijn. Ze ziet er verder tiptop uit en heeft een heerlijke glimlach. Prachtig haar ook.

Ik sluit me graag aan bij de lovende commentaren, wat een mooie outfit! Ook ik moest gelijk aan Diana denken. Catherine heeft zich, net als Diana destijds, tot een stijlicoon ontwikkelt.

Nou dat klopt toch niet helemaal Nadeshda, Diana had vaak veel apartere dingen, veel meer verschillende stijlen, die verraste echt vaker met waar ze mee voor de dag kwam.

Kate ziet er altijd mooi uit maar zij draagt toch altijd meer van hetzelfde, hoe mooi ook.

Ben het helemaal met u eens, ik sluit me hier graag bij aan!

Wat mooi, haar hele verschijning is zo elegant, erg engels, een goede tegenhanger van de beroemde parisienne.

Wat een krachtig zomers plaatje, perfecte pasvorm en belijning, de simpele styling maakt het af. Prinses Diana is er trouwens altijd een beetje bij, de prachtige saffieren ring was immers van haar.

Fenomenaal!
Wat een elegantie….wat een uitstraling….en zo’n prachtige kleurencombinatie!
Ook zo’n goede keuze voor deze gelegenheid.

Wat doet Catherine dat toch goed. Altijd van top tot teen classy. Deze stijl vind ik heel mooi, een keer iets anders als de robe manteau wat zo haar vaste look is. Ik hoop haar vaker in distort outfits te zien.

Ik ben niet zo’n fan van een blazer op een jurk of rok, maar haar staat het fantastisch.
Bij Catharine kun je bijna geen mode misser ontdekken.
Zo mooi en alles zit haar als gegoten. Alle kleding lijkt wel speciaal op maat gemaakt voor haar. Zou Máxima nog wat van kunnen leren.

Ik vind het een geweldige look. Fris met mint en wit. Plooirok als knipoog naar een tennisrokje?! Pumps met een puntneus, zodat het “hoekige” van de blazer weer terugkomt, top!

Oh wat weer een mooi plaatje dit!! Schitterend toch voor zo’n tennistoernooi. Catherine weet zich iedere keer weer perfect passend bij de gelegenheid te kleden!

Last edited 9 maanden geleden by Josine Droogendijk

Ik was er gelijk h e l e m a a l weg van toen ik dit zag, de mooiste outfit die ik in lange tijd gezien heb, ook door de mintkleur. Komt bij haar figuurtje, bruine benen en donkere haar natuurlijk ook erg goed uit.

Mooie outfit en heel erg eighties. Nooit gedacht dat dat weer mode zou worden. Maar ik zou het mooie jasje liever op een site skinny jeans zien.

Love it: voor mij een ode aan schoonmoeder Diana (zij heeft deze look ook veel gedragen), heel erg 80’s. Staat haar erg goed en de kleuren zijn top bij haar donkere haren.

Ja, inderdaad, ‘very Diana-like’, maar o zo chic !!

Ik ben niet zo’n fan van blazers op rokken. Maar ben wel blij met een andere stijl…..

Dat heeft ze al regelmatig gedragen, blazer op een rok, en dan vaak plooirokken

Wat staat haar dit goed. Ik vind het prachtig.

Práchtig, ik zou het jasje graag willen hebben 😄

Megatuttig?? Echt superfraai voor deze gelegenheid. Deze dame heeft wel goede adviseurs.

Megatuttige jasjurk?? absolutely not my dear! Het upper chique, top, uiterst elegant en typisch an English rose style.
Wat ik nu juist een hoog megatuttigheidgehalte vind hebben is bij het blog “recyclen van hoeden van Máxima” nr. 6 Bloemenmeisje Máxima met bloemetjesband, of zeer recent zelfs het glitterspeldje in het haar op het strand. Dát is wat ik nu noem megatuttigheid 🤭

Hoi Josine,
Ik neem aan dat je de koningsblauwe jasjurk bedoelde voor de kroning van Charles in Schotland?
Ik kan die ook niet megatuttig vinden. Wel een veilige look, maar dan wel weer in een super kleur.
Het enige dat mij stoorde was haar hoed. Beetje te plat voor haar en als het klopt leek het op de foto dat de kleur afweek van het blauw van de revers van de jurk. Daar val ik dan weer over 😉

💡Oh dank Roos voor je bericht, ik vermoed dat ik Josine’s commentaar anders geïnterpreteerd heb. Zoals ik het lees gaat het over 1 outfit (vond de benaming ‘jasjurk’ al zo gek en elders las ik iets over blauw..?) maar het betreft dus 2 outfits! Wimbledon en Schotland, ahaaa….> ‘Megatuttig’ is dus gerelateerd aan Schotland, belooft dan dus nog meer ‘megatuttigs’? Whats new?! 😉

Last edited 9 maanden geleden by PK020

🙄💭 Beetje “plastic fantastic” hoofddeksel, ik krijg spontaan Playmobil associaties 🤭

🔹https://www.express.co.uk/life-style/style/1787778/kate-middleton-blue-dress-catherine-walker-scottish-coronation
🔹https://onderdelen.playmodok.nl/product/52041-hoeden-petjes-sieraden/

Last edited 9 maanden geleden by PK020

Ik ben het deels met je eens Josine, idd echt (weer) ‘megatuttig’ 😉, afijn ieder zijn/haar heug en meug en dat kan èn mag allemaal dames en heren op MKM! 🙌🏼

Difan gebruikt in haar reactie het woord ‘oubollig’, daar kan ik ook wel wat mee, de kleurencombinatie zou ik zelf ook mooi zomerfrissig willen noemen.

Maar om mij nu toe te dichten dat ik een ‘aversie tegen goed geklede slanke dames heb’ – klinkt een beetje fetish-achtig Tess – daar moet ik nog even op kauwen…. 😁

Ik heb idd niets met über perfecte Kate en ja vind haar regelmatig suf, saai en lijzig overkomen, en als ik haar outfit wel kan waarderen – heel soms o.a. de super James Bondjurk – geef ik wel degelijk complimenten. Er is 1 stijl waarin ze onze koningin totaal overtreft; casual landelijk in spijkerbroek, laarzen en bodywarmer en/of trui/vest etc. 👍🏼 Zo kun je wel op een boerenerf aankloppen èn stukken minder ‘boring’ ogen.

Last edited 9 maanden geleden by PK020

Megatuttig? Nee, daar ben ik het niet mee eens. Voor deze plechtige gelegenheid uiterst geschikt en dat koningsblauw staat haar zo mooi. Ook ik hoop op een extra blog.

Dit is niet tuttig, maar klassiek en heel chique.
Kleur heel mooi, en perfect gestyld .
Ik vind het bijzonder om te zien hoe Kate in haar rol is gegroeid, ze is echt een prinses .

Oeps Josine…. even laten weten dat ík die blauwe jasjurk toch wel écht heel mooi vind hoor! Al is het uiteraard een heel ander stijltje dan hierboven afgebeeld. Maar variatie houdt het boeiend, en het moet ook passen bij de gelegenheid.
Bij “megatuttig” stel ik mij iets heel anders voor, máár: over de smaak valt niet te twisten 😉, en dat is maar goed ook, anders werd het hier een saaie boel op MKM.
Mag ik vragen of er nog een blog komt over de plechtigheid in Schotland? Ik hoop het.

Prachtig plaatje inderdaad. Ik zou haar felblauwe ensemble van vandaag nou niet direct een ‘megatuttige jasjurk’ noemen, maar smaken verschillen.

Ook ik zou niet van ‘megatuttig’ spreken !
Notabene : ik volgde daarnet de hele, indrukwekkende plechtigheid op BBC : onvoorstelbaar ‘British’ ook weer, met (uiteraard) zwaar Schots accent, zowel in stijl als in …taal !

Ik hou er ook van. Vind het over het algemeen in the UK plezierig stijl- & respectvol en traditioneel. Zoals je zegt indrukwekkend. Ik hou wel van het gereserveerde Britse (en ik dit geval Schotse). Ik probeer nog wat terug te kijken en wie weet een mooie blog hier?