Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 20 apr 17 reacties

Buitenlandse royals in Nederlandse mode

Máxima is een perfect visitekaartje voor de Nederlandse mode, maar haar collega’s kunnen er ook wat van. Dat bewees Letizia deze week ook wel, met haar wikkeljurk van Benchellal.

Op Instagram schrijft de ontwerp bij een foto van zijn design: “Deze unieke jurk, gekleurd in een diepzeeblauwe tint, is gemaakt met intelligent gebruik van sculpturale snitten, waardoor een visuele harmonie ontstaat en de unieke schoonheid van de drager wordt gevierd. Het ontwerp is gebaseerd op een wikkel-couture-vouwtechniek, waarbij het lichaam wordt gebruikt als basis om de stof te vormen en te draperen om de unieke eigenschappen ervan te complementeren.”

Voor het staatsbezoek aan Nederland nam koningin Mathilde contact op met Jan Taminiau. Hij ontwierp een off the shoulder-jurk met degradé borduurwerk.

Blijkbaar beviel de aanschaf wel, want twee jaar later dook het sterke staaltje Dutch Design opnieuw op tijdens het staatsbezoek aan Canada. Bonusmateriaal: een bijpassend collier. 

Update: deze japon van koningin Mathilde, gedragen tijdens het staatsbezoek van Nederland aan België (contraprestatie), komt ook van Taminiau.

Foto ©PPE

Bij Claes Iversen heeft Mathilde inmiddels ook geshopt.

PPE

Prinses Claire van Luxemburg droeg tijdens haar burgerlijk huwelijk in september 2013 eveneens een ontwerp van Taminiau. Zou ze zijn geïnspireerd door Máxima’s inhuldigingsjurk?

Claes Iversen is geboren en getogen in Denemarken, maar woont alweer heel wat jaren in Nederland. Tijdens het Deense staatsbezoek besluit Máxima hem te promoten, en met succes. Inmiddels heeft prinses Mary al heel wat outfits van Iversen in haar inloopkast hangen. 

De weelderige stoffen van Addy van den Krommenacker brachten meerdere exotische prinsessen in vervoering, en ook Ronald van der Kemp heeft meerdere royals op zijn klantenlijst staan. Zo droeg Sheikha Moza in 2018 een appeltjesgroene en duurzame jurk van de ontwerper. 

Koningin Rania heeft net als Letizia de magie van Benchellal ontdekt.

Catherine kan op haar beurt goed slagen bij de van oorsprong Nederlandse Jet Shenkman, die nu werkt onder de naam Eponine. 

BSR

Mis ik er nog een? Laat het me dan weten via een reactie of het mailformulier. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik was Mathildes rode jurk van Claes Iversen helemaal vergeten! Maar hij staat er inmiddels bij. Bedankt voor de mailtjes.

Wauw die jas/jurk van Koningin Rania is prachtig. Draagt Maxima het merk Benchellal ooit? Toch jammer dat Maxima zo vaak Natan draagt.

Maxima had op Prinsjesdag 2022 een look van Benchallal aan.

Als ik de mode en vooral(!) de avondjaponnen van Mathilde bekijk, ook de afgelopen dagen, heeft deze koningin toch wel een enorm gevoel voor stijl en een chique smaak hoor👌.

Wat hebben we toch fantastisch mooi dutch design. Wat een mooie mode. Ik begrijp nog steeds niet wat de reden is dat Maxima naar Natan gaat voor het grootste deel van haar Walk-in. Ik zag pas prachtige kleding van Addy van den Krommenacker voorbij komen op instagram, ik moest gelijk aan Maxima denken. Als ik de kleding op de bovenstaande foto’s zie….zomooi. En gewoon van eigen bodem…….ik zou het wel weten😉

Ik vind die bordeaurode avondjapon van Mathilde zo prachtig met het bijpassende collier, wat ze in Canada droeg!
Echt verfijnde chique en zo elegant!

Wauw! Wat een talent in Nederland. Máxima, wil je alsjeblieft wat vaker bij een van deze talenten een kijkje nemen?

Waar we in ons land toch allemaal goed in zijn. Geweldig.!! Ben echt beetje trots.
Wat mij betreft hoeft Maxima de grens niet over te gaan, de keuze is toch reuze hier?

Vreemd hè, dat het gras bij de buren altijd groener lijkt, en wat je van ver haalt lekkerder schijnt te smaken….!😉

Súper leuk dat er door verschillende royals voor Dutch design wordt gekozen. Benchellal, Iversen en Taminiau: allemaal even mooi. Leuk blog Josine!

Dat zijn toch zeker Nederlandse ontwerpen en ontwerpers om trots op te zijn! Leuke blog, Josine!

Sheiha Moza in appeltjesgroen: schitterend😍, maar die vrouw weet zelfs van een plastic vuilniszak nog couture te maken😉
Rania in Benchellal is ook schitterend, net als Letizia (al valt de jurk niet zo mooi als op de paspop: ook te wijd aan de onderkant).
Mathilde in Taminiau🤩 zeker met het collier erbij. Ik zou zeggen: majesteit, niets maar aan doen en nog vele malen herdragen👏

Ja, Sheika Moza staat volgens mij alles goed, zij heeft zo.n bijzondere uitstraling, voor een ontwerper moet dat fantastisch zijn .

Ben zo fan van die vrouw en haar stijl🤩

Wat een ontzettend leuk blog, we mogen trots zijn op onze Nederlandse ontwerpers ✏️ 🇳🇱

De J.T. vind ik één van Mathilde’s aller allermooiste galajaponnen, beide draagmomenten echt subliem 👌🏼

Komt dit blog af en toe terug? I hope so 👍🏼

Dat ligt waarschijnlijk aan de buitenlandse royals. Wat mij betreft: graag!

Op foto’s 1, 2 (en 3) : de schitterende Taminiau-jurk, die Mathilde droeg bij de contraprestatie tijdens haar (en Filips) staatsbezoek, nov. 2016. Toen droeg Máxima haar prachtige groene ‘strapless‘ Valentino-jurk met het tutti-frutti-collier. Mathilde zelf droeg toen een even schitterend collier én heel mooie oorhangers !