Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 aug 1 reacties

Buitenlandse royals in Nederlandse mode

Máxima is een perfect visitekaartje voor de Nederlandse mode, maar haar collega's kunnen er ook wat van. 

Laten we beginnen met Jan Taminiau, want hij mag in 2016 een avondjurk ontwerpen voor koningin Mathilde van België. 

Blijkbaar bevalt de aanschaf wel, want twee jaar later duikt het sterke staaltje Dutch Design opnieuw op tijdens het staatsbezoek aan Canada. Bonusmateriaal: een bijpassend collier. 

Prinses Claire van Luxemburg draagt tijdens haar burgerlijke huwelijk in september 2013 eveneens een ontwerp van Taminiau. Zou ze zijn geïnspireerd door Máxima's inhuldigingsjurk?

Claes Iversen is geboren en getogen in Denemarken, maar woont alweer heel wat jaren in Nederland. Tijdens het Deense staatsbezoek besluit Máxima hem te promoten, en met succes. Inmiddels heeft prinses Mary al heel wat outfits van Iversen in haar inloopkast hangen. 

De weelderige stoffen van Addy van den Krommenacker brachten meerdere exotische prinsessen in vervoering, en ook Ronald van der Kemp heeft meerdere royals op zijn klantenlijst staan. Zo droeg Sheikha Moza in 2018 een appeltjesgroene en duurzame jurk van de ontwerper. 

Catherine kan op haar beurt goed slagen bij de van oorsprong Nederlandse Jet Shenkman, die nu werkt onder de naam Eponine. 


Mis ik er nog een? Laat het me dan weten via een reactie of het mailformulier. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Op foto’s 1, 2 (en 3) : de schitterende Taminiau-jurk, die Mathilde droeg bij de contraprestatie tijdens haar (en Filips) staatsbezoek, nov. 2016. Toen droeg Máxima haar prachtige groene ‘strapless‘ Valentino-jurk met het tutti-frutti-collier. Mathilde zelf droeg toen een even schitterend collier én heel mooie oorhangers !