Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 27 okt 99 reacties

Bladeren in je oren? Máxima is er wel voor te porren

Bladeren kun je natuurlijk verwerken in een mooi herst- of kerststukje, maar Máxima hangt ze liever in haar oren.

Oké, het zijn geen echte, maar Máxima’s nieuwste bladoorbellen lijken wel zo uit de boom gevallen. Het gaat om een geel-rood-oranje paar van JAR Paris. De wijnbladeren zijn gemaakt van geelgoud en aluminium. Omdat het een exclusief ontwerp betreft, lopen de prijzen op tot ruim 10.000 euro.

Het tweede paar is uitgevoerd in het appelgroen-donkergroen en eveneens gemaakt van aluminium. De vorm van het blad is geinspireerd op het blad van een geranium.

PPE

Het derde JAR Paris-paar is uitgevoerd in goud en verbeeldt vijgenbladeren.

PPE

Edit: reacties zijn uitgeschakeld vanwege de ongezellige sfeer.

99 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Iets om te bekennen. Ik ben fan van Maxima, van het eerste uur. Deze website idem dito, elke dag even neuzen. Kast met boeken van haar.

Maar.

Ik vind Maxima niet meer een voorbeeld voor mij. Is ze lang wel geweest. Maar de laatste twee jaren is er iets in mijn adoratie voor haar en het koningshuis, afgebrokkeld. Het is voor mij simpelweg te veel glitter & glamour, die niet te rijmen valt met werk voor de VN of bezoekjes bij bv verenigingen in het land.

Prachtige oorbellen, ja, natuurlijk. Hartstikke koninklijk. Maar het stoot me steeds meer af. Er ís al zoveel moois! Ik kan het niet meer rijmen met elkaar. En dat vind ik zelf ook heel erg jammer.

Ik heb hetzelfde met het koningshuis. Ik vind het nog leuk om naar kleding te kijken maar mijn mening verder of het koningshuis is negatief.

Helemaal met je eens, Emma Laure. Een signatuur-stijl, zoals de koninginnen Elisabeth en Beatrix hadden (met variaties in de kleur en de stofsoort) en dan af en toe iets prachtigs en/of bijzonders, straalt m.i. ook meer rust en koninklijke waardigheid uit dan iedere keer iets compleet anders.

Voor mij hoeft het zelfs geen ” signatuur stijl” te zijn maar gewoon verzorgd, passend bij de gelegenheid, liefst met enige congruentie , van nederlandse bodem ( het land waardoor voor maxima zo goed als alles mogelijk is geworden mag mi ook aan bod komen) EN met respect voor het gros van de onderdanen waarvan er jammer genoeg meer gewone mensen zijn dan superrijken …
En ja wat dat laatste betreft heeft maxima brute pech … haar man is nu eenmaal de koning van een land … een echtgenote van een “koning” zonder land zoals marie chantal van griekenland heeft meer vrijheid en moet met niemand rekening houden… of zij haar oorbellen koopt bij JAR of bij de juwelier om de hoek of bij de hema … geen haan die erover zal kraaien …

Ik vind de bladeren prachtig net als het door velen beschimpte goedkope “rollade touwtje “.

Het lijkt wel of alsof we hier met z’n allen weten wat een koningin wel en niet mag dragen.

Wat een hoop gekijf over duurkoop en goedkoop. Geniet gewoon van de mooie plaatjes en de tijd die er in deze website wordt gestoken ipv allemaal betweterige reageerders te willen zijn.

Natuurlijk hoeft Maxima niet ‘calvinistisch’ door het leven te gaan met twee rokken en drie blouses en een nette jurk voor de zondag. Dat kan ook niet in haar functie. Wat stoort is het steeds weer nieuwe dingen kopen die weinig tot geen toegevoegde waarde hebben voor haar gigantische inloopkast. Daarbij geen eigen stijl te bespeuren.
Overigens, dat het koningshuis het beter dan ooit doet is een mening, geen feit.

Ik denk dat je niet beseft dat het voor miljoenen en miljoenen mensen die ook hard werken en toch maar een minimum loon krijgen vaak erg wrang is als “hun” koningin loopt te pronken met verschillende paren “Hema” oorbellen die tussen de 13 en 17 duizend euro kosten, en dan 3 paar praktisch dezelfde jurken maar alleen een ander knoopje, dezelfde hoeden maar dan 1 veertje meer, en ga zo maar door.

Ik vind het erg leuk om naar die kleding en juwelen (behalve dat soort moderne sieraden) te kijken maar ik besef nog altijd dondersgoed dat Máxima (zoals bij vele koningshuizen) wel met haar rijkdom loopt te pronken tegenover mensen, zoals ik al zei, waarvan de meeste ook hard werken maar nauwelijks geld krijgen daarvoor.

Ik geloof helemaal niet dat er hier sprake is van pronken. Er is wel sprake van aannames en allerlei ongefundeerde meningen die niets van doen hebben met mode.

Oeps, wie er nu betweterig?🫣

U doelt waarschijnlijk op mij 😉

Pumpkin, haha, laten we er maar om lachen, zoveel mensen zoveel meningen. Ik denk dat iedereen hier met de beste intenties zijn of haar mening geeft en affiniteit heeft met mode en/of het koningshuis. Eigenlijk zijn we allemaal wel een beetje betweters🥴….

En verder proef ik een hoog calvinistische kijk op het koningshuis. Het koningshuis doet het nu beter dan ooit. Open en bereidt tot uitleg. Dat was voorheen echt anders.

Nou joh, ik moest opzoeken wat calvinistisch is 🤣

“Het woord calvinisme is afgeleid van Johannes Calvijn. Hij heeft in de 16e eeuw kritiek op de machtige Rooms-Katholieke kerk. Calvijn vindt dat iedereen zich moet onderwerpen aan de tien geboden en dat we sober moeten leven en hard moeten werken. Johannes Calvijn leeft aan het begin van de 16e eeuw.”

Dat proef je dan toch echt fout aangezien ik geen geloof heb en ik niet vindt dat we ons allemaal aan de 10 geboden moeten onderwerpen, ik weet niet eens wat dat zijn, wil ik ook niet weten, en we leven nu in 2023 niet in de 16de eeuw 😉

Ga er niet zulke moeilijke toestanden van maken met dat calvinistische gedoe.
Ik gun mensen in koningshuizen best wat extra luxe als vergoeding omdat ze niet veel privé hebben (ik zou niet eens willen ruilen) zéker mensen die er ongevraagd in geboren zijn, maar je kunt het ook overdrijven zoals Máxima soms, wat ik al zei als voorbeeld, 3 keer dezelfde jurk en dan alleen omdat er een knoopje anders zit, je het verschil eigenlijk niet eens ziet.
Dat is miljonairsgedrag en dat past niet bij een koningshuis.
Hetzelfde komt ook voor bij andere koningshuizen en het zou gek zijn als dat niet ook kwaad bloed kan zetten bij de bevolking, zoals bij mensen die hard werken en toch maar een minimumloon hebben of die nauwelijks te eten hebben of geen dak boven hun hoofd.

“Ik weet niet wat calvinistisch is”. Zucht.

Ja, dat is wel erg en had ik niet verwacht van Ina.h.

Ik moest even kijken of ik nou op Twitter zat met die (2de) hatelijke reactie of op MKM.
Blijkt toch MKM te zijn, jammer.

Maar, het is ook wel erg dom om iets te verwachten van iemand die je alleen “kent” van wat reacties op een modeblog.
Ze is een beetje dom 😂😂

Waarom is dat hatelijk?

Doe niet zo naiëf… dat had ik niet van jou verwacht dat je dat niet zou snappen

Waarom moet je zo zuchten? 🤔

Anders nog iets?

🙏

Ik vind t leuk om onze koningin op deze site te volgen, alleen vind ik t soms erg jammer dat de commentaren erg op de persoon worden geleverd. Maxima is een sterke persoonlijkheid en dat is ook haar kracht om haar taken uit te voeren, zeker voor de VN, inderdaad worden deuren voor haar geopend en dat benut ze ook voor haar werk. Overigens de oorbellen van Jar zijn prachtige creaties en worden kennelijk tegenwoordig gezien als hedendaagse Faberge en Lalique stukken.

Denk dat het niet anders kan dan dat de “personen” onder de loep genomen worden. Zij vertegenwoordigen het “instituut” van het koninklijk huis. Bovendien hebben wij, de toehoorders alleen maar de feiten om te oordelen ttz wat gezegd wordt, wat gedaan wordt enz … voor de koning en de prinsessen komt daar de emotionele band bij, voor de meesten onder ons niet …. vandaar ook vaak de kritiek …
Maxima opereert tss 2 werelden : enerzijds beweegt zij zich vaak in extreme armoede in haar vn functie en anderzijds beweegt zij zich als echtgenote van de koning in een europees land waar de problemen zich gezien de geo politieke problemen in de wereld zich ook meer en meer aftekenen … de constante in die werelden is willem alexander door wiens positie maxima niet alleen de titel van koningin draagt maar door wie zo goed als alle deuren zich van zelf openen . Ere wie ere toekomt …
om in beide werelden geloofwaardig over te komen is een evenwicht nodig en dat evenwicht wordt mi niet bereikt door extreme tekenen van rijkdom ten toon te stellen. De oorbellen van JAR zijn beslist een bewijs van buitengewoon vakmanschap maar komen mi uit het verkeerde segment. … enige bescheidenheid is soms een zeer mooie deugd
hoe exclusief de oorbellen van JAR wel zijn kan hieronder gelezen worden . En dat de juwelen van jar een goede investering zijn maakt mi de aanvaarding in deze werelden niet aannemelijker
https://blog.zilver.nl/juwelen-van-jar/

Omdat ik weet dat ik soms best wel kritisch ben op het koningshuis, maar ook heel graag wil dat ze het goed doen en dat hun populariteit weer gaat stijgen, benoem ik de dingen soms , in de hoop dat ze wat dingen anders gaan zien en doen ,
Tevens vraag ik mij af of andere koningshuizen hetzelfde doen, of toch de dingen anders aanpakken.
Ik denk aan uitgaven, bezoeken aan eigen bevolking, vakantie,s ed.
Wie weet daar wat meer van ?

Elisah, uw bezorgdheid wordt hier toch met velen gedeeld…. alleen zijn in het kreten in de woestijn ? Zijn de oranjes wel “crisismanagers ” ? Vergeet niet het statuut zit stevig in de grondwet gebetonneerd . Denk dat in tegenstelling tot andere koninkrijken nederland ook een land is met weinig interne verdeeldheden tgv diverse bevolkingsgroepen ( cfr spanje, vk, belgie) en daardoor meer rekening moeten houden met de gemoederendie leven …

Beste Reuzefan, u hebt blijkbaar moeite met een realistische kijk op het koningshuis, dat is uw goed recht, van een Reuzefan had ik ook niet anders verwacht😉. Enne… Lalique en Fabergé, zijn toch echt van een hele andere categorie dan de blaadjes oorbellen van Maxima…..

En de vraag is of De blaadjes oorbellen van zo’n andere categorie zijn. Van Gogh, bijvoorbeeld, werd in zijn tijd ook niet gewaardeerd.

Tja, wat is realistisch….

Nee hoor, ik ben me wel bewust dat t koningshuis zich zal moeten aanpassen aan andere tijden, zoals wij allemaal trouwens. En uw conclusie nav de titel Reuzenfan klopt niet helemaal, ik mag nl graag mooie mode zien! Wat betreft de oorbellen, dit heb ik niet van mijzelf maar heb ik wat nagezocht, dus…….🤷‍♀️ Wat ik kort samengevat met mijn opmerking bedoelde, er wordt tegenwoordig zo gelijk ingehakt op personen die om wat voor reden dan ook in beeld komen en dat vind ik zo jammer dat t hier soms ook gebeurt. Maar ik waardeer je reactie!👍😊

Reuze ‘modefan’ wat een aardige reactie en wat het ‘inhakken’ betreft is dat inderdaad helaas vaak zo, op deze website valt het gelukkig erg mee. Hoe dan ook, nog een heel fijn weekend!

Ik vind ze heel erg mooi: niet om slechts een paar keer te dragen, maar om ze geregeld een outfit te completeren. Ik schrik wel van de prijs…

Mooi (zeker het nieuwste paar), maar om nu 3 ongeveer dezelfde paar oorbellen in bezit te hebben zou ik zelf niet doen. En dan de prijs nog buiten beschouwing gelaten.

Mooi gemaakt, deze bladerbellen, en leuk om een paar keer te dragen, maar dan is het nieuwtje er wel af.
Voor mij is het onbegrijpelijk dat hier zulke exorbitant hoge prijskaartjes aan hangen!
Maar dat onze koningin hier zelfs 3 paar van aangeschaft heeft gaat bij mij alle begrip te boven.
Ik gun haar van harte de kostbare juwelen uit de koninklijke kluis, en laat ze die maar zoveel dragen als ze wil.
Maar dergelijke investeringen zoals deze oorbellen en misschien ook wel andere peperdure accessoires vormen een tegenstelling met wat zij veelal uitdraagt in woord en daad tijdens werkbezoeken en VN activiteiten.
En ja, het is haar goed recht, want ze beslist zelf over haar keuzes en aankopen, maar dat neemt niet weg dat ik het wel teleurstellend en spijtig vind.

Maxima is van de grote oorbellen.
Deze staan haar goed.
Tja, t merk wordt bij Christies geveild lees ik. Heeft blijkbaar verzamelwaarde.

Last edited 6 maanden geleden by siobhan

Ik vond de oorbellen Maxima prachtig staan in Zuid-Afrika. Het paste erg goed bij de sprankelende cocktail jurk!
Ook haar kapsel was daar overigens prachtig – heel eenvoudig eigenlijk, zonder de Barbie-lok die ze soms heeft, maar wel heel verzorgd. Ik vond het al met al heel erg geslaagd die avond (waar ik ook nog eens bij mocht zijn).
De overige versies van de oorbellen, daar doe je me dan weer geen plezier mee… Ik vind het niet mooi, ik hou niet van de twee verschillende kleuren van de groene set, en ik vind het al helemaaaal het geld niet waard.

Wat leuk @RoyalemEllen!

Ik vind de oorbellen erg leuk, modern maar toch verfijnd. Ik ben het er wel mee eens dat het idioot dure dingen zijn.
Persoonlijk denk ik dat Maxima helemaal niet op geld let; ze koopt gewoon wat ze hebben wil. Ik zal niet snel die opmerking vergeten die ze maakte over de speedboot van WA tijdens het interview t.g.v. haar 50e verjaardag: “Hij wilde het graag en we kunnen het ons veroorloven.” Tja. Totaal geen gevoel voor wat er leeft in de samenleving.

Persoonlijk vind ik het best dat mensen dingen kopen die ze zich kunnen veroorloven. Doe ik zelf ook en ga dan echt niet denken of een ander het ook wel of niet kan kopen. Een ieder houdt op zijn manier de economie draaiende of het nou bij de Action is of bij Faberge of een jachtbouwer of een fietsenwinkel.
Bovendien is dat bootje van WA niets vergeleken met wat er in de jachthaven van Monaco ligt!

Het is iets wat mijn man heel graag wilde hebben. Ik gun het hem wel.’ Volgens mij is dit wat Maxima erover zei in t interview met Mathijs van Nieuwkerk.

Eens met juffrouw Annie. Die opmerking galmt bij mij ook nog na. Net als de opmerking ‘het mocht en we zijn gewend in mogelijkheden te denken’ over de Griekenlandreis in coronatijd. Ik besefte toen dat ze door hun positie in een heel andere realiteit leven dan de meeste mensen.

Helemaal met u eens , die laatste opmerking van, het mocht, heb ik destijds ook met verbazing aangehoord.
En het is zooooo jammer dat door dergelijke dingen de liefde en respect voor ons koningshuis afbrokkelt.

Beste Elisah,

Ik bedoelde meer dat het koningshuis steeds dichterbij ons lijkt te staan: door meer openheid, een ‘normalere’ opvoeding door bijvoorbeeld naar reguliere middelbare scholen te gaan. Maar dat er wel degelijk een wereld van verschil zit tussen de levens van leden van het koninklijk huis en ‘burgers’. M.i. hoort dat ook bij een koningshuis: ze horen representatief te zijn naar burgers en buitenlandse staatshoofden. Met een spijkerbroek en zonder kennis van etiquette kun je niet serieus genomen worden. Ergens verwachten we dus ook dat ze van een andere orde zijn met bling-bling: dat opent immers deuren die anders gesloten blijven. Maar ergens lijken we dan ook te vinden dat ze net zo moeten zijn als wij. Twee verwachtingen die bijna niet te rijmen zijn. En soms schuurt dat, ook op mode-gebied. Dit heeft nauwelijks iets met keuzes van personen te maken, mocht iemand denken dat ik dat vind, maar met de positie die ze bekleden in onze staat. Het werk voor de VN laat bijvoorbeeld zien dat Máxima mensen die minderbedeeld zijn een warm hart toe draagt.

Wat mij betreft is dat toch niet zo dat ik verwacht dat ze van een andere orde zijn en met blingbling.
Het is wel zo dat ik het prachtig vind om de (eeuwen) oude koninklijke juwelen bij gelegenheden te zien maar dat is wat anders dan altijd blingbling willen zien, dat zie ik liever bij mijzelf 😄
Wat kleding betreft, dat doet Kate perfect, avondjurken en koninklijke juwelen als de gelegenheid daar naar is, een spijkerbroek met laarzen en nauwelijks sieraden als ze een bezoek brengt in het bos, platteland etc, daarmee laat ze zien dat ze niet denkt dat ze boven die mensen staat.

Spreek u aub alleen voor uzelf

Ik lees de cijfers over hun dalende populariteit. En dat vind ik jammer.

Mee eens juffrouw Annie. Soms “lijkt” het op kopen om te kopen.

Celeste, ben het met je eens. En stop dan ook maar met al die VN reizen naar arme landen, want dit is zo tegenstrijdig met elkaar dat ik haar werk daar niet eens meer serieus neem. Zelf zo overdadig leven, ook al ben je getrouwd met de koning, dat vind ik zo tegen alle eerlijke regels ingaan en zo tegenstrijdig. Waarom is dat allemaal nodig? Inderdaad: rupsje nooit genoeg..

Leefde ze maar meer naar het principe:
Niet alles hóeft wat kan”
Ik zal scherp gevonden worden, maar ik vind het schaamteloos shopgedrag.

Een hele ware opmerking: Niet alles hóeft wat kan”. En zo is het precies!

Celeste, Maribrune en Antonia, ik kan me helemaal vinden in jullie reactie. Naast alle kroonjuwelen in de koninklijke kluis. Zou ik weleens, zomaar uit nieuwsgierigheid alle “gewone” sieraden van Máxima op een grote tafel willen zien. Denk dat ze zelf het overzicht ook een beetje kwijt is😉

Celeste, jij kunt zo nu en dan best pittig reageren 😉 ( wie niet) maar wat schrijf je nu enorm to the point: 👉🏼 ‘Niet alles hoeft wat kan’ 👈🏼

Ik weet het van mezelf 🙈 heb daar ook weleens oprecht spijt van, maar het staat er dan wel al zwart op wit.
Het had dan anders gekund. Dat geef ik eerlijk toe.
Wat Maxima betreft, denk ik weleens, wie wijst haar daar nu eens eerlijk en liefdevol op.
Ik vind het ook spijtig naar haar dochters toe. Het is geen goed voorbeeld.

‘Niet alles hoeft wat kan’ 👌🏼

Ik heb ook wel eens spijt van een reactie 🫢 met name dat deze soms anders dan bedoeld kan overkomen, en ja soms “vliegen we als lezers uit de bocht” 🙈 , laten we het ‘passie’ en betrokkenheid noemen 🙃

Wat je je verder “ongeveer” afvraagt, heeft Máxima idd een eerlijk en reëel klankbord?
En ja ze is naast echtgenote van de koning ook een voorbeeld voor hun drie dochters,

Als Maxima zoveel geld uitgeeft aan 3 paar modieuze oorbellen (geldt trouwens ook voor tig dezelfde soort tassen en schoenen), beseft ze m.i. te weinig dat haar inkomen wordt opgebracht door gewone Nederlanders. Voor de meesten daarvan is 30.000 euro heel veel geld. Van mij mag het best wat minder en duurzamer

Nog een bedenking : er werd in kenia eerder deze week een interview afgenomen van maxima . Het ging over empowerment en hoe zij dit bracht bij haar dochters . Empowerment is voor zover ik weet een bewustwordingsproces, waarbij het gaat om mensen te stimuleren hun eigen kracht te vinden en die te activeren.
Maxima antwoordde hierop “er voor gaan, neem uw plek. Vraag voor uw plek ….” ik wist niet goed wat te denken bij dit laatste …. iedereen doet letterlijk en figuurlijk de deur voor u open …. het gevoel met de werkelijkheid is ver weg … Wat is dan nog de plek die te nemen valt of welke plek moet gevraagd worden ? De plek om te behoren tot het super exclusieve clienteel van JAR of andere ? Voor mij was het in ieder geval een erg verwarrend interview waarvan de inhoud mij nog bezighoudt..

Maribrune, ik probeer u te volgen, is dit interview nog ergens te zien, een link?

Ik vind deze bladeren oorbellen werkelijk schitterend. Voorheen vond ik alle bloemoorbellen mooi, maar deze bladeren zijn ook heel leuk. Zo Maxima:) Ik herinner me dat Maxima nog een paar oorbellen heeft van dit hele luxe merk JAR Paris. De lila paarse oorbellen van meer dan een ton. Toen waren wij hier op MKM ook een beetje verbaasd:) Heel erg schitterend, maar wel een beetje rupsje nooit genoeg. Maar misschien heeft de koningin de oorbellen wel als geschenk gekregen.

Ze passen bij Maxima en staan haar wel heel mooi. Ik keek even op de website van JAR, ja bijna allemaal kunstwerkjes (ook veredelde materialen), maar ik vraag me toch af hoeveel exemplaren er van een deze blaadjes zijn gemaakt en hoe bijzonder is het dan nog voor dit prijskaartje. De geranium en de vijgenbladeren zitten in een nog hogere prijsklasse en zijn ook niet uniek. Op de website van JAR staat er dan schaamteloos onder vermeld ‘free shipping’, nou dat is nog eens genereus gebaar🥹.

En wie weet, misschien nog wel gratis met cadeauverpakking.. . ha ha

Haha, voor dit bedrag kan er dan ook nog wel een flesje bubbles en een mega doos bonbons af🫣.

Ik heb even gekeken, ja dit soort blaadjes oorbellen zitten zelfs tussen de 13 en 18 duizend euro… 😲

Ina, het intrigeert me ook waar deze hoge prijs op gebaseerd is. Het gebruikte materiaal is goedkoop, behalve uiteraard het goud, en daarnaast ook vrij makkelijk te bewerken en niet uniek, dan zou het prijskaartje nog acceptabel zijn. De hoge prijs van deze bladeren is waarschijnlijk een combinatie van de prestigieuze merknaam en het aantal uren ‘vakmanschap’, nou ja hoe dan ook Maxima kan ‘blind shoppen’ en dat gaat haar makkelijk af…….

Ik heb nog wat verder gekeken en zie nu dat er blaadjes van aluminium maar ook van goud zijn.
Maar zelfs in goud, dat is niet veel goud.

Ik zie nu ook dat ik geen officiële website niet kan vinden maar websites waar ze dat merk óók hebben, snap het niet. 🤔
Het zal toch alleen de merknaam zijn waarom het zo duur is denk ik.
Ik las nu dat er stond dat het een beperkte oplage is van die blaadjes, dan vraag ik me af of dat misschien gewoon in een mal wordt gemaakt dus er toch een aantal dezelfde zijn.

Heel mooie oorbellen. De geel-gouden-oranje vind ik het mooist. Tja, ze zijn duur. Maar wat ik niet zo goed snap is dat de prijs net wat minder belangrijk is wanneer het meer traditionele oorbellen zou betreffen. Hedendaagse kunst mag ook financieel gewaardeerd worden.

Gaat dat over de reactie van mij en Elisah?
Waar het mij dus om gaat zijn de materialen, aluminium van 1euro25 per kilo (lees ik net) en daar dan 10.000 euro voor vragen voor een flinterdun en klein stukje.
Wat ik al schreef, als je goud of zilver, diamanten en van allerlei andere edelstenen hebt dan heeft dat nog een zekere waarde (alhoewel met edelstenen dat vaak minder waard is dan ons wijs is gemaakt ben ik achter gekomen) en mag je verwachten dat het altijd wel wat waard zal blijven of misschien zelfs meer gaat worden, dat zal je niet kunnen verwachten van aluminium

En als ik even voor Elisah mag spreken die bedoelde hetzelfde als ik het goed heb.

Aha Okee. Ik wist niet dat het zó’n bekende naam is. Ik hoor altijd alleen van dat merk hier op MKM, nooit eerder van gehoord, ook buiten MKM hoor ik er nooit van, maarja ik ben niet rijk en misschien is het alleen bij rijke mensen bekender 😄

Het is natuurlijk wel zo dat het kán gebeuren dat een merk ineens helemaal uit de mode raakt, de rijken ineens een hype maken van iets anders, dan zit je mooi met iets wat nog minder waard is dan toen je het kocht. (Alhoewel sommige miljonairs dat misschien niet kan schelen 😄)
Ikzelf zou die gok dan toch niet nemen, en iets kopen wat door de materialen, edelstenen etc. in principe wel zijn waarde zal houden.
Ik zou mijn spaargeld dus ook aan iets anders besteden 😉 want buiten alles om, ik vind die blaadjes te grof en saai.

Dit is idd wat ik bedoel

😃

Daar heeft u zeker een punt 👍🏼
maar inmiddels 3 verschillende versies = 💶 € 30.000?

Tja, ik denk niet dat ik 3 vergelijkbare setjes aan zou schaffen. Maar of dat te maken heeft met de prijs?

Ik vind ze allemaal mooi, dus vind het leuk dat ze meerdere varianten heeft 🙂

🍂 Nee dat heeft te maken met 🐛 je Nooitgenoeg, ( zie post van lezer @Sneeuwwitje ) een nieuwe nickname van onze koningin? 🫢
💎 Bling bling rupsje Nooitgenoeg 👑🐛 dan welteverstaan, ik moet er bijna om lachen maar eigenlijk….

En stel @Sneeuwitje dat het een geschenk blijkt te zijn, moet je als koningin – echtgenote van de koning van Nederland 🇳🇱 – dan alles willen etaleren, exposeren? Ons koningshuis is toch zo gesteld op hun privacy?

Super leuk deze oorbellen. Ze staan Máxima allemaal geweldig! Maar ik vind het bruine paar het mooist. Leuk om die in dit herfstige weer wat vaker te dragen de komende tijd.

Nog even……ik ben vandaag naar paleis Soestdijk geweest, mooie tentoonstelling, had het iets uitgebreider verwacht, maar toch leuke weetjes opgedaan en gezien.
En op het bordes gestaan, en in de regen ook even staan wuiven…….we konden het niet laten .. ha ha

Hahaha superleuk!

Leuk! Toch nog wel wat dingen gezien waar je op hoopte?

Nou dat je op dat bordes hebt gestaan, is natuurlijk best bijzonder, en dan zwaaien, weet je een beetje hoe ze zich toen voelden 😄

Als je voor een paar bladeren in je oor zoveel geld uit kan en wil geven, dan ook maar belasting betalen .

(Sorry , maar ik moest dit even kwijt.
zo schrok ik van de prijs )

Maar als ze belasting moeten betalen gaat hun inkomen toch gewoon omhoog? Ik denk echt niet dat halvering g can het bedrag geaccepteerd gaat worden.

Dat heb ik ook wel eens ergens gelezen dus dan blijft het eigenlijk hetzelfde. Want meer inkomen om belasting te betalen

De koning 👑 net als iedere mede Nederlander 🇳🇱 eerlijk belasting mede laten betalen 💶 staat inmiddels te lezen in één van de verkiezingsprogramma’s der politieke partijen 🗳️

Als koningshuis zou ik ook dergelijke signalen zeer serieus nemen i.v.m. het voortbestaan ervan 💡

Ik denk dat het hun populariteit ten goede zal komen.
En dat lijkt mij al een belangrijk punt.

Elisah, dit is toch iets waar ik ook wel kwaad om kan worden hoor, ik zei van de week nog, van een heleboel dingen moet ze zelf weten, hebben wij niets mee te maken, maar circa 10.000 euro uitgeven voor een paar aluminium oorbellen die je inderdaad zoals gezegd voor een paar euro bij de Hema zou kunnen kopen, dan vraag je je af of de koningin der Nederlanden de waarde van geld nog wel kent, nog wel beseft waar je wel met goed fatsoen wat meer geld aan kunt besteden en waar niet aan.

Ik bedoel, als het iets was geweest van goud en diamanten etc., hadden we ook wel gezegd, heeft ze nou nog niet genoeg 😉 maar dan was het iets geweest wat het geld waard was.

Als Maxima voor dit geld idd iets van goud of diamant had gekocht, had ik dit ook absoluut niet gezegd, dat houdt zijn waarde , maar zoveel geld voor dit? Dat vind ik gewoon erg.
Ik had liever gehad dat ze voor Amalia en Alexia voor hun 18e verjaardag een tiara of kostbaar juweel hadden gekocht, dat heeft waarde en was ook een mooie traditie in de koninklijke familie , maar helaas,…….

Elisah, helemaal met je eens.
Alhoewel het natuurlijk wel meer was geweest dan dan 10.000 euro met die tiara’s 😉 maar dat is dan iets waardevols wat ook weer naar volgende generaties doorgaat en gedragen wordt bij belangrijke gebeurtenissen.
Ja die oorbellen kunnen ook door naar volgende generaties maar die zijn totaal onbelangrijk.

Tuurlijk, tiara is duurder, maar wel veel waardevoller.

Precies, dat bedoelde ik ook

Ik vind de oorbellen superleuk. Blijkbaar heeft zij het grote bedrag er graag voor over.

Supermooi en groot, maar toch fijntjes.

Deze bladoorbellen zijn zo ontzettend leuk!

En toen zag ik de prijs……. Sinterklaas kapoentje, gooi ze maar in mijn schoentje😜

Persoonlijk hou ik niet van dit soort oorbellen. Veels te groot naar mijn mening, men kan ook overdrijven. Ik zie het er trouwens niet aan af dat ze zo belachelijk duur zijn. Als ze te koop waren bij de Hema had ik het ook direct gelooft.

Ook ik houd niet van dit soort oorbellen, echt geen sieraad voor heur oren, vind ‘t goedkoop staan.

Over geldverspilling gesproken, mijn zelfde commentaar als bij het groene paar. Máxima Máxima, zo’n goed gevulde sieradendoos en het houdt niet op, een 3e paar op rij voor
€ 10.000, alsof het niks is. 😑

Met name de herfsttint vind ik mooi. De twee anderen tonen vakmanschap, maar nee, niet mijn smaak.
Eens met de opmerking van Anne Roos.

Mooie objecten met de bladnerven. Echt vakmandchap.

Wat een ontzettend gave oorbellen, prachtig. Ze staan Maxima ook heel goed. Maar wat een bedrag voor oorbellen🫣. Maar denk dat ze iets ander budget hebben als ik 😉

Goeiedag zeg! Ze zijn best leuk, hoewel ik ze vrij groot vind, maar ze staan Maxima wel.
Maar wat een geld is er dan alleen al aan 3x een paar oorbellen uitgegeven…

Mogelijks in 3 voud ifv 3 dochters ….