Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 mei 27 reacties

Bij deze merken shopt Laurentien graag

Op prinsjesdag en koningsdag draagt ze doorgaans couture, maar voor haar overige werkzaamheden volstaat kleding uit het rek. Moderator Petra heeft in deze blog de favoriete kledingmerken van prinses Laurentien op een rij gezet.

Hardies

Op koningsdag of prinsjesdag zien we prinses Laurentien steevast in een outfit van Hardies. Vaak gaat het dan om demi-couture van merken als Talbut Runhof of Missoni. De prinses kwam bij het Haagse modehuis terecht via haar moeder, die als ministersvrouw regelmatig kleding nodig had voor een chic feestje.

Een creatie van Hardies Couture op prinsjesdag 2004. Foto ©PPE
In 2020 droeg prinses Laurentien op Prinsjesdag deze japon, die is vervaardig door Hardies Couture uit een stof van Missoni. Foto © PPE/Nieboer

Eudia

Zeg je Hardies, dan zeg je in het geval van Laurentien, ook Eudia. Evelien Gentis, eigenaar van Eudia, heeft meerdere keren hoeden of fascinators ontworpen voor de prinsjesdag outfits van prinses Laurentien. Ze werkt dan nauw samen met Hardies.

2014 Foto ©PPE/Nieboer
2021 Foto ©PPE/Nieboer
2019 Foto ©PPE/Nieboer

Ronald Kolk

In haar beginjaren als prinses koos Laurentien regelmatig voor de theatrale ontwerpen van deze ontwerper. Inmiddels is de klandizie verleden tijd.

Laurentien in een creatie van Ronald Kolk op prinsjesdag 2005. Foto ©PPE
Foto ©PPE
Prinses Laurentien in een corset japon van Ronald Kolk, met hoed ontworpen door Marianne Jongkind. Foto ©PPE
Foto ©PPE

Tara Jarmon, Talbot Runhof en Tory Burch

Bij Hardies kun je, zoals gezegd, terecht voor couture, maar in de grote salon hangen de rekken ook vol met prêt-a-porter: kant-en-klare kleding uit het hogere segment. Zie je Laurentien in een ontwerp van Talbot Runhof, dan weet je dat ze weer bij Hardies is geweest. Datzelfde gaat ook op voor verschillende merken die hierna genoemd worden, al shopt ze lang niet alle merken bij deze kledingzaak.

Broek met print van Tara Jarmon (2014). Foto ©PPE/vd Werf
Mantel van Tara Jarmon (2017). Foto PPE/vd Werf
Een japon van Talbot Runhof, met een bijpassende mantel, die is ontworpen door Hardies Couture. Foto ©PPE
Tijdens de viering van de 80e verjaardag van Beatrix, draagt Laurentien een deux pieces van Talbot Runhof (2018). Foto ©PPE/Nieboer

Etro en Essentiel Antwerp

Wat hebben Etro en Essentiel Antwerp met elkaar gemeen? Naast een grote voorliefde voor kleur kunnen beide merken ook rekenen op de aandacht van prinses Laurentien.

Op 1 oktober 2021 was prinses Laurentien aanwezig bij de opening van de Europan School The Hague (ESH). Ze droeg hier een jurk van Etro. Foto ©PPE
Ook op koningsdag 2022 zagen we prinses Laurentien in een outfit van Etro. Dit keer koos ze voor een kleurrijk broekpak. Foto ©PPE/Nieboer
Gebloemde broek en top van Essentiel Antwerp. Foto ©Josée Zwaga
Korte jurk met print en witte manchetten van Essentiel Antwerp. Foto ©PPE
Deux pieces van Essentiel Antwerp. Foto ©Bea Moedt

Maliparmi, Missoni en Moliin

Nog twee favorieten van Laurentien: Maliparmi kenmerkt zich door de vrij drukke prints, Missoni door zijn zigzagpatroon. En dan hebben we nog het label Molinn.

Laurentien op koninginnedag 2012 in een jurkje van Maliparmi. Foto ©PPE
Koningsdag 2019: Laurentien kiest voor een 3-delige outfit van Missoni. Foto ©PPE/v.d. Werf
Tijdens het voorleesontbijt in 2018 draagt prinses Laurentien een jurk van Missoni, die we eerder zagen op koningsdag. Dit keer draagt Laurentien er een roestbruin jasje op. Foto ©PPE/Nieboer.
Wat een leuke en vlotte outfit. Een lange denim rok met een trui en sjaal van Missoni. Foto ©PPE/Nieboer.

Outfit van Molinn (2019). Super leuk gecombineerd met de rode accessoires. Foto ©PPE/Nieboer

Overige

De labels die Laurentien draagt, dat zijn er bijna teveel om op te noemen. Tenslotte willen we nog wel Valentino noemen, evenals Diane von Furstenberg en Hoss Intropia. Tja, we zijn er nog niet, maar om het nog een beetje overzichtelijk te houden, laten we het hierbij.

Ook items van Valentino worden soms gedragen door prinses Laurentien. Deze jurk droeg ze ook op een officiële foto. Foto ©PPE/Nieboer.
Jumpsuit van DVF tijdens de Word Press Photo award in Amsterdam. Foto ©PPE/Nieboer.
2013 Laurentien in een opvallend groen broekpak van Hoss Intropia bij de première van Mees Kees op kamp. Foto © PPE/Nieboer
Laurentien tijdens de World Press Photo award uitreiking in 2014 in een jurkje van Hoss Intropia. Foto ©PPE/Nieboer
Bij de doop van Willem Jan van Vollenhoven met een mantel van Hoss Intropia (2014). Foto ©PPE/Nieboer.

Welk merk zou jij graag nog eens zien bij prinses Laurentien?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het woord dat spontaan bij me opkomt bij de meeste van haar outfits is “clownesk”. Drukke prints, vergezochte combinaties en overdreven accessoires. Helemaal niet mijn smaak, maar ze ziet er wel steeds stralend uit. En dat is het enige wat telt, dat zij het zelf mooi vindt er zich er goed in voelt.

Laurentien heeft een heel eigen stijl. Dat vind ik wel leuk maar het is absoluut niet mijn smaak. Ik vind niks mooi in bovenstaande foto’s.
Dus het enige wat ik qua kleur mooi vind is de corsetjurk
Als dat corset er niet opzat was het in mijn ogen een mooie jurk geweest.

Het enige wat ik echt mooi en chique vind is de deux piece bij de 80ste verjaardag van prinses Beatrix. Dat is wat mij betreft een topper. De rest over het algemeen te schreeuwerig, te extravagant of zelfs ordi. Maar ja, smaken verschillen (gelukkig).

Wat een leuk overzicht! En al is het niet allemaal mijn smaak Laurentien heeft wel een kleurige eigen stijl en dat vind ik heel leuk te zien.

Die jas van prinsjesdag 2004 neem ik graag van haar over.
En de prinsjesdagoutfit 2005 is de topper van dit rijtje!

Ik vind Laurentien geen lange-jurken-type, ik ervaar dan niet echt een mooie verbinding. Welke outfits ik uit deze selectie prachtig vind voor deze super attente, hardwerkende en sympathiek overkomende prinses:
Mantel van Tara Jarmon (2017)2014 in een jurkje van Hoss IntropiaGroen broekpak van Hoss IntropiaJumpsuit van DVF = YESS! 1/10/21 – Ze droeg hier een jurk van Etro. = WOW! Valentino worden soms gedragen door prinses Laurentien = DE grote klapper voor mij, PRACHTIG!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Koningsdag ensemble vind ik haar geweldig staan en ook de zwart/wit/groene Valentino is wat mij betreft een beauty. Zij heeft, zoals anderen ook al hebben gezegd, écht lef. Het geeft voor mij aan dat ze een sterke persoonlijkheid is die zich niet gek laten maken door “wat men er van vindt”. Men vindt er nl. altijd wel wat van. Of positief of negatief. Zij trekt haar eigen plan en dat waardeer ik zeer.

De stijl van Laurentien is veel en chaotisch, terwijl ze zelf zo rustig en ingetogen overkomt… Helaas vind ik maar twee outfits mooi, de lange kleurrijke Etro jurk met bruine accessoires en de blauwe set van Hoss Intropia, deze sets zijn zowel modisch als stijlvol.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat lijkt Eloise toch sprekend op haar moeder, als ik deze foto’s bekijk.
De kleding die ik graag nog eens terug zou zien:
* deux pieces, gedragen op de 80e verjaardag van Beatrix.
* de gestreepte meerkleurige japon met effen jasje, 2018.
* de lange denim rok met kleurige trui en sjaal.
* de zwart/groen/wit japon van Valentino.
Laurentien’s smaak is meestal niet de mijne, maar ze ziet er eigenlijk altijd, in wat dan ook, heel verzorgd uit.
En ik heb de indruk dat ze haar outfits en bijpassende accessoires met zorg uitzoekt en samenstelt.

Bijna alles wat ze draagt, vind ik echt niet mooi. Omdat ze best een uitgesproken, karakteristiek gezicht heeft, vind ik het mooier staan als ze minder heftige prints draagt. Nu is het allemaal te veel. Ik vind het ook niet excentriek, want dat zit volgens mij in je persoon, wie je bent. Echt, ik verbaas me elke keer weer over wat zij uit de kast weet te toveren.

Eens met Tony, ik vond de lichtblauwe jurk Laurentien ook prachtig staan.
Wat mij betreft staan haar eenvoudige modellen en rustige kleuren mooier dan de excentriekere outfits.
Maar smaken verschillen. En de smaak van Laurentien is niet mijn smaak 😉

Laurentien is echt op haar mooist als ze eenvoudige kleding draagt zoals die licht blauwe japon aan de vooravond van de inhuldiging. Leuk dat ze vasthoudt aan haar eigen stijl maar al die opvallende ontwerpen en prints leiden de aandacht alleen maar af van de leuke persoon die zij is, maar misschien is dat ook wel haar bedoeling!

Wat een super leuk overzicht. Deze merken passen echt bij haar. Heel leuk om dat in een overzicht te zien. Het hoeft niet altijd je smaak te zijn, maar ze durft en al die kleurrijke outfits geven haar echt een eigen stijl. Ook leuk dat ze voor het wat bereikbare merken als Essentiel Antwerpen en het Spaanse Hoss Intropia kiest

Ik houd van de stijl van Laurentien. Kleurrijk inderdaad, maar altijd verzorgd en met aandacht gekozen. Een zelfbewuste vrouw met een mooie uitstraling en haar kleding onderstreept dat! Complimenten! De jumpsuit van DVF zou ik graag willen hebben!

Nou maar echt. Die jumpsuit is super!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Laurentien moet toch wel de royal met de meest kakelbonte garderobe zijn. Saai is het nooit, maar echt mooi vind ik het zelden. De Etro jurk en de Valentino jurk zijn wel mijn smaak en van de gewaagdere creaties de DVF jumpsuit.

Ik heb bij de plaatjes hierboven dat ik toch het ene mooier vind dan het andere, ook al is het van dezelfde ontwerper. Bijv. de jurk van Etro vind ik mooier dan het pak. Ook de eerste japon van Runhof, de Valentino jurk, de DVF jumpsuit, de casual look met lange denimrok, de Missoni look met het lange vest, allemaal toppers.

Sleutelwoord bij Laurentien lijkt te zijn: print!

Laurentien heeft echt een heel eigen stijl waar veel karakter uit spreekt. De jumpsuit van DVF vind ik superleuk.

Als er één iemand is die durft, wat kleding betreft, is het Laurentien wel. Mooi? Lang niet altijd maar smaken verschillen. De ontwerpen van Ronald Kolk heb ik nooit mooi gevonden. De Etro jurk van oktober 2021 vind ik haar erg goed staan. In het verleden heb ik zelf wel eens wat van Essentiel in Antwerpen gekocht. Toen was het nog betaalbaar en niet zo excentriek.

Leuk overzicht.
Ik mis de bruin leren jurk die ze ooit op Prinsjesdag heeft gedragen. Kan die nergens meer terugvinden. Dat was echt heel bijzonder.
Echte toppers uit dit overzicht vind ik: prinsjesdag 2005 Ronald Kolk. Wat een geweldige creatie!
En het streepjurkje van Etro 2018, staat haar ook meer dan geweldig.
Verder is het een overzicht vol kleur en eigenzinnigheid en geen doorsnee gemiddeldheid.

Heb geen voorkeur !! Het staat haar allemaal. Het is mss onconventioneel voor een royal, maar het is haar eigen stijl en bovenop : de kledij van wie dan ook zit haar goed en als gegoten !!! Vind ik toch wel belangrijk voor de toehoorders..

Erg jammer dat ze geen klant meer is bij Ronald Kolk want dat waren echt heel mooie ontwerpen die haar prachtig stonden zonder mainstream te zijn.

Ronald Kolk is gestopt met het maken van couture en heeft zich gericht op het ontwerpen van theaterkleding. Ze wil misschien wel klant zijn maar het kan niet meer.

Last edited 1 jaar geleden by Krielie

Och wat zonde, maar de overstap naar theaterkleding begrijp ik wel. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Bedankt voor deze info Krielie

Helemaal mee eens 👍

Daar ben ik het zeer mee eens!