Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 jan 0 reacties

Bekijk hier de winnende look van 2018 en stem gelijk op Máxima's mooiste avondjurk van afgelopen jaar

Met 35 procent van de stemmen is Máxima's nieuwe avondjurk van Jan Taminiau dé winnende look van 2018 geworden. Een mooi compliment voor de ontwerper, die onlangs een tweede atelier opende in Madrid. Toch klonken er ook wel wat kritische noten de afgelopen periode, want in de jaarpoll waren zowel avondjurken als dagkleding te zien. Daarom op verzoek nogmaals een poll, met dit keer uitsluitend avondkleding. Aan het einde van de blog lees je ook wie de oorbellen van Justine Marcella heeft gewonnen. Veel leesplezier! 

Allereerst blikken we nog even terug op de winnaar van de jaarpoll, want we hebben natuurlijk niet voor niets trouw gestemd de afgelopen maanden. Op nummer 1 staat de nieuwe avondjurk van Jan Taminiau, op 2 de Taminiau-jurk van de nieuwe staatsieportretten en op nummer 3 het okergele/donkerblauwe deux-pièce van Natan. Bij Blauw Bloed had ik deze outfits ook allemaal in mijn persoonlijke top tien gezet, dus de uitkomst van de poll maakt mij natuurlijk heel blij. Benieuwd naar mijn motivatie? Klik dan hier. 


Foto's: PPE/Nieboer/RVD/Olaf

En dan nu door naar de nieuwe poll. In 2018 verscheen Máxima tien keer met een avondjurk op de rode loper. Vier hiervan waren nieuw, en zeven van de tien jurken bleken van Nederlandse bodem te zijn. Zo werden we in maart 2018 verrast (of opgeschrikt, wie zal het zeggen?) door een kanariegele en fonkelnieuwe avondjurk van Claes Iversen (1). Na een forse dot gas trapte Máxima vervolgens weer even op de rem, want voor het diner met het Corps Diplomatique haalde ze een tweedelige combinatie van Natan tevoorschijn (2). Geen nieuwe look, want zowel de top als de rok doken al eerder op in 2001. Voor de staatsieportretten (3) koos Máxima opnieuw voor een bekende outfit. Ditmaal een beschilderde en geborduurde avondjurk van Jan Taminiau, die zich tijdens het ontwerpproces liet inspireren door de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. 


PPE/Nieboer/RVD/Olaf

In Luxemburg zette Máxima de Nederlandse mode opnieuw in de schijnwerpers door een asymmetrische avondjurk van Jan Taminiau te dragen (4) Een vrij ingetogen keuze, die goed samenging met het imposante Stuartdiadeem zonder dé diamant. Voor de contraprestatie besloot Máxima geheel volgens de laatste trends een felrode kaftan van Valentino te dragen (5). Uiteraard met een groot en kleurrijk collier, want Máxima doet graag haar naam eer aan. 
Veel tijd om bij te komen van het staatsbezoek was er niet. Enkele dagen na het staatsbezoek vierde de Deense kroonprins zijn vijftigste verjaardag en ons koningspaar was daar uiteraard bij aanwezig. Máxima besloot voor de gelegenheid haar 'verjaardagsjurk' van Jan Taminiau tevoorschijn te halen (6). Een mooie keuze, want de bamboe op haar jurk verwijst naar levenskracht en levenswijsheid. Mooie symboliek voor een vijftigste verjaardag. 

Na het staatsbezoek aan Luxemburg en de verjaardag in Denemarken duurde het even voor we Máxima weer in een lange avondjurk te zien kregen, want de staatsbezoeken naar de Baltische Staten liet ze schieten vanwege het tragische overlijden van haar zusje Inès. In september was het echter Prinsjesdag en geheel volgens de dresscode verscheen Máxima in het lang op de rode loper (7). Haar romantische en zwierige japon is een ontwerp van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria en komt uit de pret-a-porter collectie. Ook Máxima koopt dus gewoon uit de rekken. 


Foto's: PPE/Nieboer/Van Katwijk 

Een staatsbanket met de Queen vraagt natuurlijk om een jurk met een grote hoofdletter J en daarom nam Máxima in de maanden voor het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk contact op met Jan Taminiau. de Nederlandse ontwerper werkt momenteel voornamelijk in Spanje vanwege de liefde, maar wist voor onze koningin wel een sprookjesachtige jurk met kleurverloop, transparante mantel en broderie d'art te maken. (8) Wat een beeldschoon plaatje! 
Ook Taminiaus collega Claes Iversen kreeg een nieuwe opdracht van onze koningin. Voor het staatsbanket voor de president van Singapore ontwierp de Amsterdamse couturier een asymetrische avondjurk met een breed ceintuur en een lange mouw met cape-effect. (9)

Last but not least (wat mij betreft althans) kregen we ook nog een gouwe ouwe van Iversen te zien tijdens het staatsbanket voor de president van Kaapverdië. Ook deze jurk is asymmetrisch, maar daar houden de overeenkomsten ook wel mee op. 

Ik ben heel benieuwd naar welke jurk jouw voorkeur uitgaat. Ik heb zelf gestemd voor de prachtige avondjurk van Jan Taminiau, maar nummer 3 en 5 lieten me wel even twijfelen. 


Foto's: PPE/Nieboer

De poll:

En dan is het nu tijd voor de bekendmaking van de winnares van de oorbellen van Justine Marcella. *tromgeroffel* Beste Lonneke uit Hilversum: de oorbellen komen jouw kant op. Van harte gefeliciteerd! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments