Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 16 nov 0 reacties

Beatrix' mode – week 46

Zoals het er nu naar uitziet, krijgen we koningin Máxima woensdag weer te zien. Tot die tijd moeten we ons dus vermaken met overig modenieuws, maar geloof mij: dat is echt geen straf. Zo verraste prinses Beatrix ons met een nieuwe avondlook en een nieuwe hoed in prachtig smaragdgroen. 

Laten we met de avondkleding beginnen. Tijdens het jubileum van Dansersfonds '79 verscheen de prinses met een zwarte avondrok en dito top met witte tegenkleur op de loper. Een ogenschijnlijk nieuwe look, maar niets minder is waar. De top dook namelijk al eerder op bij een witte avondrok met zwarte rozen, bijvoorbeeld tijdens het staatsbezoek van de president van Chili in 2009. Juist ja: tien jaar geleden.

Naar welke combinatie gaat jouw voorkeur uit? Ik vind het totaalplaatje met de witte rok wat feestelijker, maar de top met witte tegenkleur komt mijns inziens beter tot zijn recht bij de zwarte rok. Geinig detail: het openstaande tasje. Voor zover ik nu kan zien, zitten er alleen wat zakdoekjes in. In ieder geval niet zoveel troep als in mijn tas, door mijn man Leon ook wel mijn overlevingspakket genoemd 😉 


Foto's: PPE Agency

De top, net als de rok een ontwerp van Sheila de Vries, kwam de afgelopen tien jaar vijf keer in beeld. 


Foto's: PPE Agency

(NB: de witte rok en kanten top kwamen ook in beeld tijdens het huwelijk van Juan Zoreguieta, een privéaangelegenheid.)

En dan de groene look, die 15 november in beeld kwam tijdens de 'Viering 30 jaar kinderrechten'.  Voor zover ik nu kan zien, draagt de prinses een jasje met ingeweven bloemmotief en een wollen rok, die perfect matcht met de omslagdoek met geinige pompoms. De kleding dook eerder op in 2015, en de omslagdoek met pompoms gaat zelfs al langer mee. De broche -een klimpoblad van enamel- oogt nieuw, en de hoed is dat sowieso ook. Al met al dus een verrassende look binnen de strakke en herkenbare kaders die de prinses al decennialang hanteert. 

—————————————————————-

En er is nog meer leuk nieuws, want vanaf aankomende maandag start ik met een wekelijkse nieuwsbrief met het laatste koninklijke modenieuws en heel veel meer. Klik hier om je aan te melden. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments