Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 23 jun 0 reacties

Beatrix laat Amalia's diadeem aanpassen

In Noorwegen droeg prinses Amalia een samengesteld diadeem uit de koninklijke collectie. Het frame stamt uit de jaren zestig, de sterren uit de tijd van koningin Emma. Maar inmiddels ziet het juweel er weer heel anders uit. 

In Nederland zijn de historische juwelen ondergebracht in een stichting. Zo is de monarchie ook in de toekomst verzekerd van pracht en praal, want de tiara's, diademen, etc. mogen niet verkocht worden en blijven onderdeel van de stichting. Het diadeem dat Amalia vrijdag droeg, is dus niet van haarzelf, maar geleend van de koninklijke stichting. (Helaas paste deze nuancering niet in de titel, maar bij dezen.) Net zoals Máxima op 02-02-2002 ook deed. 

Bij thuiskomst werd het juweel gelijk onder handen genomen. Je wilt niet hebben dat er haarlak op blijft zitten en er een dof diadeem overblijft, maar er was nog een reden voor onderhoud. Prinses Beatrix had de basis van het diadeem namelijk nodig voor het diplomatendiner van woensdagavond. Op het frame werden dit keer boutons (knopen van parel en diamant) bevestigd. Dankzij een systeem met haakjes en schroefjes is dat allemaal mogelijk.

Wil je meer weten over de oorspronkelijke versie van het juweel? Klik dan hier. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments