Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jun 29 reacties

Amalia, Máxima of toch Catherine? Stem hier op de mooiste jurk van het huwelijksbal.

Vorige week kon je al stemmen op de mooiste jurk van het Jordaanse huwelijk en in deze blog worden de jurken van het huwelijksbal gekeurd. Zeg het maar: welke vond jij het allermooist?

Van links naar rechts: prinses Mary, prinses Victoria, prinses Catherine, prinses Elisabeth, koningin Máxima.

(c) PPE/Nieboer/RHC

Van links naar rechts: prinses Beatrice, erfprinses Sophie, koningin Sofia, prinses Amalia, koningin Rania.

(c) PPE/Nieboer/RHC

Van links naar rechts: Sheikha Moza, koningin Jetsun Pema. De zussen van de bruidegom, Iman en Salma, zijn helaas niet zichtbaar op de vrijgegeven foto’s. Zij ontbreken dus in deze poll.

(c) PPE/Nieboer/RHC

De poll:

Ik ga voor de jurk van...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een van Maxima’s mooiste jurken ooit. Elizabeth: klasse! Prachtige kleur ook. Catherine kan vrijwel alles dragen met zo’n figuurtje.

En ja hoor weer Catherine op 1 . Ik weet zeker dat als Maxima of Amalia of de prinses uit Lichtenstein dit had aangetrokken deze jurk niet op 1 was beland.
En ik ben absoluut geen ‘ Kate hater’ . Ik vind haar er vaak ook heel mooi uitzien. Maar dit klopt toch gewoon niet. De jurk van overdag vond ik nog wel mooi ( maar niet de kleur voor haar) maar dit is bij lange na niet haar beste look. Te Barbie achtig te strak te glimmend. Haar niet geweldig zeker niet met deze tiara.
Nou ja er zijn natuu

Het verbaast mij ook dat Catherine bijna twee keer zo veel stemmen als Maxima heeft voor de avondlook.

Oeps te snel gepost. Ik wilde zeggen dat dit natuurlijk allemaal niet heel serieus genomen moet worden maar het valt wel op. Zelf vond ik Elizabeth, Amalia, Beatrice en Rania er heel mooi uitzien. Sophie van Lichtenstein nu het minst mooi maar overdag vond ik haar er heel verrassend uitzien. Heel anders minder tuttig dan gewoonlen ook haar haren

Rania en Moza springen eruit, Rania door het traditionele ontwerp en vakmanschap in een ‘hedendaags jasje’ en Moza door de simpele, chique en vooral geraffineerde uitvoering. De jurk van Maxima is mooi, maar door het kapsel, de make up en de andere poespas bij deze jurk vind ik het minder, volgende keer sleeker stylen, dan ‘komt Maxima weer te voorschijn’…

Last edited 10 maanden geleden by Catherine

Ik heb voor koningin Rania gekozen, omdat zij zo’n speciaal ontwerp draagt. De split die geen split is en de cape die geen cape is. Echt heel bijzonder!
Ik wil ook nog even zeggen dat koningin Jetsun Pema wel een voordeel heeft dat alles wat zij draagt, mooi is. Gewoon omdat de traditionele kleding uit haar land prachtig is.

Koningin Maxima staat met deze jurk bij mij op nr. 1.
Kapsel en tiara ook prachtig!
Koningin Rania krijgt van mij een 2e plek op de ranglijst.
Bijzonder mooi borduursel en chique stof van haar kleding.
Ook leuk dat er een afwisseling van glad en geborduurd in is verwerkt.
En dan nr. 3, die gaat naar Sheikha Moza.
Maar eigenlijk ben ik het met mezelf niet goed eens of ik haar nu gekozen heb om haar elegante en soepel vallende japon, of om haar krachtige uitstraling….!
Wat een charisma heeft deze vrouw.
Toch creëert ze voor mijn gevoel een portie afstand naar haar omstanders; althans, zo komt het op mij over! Maar uiteraard kan ik dat dus ook helemaal mis hebben….
En de overige dames:
Ieder heeft haar best gedaan om mooi en verzorgd voor de dag te komen. Uiteraard verschillen daarin de diverse stijlen en smaken.
Wanneer Amalia een lange(re) mouw aan deze jurk gehad zou hebben, én een andere tiara (niet zo puntmutsachtig), zou ik haar op nr. 3 gezet hebben.

Voor mij op nr. 1 Sheikha Moza.
Wat een vrouw en wat een waardigheid en elegantie. Super!
Mag dan hier en daar wat hebben laten “straktrekken en opvullen” in haar gezicht, maar ze staat voor mij op eenzame hoogte.
Catherine heeft een prachtige jurk aan, maar de twee andere kleuren die ze ook heeft van deze jurk staan haar beter.
Victoria spat van scherm af in die geweldige fuchsia kleur. Top.
De jurk van Maxima vind ik mooi, maar zou beter zijn met een andere kleur als hoofdkleur. Aan de andere kant laat ze zo Amalia meer naar voren treden.
De jurk van Amalia is heel mooi, alleen de mouwlengte vind ik minder. Hoe mooi zou die jurk zijn geweest met die doorzichtige stof en dan ruimvallende overbloezende mouwen met een extra breed manchet.
Wat een zalig modefeestje is dit toch weer geweest.

Nou ‘wat laten straktrekken en opspuiten’ is een beetje een understatement bij Sheika Moza. Deze vrouw is 65 en ik heb gehoord dat ze 7 kinderen heeft. Dus onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen zonder heel veel plastische chirurgie. Echt heel veel. Maar uitstraling heeft ze wel en ook een goed modegevoel. Ik houd ook wel van haar hoofd bedekkingen. Al vind ik dit wat minder.

Ja 5 zoons en 2 dochters.
Maar, ik neem zomaar aan dat ze dan ook wel 7 kindermeisjes had om voor die kinderen te zorgen 😅

Voor mij met stip op 1: Maxima . Ook de blauwe jurk was voor mij nummer 1.
Hoewel ik een fan van Catherine ben vond ik deze keer beide jurken helemaal niet mooi.

Ik heb gestemd op onze mooie koningin.
Ik zag dat keizerin Farah ook aanwezig was. Weten jullie wie haar jurk heeft ontworpen?
https://i0.wp.com/www.thecourtjeweller.com/wp-content/uploads/2023/06/2023-0602-03-tiaras20.jpg?resize=1200%2C986&ssl=1

Idd erg mooie jurk en dan het borduurwerk aan de mouwen. Doet denken aan de persepolis feesten.

Ik heb gekozen op nr. 1. Rania, 2. Catherine en op 3. onze eigen koningin Máxima. De kleur en de soepele stof van hoe de japon valt vind ik fantastische bij Sheikha Moza, maar helaas zien we de de bovenkant niet goed. Ook de Belgische kroonprinses Elisabeth ziet er prachtig uit, hele mooie verfijnde japon.

Last edited 10 maanden geleden by Jacqueline

Sheikha Moza steekt er wat mij betreft tussen alle elegante dames net wat meer bovenuit. Dit model jurk, de stof, de kleur, de sluier het staat zooo mooi en is net weer wat anders dan we gewend zijn. Zelfs als enige dame zonder diadeem in dit rijtje ziet zij er nog uiterst koninklijk uit.

Nadesha ik ben het zo met je eens. Wat een prachtige, elegante en koninklijke vrouw is Sheikha Moza toch. Een feestje om die vrouw elke keer weer te zien. Ze steekt ook voor mij met kop en schouders boven de andere uit.

Ik heb de zwarte hoofddoek niet kunnen ontdekken. Zijn haar eigen haren die je ziet.

Ik ga og steeds voor de sheikha. Vind de kleur erg fris, de stof licht en beweeglijk, het model zonder franjes maar subliem en met de sluier zooo mooi gracieus gedragen.

Last edited 10 maanden geleden by maribrune

De jurken van Máxima, Mary en Amalia staan wat mij betreft op een gedeelde eerste plaats. Maar als ik dan moet kiezen wordt het de jurk van Máxima.
De jurk van Kate vind ik echt niet mooi, veel te veel glimmers. Rania en Beatrice zien er ook geweldig uit. Ik zag dat de jurk van Beatrice overdag ook door een andere Royal gedragen is. De traditionele outfit van Jetsun vind ik echt geweldig.

Ik heb voor Maxima gekozen. Deze jurk is zeer geslaagd en met het mooie verhaal er achter maakt het voor mij echt sprookjesachtig mooi. Op de tweede plaats kies ik voor de jurk van Rania, heel erg chique en elegant. Catherine is altijd beeldschoon maar haar jurk is meer voor de rode loper van Hollywood. En ja Mary blijft mijn all time lieveling royal. Zij is altijd zo goed gekleed ook nu zij veel aan het vermaken is in het kader van duurzaamheid:)

Ik heb voor Maxima gekozen, hoewel ik haar kapsel te ouwelijk vind met de krullen, maar goed, het gaat om de jurk. Wat de jurk van Kate betreft ben ik het eens met Louisa, te filmsterachtig en niet chique en ook haar kapsel is te glamourachtig. Met de capejurken (Victoria) heb ik het helemaal mee gehad en van de jurk van Amalia vind ik het bovenstegedeelte echt helemaal niet mooi en ook de korte mouwen niet passend. Van Mary vind ik het raar dat ze 1 blote arm heeft terwijl haar andere arm er ‘islamitisch’ uit ziet om het zo maar eens te zeggen. De rest van de jurken kan me echt niet bekoren.

Heb uiteindelijk voor Kate (Catherine) en haar ‘gouden jurk’ gekozen; en wat een geweldig elegante Sjeicha (Engelse spelling : Sheikha) Moza !!! En dan zijn er nóg veel prachtige jurken : wat een luxe, wat een rijkdom !!

Ik heb even getwijfeld, maar kies toch voor Maxima. Ik moest even wennen, maar hij wordt steeds mooier. Helaas voor mijn nummer 2, Moza. De jurk van Catherine vind ik meer iets voor sterren op de rode loper en niet zo stijlvol. De jurk van Amalia heeft aan de bovenkant m.i. wat minpuntjes, m.n. de lengte van de mouwen.. En ik houdt niet van de spaghettibandjes onder de jurk van Elisabeth. Dat maakt het minder geslaagd. Ik kies niet voor Jetsun Pema, maar waardeer wel steeds haar traditionele stijl.

Nu ga ik met volle overtuiging voor Maxima! Echt een prachtige jurk – hij staat haar geweldig, het gedetailleerde borduurwerk is fantastisch, het verhaal er achter is mooi, hij combineert prima met de sjerp, EN de tiara en het kapsel zijn geweldig!
Mijn nummer twee is Rania, wat een prachtige jurk. En nummer drie – heel verrassend Beatrice, ze heeft er nog nooit mooier uitgezien.
Hoewel ik Catherine overdag boven iedereen uit vond steken, kon deze Jenny Packham mij iets minder bekoren. Te dun, te lijzig, en te glitterig (Vegas). Ook vanwege het losse kapsel. Ze heeft ook een groene versie van deze jurk, en die staat haar beter naar mijn mening.

Last edited 10 maanden geleden by Royal Ellen

Deze keer ga ik voor Rania, wat een elegantie. Catherine ook heel mooi maar teveel bling, bling. Ik begrijp de sieraden van koningin Sofia niet bij haar jurk. Ik vind ze er niet echt bijpassen.

Deze ronde ga ik voor Rania.
Zoom eens goed in, dan zie je wat een geweldig borduurwerk dat is met pareltjes e.d.
Het doet mij denken aan jurken van prinses Diana die ook regelmatig die zwaar geborduurde avondjurken had, vaak van zwaar satijn, écht als uit een sprookje.

En weer ga ik voor Catherine!! Wat kan die dame er perfect uitzien, passend bij haar figuur en de gelegenheid! Ingetogen als het moet maar flink uitpakken als het kan! Deze eenvoudige japon dan wel weer uitgevoerd in glitter van top tot teen, in een bescheiden kleur is toch helemaal perfect!!! (Volgens mij ben ik fan van haar😜😜).

Voor Sheikha Moza gekozen, de jurk is zo mooi vloeiend en de sluier zit mooi en die kleur is zo uitgesproken, prachtige look, ze heeft een krachtige uitstraling, zelfverzekerd, geweldig. Ik vind de japon van Catherine teveel bling voor deze gelegenheid, meer iets voor een filmpremière. De kleur van Elisabeths japon is ook mooi, maar die dunne hemdbandjes vind ik minder geslaagd. De japonnen van Rania en Beatrice passen wel bij elkaar qua stijl, ook mooi. Maar er kan er maar één bovenuit springen en dat is Sheikha Moza!