Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 17 jun 4 reacties

Amalia is niet de enige royal die de magie van de capejurk kent

Tijdens haar tiaradebuut in Noorwegen droeg Amalia een heerlijke, snoeproze capejurk. Ze is niet de enige royal die dit model in haar kast heeft hangen.

Vanwege haar privacy laat koningin Máxima vrij weinig los over haar kleding. Een begrijpelijke keuze, maar daardoor gaan er wel heel wat baardverhalen rond. Zo wordt vaak beweerd dat de koningin bewust voor een inhuldigingsjurk met cape koos, om zo te laten zien dat zij het koningsschap ziet als teamwork. Het zou wel mooie symboliek wezen, maar tijdens een interview met Milou van Rossum van het NRC verklapte Jan Taminiau de ware reden. "Ik vond het spannend een iets mannelijker silhouet te kiezen, met opstaande schouders, om het hoekige van de jacquets van de mannen om haar heen zo terug te laten komen.” Het borduurwerk op het lijfje en de mouwen vormt daarentegen het contrast waar Máxima zo dol op is, en daarmee wilde Taminiau dan weer de "kwetsbaarheid van het lichaam" symboliseren. 

In 2017 kregen we een andere cape-jurk van Taminiau te zien. 

Een jaar voor de inhuldiging zagen we Máxima ook al met een cape-jurk op de loper verschijnen. Een witte en knielange dit keer, van modehuis Natan. 

In de kast van koningin Mathilde hangt een blauwe uitvoering van bovenstaande cape-jurk. Ik moet zeggen dat ik bij Máxima's look een Grieks vakantiegevoel krijg, en bij de look van koningin Mathilde vind ik de styling de jurk juist naar beneden halen. Een turban is leuk, maar op deze manier moet ik steeds denken aan mijn verbandtrommel. 

Na blauw en wit is het nu tijd voor rood, dat zul je vast ook wel begrijpen. En als we het hebben over een rode cape-jurk, dan komen we bijna automatisch uit bij koningin Letizia, die tijdens de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander een asymmetrisch ontwerp van Stella McCartney. Prinses Caroline van Monaco heeft hem trouwens ook

In de kast van de Spaanse koningin hangt ook een knielange cape-jurk in een olijfgroene kleur. De verkeerde keuze qua onderkleding is een beetje jammer, maar wat een prachtig totaalplaatje verder! 

Een heel andere groene cape-jurk kregen we te zien bij prinses Charlène. Wat een sprookjesachtige, maar toch moderne jurk!

En dan door naar Denemarken, waar prinses Mary bewees een ongelijke lengte qua cape en jurk ook mogelijk is. 

En als laatste kijken we nog een keer naar een cape-jurk van Máxima. Als ik haar budget en figuur had, trok ik deze outfit nooit meer uit. Wat moet het heerlijk zijn om dergelijke kleding te mogen en kunnen dragen! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
4 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

@Josine Droogendijk, ik meen gelezen te hebben dat Taminiau deze keuze heeft gemaakt tijdens het ontwerpen, evenals de “hoekige” schouders; hoe noemt men dit Maribrune? Tevens de kleur blauw heeft hij geadviseerd, een prachtig hoogstaand staaltje flagdressig icm de rood-witte koningsmantel van de aanstaande koning WA 🇳🇱
Een iconische jurk in de Nederlandse koninklijke geschiedenis.

De inhuldigingsjurk van Maxima met stip bovenaan, daar is alles al over gezegd, zooooo mooi en chique, dan de groene van Charlene, heel mooi , door de halslijn en de soepelvallende ,cape,.
De rest kan mij niet echt bekoren .
Al zullen velen daar anders over denken

Ook ‘mijn’ zeer gewaardeerde, zelfs geliefde Charlène (groen) en Letizia (rood) schitteren hier !! Van beiden hoop ik op deze site nog héél veel te mogen zien !

Een PRACHTIGE, luxueuze reeks foto’s ! Wat een chique, elegante, mooie, rijke dames toch allemaal, jongere en oudere, zonder enige uitzondering !! Bijzonder mooi vind ik de bovenste foto met de beide Kroonprinsessen én Koninginnen – hartveroverend, verrukkelijk!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo