Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 30 jan 60 reacties

Amalia draagt op Aruba haar broekpak van Koningsdag

Na een geslaagde kennismaking met Bonaire is prinses Amalia samen met haar ouders aangekomen op Aruba. Hier lees je meer over het programma en de mode.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje komen maandagochtend aan in Oranjestad, waar een welkomstceremonie plaatsvindt op het Wilhelminaplein. Na een gesprek met gouverneur Alfonso Boekhoudt, volgt een wandeling naar de Staten voor een ontmoeting met de fractievoorzitters. Aansluitend wandelen zij naar de Cocolishi, het onderkomen van de ministerraad. Hier vindt een lunch plaats met de minister-president en ministers. Onderweg worden zij verwelkomd door publiek en treden het leerorkest en het jeugdkoor op.

De middag staat in het teken van een bezoek aan San Nicolas, een stad met een artistiek karakter. Op het Filomena College vindt een voorstelling plaats over Boy Ecury, een Arubaans-Nederlandse verzetsheld. De presentatie is bij een ‘mural’ over Ecury. Tijdens een wandeling door de stad staan ook andere kleurrijke murals centraal. De muurschilderingen zijn ontstaan tijdens de Aruba Art Fair, door internationale en lokale artiesten. Het gezelschap brengt ook een kort bezoek aan het Industriemuseum en bekijkt tot slot een straatoptreden met onder meer breakdance, spoken word en een carnavalsoptreden door jongeren.

Mode prinses Amalia

De Prinses van Oranje draagt haar broekpak met een fijn krijtstreepje van Max Mara. Je herkent hem vast nog wel van Koningsdag 2022.  Let ook even op haar kapsel. Wat staat een half opgestoken kapsel haar goed!

(c) Rick Evers

Amalia op Koningsdag 2022:

Half opgestoken kapsel:

Amalia’s half opgestoken kapsel Foto ©PPE/Nieboer

Broekpak van Max Mara:

Bekende gouden creolen, eerder gedragen op koningsdag 2022 en bij aankomst bij de UvA.

Zonnebril: Chimi

Antillen 30-01-2023: prinses Amalia met haar gouden creolen. Foto ©PPE/Nieboer

Tas van stro (iemand tips?):

Tas van stro/raffia. Foto ©PPE/rpe/schoemaker
Foto ©PPE/Nieboer

Mode koningin Máxima


Máxima’s nieuwe jurk is een ontwerp van Natan.

(c) Bruno
Foto ©PPE/Nieboer

Op haar jurk draagt Máxima een broche van diamant en robijn. De geschiedenis van het juweel brengt ons terug naar 1897. In dit jaar werd er voor koningin Wilhelmina een parure besteld bij de Frankfurter juwelier E. Schürmann. Naast een diadeem hoorde er ook een collier en devant de corsage (borstsieraad) bij de set. Na het bezoek van Juliana aan de VS werd het borstsieraad gedemonteerd voor een nieuwe broche, die Máxima vandaag draagt. Kunnen we het de Pauwenstaart-broche noemen? Ja. Maakt hij onderdeel uit van de Pauwenstaartparure? Eigenlijk niet. (Bron: Edwin Fellner en Renske)

Links zie je de huidige versie, rechts de oorspronkelijke.

De clutch is een ontwerp van Hermès. Máxima heeft dit model inmiddels in drie verschillende kleuren. Amalia had bij de aankomst de beige variant bij zich.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
60 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima looks elegant and queenly. W-A looks fine. C-A looks a bit casual to me, but that is the way young people dress. Her hairstyle is a nice change. I think the white pants on the model with the jacket would have been a nice change for this outfit, but the matching pants are fine, too. C-A has the most beautiful skin of any princess around! And shame on the body-shamers!!! I hope she just ignores that stuff! (Though that might be hard to do!)

In blauw was de jurk ook leuk geweest misschien wel verrassender.

Maxima ziet er er prachtig uit in het rood, mooie hoed erbij! Amalia met het haar wat naar achteren, staat prima. Leuke vlotte oorringen gecombineerd bij het zomerse broekpak vindt ik een goede keuze. Ook Willem-Alexander ziet er prima uit.

Maxima roept weer een wow-gevoel op, op zich prachtige creatie, al lijkt de jurk me rond de taile wat te strak, van Amalia’s broekpak wordt ik niet echt enthiosiast, mode of niet, maar te wijd https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.gettyimages.co.uk%2Fdetail%2Fnews-photo%2Fking-willem-alexander-of-the-netherlands-queen-maxima-of-news-photo%2F1460842270&psig=AOvVaw1_rsay9kxaNl-wS8-6cl-q&ust=1675206930321000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwiD3amhtvD8AhVIx3MBHTmeAHEQr4kDegUIARDRAQ ik heb de aangesproken “bodyshaming” op SM niet gezien, maar schandalig een jonge vrouw in haar positie en situatie af te zeiken(sorry voor t woord), zoals Petra al verwoord, noem t vooral a-sociale media!

Maxima ziet er weer elegant uit.
Het broekpak van Amalia nogal vormeloos en wijd. Een strakker gesneden broekpak is mijns inziens veel beter voor haar. Maar goed dat wijde is mode. Mooi dat het haar wat vastgestoken is.

Helaas, het broekpak vind ik vreselijk. Wijd, kleurloos, vormloos. Dat kan echt stukken beter. Maar het is wel een pak waar je je een beetje in kunt verstoppen, en in die zin snap ik het wel.
Jurk van Máxima is niet echt een toevoeging op haar garderobe, maar ik vind ‘m wel mooi, en hij staat haar naar mijn idee goed.
Dat een ring om een middelvinger ordi zou zijn, is voor mij compleet nieuwe informatie. Ik ben dan volcontinu dubbelordi, want beide middelvingers hebben bij mij een forse ring.
Wat de bodyshaming betreft: bah. Amalia is op een kwetsbare leeftijd. Ze is in een kwetsbare situatie (met de bedreigingen). En ze kan niks terugzeggen.
De link met Victoria snap ik, maar als ik de interviews met haar over anorexia lees, had het bij haar niet zoveel te maken met bodyshaming. Ze kon in het leven eigenlijk niets zelf kiezen en had erg weinig autonomie. Maar ze kon wel beslissen wat ze wel en niet at, en daarin sloeg ze door. Ze is na behandeling overigens wel echt genezen. Overigens las ik dat ze nog steeds dagelijks paniekaanvallen heeft. Daar schrok ik wel van. Ze maakt zo’n stabiele tevreden indruk.

Die wijde vormeloze broeken zijn mode de laatste paar jaar. Ik heb er ook een paar van Hennes en Maurits.
Ohw trouwens, Máxima heeft ook soortelijke wijde broeken.
Ze zijn dus niet persé om je “in te verstoppen” maar mode.

Oke, bedankt voor je aanvulling. Het is ook zo’n lastige situatie, kroonprinses zijn. Je hoeft er niets jaloers op te zijn.

Goed kapsel voor Amalia! Een losse staart in een haarklem gedraaid zou haar ook erg goed staan.
Het is dat Josephine erbij heeft gezet dat het een nieuwe capejurk betreft bij Maxima…. Ik vind dit niets toevoegen aan haar bestaande garderobe!

Las zonet dat amalia op sociale media onderwerp is geweest van bodyshaming.
Bij deze wil ik openlijk mijn steun betuigen aan de jonge vrouw die amalia is en mijn afkeuring formuleren voor deze wansmakelijke praktijk.
Een persoon is meer dan een lichaam !!!

Dat is ze zeker. Niet geweest, maar nog steeds. Al dagen. Eigenlijk al jaren. Zo smerig vind ik dat. Zo onvolwassen. Iemand (geen pester) vergeleek het met Victoria die anorexia kreeg. Amalia, je bent mooi zoals je bent, en laat je niets wijs maken.
Het is geen social media meer, maar Asociale media helaas.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Ik lees die rommel niet maar ik denk dat dit iedere keer opnieuw gebeurt als zij in de openbaarheid treedt. Het is triest

Vind dat Amalia ‘t goed doet, ga d’r maar An staan. Pfff. Punt van verandering , minder diepe bovenkleding en minder de zonnebril op.

Leuk pak, het staat Amalia heel vlot! Haar kapsel nonchalant half opgestoken vind ik super staan.
Maxima ook heel elegant – echt “koningin”. Wel wat veel van dit soort cape-jurkjes inderdaad, maar het staat haar goed!

Zo komt het weer bekender over, Willem-Alexander en Máxima helemaal sjiek, Amalia ook netjes maar toch wat vlotter. Echt een leuk pak van Amalia, zou hem zo zelf willen hebben ook al ben ik verre van 19 meer 😉

Prachtige kleding van Maxima. Stiekem hoop ik dat Amalia de komende dagen qua kleur stevig gaat uitpakken. Ik hoop zo dat die knalgele strokenjurk in de koffer zit of de Sevillajurk. Die staan haar zoooooo mooi!

Nou die vind ik nou juist eigenlijk wat te kinderachtig staan, vorige keer toen ze hem droeg al.

Zeer trots op ons koningspaar met mooie prinses van Oranje.

Iemand tips over de clutch van stro?

Josine en ik kunnen inzoomen op foto’s. Ook deze lijkt er veel op, maar denk dat de bovenkant anders is.

Ja ik zie het nu ook. We blijven zoeken 😉

Zou het van Soava kunnen zijn een site met allerlei stro tassen een soortgelijke clutch staat hier voor $78,00https://cdn.shopify.com/s/files/1/0752/8117/products/Soavaraffiastrawclutch2022_1080x1080.jpg?v=1651205982

Wat knap gevonden! Hij lijkt er veel op, maar de raffia zit hoger bij Amalia’s clutch en het stro zit ook wat anders. Bedankt voor het meezoeken.

Ik zie ergens een foto waarop Maxima met deze broche ook een prachtige robijnen ring met briljanten omheeft, alleen… ze heeft hem jammer genoeg aan haar rechter middelvinger, en ringen om een middelvinger kan best maar dan moet het een soort van statement ring zijn, dat is deze ring absoluut niet! Zoals zij het juweel vandaag draagt vind ik echt niet mooi, beetje ordi zelfs. Zonde past er niet bij, ja het scheelt maar één vinger maar toch.

Nou ja, zo’n prachtig juweel kan toch onmogelijk ordi zijn. Het is ook maar een gewoonte om ringen aan ringvingers te doen…..

Het juweel is niet ordi, maar de manier waarop het gedragen wordt.
Zoals een ring aan de pink dragen, vrééslijk.

Heb het ook opgemerkt en volledig eens met uw reactie. Als de ring te groot is moet hij aangepast worden maar niet van vinger verhuizen.

Ze zien er goed verzorgd uit, allemaal. Mooie kleur wat Maxima draagt en haar broche steelt hier toch echt wel de show! Een heuse blikvanger. Leuk pak van Amalia, en wat zit haar haar leuk! Ja, krullen zetten in die hitte heeft absoluut geen zin, die zijn er zo uit.

Maxima ziet er fantastisch uit in deze prachtige dieprode jurk. De imposante broche, het mooi opgestoken haar met de hoed maken het plaatje compleet. Jammer dat Amalia niet voor een pak met wat meer kleur heeft gekozen, zo valt ze een beetje in het niet naast haar moeder. Het half opgestoken kapsel staat haar geweldig.

Ik denk dat de “pauwenstaartparure” uit 4 onderdelen bestaat: een diadeem, collier, broche (uit dit artikel en gedragen op o.a. Aruba) en een grote devant de corsage. De pauwenstaart is een terugkerend figuur in elk van de 4 juwelen en bestaat uit verschillende aantallen punten. Het diadeem 7punten. Het collier 5 punten. De broche 5 punten. Devant de corsage 9 punten. (Gedragen door Wilhelmina op een staatsieportret en Juliana tijdens het staatsbezoek aan de VS in 1952) Natuurlijk kan je met een zaag en soldeerbout juwelen veranderen. Maar de vermaking die in dit artikel wordt omschreven lijkt mij niet helemaal juist; de vormen zijn anders. Prinses Irene heeft in haar jonge jaren de parure veel gedragen en op verschillende manieren. Zo droeg de prinses het onderste deel van de devant de corsage met 9 punten, als diadeem. Ik kan hier helaas geen foto’s toevoegen, dat was veel makkelijker. Op Google zijn genoeg foto’s te vinden van prinses Irene met onderdelen van de pauwenstaartparure. Ik zou zeggen: bekijk ze eens. Ben benieuwd naar de bevindingen.

Jerry, je hebt in bepaalde punten gelijk. Maar het oorspronkelijke ontwerp en parure bestond uit 3 sieraden; Diadeem, Collier en Devant de Corsage. De laatste is uit elkaar gehaald. De pauwenstaart van de DvC is gedragen als aigrette (Hoofdversiersel)door Prinses Irene. Van de overgebleven stenen is er een kleinere bijpassende broche gemaakt, die Maxima vandaag draagt.

Edwin,
Dat kan natuurlijk ook nog: van de overgebleven stenen een compleet andere kleinere broche maken. Helaas is het koningshuis erg gesloten voor wat betreft informatie over juwelen, daardoor kan niemand het echt met 100% zekerheid zeggen. Neem dan Engeland, Zweden en Denemarken; daar gooien de koninginnen hun juwelen letterlijk op tafel en vertellen erover in een documentaire of zijn er tentoonstellingen met tientallen juwelenstukken. Wie weet verrast Maxima ons nog wel weer een keer, door de devant de corsage in oorspronkelijke vorm te dragen of alle 4 de stukken tegelijkertijd te dragen, maar dat is wel heel veel bling bling voor Nederlandse begrippen.

Wat zien ze er mooi uit bij deze ontvangst. Dit pak staat Amalia geweldig en leuk dat ze voor wedges kiest. Mooi haar haar zo!
Prachtige jurk voor Máxima. Deze kleur staat haar geweldig en wat een mooie broche. Ik ben dol op deze cape jurken en de schoenen blijf ik ook heel leuk vinden. Heel benieuwd wat we nog meer voor koos gaan zien qua kleding!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Met een warm gevoel van gepaste trots kijk ik naar dit plaatje: hier staat onze koning….klasse!
En onze koningin weet hier precies de juiste toon te treffen met deze prachtige rode capejurk en sierlijke grote hoed!
Bijzonder mooie broche, ring en oorbellen erbij gekozen.
Bij Amalia valt mij direct het leuke kapsel op.
Haar pak is zakelijk gekozen voor dit programma, maar niet mijn smaak, gezien het pyjama-achtig patroon van de stof, zoals Rina reeds verwoord heeft.
Wat ze eronder draagt als blouse of top kan ik niet zien op deze foto.

Voor dit officiële gedeelte ziet Maxima er heel mooi uit, ben persoonlijk klaar met de cape jurken, maar deze heeft meer een shawl om de blote armen te bedekken, maar weer een rode…. De plastic inzetstukken in de schoenen vind ik zo jammer. Amalia leuk in een pak, maar dit exemplaar vind ik niet zo bijzonder beetje pyjama achtig 🙉. Een leuk nieuw pak in een frisse kleur komt wellicht nog tevoorschijn. Wel mooi het haar van achteren vastgezet. Tja, enne de zonnebrillen op, blijf ik raar vinden, maar misschien hebben ze wel last van het licht, wie weet.

Iedereen ziet er prachtig uit! Van mij had Maxima de roze of haar lichtblauwe versie die ze al heeft en erop lijkt aan mogen trekken, vind ik vrolijker op de carribean dan deze diepe kleur rood. Maar ze ziet er prachtig uit!

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Voor beide dames wauw! Máxima in het rood is altijd goed! Amalia jeugdig met de sleehakken en wat een leuk kapsel!

Amalia, mooi en bij haar passend pak en gelukkig leuke schoenen erbij. Haar toffe zonnebril op en haar haar zit prachtig. Ik vind de rode jurk van Maxima heel mooi maar van mij had ze de roze variant, die ze al heeft, mogen dragen.

De Koningin en de Prinses zien er goed uit. Ik ben het eens met een andere discussie gast dat de Prinses haar zonnebril af had moeten doen want zo te zien was het een officieel moment van verwelkoming. Mede daarom vind ik de wedges erbij niet zo goed gekozen. De op de mellerio broche geplaatste kleine pauwenstaart is het middelste gedeelte van de bij het pauwenstaart diadeem behorende collier. Het demontabele middengedeelte van het pauwenstaart gedeelte dat Princes Irene (zij is de eigenaar) ook los heeft gedragen heeft als gesuggereerde pauwenstaart meer uitlopers met een witte diamant op het uiteinde. Deze kleinere staart heeft minder uitlopers met een rode robijn op het uiteinde van elke gesuggereerde pauwenstaart. Een vondst om het op die manier te gebruiken.

Ik geloof dat je verschillende zaken door elkaar haalt, QXH. De broche komt niet van Melerio. De devant de corsage (DdC) is gemaakt in Frankfurt am Main door de toenmalige hofjuwelier Schürmann & Co. De pauwenstaart van de oorspronkelijke DdCis niet (!) het middenstuk van het collier. Voor het collier is er een aparte, afneembare pauwenstaart gecreëerd.Dit geldt ook voor het diadeem. Prinses Irene was (!) de eigenaresse, maar heeft de parure inmiddels weer teruggeplaatst in de koninklijke kluis, zodat de parure weer gedragen kan worden. Onder welke voorwaarden dit gebeurd is, is niet bekend.

Bon bini Aruba. Yes, wat een mooie looks vandaag. Stijlvolle koningin in een rode capejurk en jawel met een grote hoed, love it.
Amalia in haar gestreepte broekpak, tof. Haar haren leuk gestyled, mooie oorhangers. Yes, ready for today. Veel plezier op Aruba vandaag 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Heel mooi de dames. Het haar van Amalia goed gestyled. Hippe uitstraling. Mooie jurk van Maxima

Ja, mooi, het kapsel van Amalia!
En Maxima ook prachtig!

Dit kapsel staat Amalia inderdaad heel mooi. Alleen nog even de zonnebril af. Het broekpak staat haar goed. Maxima is beeldschoon. Iin het lichtblauw had ik het nog mooier gevonden voor Aruba.

Tja, begrijp wat je bedoelt wat betreft de zonnebril, maar ik kan gewoon echt niet zonder zonnebril: dan loop ik de hele tijd met mijn ogen te knijpen en rollen de tranen continue over mijn wangen. Het zonlicht is heel fel op de carribean, dus ik kan me voorstellen dat Amalia haar zonnebril ophoudt al schrijven de etiquette iets anders voor.

Wat staat dit Kapsel Amalia goed, kleine verandering groot effect.

Maxima ziet er prachtig uit.

Denk dat ze haar gouden creolen draagt van koningsdag en het collier van Marianna Lemos. Zonnebril van Chimi.

Complimenten voor het haar van Amalia en haar sleehakken.
Haar kleding doet me vaak een beetje aan nachtkleding denken, ik mis gewoon een sprekende kleur.

Koningin ook prachtig.
Ik vind de iets langere rok heel mooi. De opties die voor dit bezoek aangedragen werden vond ik qua roklengte allemaal best gedateerd.

Amalia’s haar zit echt leuk!

Dit staat Amalia heel goed, ook het haar is leuk zo. Top! Maxima vind ik een beetje meer van hetzelfde terwijl het kennelijk nieuw is.

Wat zien de dames er prachtig uit. Leuk het broekpak van Amalia, zo te zien weer met de sleehakken. Ook het haar leuk gedaan, los maar toch net anders. Máxima prachtig in deze capejurk in een knalkleur.

Heel mooi Amalia in dit pak, staat haar fantastisch!!! En wat een geweldige nieuwe japon voor Maxima, mooi dit rood!!

Ik denk dat Amalia gewoon van bescheiden kleuren houd, prima hoor, dit pak staat haar goed, haar leuk. De sleehakken staan er heel leuk bij. Maxima ook heel mooie jurk en hoed, ze staan er allemaal fier op.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Nul kritiek van mij. Allebei de dames zien er goed uit. Top!

Oeh wat leuk dit pak! Staat haar echt goed. En Máxima ook prachtig in de rode jurk. Mooi, zo’n officiële aankomst, aangezien Aruba een land is binnen het koninkrijk, is een welkomstceremonie heel gepast.

Amalia ziet er goed uit in dit broekpak. De haren zijn ook wat naar achteren gekamd. Mooi gezicht.
Maxima ziet er ook passend en stijlvol uit.

Weinig woorden voor nodig.
Beide dames, práchtig.
Dacht dat ik de cape jurken wel had ” gehad” maar deze is zó mooi.
Echt Koninklijk.

Jaaa hier hoopte ik op(zie mijn post een paar dagen terug)!en ook op dit kapsel en haar fiere houding! Nailed it

Leuk Doro, dat het is uitgekomen! Je had een goed voorgevoel:-)