Avatar foto Door Josine Droogendijk
Noorwegen 12 mei 15 reacties

Dubbelzien: Mette-Marit schaft avondjurk in twee kleuren aan

Gemak dient de mens, ook als je koningin, prinses of hertogin bent. Daarom kijken we in de serie ‘Dubbelzien’ naar kledingstukken die in meerdere kleuren zijn aangeschaft. Met vandaag: een avondjurk van Pucci.

Dat prinses Mette-Marit dol is op de ontwerpen van modehuis Emilio Pucci is geen geheim. Zeker toen de Noor Peter Dundas er met de creatieve scepter zwaaide, van 2008 tot 2015, werd er heel wat couture aangeschaft. Zo ook een witte avondjurk met delicaat borduurwerk. Hieronder zie je de prinses hem dragen in 2012.

(c) PPE/Nieboer PPE-Agency
(c) PPE/Nieboer PPE-Agency

Close-up van het borduurwerk:

Wat we toen nog niet wisten, is dat ook een donkere variant van de jurk werd aangeschaft. Gisteren, tijdens het staatsbezoek van Italië aan Noorwegen, dook de creatie op. Zeg het maar: welke versie vind jij mooier?

BSR/PPE

Ik ga voor de.....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De lichte variant, maar Mette was toen wel 11 jaar jonger. Wat ik sowieso altijd erg lelijk vind zijn de gekleurde sjerpen . Die dingen maken een jurk er niet mooier op. Verder vind ik Mette geen type voor donkere kleuren. Slecht geadviseerd lijkt mij.

de donkere is zo te zien in een grotere maat

Ik ben ook voor de lichte jurk gegaan maar ik denk dat deze haar beter flatteerd met haar lichte huid en haren en ik vind vooral het opgestoken haar beter bij haar passen.

Voor mij de lichte jurk. Staat MM zoveel mooier.

Beslist de lichte variant. Staat haar echt prachtig. De zwarte variant doet nx voor haar en lijkt ook een ander model te zijn.

Wat een plaatje deze lichte jurk. Ik snap helemaal dat ze deze in een andere kleur aangeschaft heeft. Had het mooier gevonden als ze voor een pastel roze of blauwe had gekozen. De witte handschoenen vind ik echt een misser. Dus mijn voorkeur gaat naar de lichte variant.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ik vind de witte versie haar zoveel mooier staan. Ik kon bijna niet geloven dat t dezelfde was. Zwart oogt voor mij rommelig en doet niks voor haar

Met een lichte twijfel toch gestemd op de witte japon.
Maar dat neemt niet weg dat ik de donkere versie óók heel mooi vind.
Het is eigenlijk het totaalbeeld wat voor mij de doorslag geeft.
Sowieso vind ik een tiara niet zo passen bij loshangend haar, en de donkere japon is naar mijn smaak een tikkie te strak en wat te lang; geeft een rommelig effect onderaan.
Ook is het prachtige borduurwerk op de witte jurk beter zichtbaar.

Beide versies zijn erg mooi en staan haar goed, kies toch voor de witte uitvoering omdat die haar sprookjesachtig mooi staat, de donkere versie maakt haar wat geraffineerder wat ook niet verkeerd is!

De donkere versie staat zo mooi bij het lichte haar, ze draagt er ook een hele mooie tiara bij! En wat is het borduurwerk toch prachtig.

Absoluut de witte versie, wit staat haar sowieso altijd prachtig. Het opgestoken kapsel met dat prachtige diadeem en haar destijds slankere postuur, wat voor dit model jurk een pré is, maken het plaatje perfect. De zwarte jurk snel doorgeven aan haar dochter.

De lichte versie staat zoveel frisser en pittiger met het opgestoken haar en de mooie make up. De zwarte met het losse haar en tiara, nee niet meer doen…

Heb voor de lichte versie gestemd, maar vind de donkere ook héél erg mooi ! Een prachtjurk sowieso ! Ik herhaal graag dat ik haar (eenvoudige !) trouwjurk ook zo ontzettend mooi vond en nog altijd vind !

Haar trouwjurk was inderdaad sprookjesachtig mooi, mede door de enorme sluier en het aparte bruidsboeket.

Volledig mee eens ook wat de trouwjurk betreft. Vond het boeket en ook de sluier ook zo mooi . Was mi een hee werkelijk l heel mooi plaatje.