Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 dec 17 reacties

Máxima draagt lintjesrok tijdens koninklijke lunch

De openbare agenda van koningin Máxima is al weken vrijwel leeg, maar dat betekent niet dat ze stil zit. Vandaag prikte ze een vorkje met uitblinkers.

De zeventwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de winnaar van de Spinozapremie 2022, de Sociaal Werker van het Jaar 2022, de winnares van de Stevinpremie 2021, de Agrarisch Ondernemer 2022, winnaar van de Prijs Nederlandse Blaasmuziek 2022, de winnares van de Theo d’Or, de winnares van Media Oeuvre Award 2022, winnaar van de Gouden Zwaan en de zevenvoudig Nederlands Kampioen Tafeltennis.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Mode
Lunchen doen ze aan het Nederlandse hof in stijl. De koningin droeg vanmiddag een zogeheten bänderrock; een rok die is opgebouwd uit allerlei lintjes en strookjes stof. Ontwerpster: Lena Hoschek.

PPE/vd Wal

Máxima met de rok tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020:

(c) PPE

Tijdens het interview voor haar vijftigste verjaardag kwam het kledingstuk ook in beeld.

Productfoto van de rok:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geschikte outfit voor de gelegenheid. Jammer dat niemand tegen de Koningin zegt dat ze haar voeten bij elkaar moet houden voor de foto. Ze is altijd de enige die met haar benen wijd of voeten vreemd op de foto staat…
Voor wie niemand herkent op de foto: Paul Witteman zit er bij, Antoinette Hertsenberg, Jeffrey Hoogland, Hadewych Minis, Pia Douwes:
https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/publicaties/2022/12/13/gastenlijst-uitblinkerslunch-13-december-2022

Valt mij ook iedere keer weer op🫣

Ik op zoek naar foto’s waarbij Maxima altijd raar zit met voeten en benen( ik vind dat hier nl ook wel een beetje)…… ik kan ze niet vinden. Niet waar ze raar zit iig. Kijk ik nu niet goed, of is het niet altijd zo?

Zo mee eens met uw eerste paragrafe !!

Leuke traditie inmiddels! Leuke varieteit aan winnaars!
En dan is Maxima altijd rustig qua outfit. Keurig deze, blouse beetje fris denk ik.

Ik vind het niet zo passen bij Maxima. De rok heeft voor mij teveel een folklore gehalte.

Mooie rok en schoenen! Top vind ik de kleur mooi maar vindbaar te lossig/flodderig en vind satijn meestal niet zo mooi staat, tekent zoveel en druk. Denk dat een Camel top (zoals de ze heeft in een set met een broek met die col) heel leuk zou kunnen staan

Dit blijft een leuke set, mooie warme kleuren. Staan Máxima heel goed. Mag ze zeker vaker dragen. Volgende x wel de voetjes iets anders neerzetten op de foto, staat net wat eleganter

Dit ziet er goed uit! Leuke rok en goed gecombineerd met deze blouse en schoenen, mag ze van mij nog wel vaker dragen!

Mooi!!!

Prachtige rok, die samen met de goudgele glanzende blouse en bijpassende schoenkleur een vorstelijke uitstraling geeft. Zó mooi!
Ben wel een beetje benieuwd naar Maxima’s armband….kan het niet goed onderscheiden; het lijkt een brede, in donkere kleur, die overeenkomt met tinten uit de rok…..of fantaseer ik nu teveel?

Mooie outfit voor deze gelegenheid.

Zo leuk deze outfit!

Dit vind ik toch zo’n fraaie elegante look. Altijd goed! Het goud geeft een mooie warme glans en de rok is prachtig.

Leuke outfit, mooie geel/gouden blouse die matcht met de pumps.

Ik vind dit een hele mooie rok. Kleur past bij het jaargetijde en doet heel warm aan. Ik denk dat er ook andere kleuren tops mooi bij zouden staan. Kleuren die al in de rok voorkomen, dan krijgt het geheel waarschijnlijk een heel andere uitstraling.

Leuk! Passend voor gelegenheid en ook mooie kleuren, passend bij de tijd van het jaar.