Avatar foto Door Josine Droogendijk

Máxima laat oude spijkerbroeken recyclen tijdens werkbezoek

Ze dróeg geen spijkerbroek tijdens het werkbezoek aan MUD Jeans, maar Máxima had er vanmorgen wel twee bij zich.

MUD Jeans is een circulair modebedrijf dat spijkerbroeken, een van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie, duurzaam ontwikkelt en hergebruikt om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Iedere MUD Jeans wordt voor twintig tot veertig procent geproduceerd uit hergebruikte denim en maakt aanvullend gebruik van biologisch katoen. Na gebruik worden de spijkerbroeken opnieuw gerecycled. MUD Jeans stelt zich ten doel uiteindelijk jeans te kunnen maken van honderd procent oude spijkerbroeken, waardoor er geen nieuw katoen meer nodig is. Het bedrijf heeft daarnaast Lease a Jeans gelanceerd: via dit model kunnen klanten een spijkerbroek op maandelijkse basis huren. De impact op mens en milieu wordt tevens klein gehouden door een korte productieketen en door te letten op goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken.

Tijdens het werkbezoek werd de koningin bijgepraat over het reilen en zeilen van het modebedrijf. Ook stelde ze veel vragen, onder andere over watermanagement en het bleken van de broeken. Na afloop van het gesprek werd de nieuwe Van Gogh-collectie van MUD Jeans gepresenteerd.

Vervolgens nam ze een kijkje bij een jeans-shredder en liet ze ook twee spijkerbroeken uit haar eigen kledingkast recyclen.

Mode
Outfit: Grijze coltrui + jasje en grijsblauwe pantalon
Ontwerper: Natan
Eerder gedragen: ja

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

vreselijke outfit

Ik vind de outfit een beetje saai. Ik vind het jasje wel leuk maar ik vind de combi met de wijde broek niet mooi.

De broek zit wel mooi, de kleur is vlees noch vis, maar goed. Het jasje vind ik niet mooi. Te druk met al die zakken, geen mooie kleur en geen mooi model. Afhangende schouders, te korte mouwen en het trekt weer aan alle kanten.

Wat een leuke outfit zeg. Ik ga iets soortgelijks uit mijn kast trekken (behalve de pumps).

Wat een mooi kapsel vandaag. Maar de kleding vind ik niets aan. Jasje past qua stof en stijl niet bij de broek, kleuren zijn saai samen. Maar ja, je kunt er niet elke dag perfect uitzien.

En ze ging in deze outfit ook nog een ondertekening doen voor muziek in de klas.
Daar glimt t jasje meer
En zij straalt!

Wat fijn dat nu ook de kinderen in het speciaal onderwijs de aandacht krijgen, geweldig! https://youtu.be/9eZD3QDyBf8

Zeker fijn, die kinderen verdienen ook aandacht, daar bloeien ze van op! En ze groeien er van in figuurlijke zin. Ik heb zelf een zoon die naar het sbo is geplaatst 6 jaar geleden, geen dag spijt van.

Ze straalt inerdaad en wat gaat ze altijd leuk met kinderen om. Een aai over de bol, een contactmomentje een handje of een knuffel. Heerlijk om te zien.

Wat fijn dat het haar weer mooi zit, hoera!

Wat een leuke foto dat ze een broek even tussen haar benen klemt. Je zou denken: leg t even op de grond of op de tafel.
Vind de outfit eigenlijk wel leuk!

Leuke outfit voor t bezoek van vandaag. Dit grijsblauw is wat mij betreft beter dan t bruin van gisteren. De oorbellen vind ik fantastisch, ze pimpen t geheel wat op.

Oorbellen en kapsel heel leuk, goed geschikt voor de gelegenheid. Echter ik vond dat ze in het pak wat “fors” overkwam.

De blauwe kleuren zijn ongetwijfeld bewust gekozen voor het bezoek aan de denim company, het is nette outfit, maar ik vind deze materialen en het kleuren pallet niet zo veel voor haar doen. Zag dat Josine ook nog een aandenken heeft gescoord😉.

Wat past haar outfit geweldig bij dit bezoek, en zo tof om het jasje terug te zien 😍

Wat een mooie verzorgde outfit. Qua kleuren niet mijn favoriet, maar de oorbellen en het opgestoken kapsel staan heel erg goed!

Kapsel is mooi en verzorgd, totaalplaatje eveneens verzorgd. Kledij aangepast voor bezoek .

Beetje saai vandaag, maar het kan niet elke dag feest zijn. Wel leuk, de verzorgde haardracht, mag van mij vaker i.p.v. de coupe windhoos. En mooie accessoires.

Haardracht zie ik graag terug, kleding mag na dit bezoek gelijk weg.

Ja het kapsel valt positief op vandaag, mooi en verzorgd zo en toch eenvoudig, qua kleding vind ik de pantalon mooi, ook in combinatie met de col maar het jasje vind ik dan weer minder goed passen bij de rest, op zich wel leuk jasje maar niet bij deze outfit! Maar een stuk beter dan gisteren hoor!!!

Hoe verzorgd het haar vandaag is en de sieraden prachtig, ik vind de kleding een beetje te alledaags en zeker niet geschikt voor een koningin op werkbezoek. Al draait het dan om een werkbezoek over het recyclen van spijkerbroeken, het had wat mij betreft toch iets ‘gekleder’ gekund. Dus snel vergeten wat mij betreft en op naar de volgende gelegenheid.

Het eerste wat mij opvalt is Maxima’s leuke, pittige kapsel! Vaker doen!
Ze draagt geen jeans ( juist goed, om zich te onderscheiden als koningin en bezoekster) , maar haar outfit sluit prima aan bij de entourage waar ze is.

Mooie look vandaag en passend bij het bezoek. Het is een mooi totaal beeld.

Zo te zien heeft ze n Jeans van 1 van de dochters meegekregen, die ze vasthoudt lijkt me wat kort voor/van haarzelf! Mooie outfit weer voor vandaag, prima!

Hoe zie je dat aan de foto? Wellicht een 7/8 en daarom maar in de shredder?

Maar kan natuurlijk ook van de kinderen zijn

Wat een leuke, vlotte look! Helemaal bijpassend met dat grijs en blauw.