Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 okt 30 reacties

Gaat Máxima deze outfits in Zweden dragen?

Morgen begint het langverwachte staatsbezoek aan Zweden. Wat zal Máxima gaan dragen?

Natuurlijk hoop ik op iets nieuws na al die magere maanden, maar áls de koningin kiest voor recyclen, heeft ze prachtige opties in haar garderobe hangen. De outfit die hoog op mijn verlanglijstje staat, is deze robe manteau van Claes Iversen. Na het debuut in 2016 is het kledingstuk nooit meer in beeld gekomen. Zo zonde!

Foto: PPE/Patrick van Emst

Deze jurk van Natan zou ik ook een goede optie vinden, zeker in combinatie met de lange mantel.

Foto: PPE

Ook erg mooi: deze zachtroze robe manteau van Claes Iversen.

Foto: PPE

Qua avondkleding zou ik deze tweedelige combinatie van Natan wel willen zien. Heeft ze gelijk een leuke knipoog naar de Zweedse vlag te pakken.

Foto:PPE

De rode Mattijs van Bergen heb ik al zo vaak genoemd dat ik er geen foto meer van ga posten. Deze roze sari mag van mij ook wel in de herkansing.

Heeft ze zin in een goede PR-stunt, dan kan ze ook nog haar zeemeerminjurk van Taminiau dragen. Die droeg ze in 2010 bij het huwelijk van Victoria en Daniël (in Zweden dus), maar sindsdien is het kledingstuk buiten beeld gebleven.

Foto: PPE

Waar hoop jij op? Op de pagina ‘Galajurken’ in Máxima’s kast, kun je snuffelen tussen de voorraad.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze had beter hieruit een keuze kunnen maken idd.

De robe manteau van Iversen vind ik echt wel mooi om te herdragen, maar dan zonder die grote grove zakken aub.

Ja die eerste jurk is 1 van mijn favorieten. Prachtig met deze hoed erbij.

De ” iversen” jurken zijn beeldig schoon.

Bij zulke knallers als de Parijs-robe-manteau ben ik ook altijd wel een beetje beducht voor opnieuw dragen. Wordt het geen afknapper? Stylet ze het wel even mooi? (Ik probeer nu het voorbeeld te bedenken waarbij ze een prachtige outfit een tweede keer verprutste, maar kan er nu niet op komen. Josine weet het vast wel.) Nou ja, ik vond het sowieso al bij de inhuldigingsjurk. Die draag je één keer, vind ik dan. Net zoals je je trouwjurk niet afdraagt op een gewone werkdag.

Herdragen! Er hangt zoveel moois in de inloopkast van onze koningin!
Ook Josine geeft hier hele mooie opties!
Ze heeft het allemaal voor het uitzoeken, dus dat zal zeker goedkomen.

Qua avondjurk hoop ik op de rode jurk met capemouw https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/avondjurk-met-capemouw/

Deze jurk bedoel ik. Ik vind m.prachtig.

Natuurlijk herdragen! Volkomen ongepast om dat niet te doen met een oorlog aan de rand van Europa en alle vreselijk zorgelijke berichten in de wereld nu Corona weer oplaaiend, de gasprijzen als een raket de lucht in gaan en zo meer

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Juist in deze barre tijden snak ik naar een over de to gala momentje!

Haha grappig. Snap ik ook wel weer maar mag dat dan ook uit de kast zijn ipv nieuw?

Helemaal mee eens Doro. Als je ziet wat er momenteel in de wereld gebeurt vind ik het niet gepast om met dure nieuwe kleding te verschijnen

Voor dagkleding vind ik de opties van Claes Iversen hele goede. Voor avondjurken heb ik even in de kast gesnuffeld en kwam ik op de volgende opties: een jurk als podium (topper, ook al wel gedragen in Noorwegen), rode kaftan, een rok/twee tops (wel al gedragen in Noorwegen), kanten avondjurk Valentino, godinnenjurk Taminiau, dansende bloemetjes. Jou blauwe optie is ook wel een goede keuze, Josine. Twee opties heeft ze al gedragen in een Scandinavisch land, maar niet in Zweden.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Een keuze uit jouw opties voor dagkleding zou geweldig zijn , Josine,
Maar een nieuwe avondjurk met een uitgebreide greep uit de juwelenkist zie ik ook graag.

Vol verwachting klopt ons hart….!
Herdragen vind ik prima, maar iets nieuws erbij is toch het leukst.
En van een gouwe ouwe kan met een bepaalde aanpassing soms weer een verrassende nieuwe outfit ontstaan.
Ik zit er klaar voor, Josine!

Wat een goeie voorzet Josine, hopelijk leest ze zelf of haar styliste ook deze blog. Ik hoop stiekem wel op iig 1 nieuwe outfit. Maar recyclen is ook prima, met de ruime keuze in haar walk in closet.

Ik ben reuze benieuwd of Maxima ons gaat verrassen met prachtige nieuwe creaties. Zo’n zin in! Ik hoop vooral op een oogverblindende galajurk van Jan Tamineau met mooie juwelen. Ik ben ook zeer benieuwd naar wat de andere royals gaan dragen. En als ze toch kiest voor herdragen dan is voor mij de robe manteau met grote hoed favoriet en als galajurk de rode Claes Iversen jurk met asymetrische schouder of de kobaltblauwe inhuldigingsjurk (flagdressing)..

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Het is een Staatsbezoek aan een(zeer goed)bevriende Koninklijke familie, Royals onder elkaar pakken vaak grootser uit dan wanneer het bezoek is aan of van een President, dat kunnen we komende weken nog twee keer beleven, uit naar Griekenland en thuis ontvangst van Italie, hoop dat ze ons weer verbluft, vooral morgen- en woensdagavond bij Staatsbanket & Contraprestatie! Deze lijkt me eventueel wel leuk voor overdag https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2022/08/Maxima-lisse-streekbezoek-bollenstreek-Oscar-de-la-Renta-7-april-2022-400×700.jpg met cape, lekker met koel weer, rond de 12gr/morgen waarschijnlijk regenachtig

onder: In VS was bijna alles hergebruik, alleen de zwart/witte outfit bij Austin FC was nieuw!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Wat een fijne. Outfits om nog eens terug te zien. Vooral de twee roze Claes Iversen robe manteau’s verdienen het om herdragen te worden. De blauwe outfit zou inderdaad een mooie knipoog naar Zweden zijn en de roze sari jurk verdient het zeker om nog een keer te shinen, maar is misschien wat te zomers voor deze gelegenheid. Maar met de rode Matthijs van Bergen jurk of een ontwerp van Benchellal zou ik ook heel blij zijn. En voor de tegenprestatie is de puzzelstukjes jurk wat mij betreft een goede keuze

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ik ben absoluut voor herdragen. Ze heeft kasten vol kleding die we hooguit 1 of 2 keer hebben gezien. Vooral in deze tijden. Ik zou het zelfs een belediging vinden als ze nieuw gaat dragen. Ook qua populariteit werkt nieuwe dure kleding in haar nadeel lijkt mij.

Tja, beledigd, t is nogal wat om je zo te voelen. Ik hoop toch op een of twee nieuwe stukken. Voel dat zeker niet als een belediging. En de rest dan graag herdragen

Goed lezen hoor.

Deze outfits zie ik behalve de zeemeermin graag terug, maar ben met onderstaande reacties eens: toe aan nieuwe wow-outfits!
In VS was t allemaal hergebruik.

Vandaag spreekt ze nog op een congres in leren rok?

Qua herdragen hoop ik op de look van het huwelijk van Carl Philip en Sophia. Mooie knipoog naar de familie denk.

Anders hoop ik op een mooie nieuwe creatie van JT .

Heb heel veel zin in een nieuw wauw moment!!🤞🏻

Goede suggesties voor de kleding overdag, deze outfits mogen wat mij betreft allemaal mee naar Zweden en dan een ‘stunning’ nieuwe creatie tijdens het gala diner, ben ervan overtuigd dat ze dat zeker nog in zich heeft😜😜

Eens met de eerste Claes maar verder wil ik graag nieuw, nieuw, nieuw zien. We kunnen wel een opkikkertje gebruiken in deze nare en rare tijden. Even geen gezeur over zuinig herdragen, dat doen de dochters later wel weer.

Helemaal mee eens

Dat zou top zijn! Maar een nieuwe outfit van Benchellal mag van mij ook.

Is al weer een tijdje geleden hè! Kan ook niet wachten! Hoop het zo.