Avatar foto Door Moderator Petra
Laurentien 06 jun 0 reacties

10 keer het lef van Prinses Laurentien

Prinses Laurentien is geen muurbloempje. Met kakelbonte outfits en sieraden waar je U tegen zegt, valt ze zelfs in een grote menigte onmiddelijk op. Moderator Petra heeft daarom tien mooie voorbeelden van Laurentiens lef op een rijtje gezet. 

Petra: “10 keer het lef van Prinses Laurentien… Een voor zichzelf sprekende titel voor deze blog? Prinses Laurentien valt, zonder dat vermoedelijk bewust te willen, nogal eens op door haar outfits. Een ding is zeker, ze heeft een opvallende smaak. Met uitschieters van heel opvallend, naar vrij gewoon. Ze weet zonder twijfel ook wel wat de trend is, maar is nou niet direct een trendvolger te noemen. Voor de bekende merken shopt ze regelmatig bij Hardies mode in Den Haag, maar ook weer niet altijd! Je kunt van tevoren dan ook nooit zeggen in welke kledingstijl ze op de loper verschijnt. Dat maakt het dan ook spannend om haar outfits te volgen. Spannend? Jazeker. Deze prinses, die een enorme drive heeft voor haar werkzaamheden, durft op modegebied haar eigen stijl te volgen. Kijk maar. 

Outfit 1: Op Prinsjesdag 2004 zagen we Prinses Laurentien in een smaragdgroene broek met wijde pijpen, gecombineerd met een witte lange mantel met groen borduursel en een bijpassende hoed. Deze creatie is een ontwerp van Hardies Couture uit Den Haag.

Outfit 2: Prinsjesdag, bij uitstek de gelegenheid om flink uit te pakken. In 2005 droeg Prinses Laurentien deze opvallende outfit van Ronald Kolk, bestaand uit een blouse met watervalhals, een gilet en een lange rok. De hoed is er speciaal bij gemaakt.

Outfit 3: Op Prinsjesdag 2006 ging prinses Laurentien gekleed in een lichtblauwe korsetjurk van Ronald Kolk, de bijpassende lichtblauwe hoed is een ontwerp van Marianne Jongkind.

Outfit 4: Voor de 70e verjaardag van Koning Harald van Noorwegen zocht prinses Laurentien een sari-achtige japon met borduursels uit. De ontwerper is helaas niet bekend.

Outfit 5: In september 2007 werd de 40e verjaardag van de Prins van Oranje gevierd op Paleis het Loo. Prinses Laurentien droeg een opvallende japon met bloemen. Het meest opvallend was echter haar kapsel, dat strak naar achteren gekamd was.

Outfit 6: Voor Prinsjesdag 2008 zocht Prinses Laurentien effen japon uit met daaroverheen een kleurrijke robe manteau met korte mouwen. Haar clutch is gemaakt van dezelfde stof als de mantel.

Outfit 7: Tijdens de viering van de 65e verjaardag van Prinses Margriet ging Prinses Laurentien gekleed in een knalgroen jurkje met borduursel van onbekende ontwerper.

Outfit 8: In juni 2010 gaf de Zweedse kroonprinses haar Jawoord aan Daniel Westling. Prinses Laurentien was ook aanwezig en ging gekleed in een witte japon met zwarte bloemen. Ze maakte haar outfit compleet met een rode ceintuur en rode sandaletten.

Outfit 9: Op Prinsjesdag 2010 droeg de prinses een rode japon met rozenpatroon, ontworpen door Talbot Runhof. De bijpassende rode mantel is een ontwerp van Hardies Couture. 

Lef van totaal andere orde: Prinses Laurentien droeg in 2015 dit vest op de dag van de duurzaamheid. Het vest is gemaakt van de clipjes van blikjes drinken. Hoe toepasselijk! (Outfit 10)

Iets waarin we Prinses Laurentien ook geregeld mee zien is print op print! Een top en pantalon, gemaakt van dezelfde stof. Of een mantel met een pantalon, een top met een rok, noem maar op. Hier zien we haar in een pantalon met een mantel van Essentiel Antwerp.

Foto

Prins Constantijn is beschermheer van de World Press Photo Foundation. Om die reden is hij jaarlijks aanwezig bij de uitreiking van de World Press Photo Award, meestal vergezeld door Prinses  Laurentien. In 2018 ging ze gekleed in een lange gebloemde rok van Cinq a Sept, gecombineerd met een zwarte top. De accessoires passen er perfect bij!

Welke outfit is voor jou een absolute go en welke een no-go? Ik lees het graag in de reacties hieronder!”

Deze blog is geschreven door moderator Petra,  van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments