Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Mark Rutte zijn woensdag 16 mei 2018 aanwezig bij de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is bij de uitreiking aanwezig. De minister-president reikt de International Four Freedoms Award uit aan Christiana Figueres, vertegenwoordiger van het Paris Climate Agreement.

Dit jaar worden de Awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees uitgereikt aan respectievelijk Erol Önderoǧlu uit Turkije, Bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan, Emmanuel de Merode van de Virunga Alliance in de Democratische Republiek Congo en Urmila Chaudhary uit Nepal.

De Roosevelt Foundation uit Middelburg kent in samenwerking met het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute de Four Freedoms Awards toe aan organisaties en personen die een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld. Elke twee jaar worden vijf Awards toegekend. Vier aan personen wiens inzet direct kan worden verbonden aan één van de vier vrijheden en één aan een persoon of organisatie die zijn functie, persoonlijkheid en invloed langdurig heeft aangewend in dienst van de menselijke vrijheid in al zijn facetten.

De Roosevelt Foundation motiveert de toekenning van de Four Freedoms Awards 2018 als volgt:

Vrijheid van meningsuiting
De award voor de vrijheid van meningsuiting is aan de heer Erol Önderoǧlu toegekend vanwege zijn onvermoeibare inzet voor de vrijheid van meningsuiting. Als correspondent voor Reporters Without Borders in Turkije en redacteur van het onafhankelijke persagentschap Bianet volgt hij al meer dan 20 jaar rechtszaken tegen journalisten teneinde hen te steunen en objectief verslag te doen van schendingen van de persvrijheid. Hij schreef er meer dan 4.600 artikelen en columns over.

Vrijheid van godsdienst
De award voor de vrijheid van godsdienst is aan Bisschop Paride Taban toegekend voor zijn levenslange en onbaatzuchtige strijd ten behoeve van vrede en vrijheid voor de inwoners van Zuid-Soedan. Sinds de jaren ’60 zet hij zich in voor vrede zonder daarbij zijn optimisme en visie te verliezen. Het vredesdorp in Kuron is het tastbare bewijs van deze buitengewone prestatie.

Vrijwaring van gebrek
De award voor de vrijwaring van gebrek is toegekend aan de Belgische natuurbeschermer Emmanuel de Merode namens het samenwerkingsverband van de Virunga Alliance. Zij ontvangen de award voor hun inzet en toewijding om vrede en welvaart te bevorderen door de economische ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen voor de vier miljoen mensen die in de buurt van Virunga National Park wonen. Sinds 2008 leidt Emmanuel de Merode een team van 360 Congolese rangers in een poging het National Park te demilitariseren, de rechtsstaat te herstellen en lokale ontwikkelingsprojecten op te zetten.

Vrijwaring van vrees
De award voor de vrijwaring van vrees is aan mevrouw Urmila Chaudhary toegekend voor haar moed en haar vastberadenheid om een einde te maken aan het Kamlari systeem van kinderslavernij en voor haar strijd voor de rechten van meisjes in Nepal, in het bijzonder hun recht op onderwijs. Urmila Chaudhary was zelf slaaf als kind. Ze is medeoprichter van het Freed Kamlari Development Forum. Deze organisatie spoort kinderen in slavernij op, biedt steun en maakt contact tussen lotgenoten mogelijk en stimuleert bewustwording. Door voortdurend en publiekelijk op te komen voor de rechten van kinderen in slavernij en de rechten van meisjes in Nepal is zij voor velen een inspiratie en rolmodel geworden.

International Four Freedoms Award
De Internationale Four Freedoms Award gaat naar Christiana Figueres Olsen als vertegenwoordiger van alle betrokkenen die gedurende vele jaren hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het Klimaatakkoord van Parijs in 2015. De wederopbouw van het wereldwijde onderhandelingsproces op basis van eerlijkheid, transparantie en samenwerking leidend tot het Klimaatakkoord van Parijs.

Franklin D. Roosevelt
De Four Freedoms Awards zijn vernoemd naar de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. Zijn voorouders zijn uit Zeeland naar de Verenigde Staten geëmigreerd. De vier vrijheden werden door Roosevelt tijdens de Tweede Wereldoorlog genoemd in een rede tot het Amerikaanse congres: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van geloof, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. Deze vier vrijheden maken deel uit van de preambule van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die op 10 december 1948 officieel werd aangenomen door de Verenigde Naties. Het Roosevelt Institute uit New York en de Roosevelt Foundation uit Middelburg willen, met de erkenning van de grote verdiensten van de voorvechters die voor deze grondrechten opkomen, de waarde van vrijheid benadrukken, die voor veel mensen in de wereld allerminst vanzelfsprekend of gegarandeerd is.

Outfit: Koningin Máxima heeft vandaag weer gekozen voor haar signature-style: klassieke kleding van Natan, een chique chignon en een breedgerande relevé van Fabienne Delvigne. 

Bekende outfit van Natan:

Afbeeldingsresultaat voor italie site:modekoninginmaxima.nl

Anders dan vaak wordt gedacht, is het subtiele bloempatroon op Máxima’s japon niet ingeweven of geprint, maar geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met een intrigerend reliëf. De techniek staat ook wel bekend als ausbrenner, devoreren of burn-out en is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant. De zachtroze stof van Máxima's japon kregen we eerder in het grijs te zien tijdens Prinsjesdag 2017. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 17 mei 2018 - 13:16

Mooie jurk prachtige kleur. Alleen die schoenen vreselijk met dat plastic.Jammer

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 17 mei 2018 - 11:16

Het totaal plaatje is heel mooi, al had ik in de onderjurk een sweetheart neklijn waarschijnlijk mooier gevonden.
Die releve is echt haar kenmerk maar ik raak er ook wat op uitgekeken.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 17 mei 2018 - 10:12

Maxima ziet er stijlvol uit.ik vindt de kleur wat saai, maar dat is persoonlijk. Leuk dat prinses Beatrix erbij is. Zij ziet er zoals altijd ook weer smaakvol uit.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 17 mei 2018 - 07:38

Ja, het past allemaal prima qua kleur en ze is gekleed in mijn favoriete kleur: nude. Dat is zo'n vrouwelijke kleur, zo zacht ook en nergens knál. En toch mis ik wat in deze outfit. Misschien is het wel dat ik de jurk te kort vind. Of niet mooi uitlopend naar beneden. Wat jammer dat het de mode niet is om een lange, recht naar beneden lopende rok te dragen. In een jaren '30-stijl. Dan was het allemaal wat mij betreft zoveel mooier uitgekomen. Maar het blijft een zeer verzorgd plaatje, niets op aan te merken.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 16 mei 2018 - 22:41

Gewoon schitterend, ongemeen verrukkelijk !! De stof is zo ontzettend verfijnd, de uiterst tedere, zachtroze kleur verhoogt nog het effect ! De soortgelijke, lange jurk op Prinsjesdag met de halflange handschoenen en de juwelen waren ook al zo echt koninklijk ! En nu zijn er ook nog die mooie chignon en die superchique pumps te zien - alles een bijzondere lust voor het nooit moe gestreelde oog ! Bravo, Majesteit, en heel erg bedankt om ons zo te verwennen !

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 16 mei 2018 - 23:17

Trixedo wat is je schrijfstijl toch verfijnd. Heerlijk om te lezen. Vergis ik me of heb ik je een tijd gemist?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 17 mei 2018 - 19:52

Dankjewel, Jens ! En ja, de jongste tijd was ik wat minder op de (schitterende !) blog met commentaar aanwezig.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 16 mei 2018 - 20:29

Mooi! Mooi! Mooi! Geweldig! Heel sjiek!

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 16 mei 2018 - 18:35

Een 10 met een griffel voor de outfit! Van top tot teen mooi.
Maar... er is (lijkt mij) geen reden om met het weer van vandaag en lange mouwen die omslagdoek mee te dragen. Het is geen mooi gezicht als ze er mee loopt, het verstoort haar beeld onnodig, de clutch in haar hand is genoeg, sterker nog: verdwijnt er half achter. En als ze die doek zou omslaan wordt de elegantie van haar outfit in 1 keer tenietgedaan. De outfit is prachtig en dus zou ik dan ook gaan voor de puntjes op de i.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 16 mei 2018 - 18:11

Niet verrassend, maar wel passend. En dat laatste is voor een koningin belangrijker dan het eerste. De broche had van mij wel achterwege mogen blijven. De kleurencombinatie vind ik niet zo mooi en door de vorm de plaatsing ook niet.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 17 mei 2018 - 12:28

Josine, herken jij de broche? Wat is het voor steen?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 16 mei 2018 - 17:51

Ze ziet er netjes uit. Het is niet spannend of gedurfd, maar dat past ook niet bij deze gelegenheid. Dus dat is alleen maar goed. De kleuren doen weinig voor haar en de hoed maakt het wat zwaar. In het grijs staat het haar frisser, nu wat moeder-van-de-bruid.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 16 mei 2018 - 16:54

Máxima ziet er prima uit! En leuk om Prinses Beatrix weer eens met zo'n hoed te zien! Bekende outfit maar mooi.

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 16 mei 2018 - 16:49

De toon van deze pagina en van gisteren vind ik weer prettig. Gerust ook commentaar op kleding en kapsel. Smaken verschillen nu eenmaal. Maar respectvol en geen persoonlijke aanvallen meer.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 16 mei 2018 - 15:54

Ik hou niet zo van deze stof maar ze ziet er goed uit. Vlg. mij heeft Natan nieuwe schoenen met plastic ontworpen, Mathilde had deze ook aan bah, bah. Wel mooie bellen.
Josine ik heb ook 2 keer aangeklikt zo blijkt en werk vanaf een Apple computer (geen laptop of I-pad)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 16 mei 2018 - 15:44

Ik zie haar het liefst in deze stijl. Zo mooi bij elkaar. En ze straalt er altijd in.
En dit type outfits hoort bij dit soort representatieve gelegenheden waar mensen een prijs ontvangen, dan pak je uit.
Als ze altijd zo zou zijn gekleed zou het voor ons snel afgelopen zijn met commentaren.... Dus Maxima, ga door met de afwisseling! En bravo voor vandaag.
(En....nog even op zoek naar een goede jas of jasje)

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 16 mei 2018 - 14:52

Deze hoed komt een beetje mijn neus uit, maar ik vind het totaal plaatje toch hartstikke geslaagd. Heel verzorgd en chic.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 16 mei 2018 - 14:51

De koninginnen outfit mooi gevonden. Daar kan ze eindeloos mee voort borduren. Alle kleuren staan haar.

afbeelding van Michel87

Michel87

woensdag 16 mei 2018 - 14:28

Wat gaat ze goed deze maand. Mooie kleding en verzorgd. Wel een beige, naturel, pastel maand tot nog toe. Maar we hebben nog een staatsbezoek voor de boeg waar ze wellicht voor kleur kiest.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 16 mei 2018 - 14:09

Mooi en goed van top tot teen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 16 mei 2018 - 14:08

Ladies,

Het valt me de laatste dagen op dat er nog weleens dubbele reacties in staan. Dus dat 2 exact dezelfde berichten binnen 1 minuut twee keer worden geplaatst. Willen de dames bij wie dit weleens voorkomt aan mij laten weten of de reactie is geplaatst met een computer, laptop, tablet, etc? Dan kan ik kijken of het probleem daar schuilt.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 17 mei 2018 - 09:49

Bij mij gebeurd dat ook af en toe, vanaf een laptop.

afbeelding van Adeline

Adeline

woensdag 16 mei 2018 - 14:04

Mooie outfit en dito haar vandaag voor Maxima! Tas op tafel vind ik zo grappig, de vloer was niet helemaal schoon, vandaar.
Begreep dat slechts 1 zetje volstond om de macaroni snel te laten doorkomen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 16 mei 2018 - 18:24

Dat snap ik niet....

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 16 mei 2018 - 14:02

She is in her beige-rosé mood these days :)
Very classy lady !

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 16 mei 2018 - 13:40

Staat haar goed.

afbeelding van Marjan

Marjan

woensdag 16 mei 2018 - 13:22

Mooie japon! Chique!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 16 mei 2018 - 13:08

Vind maxima er weer top uitzien!!!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 16 mei 2018 - 14:58

Prachtig! Heel elegant jurkje. Alleen de goudkleurige schoenen er bij toch een minpuntje. Overdreven 'bling', en de oudroze pumps uit Italië waren er veel mooier bij.

ETA: Ik dacht dat ik op de video gezien had dat ze haar goudkleurige pumps aan had. Is waarschijnlijk het plastic geweest dat reflecteerde....

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 16 mei 2018 - 18:13

Prachtige outfit voor vandaag. Máxima op haar best!
Ik had stiekem al gehoopt dat ze hiervoor zou kiezen. Prachtige kleur, mooi kapsel en hoed. Deze jurk verdient het om niet te lang in de kast te blijven hangen. En mooie nieuwe schoenen, alhoewel ze meerdere paren in deze kleur heeft en ik de pumps van Rossi mooier vind.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 16 mei 2018 - 12:27

Verzorgd! en nu maar hopen dat we de losse piekharen, teenslippers badjassen oftewel coupe uitrmate onverzorgd cq. slordig n o o i t meer zullen zien!!! Hopen dat ze deze look vasthoudt!! Dit is nu koningin-waardig, alleen nog een iets ander model hoed, maar vooruit dan.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 16 mei 2018 - 12:21

Ja, dit is Maxima. Hier hou ik wel van. Het is inderdaad heel verzorgd. Mooi!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 16 mei 2018 - 11:56

Chique...

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 16 mei 2018 - 12:34

Dat is het woord! En voorspelbaar. Dit is haar koninginnenuniform (inclusief de onvermijdelijke beige doek; volgens mij is het gewoon haar knuffel ;) ). Voor deze gelegenheid vind ik dat chique voorspelbare mooi. Dit type hoed vind ik in iets transparante stro trouwens veel mooier dan in wollig vilt. Wat minder zwaar. En de rok van de jurk loopt iets uit in A-lijn, mooier dan zo strak om de bovenbenen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 mei 2018 - 14:36

Hahaha, haar knuffel, heel grappig

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 16 mei 2018 - 11:27

Mooie outfit, heel verzorgd! Voor de afwisseling had ik er de lichte turbanvan het huwelijk van Kate en William wel bij willen zien....

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 16 mei 2018 - 11:17

De foto van Maxima met naast zich een vrouw in korte jurk, is in Italië gemaakt. Het koningspaar was daar op staatsbezoek en werd ontvangen door de president en zijn dochter.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 mei 2018 - 14:35

O dank je wel!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 mei 2018 - 11:11

heel mooi! en wat een hippe burgermeester! de dame naast Maxima, is at de burgermeesters vrouw? die zal zich opgelaten voelen denk ik in haar te korte jurk
blijf het vreemd vinden dat ze dan in het roze een korte en in het grijs een lange jurk besteld, voelt ergens toch een beetje als: ik kan niet kiezen en ik wil niet kiezen dus doet u ze allebei maar...beetje de zonnekoning

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 16 mei 2018 - 18:47

Hippe burgemeester, was burgemeester in Albrandswaard en nee, dat is niet zijn vrouw

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 16 mei 2018 - 11:08

Prachtige jurk. Zo verfijnd door de kleur en de stof. Fijn altijd de achtergrondinformatie van evenement dat bezocht wordt.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?