Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

11 oktober
De tweede dag van het staatsbezoek start met een bezoek aan het Champalimaud Centre for the Unknown in Lissabon. Het instituut heeft laboratoria voor hoogwaardig biomedisch onderzoek en een geavanceerde kliniek voor de behandeling van kankerpatiënten. De Koning en Koningin nemen kennis van de behandelmethoden en samenwerkingsverbanden met Nederland. De minister van Buitenlandse Zaken en zijn Portugese collega, minister Augusto Santos Silva, houden bij de Universidade de Lisboa een voordracht over Europese samenwerking. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sluiten aan en gaan in gesprek met studenten over de uitdagingen van de Europese Unie.

Tijdens de Trade Lunch ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de deelnemers van de parallelle economische missie en hun Portugese netwerk en zijn zij getuige van de ondertekening van enkele samenwerkingscontracten. In de middag opent het paar een tijdelijke expositie in het Museu Nacional de Arte Antiga. Het Rijksmuseum heeft voor deze gelegenheid Landschap met stenen brug van Rembrandt in bruikleen gegeven. Daarnaast zijn stukken uit de Koninklijke Verzamelingen te zien. Aansluitend ontvangt minister-president António Costa het Koninklijk Paar.

’s Avonds bieden de Koning en Koningin aan de president en Portugese genodigden een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. De Nederlands-Friese zangeres Nynke Laverman en fadozangeres Cristina Branco verzorgen deze contraprestatie in Teatro Nacional Dona Maria II. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van de president.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon van de Libanese ontwerper Elie Saab. Op internet wordt de japon van katoen en kant aangeprezen als de 'perfecte avondjurk'. 

Prinses Victoria van Zweden heeft de jurk van Elie Saab ook in haar kast hangen:

~Advertentie~


~einde advertentie~

Pumps van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 okt 2017 - 11:24

Oh wat super leuk day er voor deze geweldige Eli Saab jurk gekozen wordt. Geweldige kleur. En wat mooi die bloemen in haar haar. Staat Máxima fantastisch. Van mij had ze het parelcollier achterwege mogen laten. Wat een fijne kledingkeuzes dit bezoek!!!

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 11 okt 2017 - 11:09

Wanneer zouden we de 1e beelden kunnen verwachten?

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 11 okt 2017 - 11:24

Het is daar toch een uurtje vroeger!!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 11 okt 2017 - 11:27

Ja!!!!! Ik ben dol op deze jurk. Nu hopen op een goede BH want dat was vorige keer geen succes.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 11 okt 2017 - 11:29

Mooie jurk! Ze herdraagt dus beide outfits van de bruiloft in Londen van Filippos Lemos en Marianna Goulandris ;).

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 13:30

Dat vind ik toch wel beetje maf, eerst deze poepdure jurken dragen tijdens een privé feestje en ze 'afdragen' tijdens een staatsbezoek. Iets nieuws voor een staatsbezoek vind ik denk ik wel gepast (om dat rotwoord maar te gebruiken). Of ben ik nu aan het mieren?

afbeelding van Josine

Josine

woensdag 11 okt 2017 - 13:39

Ja ;) Wie herinnert zich de beelden nog, behalve wij? Laat staan de groene jurk van gisteren.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 14:00

Dat kan wel zo zijn, maar in principe ben ik het er wel mee eens dat het een beetje de "omgekeerde volgorde" is. Ze deed dat overigens ook met de Taminiau japon die ze droeg naar de bruiloft van haar broer in Wenen.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 14:04

Dat dacht ik al ;)

Het gaat er niet om of iemand het weet. Mijn ouders zijn binnenkort 50 jaar getrouwd, en ik heb minstens 4 geschikte en amper gedragen jurken in de kast die zij en de andere gasten nog nooit hebben gezien, en toch vind ik dat ik iets nieuws hoor te kopen voor die gelegenheid. Uit een soort respect of zo. Maar misschien ben ik de enige die dat zo voelt?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 okt 2017 - 14:14

Dat gevoel heb ik ook. Bij een bijzonder event koop je (als je t kunt betalen) wat nieuws.
Maar alles nieuw bij een (wat langer) staatsbezoek komt weinig voor, volgens mij. Zelfs in Japan/Korea waar Maxima veel nieuw droeg, had ze toch haar (oude) gouden prinsjesdag jurk aan.
Het eerder privé al gedragen is inderdaad wat gek...maar dat weten we nu bij toeval zoals Josine zegt. We hebben geen idee hoe dat bijv bij de laatste prinsjesdag jurk was.. was ie al eerder gedragen?
Maar gekker vind ik (maar niet erg) om een jurk te dragen als royal die een andere royal al met succes en opvallend heeft gedragen. Ik doe dat in ieder geval niet in mijn eigen non-royal omgeving :)

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 15:05

Misschien voelt Maxima het net als wij: voor huwelijk van broer en vriendin koopt ze iets nieuws dat ze vervolgens 'afdraagt' (let op de ' ' !) tijdens haar werk. Zo zou ik het ook doen. Bovendien kan ze het nu betalen uit haar representatievergoeding, dat voordeel heb ik dan weer niet ;)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 12 okt 2017 - 07:02

Dat moet dan toch wel een heel bijzonder event zijn, mijn eigen huwelijk of dat van mijn kinderen, verder zal ik eerst in mijn kast kijken. En daar hangt 1 zeer speciale feestelijke rok die ik al zeker 10 jaar draag bij bijzondere gelegenheden.
Ik koop niet graag kleding: kinderarbeid en milieubelasting wegen erg zwaar voor mij bij het samenstellen van mijn garderobe.

Ik ben allang blij dat onze koningin haar kleding herdraagt, en dat zou wat mij betreft best nog wel veel vaker mogen.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 16:55

Ha, dat doe ik ook bij speciale gelegenheden. Net zo lang in de kast laten hangen tot het feestje daar is. Geeft me dan ook een speciaal en feestelijk gevoel.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 11 okt 2017 - 13:43

Merel die gedachte had ik ook en bovendien ben ik niet dol op deze jurk. Het plaatje is trouwens wel goed op de parelketting na.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 11 okt 2017 - 14:12

Merel, afdragen vind ik het toch echt niet, wanneer je het pas voor de 2e keer draagt.
Onlangs zag ik een trouwkaart, waarop stond dat het bruidspaar verzocht foto's gemaakt op het feest niet via de sociale media te delen. Ik vond het gek dat dat op een uitnodiging stond. Helaas, onze dochter trouwde een paar weken geleden en nog voor het feest afgelopen was, stonden de eerste foto's al op internet. Nu is mijn dochter geen VIP, maar toch begrijp ik heel goed dat we de foto's van Maxima op dat privefeest eigenlijk niet hadden moeten/willen zien. Dan had je ook niet kunnen praten over afdragen.
Ik vind deze jurk zeer gepast, net zoals de inhuldigingsjurk die ze, om jou woorden te gebruiken, afdroeg in Denemarken.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 15:02

Afdragen staat tussen ' ', dat betekent dat ik het ironisch bedoel...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 okt 2017 - 11:35

Het staat haar prima! Hoewel ik niet van deze lengte houd en Maxima vlotter overkomt met kortere roklengte, is t (voor een keer) een goede keuze. Het aantal foto's is nog beperkt, dus ik kan niet zien of haar underwear dit keer beter ondersteunt dan de vorige keer.
Ik zou zelf niet zo gauw een jurk weer dragen als deze door een andere royal ook al is gedragen. Maar hij is waarschijnlijk wel duur geweest.
Kleur staat haar goed, haardecoratie ook. Dat is een bekende denk ik?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 11 okt 2017 - 12:19

Ja ik denk dat het de bloem is van koninginnedag 2011.
Maar ik ben tevreden, prachtige jurk en collier vind ik er juist fris bij staan!!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 11 okt 2017 - 14:20

Hij lijkt er wel op in ieder geval. Een van de eerste keren dat ze destijds (Koninginnedag 2011) voor Jan Taminiau koos! Het postzakjasje was denk ik nog eerder. Gaaf jurkje vond ik dat, van Koninginnedag. Nooit meer gezien daarna, toch?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 11 okt 2017 - 11:54

Voor deze gelegenheid vind ik deze jurk helemaal prima. Voor een bruiloft vind ik dit wat minder geschikt. Dus prima gekozen! Haardecoratie ook mooi! Is deze een keer gedragen tijdens een koninginnedag? Kapsel mooi! Ik ben tevreden.

afbeelding van car

car

woensdag 11 okt 2017 - 12:02

Ik zelf vind de parelketting heel moekig! Dus das een minpunt in mijn beleving! Verder leuke outfit en die roos heeft wel wat :))

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 11 okt 2017 - 12:21

Haha grappig, vind het juist wat breken.

afbeelding van car

car

woensdag 11 okt 2017 - 13:39

Hahaha tja smaken verschillen..;) ik vind het echt geen toegevoegde waarde (lees lelijk haha)

afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 11 okt 2017 - 14:48

Ik vraag me af of het wel een parelketting is. De parels zijn dan wel heel egaal wit.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 11 okt 2017 - 12:29

Ik had al zo'n vermoeden;-)

Verrassend zo met die bloem in het haar. Had ze een poosje geleden ook al niet uit de kast gehaald?

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 11 okt 2017 - 12:49

Helemaal af, niets meer aan doen. Prachtige kleur van de jurk, bloem in het haar is enig, schoenen mooi en parelketting altijd mooi. Plaatje.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 11 okt 2017 - 13:13

Outfit mooi afgestyld met parels! Alleen over de roos ben ik niet zo fan van staat beetje op rare plek en is niet flatteus mag wel meer “koninginwaardiger”

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 13:27

Zo'n leuke jurk, en die kleur maakt iedereen mooier. En zo mooi met de net-wat-donkerder-dan-beige (hoe noem je die kleur, licht-cognac?) accessoires. De bloem in het haar vind ik wel lekker maf, maar niet met aan de andere kant zo'n lok; ze krijgt er een raar breed hoofd van. De parels met een roze (!) bloemetje (?)... Ik doe net of ik die niet heb gezien want die maken er in een klap een tuttebellenfestijn van. Jammer. Dan nog liever een XXL kever (denk ik...).

afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 11 okt 2017 - 13:46

Het ligt aan mij; ik zeg het er maar meteen bij: ik vind kanten jurken écht niet mooi. Wie het ook draagt. Het mag 10x mode zijn maar dat maakt voor mij geen verschil. Gehaakte beddensprei :-(

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 11 okt 2017 - 13:51

Wat een mooi plaatje! Leuk afgestyld met de bruine accessoires, de roos vind ik ook leuk.
Ik vind de ketting er niet tuttig bij staan, juist wel even een fris accent. Het sjaaltje in het haar toen Victoria deze jurk ook droeg was naar mijn idee tuttiger.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 14:02

Echt een heel mooi geheel vandaag! Prachtig plaatje, als ik het zo even oneerbiedig mag zeggen. De jurk (en de kleur) staat haar fantastisch. Erg mooi afgemaakt met de cognac accessoires en het verzorgde kapsel. De parel ketting had van mij ook niet gehoeven (maakt het geheel iets ouwelijk in plaats van fris), maar dat is maar een klein puntje.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 okt 2017 - 15:37

De onderrok lijkt wel heel erg kort als ze zo in de zon wegloopt.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 11 okt 2017 - 14:23

Nieuwe haardecoratie, althans niet die van Koninginnedag 2011. Zie mijn reactie ergens hierboven, ergens tussen in. Ik vermoed dat die roos van Taminiau was? Weet jij dat Josine? Deze zou wel eens van Fabienne Delvigne kunnen zijn.

afbeelding van Josine

Josine

woensdag 11 okt 2017 - 14:36

Ja, die was van Taminiau. Deze droeg ze toen ook in Londen.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 11 okt 2017 - 14:36

Dank je wel!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 15:22

Ik heb de video bekeken maar dat is geen parelketting.
Ik vind dat ze er mooi uitziet vandaag, Leuke jurk en accessoires. Het is wel duidelijk te zien dat ze ook vandaag niet zichzelf is, het valt op dat ze moeite heeft om haar aandacht erbij te houden als mensen tegen haar praten.
Misschien een griepje onder de leden ofzoiets.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 okt 2017 - 16:29

Dat idee heb ik eigenlijk al sinds ze zijn aangekomen. Toen hield ze na uitstappen vliegtuig W-A heel stevig vast zag ik op foto’s in de krant. Vond haar kwetsbaar overkomen. Het is ook niet niks allemaal zo na het overlijden van haar vader. Misschien is ze daar wel gewoon moe van, zou ik heel begrijpelijk vinden. Bij het foto’s nemen voor het staatsbanket reageert ze ook op de vele flitsen van de fotografen. Ook begrijpelijk trouwens, al dat licht, maar denk dat ze normaal gesproken geen uitspraken zou doen.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 okt 2017 - 16:28

Overigens ziet ze er prachtig uit!

afbeelding van zara

zara

woensdag 11 okt 2017 - 18:15

Ja, zo komt het ook op mij over. Dit zal echt een heel erg moeilijke periode zijn voor Máxima. Maar ze moet er toch maar weer staan, en vriendelijk lachen naar de camera. Na het overlijden van haar vader is ze ook zo doorgedenderd in haar werkschema met o.a. het bezoek aan de VN in New York, dat het niet vreemd zou zijn als ze daar de weerslag van heeft.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 11 okt 2017 - 15:27

Ik wil het feestje niet bederven, want ja, het is goed gedaan. Daar ben ik het mee eens. Spannend ook, deze hele nieuwe look. Ik denk alleen dat de kleur niet haar kleur is waardoor er een witte ketting toegevoegd moest worden om het geheel op te frissen. Die maakt helaas wat ouwelijk zoals hierboven al gezegd. Het kapsel met de bloem is schitterend, maar vind ik niet zo bij haar passen en maakt ook wat meer een 'mevrouw' van haar. De jurk zit prachtig maar schijnt enorm door, daar zou ik me ongemakkelijk bij voelen met zoveel fotografen om mij heen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 15:31

Ik vind die ketting absoluut niet ouwelijk staan, ik vind het juist lekker fris en jeugdig staan. Als je de video bekijkt ziet het er heel anders uit dat de foto hierboven.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 15:52

Al met al een mooie look! De bloem is er best grappig bij, al doet het mij een beetje denken aan de enorme zilver/grijs kleurige fascinator die ze tijdens de doop van Alexia op haar hoofd droeg. Ik moest altijd denken aan een krop sla op je hoofd geplakt, lol. Maar toch vind ik deze bloem een stuk mooier en het geeft het geheel een leuke touch.
De ketting vind ik er juist super leuk bij staan! Misschien is het wat tuttig, maar Máxima kan dat prima hebben, aangezien ze niet echt een tuttig type is. Bovendien vind ik bepaalde stijlen die vaak als tuttig wordt betiteld soms juist hartstikke mooi.
De korte onderjurk is mijn ding ook niet.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 17:06

Beeldschoon!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 17:22

Josine je schrijft bovenaan dat het een parelketting is, maar dat is het echt niet. Het zijn witte nepstenen of iets anders van halfedelstenen maar echt geen parels.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 12 okt 2017 - 16:21

Oh dit is mooiiiii!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 17:00

Beetje too much zo bij elkaar wat mij betreft. De kleur van de jurk komt terug in de oorbellen en de bloem. Maar de oorbellen zijn best druk bij de kanten stof. Dan de bloementooi nog, in weer een andere kleur, de witte kralenketting die ik totaal niet bij de jurk vind passen en dan nog de bruine tas en handschoenen. Nee, de jurk op zich is best leuk maar met al die Laurentien-achtige opleukers vind ik het net niks.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 11 okt 2017 - 17:37

Lekker origineel dit, een jurk dragen waar een andere royal ook al mee gezien is. Alsof de Nederlandse couturiers niet staan te trappelen om iets moois voor onze koningin te maken.
Maar dit terzijde, de jurk staat haar leuk, mooie schoenen erbij maar die gekke bloem in het haar en de ketting zijn weer too much. Ook nog oorbellen erbij die er voor geen meter bij staan. Helaas. Zo wordt het een rommeltje.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?