Hare Majesteit Koningin Máxima doopt vrijdagmorgen 20 mei het cruiseschip ms Koningsdam van Holland America Line in Rotterdam. Het ms Koningsdam ligt voor de doop afgemeerd bij de cruiseterminal in Rotterdam.

Het vaartuig van 99.500 ton is 297 meter lang en biedt plaats aan 2.650 gasten. De doop en de naamgevingsceremonie vinden plaats aan boord van het schip. Na de doop vaart het schip naar haar zomerthuishaven in Amsterdam en wordt van daaruit ingezet voor een reeks cruises in Noord-Europa en de Oostzee.

Holland America Line begon in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM), een lijn voor vracht en passagiers. Het werd bekend als Holland America Line vanwege het hoofdkantoor in Rotterdam en de uitvoerende dienst aan Amerika.

Outfit:  Voor de ceremonie heeft koningin Máxima een nieuwe japon met boothals gekocht bij modehuis Natan. De stof zagen we eerder in het wit bij een rok van Máxima. 
Accessoires: Wanneer een vrouw geen hoed draagt tijdens het dopen van een schip, brengt dat volgens de legende ongeluk. Máxima heeft dus voor safe gekozen met deze enorme donkerblauwe hoed. Het is een nieuw exemplaar, waardoor de teller van Máxima's hoedencollectie inmiddels op 193 staat. Máxima's collier zagen we wel eerder tijdens een bezoek aan de Antillen en ook de clutch -van Natan- is eerder in beeld gekomen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 23 mei 2016 - 10:42

@ Amaliaatje dank je voor de link ik had de foto's nog nergens gevonden ik vind het jurkje zo heel mooi met het kapsel mooier dan met de hoed
om echt koninklijk te zijn heb ik liever lange jurken met een hoed

afbeelding van Marga

Marga

maandag 23 mei 2016 - 09:05

Hebben jullie gezien dat Maxima vrijdag later op de dag in dezelfde jurk, maar dan zonder hoed nog een toespraak heeft gehouden bij de halfjaarlijkse bestuursvergadering van de Europese bankfederatie. Dan kun je goed zien dat haar haar onder de hoed vandaan erg goed zat. Een klein detail, maar even leuk om te noemen. En het Bewijst wel weer, dat een hoed erg koninklijk maakt en de jurk zonder hoed weer heel anders toont.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 23 mei 2016 - 11:05

Daar kan je ook goed zien hoezeer de ketting afbreuk doet aan het jurkje van een bewerkte stof ; en óók nog grote oorbellen met een drup eraan.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 22 mei 2016 - 15:18

De eerste indruk is héél goed, maar op de details is toch wel iets aan te merken, zoals hierboven ook gebeurd is :)

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 21 mei 2016 - 22:25

Begin jaren 60 zat ik op naailes. Die onderrok of voering van de jurk mocht je echt niet zo maken.
Hij moest iets boven de zoom van de jurk komen. Dit is werkelijk geen gezicht. Jammer, want het is
verder een mooie jurk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 21 mei 2016 - 17:37

Nog even nagenoten met de foto's van Robin Utrecht. Daarop is te zien dat Máxima nieuwe schoenen aan heeft. Vast ook Natan, maar wat een mooierds!!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 21 mei 2016 - 16:00

Een prachtig totaalplaatje, heel elegant! De speciale stof met opengewerkt motief vind ik fantastisch, en zo'n boothals staat erg mooi als je brede sleutelbeenderen hebt zoals Máxima. Leuk, zo'n vijftiger-jaren silhouet voor de doop van een cruiseschip. En dan die hippe 'parelketting-met-een-knipoog' erbij, en die prachtige hoed! Maar die onderrok is echt véél te kort! Het lijkt op sommige foto's wel of zij een figuur corrigerende step-in met pijpjes draagt onder de jurk, dat is me dan weer net iets té '50er jaren achtig...

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 21 mei 2016 - 15:44

Als je zo gedetailleerd kijkt naar de foto,s dan hebben jullie helemaal gelijk, maar toen ik gisteravond het stukje op het journaal zag vond ik haar mooi en koninklijk, ook de kleur paste perfect bij het geheel.

Maar nogmaals, ik zou voor de blauwe strikjurk hebben gekozen,.ha ha !!!

afbeelding van Arianne

Arianne

zaterdag 21 mei 2016 - 14:25

Edwin, je hebt helemaal gelijk. O, wat fout dat doorschijnen! Heel onelegant. Het hoort niet bij die jurk. Op het eerste gezicht denk je: wat een fantastisch plaatje. Maar als je verder kijkt en een kenner bent op het technische gebied van mode, dan is het een misser. Wel een mooie kleur, mooi gezicht, mooie hoed, mooie ketting, mooie schoenen, mooi kapsel. Alleen de jurk een misser!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 21 mei 2016 - 03:45

MMM, genieten, maar niettemin: donkerblauw vind ik inderdaad niet echt haar kleur en de rode jurk lijkt vreselijk te zitten. Zie ik ook wat botoxsporen?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 mei 2016 - 01:21

Daily Mail in de war en maakt er een potje van:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3600944/Queen-Maxima-dazzles-s...
En blijven stug Natan een Nederlandse ontwerper noemen!

Ik heb vanmorgen de doop live gevolgd en toen zij aan het touw trok schoot het touw snel terug en raakte haar hoed en toen hoorde je een heel lief "Oeps" ! Kijk hier maar:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/05/20/16/346C2AD300000578-3600944-im...

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 21 mei 2016 - 12:09

Mooie fotoseries in de Daily Mail.
Helaas zie je daardoor ook beter dat het combineren weer een misser is:
Goed, eenvoudig jurkje, "opgeleukt" met te grote ketting, met ( te) grote hoed en schoenen in een kleur die nergens op slaan.
Waarom niet gewoon blauwe schoenen of blauw met wit randje zoals ze ook die rood/ oranje heeft?

De mooie rode avondjurk blijkt nu helaas een wel erg " bedachte" rok te hebben: wat een rare plooi .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 21 mei 2016 - 00:19

Wat een geweldige outfit! Koninklijk mooi. Een minpuntje: de kleur. Het mag dan prima bij een maritiem event zijn, de kleur blauw doet echt helemaal niets voor Máxima.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 mei 2016 - 23:22

Wat lelijk die korte onderrok inderdaad, heel slecht gemaakt, jammer
Ze heeft zoveel leuks aan donkerblauwe jurken!

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 20 mei 2016 - 22:16

Draagt ze nou trouwens drie dagen op rij een jurk van Natan? Oh man, als ik zoveel geld had om mooie kleding te kopen, no way dat ik 3 x per week iets van die ontwerper droeg, er is zo veel moois in de wereld te koop!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 20 mei 2016 - 21:30

Wat een plaatje! De japon, de hoed !!, de sieraden en de hakjes. Heel smaakvol! De taille zit niet echt flatteus en de lange ketting vind ik mooier op een A-lijn jurk of blouse. Maar een kniesoor die daar op let.
Echt veel mooier dan die rare bruine winterjas met die cavia erboven die ze bij de doop van een ander schip droeg.

afbeelding van beauty

beauty

vrijdag 20 mei 2016 - 21:15

Geweldig mooi ,onze koningin.Ze blijft een plaatje ....niets op aan te merken perfect.

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 20 mei 2016 - 16:34

Zeker een mooie kleur en een leuk model. De hoed is voor deze gelegenheid ook geweldig. Toch vind ik ook hier het bovenlijfje net iets te krap op de schouders. Bij Mathilde zie je dat ook, alles zo nauw aansluitend. Als je dan een arm omhoogsteekt trekt het al gauw iets op de rug. Een bh die net niet perfect is, en je ziet het. Ik vind het chiquer als het net een halve centimeter ruimer zit.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 20 mei 2016 - 15:22

Mooie,chique, koningin. En de hoed is prachtig.

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

vrijdag 20 mei 2016 - 15:10

Prachtige jurk en een schitterende hoed. Alleen vreselijk jammer van die grote ketting. Trekt alle aandacht van het jurkje weg. Zonde. Ook de kleur schoenen vind ik niet echt mooi. Donkerblauw had volgens mij veel mooier gestaan. Wel prachtige spontane foto's. Dat donkerblauw staat haar heel goed.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 mei 2016 - 16:07

Grappig hoe meningen kunnen verschillen.
Ik vind de ketting en deze kleur schoenen er juist mooi bij staan.
Zonder kettig en met donkerblauwe schoenen lijkt mij heel saai.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 20 mei 2016 - 20:48

Dat lijkt mij dus ook! Ik heb zelf een donkerblauwe positiejurk gekocht omdat we over drie weken naar een bruiloft moeten en ik zat dus juist gisteren nog te denken dat ik er echt niet ook nog donkerblauwe schoenen en tas bij ga dragen, want dan wordt het wel erg sober allemaal.
Máxima heeft me dus behoorlijk wat inspiratie gegeven met haar look van vandaag :)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 10:06

Acid-yellow vind ik leuk bij donkerblauw, of koraal, babyroze, of mintgroen. Nude is ook mooi, maar klassieker.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 mei 2016 - 15:01

Wat zal dat arme (bloemen)meisje het koud gehad hebben.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 20 mei 2016 - 14:57

Beeldschoon!!!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 14:37

Dit is nou een goed passend model van NATAN. Het kan dus wel.

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 20 mei 2016 - 18:23

Henny, helaas ben ik het niet met je eens... Als je beter kijkt, zie je dat de taille 2-3 cm te hoog zit. (Typisch Natan) De twee platte plooien aan de voorkant, die Vermeulen vaak gebruikt voor zijn ontwerpen, maken het geheel niet eleganter... Maar de grootste fauxpas zag ik zojuist op de site van de Telegraaf en het ANP, de jurk schijnt behoorlijk door en de onderjurk is erg ( ..!) kort. En dat is nou precies waarom ik helemaal klaar ben met NATAN, de eerste indruk is (meestal) positief, maar kijk je ietwat verder zie je gewoon beginnersfouten die op dit niveau absoluut niet mogen voorkomen. Ik vind de donkerblauwe kleur Maxima fantastisch staan, de hoed schitterend, het haar perfekt en de sieraden passend, maar het totaalplaatje absoluut onvoldoende. Dit komt niet door de fantastische uitstraling van onze koningin, maar enkel en alleen door de ontwerpen van deze voormalige meubelontwerper uit België. En dat doet mij als groot modeliefhebber én aanhanger van het Nederlands Koningshuis, enigszins pijn....

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 21 mei 2016 - 08:48

Ben jij stiekem Edwin oudshoorn:) http://www.edwinoudshoorn.com ik zou het leuk vinden als maxima namelijk eens bij jou zou komen shoppen!

afbeelding van Edwin

Edwin

zaterdag 21 mei 2016 - 11:07

Nee, dat ben ik niet:-) Ik vind Edwin Oudshoorn zeer getalenteerd en inspirerend. Absoluut een aanwinst voor de Nederlandse mode-industrie!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 08:56

Als dit zo is, Linda, dan heeft Edwin mijn zegen om haar kleding te ontwerpen :-)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 09:56

upvote ;)

Volgens mij stuurt Edwin Oudshoorn daar zelfs beetje op aan... ik bedoel, de oranje mouwloze jurk met statement ketting is toch helemaal Maxima:
http://www.edwinoudshoorn.com/edwin-oudshoorn--return-to-home.html
(op 6 na de laatste jurk onder de link)

En stel je de asymmetrische jurk met takken patroon en bloemen even voor in plaats van de afgrijselijke Tom Ford tijdens staatsbezoek aan Frankrijk (op 4 na de laatste jurk onder de link)

En de op 7 na laatste rozerode jurk met jasje vind ik gewoon geweldig.

Dank voor de link Linda!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 10:20

Zijn ontwerpen zijn erg bijzonder en er zitten heel mooie creaties tussen.
Elisah of Elisa1 van hier (waar is ze?) zou erg blij zijn als Maxima deze talentvolle couturier van eigen bodem een kans zou geven :-)

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 20 mei 2016 - 23:09

Edwin. Ben ik het helemaal mee eens.Dit zeg ik dus al jaren ! Vermeulen is een binnenhuisarchitect en geen couturier. Bovendien heeft hij een paar coupeuses die het vak ook niet tot in de puntjes beheersen.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 10:05

Misschien is er een roeping voor Edwin weggelegd :-). De Wassenaarse krant kopt: "Koningin Maxima blijft haar couturier, Edouard Vermeulen, niet meer trouw. Tenminste niet als haar kledingontwerper. Ze heeft een nieuwe couturier aangesteld, een zekere Edwin. Het RVD wil verder nog niet kwijt om welke couturier het precies gaat. Edouard Vermeulen, bekend van het beroemde Belgische modehuis NATAN, gaat zich nu geheel toeleggen op binnenhuisarchitectuur. Dit is geen verassende carrièreswitch, want Vermeulen is van huis uit binnenhuisarchitect. Zijn eerste opdracht heeft hij al binnen: het ontwerp en de inrichting van paleis Huis ten Bosch". :-)

EV heeft ooit het volgende gezegd: "Het maakt niet veel verschil of je nou meubels of jurken ontwerpt. Het gaat om de kleuren, de materialen, de pure lijnen".
Ik vind dit toch wel een heel verschil, hoor. Je kunt een stoel of bank toch niet vergelijken met het vrouwelijk lichaam! Ieder figuur vraagt om een andere nuance. :-)

afbeelding van Edwin

Edwin

zaterdag 21 mei 2016 - 11:03

LOL ;-) Nee, dank je wel. Ik ben geen ontwerper of couturier:-) Ik heb wel 2 mode/textiel-opleidingen gevolgd en ben jarenlang actief geweest in de mode-industrie. Inmiddels een carrière-switch gemaakt, maar de interesse in mode en design heb ik altijd behouden.

En de uitspraak van Vermeulen zegt mij voldoende... ;-)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 12:28

@Edwin, bedankt voor je reactie :-)
Dan is dit mysterie tenminste opgelost en hoeven we ons niet meer af te vragen of het om DE Edwin Oudshoorn zou gaan. ;-)
Maar gezien je opleiding en interesse zit die mogelijkheid er nog wel in om voor Maxima te mogen ontwerpen ;-)

Succes met je carrière switch.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 21 mei 2016 - 12:06

Welke uitspraak?

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 12:18

TWOR, zie mijn reactie van vandaag in deze blok om 10.05

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 21 mei 2016 - 14:00

Dank je wel! Over heen gelezen ;)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 09:43

Meubels bewegen ook een stuk minder ;)

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 21 mei 2016 - 10:00

Nou, saaie meubels heb jij. Mijn meubels dansen de tango hoor! :D

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 10:09

En jij danst mee? Lijkt me wel vermoeiend hoor ;)))

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 21 mei 2016 - 11:53

Goed voor de lijn :)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 mei 2016 - 18:24

[email protected] Op deze foto is goed te zien wat jij bedoelt en ik ben het met jou eens:
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/Koningin-Maxima-doopt...

Ik wou dat Máxima eens het lef had om met een andere ontwerper in zee te gaan!, er moet toch iemand te vinden zijn wiens ontwerpen voor haar geschikter zijn dan Natan? Haar enorme innemende, stralende persoonlijkheid doet zij zo tekort!
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery/Koningin-Maxima-doopt-vrijd...

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 mei 2016 - 19:35

Eens met jullie. Op de foto onder de 1e link van Eftichia heeft ze helemaal geen taille meer. Plomp noem ik dat. En eeuwigzonde, want ze heeft er wel degelijk een!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 18:09

Hallo Edwin,
Ik heb geen (ervaren) kleermakersoog, dus in mijn ogen zit de jurk goed :-)
Als je dit wel hebt kijk je er natuurlijk heel anders naar en let je meer op details, zoals plooitjes en naadjes. Als ik jouw reactie lees denk ik dat je een kleermakersoog hebt? Ik vind het sowieso moeilijk om de pasvorm van een outfit aan de hand van een foto te beoordelen. Een bepaalde houding kan misschien ook een vertekend beeld geven. Ik kijk meer naar het totaalplaatje en ik denk dat de meeste Maxima fans dit doen.
De onderjurk had misschien iets langer gemogen, maar wel korter dan de jurk zelf. Ik vind de jurk erg mooi, ook door de weving/structuur van de stof. De kleur donkerblauw flatteert haar :-)

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 20 mei 2016 - 20:11

hahaha, is hij voormalig meubelontwerper? Vandaar die rare plooien altijd....

Pagina's

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?