Hare Majesteit Koningin Máxima doopt vrijdagmorgen 20 mei het cruiseschip ms Koningsdam van Holland America Line in Rotterdam. Het ms Koningsdam ligt voor de doop afgemeerd bij de cruiseterminal in Rotterdam.

Het vaartuig van 99.500 ton is 297 meter lang en biedt plaats aan 2.650 gasten. De doop en de naamgevingsceremonie vinden plaats aan boord van het schip. Na de doop vaart het schip naar haar zomerthuishaven in Amsterdam en wordt van daaruit ingezet voor een reeks cruises in Noord-Europa en de Oostzee.

Holland America Line begon in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM), een lijn voor vracht en passagiers. Het werd bekend als Holland America Line vanwege het hoofdkantoor in Rotterdam en de uitvoerende dienst aan Amerika.

Outfit:  Voor de ceremonie heeft koningin Máxima een nieuwe japon met boothals gekocht bij modehuis Natan. De stof zagen we eerder in het wit bij een rok van Máxima. 
Accessoires: Wanneer een vrouw geen hoed draagt tijdens het dopen van een schip, brengt dat volgens de legende ongeluk. Máxima heeft dus voor safe gekozen met deze enorme donkerblauwe hoed. Het is een nieuw exemplaar, waardoor de teller van Máxima's hoedencollectie inmiddels op 193 staat. Máxima's collier zagen we wel eerder tijdens een bezoek aan de Antillen en ook de clutch -van Natan- is eerder in beeld gekomen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AR1991

AR1991

vrijdag 20 mei 2016 - 10:43

De Koningin draagt een blauwe jurk, en een blauwe hoed, plus oorhangers en een ketting van parels.
Eerste indruk is erg positief!!!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

vrijdag 20 mei 2016 - 10:43

Ze ziet er prachtig uit in donkerblauw! Gave ketting om en prachtige statige hoed!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 20 mei 2016 - 11:41

geweldig Eftichia aan jou is toch een klasse journaliste verloren gegaan dank jewel mooi om dit weer te kunnen volgen Nederland is toch echt een waterland
ik vind Maxima vandaag heel stijlvol gekleed de hakjes zijn misschien wat te feestelijk maar mooie kleur en mooi model van jurk

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 20 mei 2016 - 12:20

Heel mooi. Echt de Queen. Lijkt de stof ook op de stof van de jurkjes van de prinsesjes zn tijdens de inauguratie in de kerk?

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 20 mei 2016 - 12:27

Hoed is waanzinnig mooi, wow! Ik hou niet van kettingen maar deze staat lekker fris en past erbij. Jurkje is best aardig, niet zo bijzonder. Maar wel beter dan de witte versie, dat leek net één grote wafel.

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 mei 2016 - 12:33

Yes, een mooie grote hoed! Top!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 mei 2016 - 12:45

Ik denk dat Máxima de kleur blauw bewust heeft gekozen.

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 mei 2016 - 13:38

Omdat? Koningsblauw? Kleur v/d HAL?

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 20 mei 2016 - 14:28

Donkerblauw, ofwel marine- blauw, is een maritieme kleur ( zeilers zijn ook traditioneel in het marineblauw gekleed)

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 20 mei 2016 - 12:56

Mooi !!!!!!!

Dit vind ik prachtig, , juist door de eenvoud is het heel chique !
Ketting is een opvallend detail ,maar omdat alles in een kleur is gehouden staat het goed.
Zelf zou ik (heel stijfjes, ik weet het....!!!) er een mooie parel bij hebben gedaan .

De hoed is een plaatje.......... !!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 mei 2016 - 13:25

ja!!!!!! Supermooi!!! (enige kritische puntje...ze heeft een prachtige tamineau in de kast...die was nog veel mooier vind ik)

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 20 mei 2016 - 14:05

Doro, dat was ook mijn eerste gedachte, die zou ik hebben aangedaan!! Ha ha.
Maar ook deze jurk vind ik leuk en het hele plaatje is top!!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 20 mei 2016 - 13:34

Mooie jurk met hoed. De ketting maakt de outfit helemaal af.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 14:20

Heel mooi jurkje en een hele gave hoed!
Ketting steekt mooi af en ook haar schoenen vind ik zoo mooi!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 mei 2016 - 14:25

Helemaal TOP!!!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 mei 2016 - 14:29

Prachtige hoed, mooie kleur en stof van de jurk, maar model maakt haar beetje plomp. Die Natan toch... De ketting vind ik helemaal niets. Dan zie ik nog liever zo'n maffe kreeft. Zeker als je een boot doopt, toch...?! Maar misschien was een broche met parels nog mooier geweest. Deze lange kralen ketting vind ik een beetje tuttig op dit model jurk, bewaar maar voor bij een mooie witte overhemdblouse en een een broek.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 mei 2016 - 22:48

Vond ik ook inderdaad die ketting beter op blouse en skinny broek

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 14:36

Prachtig! En die hoed, ...... beeldig! Wat een mooie stof en door de korte strakkere effen onderjurk komt de structuur en de transparante stof van de bovenjurk heel mooi uit. De ketting is er heel mooi bij en maakt het plaatje af.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 14:37

Dit is nou een goed passend model van NATAN. Het kan dus wel.

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 20 mei 2016 - 18:23

Henny, helaas ben ik het niet met je eens... Als je beter kijkt, zie je dat de taille 2-3 cm te hoog zit. (Typisch Natan) De twee platte plooien aan de voorkant, die Vermeulen vaak gebruikt voor zijn ontwerpen, maken het geheel niet eleganter... Maar de grootste fauxpas zag ik zojuist op de site van de Telegraaf en het ANP, de jurk schijnt behoorlijk door en de onderjurk is erg ( ..!) kort. En dat is nou precies waarom ik helemaal klaar ben met NATAN, de eerste indruk is (meestal) positief, maar kijk je ietwat verder zie je gewoon beginnersfouten die op dit niveau absoluut niet mogen voorkomen. Ik vind de donkerblauwe kleur Maxima fantastisch staan, de hoed schitterend, het haar perfekt en de sieraden passend, maar het totaalplaatje absoluut onvoldoende. Dit komt niet door de fantastische uitstraling van onze koningin, maar enkel en alleen door de ontwerpen van deze voormalige meubelontwerper uit België. En dat doet mij als groot modeliefhebber én aanhanger van het Nederlands Koningshuis, enigszins pijn....

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 20 mei 2016 - 17:27

Ik sluit me graag bij Edwin aan ,die het heel goed ziet en verwoord .
Met als aanvullend (persoonlijke noot dus)dat ik dit zo een Mathilde hals lijn vind die zij al zoveel jaren bij Natan laat maken ,wat ik dan ook weer jammer vind van dhr, Vermeuelen om weer hetzelfde aan de beide koninginnen aan te bieden .

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 18:09

Hallo Edwin,
Ik heb geen (ervaren) kleermakersoog, dus in mijn ogen zit de jurk goed :-)
Als je dit wel hebt kijk je er natuurlijk heel anders naar en let je meer op details, zoals plooitjes en naadjes. Als ik jouw reactie lees denk ik dat je een kleermakersoog hebt? Ik vind het sowieso moeilijk om de pasvorm van een outfit aan de hand van een foto te beoordelen. Een bepaalde houding kan misschien ook een vertekend beeld geven. Ik kijk meer naar het totaalplaatje en ik denk dat de meeste Maxima fans dit doen.
De onderjurk had misschien iets langer gemogen, maar wel korter dan de jurk zelf. Ik vind de jurk erg mooi, ook door de weving/structuur van de stof. De kleur donkerblauw flatteert haar :-)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 19:14

Ik ben het met je eens,Henny!
De meesten onder ons kijken naar het totaal plaatje! En dat is hier gewoon erg mooi! De stof vind ik echt gewèldig!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 20 mei 2016 - 20:11

hahaha, is hij voormalig meubelontwerper? Vandaar die rare plooien altijd....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 mei 2016 - 18:24

[email protected] Op deze foto is goed te zien wat jij bedoelt en ik ben het met jou eens:
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/Koningin-Maxima-doopt...

Ik wou dat Máxima eens het lef had om met een andere ontwerper in zee te gaan!, er moet toch iemand te vinden zijn wiens ontwerpen voor haar geschikter zijn dan Natan? Haar enorme innemende, stralende persoonlijkheid doet zij zo tekort!
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery/Koningin-Maxima-doopt-vrijd...

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 mei 2016 - 19:35

Eens met jullie. Op de foto onder de 1e link van Eftichia heeft ze helemaal geen taille meer. Plomp noem ik dat. En eeuwigzonde, want ze heeft er wel degelijk een!

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 20 mei 2016 - 23:09

Edwin. Ben ik het helemaal mee eens.Dit zeg ik dus al jaren ! Vermeulen is een binnenhuisarchitect en geen couturier. Bovendien heeft hij een paar coupeuses die het vak ook niet tot in de puntjes beheersen.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 10:05

Misschien is er een roeping voor Edwin weggelegd :-). De Wassenaarse krant kopt: "Koningin Maxima blijft haar couturier, Edouard Vermeulen, niet meer trouw. Tenminste niet als haar kledingontwerper. Ze heeft een nieuwe couturier aangesteld, een zekere Edwin. Het RVD wil verder nog niet kwijt om welke couturier het precies gaat. Edouard Vermeulen, bekend van het beroemde Belgische modehuis NATAN, gaat zich nu geheel toeleggen op binnenhuisarchitectuur. Dit is geen verassende carrièreswitch, want Vermeulen is van huis uit binnenhuisarchitect. Zijn eerste opdracht heeft hij al binnen: het ontwerp en de inrichting van paleis Huis ten Bosch". :-)

EV heeft ooit het volgende gezegd: "Het maakt niet veel verschil of je nou meubels of jurken ontwerpt. Het gaat om de kleuren, de materialen, de pure lijnen".
Ik vind dit toch wel een heel verschil, hoor. Je kunt een stoel of bank toch niet vergelijken met het vrouwelijk lichaam! Ieder figuur vraagt om een andere nuance. :-)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 09:43

Meubels bewegen ook een stuk minder ;)

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 21 mei 2016 - 10:00

Nou, saaie meubels heb jij. Mijn meubels dansen de tango hoor! :D

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 10:09

En jij danst mee? Lijkt me wel vermoeiend hoor ;)))

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 21 mei 2016 - 11:53

Goed voor de lijn :)

afbeelding van Edwin

Edwin

zaterdag 21 mei 2016 - 11:03

LOL ;-) Nee, dank je wel. Ik ben geen ontwerper of couturier:-) Ik heb wel 2 mode/textiel-opleidingen gevolgd en ben jarenlang actief geweest in de mode-industrie. Inmiddels een carrière-switch gemaakt, maar de interesse in mode en design heb ik altijd behouden.

En de uitspraak van Vermeulen zegt mij voldoende... ;-)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 21 mei 2016 - 12:06

Welke uitspraak?

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 12:18

TWOR, zie mijn reactie van vandaag in deze blok om 10.05

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 21 mei 2016 - 14:00

Dank je wel! Over heen gelezen ;)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 12:28

@Edwin, bedankt voor je reactie :-)
Dan is dit mysterie tenminste opgelost en hoeven we ons niet meer af te vragen of het om DE Edwin Oudshoorn zou gaan. ;-)
Maar gezien je opleiding en interesse zit die mogelijkheid er nog wel in om voor Maxima te mogen ontwerpen ;-)

Succes met je carrière switch.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 21 mei 2016 - 08:48

Ben jij stiekem Edwin oudshoorn:) http://www.edwinoudshoorn.com ik zou het leuk vinden als maxima namelijk eens bij jou zou komen shoppen!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 08:56

Als dit zo is, Linda, dan heeft Edwin mijn zegen om haar kleding te ontwerpen :-)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 mei 2016 - 09:56

upvote ;)

Volgens mij stuurt Edwin Oudshoorn daar zelfs beetje op aan... ik bedoel, de oranje mouwloze jurk met statement ketting is toch helemaal Maxima:
http://www.edwinoudshoorn.com/edwin-oudshoorn--return-to-home.html
(op 6 na de laatste jurk onder de link)

En stel je de asymmetrische jurk met takken patroon en bloemen even voor in plaats van de afgrijselijke Tom Ford tijdens staatsbezoek aan Frankrijk (op 4 na de laatste jurk onder de link)

En de op 7 na laatste rozerode jurk met jasje vind ik gewoon geweldig.

Dank voor de link Linda!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 mei 2016 - 10:20

Zijn ontwerpen zijn erg bijzonder en er zitten heel mooie creaties tussen.
Elisah of Elisa1 van hier (waar is ze?) zou erg blij zijn als Maxima deze talentvolle couturier van eigen bodem een kans zou geven :-)

afbeelding van Edwin

Edwin

zaterdag 21 mei 2016 - 11:07

Nee, dat ben ik niet:-) Ik vind Edwin Oudshoorn zeer getalenteerd en inspirerend. Absoluut een aanwinst voor de Nederlandse mode-industrie!

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 20 mei 2016 - 14:57

Beeldschoon!!!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 mei 2016 - 15:01

Wat zal dat arme (bloemen)meisje het koud gehad hebben.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?