Vandaag is het eindelijk zover: prins Harry en Meghan Markle trouwen vandaag! In deze blog praten we jullie bij over dé jurk. 

Zojuist is bekend gemaakt dat Prins Harry Hertog van Sussex, Graaf van Dumbarton en Baron Kirkeel wordt. Meghan wordt Hertogin van Sussex.

Programma

10:30 uur - aankomst gasten

12:30 uur - aankomst koninklijke gasten

13:00 - uur huwelijksvoltrekking gevolgd door rijtoer door Windsor

Dé jurk

Meghan draagt een japon met boothals van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller, die werkt voor Givenchy. 

Update japon: Meghans japon is een ontwerp van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller voor Givenchy. Zij is de eerste vrouwelijke artistiek directeur van het historische Franse modehuis Givenchy. Clare Waight Keller is hoofd van Pringle of Scotland, Chloé en sinds vorig jaar van Givenchy. De zijden bruidsjapon heeft pure lijnen, die worden bereikt met zes zorgvuldig geplaatste naden. De nadruk van de bruidsjapon ligt op de grafische open bateau-halslijn die de schouders sierlijk benadrukt en de slanke taille benadrukt. De japon heeft aan de onderkant 3 zijden organza onderlagen. Verder heeft de japon heeft 3/4e mouwen. Meghans schoenen zijn ontworpen door Givenchy.

Update sluier: De sluier van Meghan heeft een speciale betekenis. Hierin zijn de nationale bloemen verwerkt van de 53 Common Wealth landen. De betekenis is bijzonder, omdat Prins Harry onlangs de functie van Common Wealth Youth Ambassador heeft gekregen van de Koningin. Daarvoor zal hij de hele wereld over reizen. Harry zei deze functie graag met Meghan te delen. De sluier is vijf meter lang en is gemaakt van zijden tule met een rand van met de hand geborduurde bloemen in zijden draden en organza. Naast de 53 bloemen uit de gemenebest landen heeft Meghan nog 2 andere bloemen geselecteerd. Wintersweet, een bloem die groeit bij Kensington Palace, en de California Poppy, de staatsbloem van Meghans geboorteplaats Californië! Wat een bijzondere sluier!

Update bruidsboeket: Prins Harry heeft gisteren verschillende bloemen uit de privetuin van Kensington geselecteerd, die zijn toegevoegd aan het bruidsboeket. Daar voegde hij vergeet-mij-nietjes aan toe, de favoriete bloem van Prinses Diana. Ook werd er traditioneel mirte aan toegevoegd. Philippa Craddock stelde het bruidsboeket samen, evenals de bloemen van de bruidsmeisjes.

Foto

Meghan Markle draagt op haar Grote Dag een diadeem uit de nalatenschap van koningin Mary. Een toepasselijke keuze, want ook de jurken van prinses Diana en koningin Elizabeth l hadden een verwijzing naar Queen Mary. Diana en Elizabeth kozen voor kant, Meghan blijkbaar voor juwelen. 


Foto

Het uniform

De prins draagt een uniform van Blues and Royals. De pageboys dragen een miniversie van dit uniform, gemaakt door de kleermakers Dege & Skinner.

Foto

Jurken bruidsmeisjes:

De jurken van de bruidsmeisjes zijn eveneens ontworpen door Clare Waight Keller voor Givenchy. Ze zijn gemaakt van ivoorkleurige radzimir zijde. De schoenen bevatten de initialen van de bruidsmeisjes met de trouwdatum. De bloemenkransen zijn ontworpen door dezelfde bloemist die het bruidsboeket ontwierp.

Foto

Update avondprogramma:

De Hertog en Hertogin van Sussex vertrokken vanavond vanaf Windsor Castle voor een receptie in Frogmore House. Het paar verliet Windsor in een zilverblauwe Jaquar E-Type Concept Zero, volgens Kensington. Meghan draagt een andere japon, ontworpen door Stella McCartney. 


 

Deze log is geschreven door Josine in samenwerking met TWoR

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 21 mei 2018 - 16:20

Ook ik vond lady Kitty Spencer er erg mooi uitzien maar Amal Clooney is bij mij echt favoriet

afbeelding van Iris

Iris

maandag 21 mei 2018 - 15:21

2 x

afbeelding van Doro

Doro

maandag 21 mei 2018 - 09:13

Coolest couple on earth! Hurray voor hen en Merel!

afbeelding van Jane

Jane

maandag 21 mei 2018 - 02:23

Een topdag, mooie mensen en mooie kleding... inderdaad alles wel zon beetje gezegd, al kijk ik uit naar de log over de outfits van de gasten. Maar toch nog dit.. ik moet het ergens kwijt.. ik moest toch ook glimlachen over het debat op twitter of Megan nu wel of niet een “curtsy” voor the Queen had gemaakt. Wat blijkt, de regisseur heeft dat niet zo mooi in beeld gebracht, zorgde precies op dat moment voor een shot van boven. Is dat typisch Brits? Of ook al door onze commentatoren belicht?

afbeelding van Helena

Helena

zondag 20 mei 2018 - 18:58

Precies en mooi gezegd merel. Niets meer toe te voegen.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 20 mei 2018 - 18:04

Late to the party ;) En alles is natuurlijk al gezegd, maar toch:

Een jurk voor een vrouw, niet een meisje. Een vrouw die een jurk draagt, en niet andersom. Sexy. Geen versiering, helemaal niets, niet eens echt glans: revolutionair toch wel. Genoeg massa in de stof voor haar petite figuur. En twee prachtige jochies in miniatuuruniformpjes die de sleep vasthouden: zo cool. En symboliek, subtiel in de enorme sluier. Een oude tiara die modern oogt. Gewoon haar eigen messy hair, een pietsie netter. Een set imposante Cartier juwelen die wel helemaal haar eigen stijl heeft. Ze was zichzelf op haar mooist. Mooier compliment kan je een bruid misschien niet maken.

En dan die tweede jurk, Harry in smoking, een zilverblauwe Jaguar en Diana’s post-divorce ‘I am free’ mega-aquamarijn aan haar vinger: coolest couple on earth.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 22 mei 2018 - 09:43

Amen Merel. Wat een klasse, die Meghan.....

afbeelding van LG

LG

zondag 20 mei 2018 - 19:16

afbeelding van AnneR

AnneR

zondag 20 mei 2018 - 18:25

Merel, lest best ! :-)
Thank you (she said with a nod)

afbeelding van Merel

Merel

zondag 20 mei 2018 - 18:34

<3

afbeelding van Snijders

Snijders

zondag 20 mei 2018 - 17:27

Meghan stralend en krachtig. De trouwjurk is prachtig. Mooi zo'n geborduurde rand met bloemen in de sluier.

afbeelding van Snijders

Snijders

zondag 20 mei 2018 - 17:26

Meghan stralend en krachtig. Geen spoor van onzekerheid. Je ziet dat ze de camera's en aandacht gewend is. Harry heel verliefd, maar oogt mijns inziens wat nerveus. De trouwjurk is prachtig. Mooi zo'n geborduurde rand met bloemen in de sluier.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 20 mei 2018 - 15:32

Ook die tweede jurk van Meghan is prachtig. Staat haar prachtig

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 20 mei 2018 - 15:32

Ook die tweede jurk van Meghan is prachtig. Staat haar prachtig

afbeelding van Moon

Moon

zondag 20 mei 2018 - 13:24

Niemand die de jurk erg op Infanta Cristina's jurk vond lijken?

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 21 mei 2018 - 15:42

Twee druppels water inderdaad....

afbeelding van Mary

Mary

zondag 20 mei 2018 - 13:37

Te lang geleden ;-). Qua hals sowieso wel.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 20 mei 2018 - 12:16

Dank Bea, voor het berichtje over de wedding cake! Ik heb ooit zo’n blikje van Harrods met plumpudding gekocht als kerstcadeautje voor onze gasten (toen ik in december in London was), leuk blikje maar de plum was niet te eten, hoorde ik later van onze kinderen! Dat zal hier ook wel zo bij zijn. Op sommig gebied blijven het ook rare mensen die Engelsen, want wat is er nu niet leuker dan om na de ceremonie een glaasje champagne te drinken met een stukje bruidstaart!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 19 mei 2018 - 22:06

Ook de partyjurk : prachtig! Minimalisme met sieraden, het hoort bij haar! wat een perfect en mooi stel samen.ik hoorde dat de Queen meer binnenlandse zaken wil overlaten aan William en Kate en dat zij Harry en Meghan meer naar het buitenland wil sturen Australië Nieuw Zeeland Canada ect

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 22:21

Dat laatste, dat meer naar het buitenland gaan, heeft de Queen zelf aan hen gevraagd. Ze heeft Harry Common Wealth Youth Ambassadeur gemaakt. Vandaar ook de verwijzing naar de 53 nationale bloemen van Common Wealth landen in de sluier. Meer info, zie log!

Avondjapon is inderdaad mooi.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 19 mei 2018 - 22:46

Ik begreep vandaag dat ook Kate destijds dezelfde verwijzing had met de bloemen in haar kanten lijfje van haar bruidsjurk.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 23:28

Bij haar werd alleen verwezen naar Wales, Ierland, Schotland en Engeland. Dat las of hoorde ik althans. Maar weet het niet zeker.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 19 mei 2018 - 23:32

Ik hoorde het vanavond via BBC.Keek er van op want ik had er nog niet over gehoord.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 19 mei 2018 - 21:50

een echte Meghan jurk die 2e jurk. Zo passend bij haar uitstraling. En de spanning is van de gezichten af. Dat wordt een gaaf feest!
En een gave car.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 21:41

Meghan vanavond in Stella McCartney! Log is bijgewerkt met veel info, nu in het Nederlands ;) en enkele beelden zijn toegevoegd. Veel lees plezier! Een van ons hoopt binnenkort nog een log te schrijven over de kleding van de gasten!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 19 mei 2018 - 21:36

Het is uiteraard de Beurs van Berlage. Ik zag ook nog de wedding cake met prachtige echte pioenrozen op drie vergulde plateaus (bij CNN), prachtig. Echter ik benijd degene niet die deze cake tot 600 stukjes heeft moeten snijden.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 19 mei 2018 - 21:32

Ik vond het prachtig vandaag en alles is al zo’n beetje gezegd. Nog even iets over de bloemen. Ze hebben echt gekozen voor niet gekweekte bloemen, een oude Jaguar omgebouwde elektrische auto, en groene planten die met kluit en al verwerkt zijn en later in een park en bij Kensington Palace worden gepoot, zo hoorde ik de kweker zeggen. Hoe symbolisch ook, ik vond het groen nogal overheersen in de versiering en het boeketje wel erg fragiel. Met wat meer van die fragiele bloemetjes die snel verwelken en een paar trosroosjes die zich wel houden, was het boeket al leuker geweest. Het blijft natuurlijk moeilijk om zo’n oud groot gebouw ook nog milieuvriendelijk te versieren. Moest even terug denken aan de blauwe druifjes bij Maxima en WA in de beurs bij Berlage, die kon iedereen in ieder geval wel zien.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 19 mei 2018 - 20:35

En dan nu de sprookjesachtige beelden van het vertrek naar de party. In een nieuwe japon, met een ander kapsel. In een zilvergrijze Jaguar uit de jaren dertig rijden ze in de avondzon vanaf het kasteel (kwijl) naar de feestlocatie.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 20:46

Jens heb je misschien wat screenshots daarvan? Of zit je niet achter een laptop?

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 19 mei 2018 - 20:50

Zou je graag helpen maar snap nog steeds niet hoe dat moet. All over the place op twitter, foto’s en filmpjes. Ook weer een prachtige japon. Japon van Stella M en schoenen met een lichtblauw geverfde zool. Zwijmel. Wat zou ze geleend hebben vandaag? Something old, new, borrowed, blue.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 19 mei 2018 - 20:57

De bandeau bij haar inzegening is geleend van de koningin...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 20:45

Waar zag je dat? Livestream, video? Zodat ik beelden kan plaatsen? Ik hoop de log zo aan te passen, het engels en geel te verwijderen.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 19 mei 2018 - 21:09

Wat een beeldschone bruid. De spierwitte, zijden japon. Clean, prachtige belijning, geweldige halslijn. En dan die tere kanten sleep met bloemenrand. Gecompleteerd met een goedgekozen tiara en excuise armband en nieuwe oorbellen. En daarbij het losjes opgestoken kapsel en de bescheiden make-up. Een bruidegom in een prachtig kostuum. Verterende bruidskindjes. De klassieke automobiel waarin bruid en moeder aankwamen, de koets waar ze na de kerkdienst in rondreden. De chemie tussen de twee broers, de ontroerde moeder van Megan, Charles als attente schoonvader, de bruidstaart, het kasteel. Love het kasteel. En de oprijlaan. En de kus bovenaan de trappen. De weelderige bloementoog rond de entree van de kapel. Ik heb genoten, en werd zoals bij elk huwelijk overigens, weemoedig door de herinneringen aan onze eigen trouwdag. Zo lang geleden, zulke mooie herinneringen.
Zijn er nog wat minpuntjes? Uiteraard. Kate zag er saai uit, Camilla had een rond kussen op haar hoofd ipv een hoed en het boeket leek nergens naar. Maar dat mag de pret vandaag helemaal niet drukken. Ik zou zo verschrikkelijk graag een kijkje nemen op het feest van vanavond......
Excusez moi. Ik lees net dat het boeket is samengesteld uit de lievelingsbloemen van Diana, waarvan er verschillende eigenhandig zijn geplukt door Harry in haar voormalige tuin. Slik...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 19 mei 2018 - 21:42

Harry heeft de bloemen geselecteerd uit de tuin, met 1 soort lievelingsbloem van Diana, namelijk vergeet-mij-nietjes. Daarnaast heel wat andere bloemen en traditiegetrouw mirte.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 mei 2018 - 10:32

Wat een lief gebaar.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 19 mei 2018 - 19:13

Josine zit in boulevard en zij was de enige die nog iets zinnigs zei, de rest allemaal onzin. Ook zeer onrespectvol over de Amerikaanse dominee.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 19 mei 2018 - 23:17

Huh? Vertelden die anderen allemaal onzin? Nou....dat vind ik dus onzin dat jij dat zegt. Sorry.

Neemt niet weg dat ik het leuk vond dat ik Josine daar zag!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 19 mei 2018 - 21:25

Ik vond dat de anderen ook wel iets zinnings te zeggen hadden. Ieder zijn/haar mening. Mag. :-)

mening :-)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 19 mei 2018 - 18:40

Ik vond dat Meghan er erg stijlvol uitzag, maar wel een tikkie saai. Ik ben benieuwd of ze na het officiële gedeelte nog gewisseld is van jurk. Wat ik wel heel leuk vind, is dat ik bijna bij elk koninklijk huwelijk de jurk het hoogtepunt vind en bij dit huwelijk de dienst zelf. Ik zal de dienst niet snel vergeten en dat bedoel ik in positieve zin. Ik vind het ook niet erg dat mensen soms aan het lachen waren, ik associeer dat niet direct met respectloos. Ik vind het ook passen bij Harry, hij lacht ook vaak bij officiële gelegenheden en maakt grapjes. Alleen vandaag wat minder, maar dat waren hopelijk de zenuwen!

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 19 mei 2018 - 18:30

Beeldschoon door zijn eenvoud.
Samen met Charlene van Monaco één van mooiste koninklijke bruiden.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 19 mei 2018 - 18:28

Mooie bruid en een mooie dienst! Harry en Meghan hebben meer vrijheid gehad in de invulling van hun dienst. Deze was door de Amerikaanse bisschop en het gospelkoor ook persoonlijk en vrolijk. De jurk was eenvoudig en van een Britse ontwerpster in Franse dienst. De bandeau is een slimme keus, pastte goed bij haar armband en gaf haar wat bling die ze nodig heeft om het niet saai te maken, zeker als tijdens het feest de sluier weg is. Haar make-up vond ik wat te vlak, een iets diepere lipkleur had het wat sprankelender gemaakt. Dat er bij het kapsel wat plukjes loszatten, stoorde mij een beetje. Maar ik weet niet of dat kwam door het lichten van de sluier.

Ik waag mij er niet aan om nu voor mensen in te vullen waar ze aan denken of waarom ze al dan niet lachen. Wat mij wel verbaast, is dat in de (Social) media nu volop aandacht is voor de diversiteit en het aandeel zwart. Tijdens Suits zag ik een mooie vrouw die een goede rol speelde in een leuke serie. Ik zag haar pas als zwart of halfzwart toen dat in de pers breed besproken werd bij de verloving. Een donkere huidskleur is een gegeven, net zoals dat mijn haar blond is, ik zie het maar hang er geen waarde aan. Beoordeel mensen om wat ze doen of laten. Juist benadrukken dat de aanwezigheid van mensen met een zwarte huidskleur iets bijzonders is, wekt volgens mij het denken in verschillend zijn om huidskleur in de hand. Het was voor mij dan ook geen dienst met zwarte elementen maar met persoonlijke, Amerikaanse elementen, ook al was het gospelkoor Brits. De Amerikaanse cultuur kent nu eenmaal andere gebruiken dan de Britse en gospel en de preek zijn daar een voorbeeld van. Geen mode maar dit moest ik toch even kwijt.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 19 mei 2018 - 23:24

Mooi gezegd en helemaal mee eens!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 19 mei 2018 - 18:02

Beeldschone bruid! Eenvoudige jurk zonder opsmuk, less is more. Ik vond prins Harry ook mooi in zijn uniform. Iedereen zag er mooi uit, ieder op zijn/haar manier.

Wat hebben ze geboft met het mooie weer en wat een prachtige setting om in te mogen trouwen. Sprookjesachtig gewoon!

De mooiste momenten vond ik dat de bruid samen met haar moeder in een oldtimer kwam aanrijden, dat prins Charles Meghan naar het altaar begeleidde en haar, denk ik, geruststellende woorden in het oor fluisterde, de twee bruidsjonkers die haar prachtige sluier in "goede banen leidden". Ze namen hun werk heel serieus, en de schattige bruidskinderen.
Dat Charles haar moeder bij de arm nam op het moment dat het bruidspaar zich tegen het einde van dienst even afzonderde. De tour in het rijtuig, vooral over de "long walk" was erg mooi.
Haar moeder was best gespannen wat logisch is natuurlijk; je dochter die trouwt en dan nog wel met een royal.

Wat zou Diana trots zijn geweest.

De dienst vond ik heel apart, luchtig en modern. Een mooi mix van Engelse en Amerikaanse invloeden.

Ik heb genoten!

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?