Op 5 mei droeg koningin Máxima een betoverende jurk van Claes Iversen, maar ook haar tasje van Bottega Veneta verdient wel wat aandacht. De ontwerpen van dit Italiaanse label zijn namelijk al van een afstandje te herkennen aan vernuftig vlechtwerk, dat ook wel 'intreccatio' wordt genoemd. 

Máxima is niet de enige die is gevallen voor het handwerk van Bottega Veneta. Prinses Mary was een van de eersten die ermee werd gesignaleerd en inmiddels is een hele rits koninginnen en prinsessen haar gevolgd. Denk hierbij aan koningin Mathilde, prinses Victoria, prinses Charlène en prinses Madeleine.

Doordat Bottega Veneta  opzichtige logo's achterwege laat en juist kiest voor exquise handwerk als signatuur, zijn de tasjes een absolute must-have voor dames die niet willen pronken, maar schitteren. Wanneer we inzoomen op de materialen zie zijn gebruikt, zien we bijvoorbeeld krokodillenhuiden uit Zuid-Afrika, leer van waterslangen en boterzacht nappaleer. Nadat het materiaal uitvoerig is getest, wordt het met uiterste precisie vervlochten tot onverwoestbare schoudertassen, hippe handtasjes en elegante clutches. Op onderstaande video krijgen we een mooi kijkje achter de schermen. 

In 2010 zagen we Máxima voor het eerst met een zogeheten knot-tie in een toepasselijke kleur: oranje. Inmiddels heeft de clutch gezelschap van een lichtblauw en oudroze exemplaar. Wat mij betreft komen er nog heel veel broertjes en zusjes bij, want met een clutch van Bottega Veneta sla je slechts zelden de plank mis.

Máxima met de oranje clutch in Australië: 

Met de lichtblauwe variant:

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Met de oudroze versie op 5 mei: 

Naast de drie clutches heeft Máxima ook nog een schoudertas van Bottega Veneta:

Alle foto's in deze blog komen van www.monarchypress.com. Overname zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 07 mei 2018 - 13:38

Wat raar dat op sommige foto’s de tasjes openstaan?! Omdat haar Iphone er niet in past??
Zoveel geld... laat dan a.u.b. dat tasje op maat maken en koop er dan ook niet zoveel, toch?!Ik zou juist in haar positie bang zijn mijn telefoon te verliezen, alleen omdat mijn tassie te klein is.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 07 mei 2018 - 13:55

Ik vind het beeldige tasjes, maar moet altijd wel een beetje aan Sylvie Meis denken bij deze tasjes.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 07 mei 2018 - 14:42

Sylvie Meis? Vertel!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 07 mei 2018 - 15:17

Nou, die verscheen een tijd lang echt elk feestje met deze tasjes. En dat vind ik dan heel erg van mezelf, maar hoe mooi die tasjes dan ook zijn, dan vind ik ze toch niet meer leuk!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 07 mei 2018 - 15:42

Ik ben eerlijke gezegd ook uitgekeken op dit type clutches, hoor.
Er zijn genoeg andere mooie passende modelletjes.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 07 mei 2018 - 14:03

Geen gezicht, zulke dure tasjes die dan open staan omdat ze te vol zitten!

Zoiets duurs zou ik nooit in een kleur als oranje kopen. De lichtblauwe is wel erg mooi maar staat niet bij de "arts & crafts jurk". Die van afgelopen vrijdag wel prachtig.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 07 mei 2018 - 14:51

Maar Maxima kan kleuren kopen die je maar 1 keer gebruikt bij een bepaalde outfit ofzo omdat ze nog honderden andere tasjes kan kopen.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 07 mei 2018 - 14:17

Ach, ach, ze heeft nog niet álle kleuren: https://www.bottegaveneta.com/nl/women/onlineboutique/clutches#{"ytosQuery":"true","department":"w_clutches","gender":"D","season":"A,P,E","yurirulename":"searchwithdepartment","page":"6","productsPerPage":"12","suggestion":"false","facetsvalue":[],"totalPages":8,"totalItems":"87","partialLoadedItems":"12","itemsToLoadOnNextPage":"12"}

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 07 mei 2018 - 14:49

Ja echt mooie tasjes net als blog vorige week ook van die prachtige juweeltjes! ik zie ook lange exemplaren erbij staan, waarom schaft ze die dan niet aan, volgens mij past daar wel te phone vsn Maxima in. Zou leuk zijn als er eens een tassen en/of schoenentenroonstelling van Max. zou komen. Hoeveel stuks zou ze hebben ? Iemand?

afbeelding van Lina

Lina

maandag 07 mei 2018 - 14:54

Ik snap echt niet dat ze al die tasjes koopt waar ze vantevoren al van weet dat ze te klein zijn, staat alleen maar armoedig als dat open staat. Ook vind ik, als je doordenkt, het dan niet van veel interesse getuigt van de gelegenheid en mensen waar ze is als die zien dat ze haar telefoon blijkbaar zó belangrijk vind dat ze die duidelijk zichtbaar uit haar tasje laat komen.
Ik zou denken, koop toch gewoon iets grotere tasjes!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 07 mei 2018 - 16:32

Helemaal eens met je Lina!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 07 mei 2018 - 18:29

Eens. Snap uberhaupt niet waarom ze haar telefoon mee moet nemen. Ze heedt een chauffeur, bewaking en van alles nog wat om zoch heen. Missxhien wil ze soms ecen anel haar appjes controleren op de wc-net als wijndat allemaal doen. Of fotos laten zien? Vind het in elk geval gek datze naar officiele gelegenheden haar tel meeneemtZ
Als ik uiteten ga of naar een borrel of fesestje neem ik m nooit mee tereijl ik toch redelijk verslaafd ben

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 07 mei 2018 - 15:15

Prachtig deze tasjes!! Jammer dat ze idd te klein lijken... Ik zou maar een grotere bestellen. Of de telefoon bij de hofdame in de tas laten...

afbeelding van Henny

Henny

maandag 07 mei 2018 - 15:45

Erg jammer en niet representatief dat 'zo'n tasje openstaat, omdat er te veel inzit.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 07 mei 2018 - 16:10

Ja eens, vind het ook geen gezicht zo'n open tasje. Vind het ook niet leuk dat ze ze in 3 kleuren heeft. Staat erg: rupsje nooitgenoeg en matcht niet met het beeld dat ze af en toe naar buiten brengt van herdragen van kleding. Vind dat ze dat sowieso wat vreemdig aanpakt.
Zo bijzonder is dat vestje bijvoorbeeld niet wat Ariane laatst van haar aanhad. En ook de witte Valentino blouse is aardig maar niet echt een enorme hi zo ook die capes dje jaar in jaar uit herdragen worden. Maar goed ik dwaal af. Ik hoop dat Maxima zich helemaal gek koopt aaa mooie en bijzondere tasjes en clutxhes die passen en die niet allemaal hetzelfde zijn

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 08 mei 2018 - 09:19

Vooral dat lichtblauwe tasje vind ik erg mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 07 mei 2018 - 17:37

Prachtige tasjes. Zo smaakvol. Ja de hoeveelheid steekt...... er is in NO nog zoveel armoede. Ik trek het misschien teveel door maar soms denk ik wel eens: Máxima minderen. Herdragen kleding en tasjes zijn echt geen straf....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 07 mei 2018 - 17:38

NO= NL

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 07 mei 2018 - 18:04

Waterslang....krokodillenhuid...nee !!
nappaleer? Ja

afbeelding van elise1

elise1

maandag 07 mei 2018 - 21:12

Haha, helemaal eens Kareltje. Ik heb ook niks met tassen. Lekker makkelijk want dat scheelt een hoop geld. En ik snap ook niet dat iedereen tegenwoordig met een clutch rondloopt. Zo onhandig, zo'n ding dat je de hele tijd vast moet houden of onder je arm moet klemmen........

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 07 mei 2018 - 19:41

Ik snap echt niet dat iemand een tasje koopt, waar niet eens een mobieltje in past en wat ook nog onhandig draagt. Bovendien is het ook nog eens belachelijk duur.

afbeelding van Rodin

Rodin

maandag 07 mei 2018 - 20:17

Ik vind dit soort clutches helemaal niet mooi. Het lijken wel toilettasjes.
En bij die grote rok in Australië is de verhouding met de kleine rode clutch niet goed. Die rok zit trouwens ook nog eens erg slecht.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 07 mei 2018 - 20:17

Oooooo, ze geeft geld uit als water.. ik vind ze niet eens mooi,

afbeelding van HENDRIKABM

HENDRIKABM

maandag 07 mei 2018 - 21:50

Leuke blog Josine die tasjes zijn eigenlijk ook gewoon een sieraad echt super en tja wel wat eleganter als een schoudertas

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 07 mei 2018 - 21:57

Omdat het vlechtwerk van deze tasjes getuigen van hoogstaand vakmansschap wil ik reageren... zo mooi, zo prachtig.
Maar maxima behandelt ze niet met respect.. .. zonde. ... weinig koninklijk....

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 07 mei 2018 - 22:08

Heb er niks mee en al helemaal niet als ze niet goed dicht kunnen. Jammer.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 07 mei 2018 - 23:09

Ik hou wel van mooie tassen maar vind deze wat popperig, inderdaad meer een toilettasje. Als ik erover nadenk vind ik dat Maxima niet echt uitblinkt in mooie, goede tassen van wat voor aard dan ook. Die Chanel tasjes vind ik erg tuttig. Soms heeft ze een wat grotere enveloptas (ik meen van Natan) die dan wel wat beter bij haar postuur past.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 08 mei 2018 - 22:24

Roerend met je eens. Persoonlijk vind ik dat Maxima vaak toont dat ze geen smaak heeft, ook als het om de kleding van haar kinderen gaat.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 08 mei 2018 - 23:01

Helemaal met je eens Maxi. Ik vind ook dat ze geen smaak heeft en zeker geen stijl. Ook vind ik het schandalig dat ze gewoon met o.a. krokodillen leren tassen en schoenen gaat lopen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 mei 2018 - 09:01

Tjonge..... zou het ook kunnen dat ze niet jouw smaak heeft... misschien verwar je het een beetje?

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 09 mei 2018 - 09:22

Ja, Doro, dat is natuurlijk altijd zo, en daardoor bestaat deze levendige site.
Helaas ben ik het grotendeels met bovenstaande eens.
Het open prachtige tasje is natuurlijk géén gezicht, “ not done”, en wáárom moet ze in hemelsnaam een telefoon bij zich hebben?? als er iets urgents is: genoeg personeel om haar heen om het af te handelen.
Van meet af aan is me opgevallen dat M. geen tassenmens is: kijk naar het ongelukkig vastgehouden tasje op de dam; ook schoudertassen houdt ze vaak bij de hengsels en dat is dan ronduit tuttig.
Het lijkt me een heerlijk dynamisch mens maar we hoeven haar niet in álles de hemel in te prijzen: er zijn ook kwaliteiten die ze mist.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 mei 2018 - 09:59

O helemaal mee eens, dat zie je ook in mijn reacties! Maar om nou te zeggen dat ze sowieso geen smaak en al helemaal geen stijl heeft vind ik wat ver gaan. Niet omdat iedereen alles mooi hoeft te vinden maar ondat het een nogal
felle uithaal is. Maar goed

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 12:53

Wat me wel begint op te vallen is dat ik me steeds meer realiseer en zie dat ze de kleding zoals door ontwerpers gemaakt precies zo draagt. Zoals de “5 mei” jurk met de leren ceintuur, misschien vind ze die juist mooi maar het is maar even een voorbeeld.
Ja smaken verschillen maar ik zou daar (zoals iemand anders ook al opperde) een satijnen ceintuur ofzo omheen hebben gedaan, dat past er veel meer bij, maar nogmaals, smaken verschillen inderdaad.

Wat ik bedoel, en daar ben ik verbaasd over bij Maxima, dat ze weinig eigen inbreng toevoegt aan kleding, terwijl ze juist omdat ze daar het geld voor heeft veel meer dingen kan laten veranderen of toevoegen zodat het net wat anders is dan zoals gemaakt en ze niet zoveel dezelfde kleding heeft als anderen die, bijvoorbeeld, van Natan kopen.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 09 mei 2018 - 23:45

De "5 mei" jurk van Claes Iversen is juist een voorbeeld van wel-aanpassen. Van het oorspronkelijke model (lange zwabberige doorkijkjurk met hele rare mouwen) heeft ze gelukkig alleen de stof en de brede ceintuur gekozen en er een prachtige (vind ik) zwierige jurk van laten maken. Ik zou haar niet graag in het oorspronkelijke ontwerp bij het concert hebben willen zien :-)

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 mei 2018 - 00:45

Doro, hoezo zou ik iets verwarren? Ik bedoel precies wat ik schrijf hoor, ik vind dat gewoon. Ik heb mezelf er nog nooit op kunnen betrappen dat ik echt iets smaakvol vind wat Maxima draagt, hoewel de kledingstukken of accesoires afzonderlijk vaak heel mooi zijn vind ik bij de gehele outfit een goede of zelfs een smaak ver te zoeken.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 09 mei 2018 - 17:37

Iedereen heeft smaak Iris en Maxi. Het kan dan wel niet jullie smaak zijn, dat is een ander verhaal.

@Iris: Waarom mag ze niet met krokodillenleren tassen en schoenen lopen? Dank je dat een varken of een koe/rund bijvoorbeeld een beter leven heeft gehad? Vergeet dat maar.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 mei 2018 - 00:55

Babs, daar gaan we weer. Krokodillenleer komt van krokodillen die speciaal gefokt en op een gruwelijke manier gehouden en geslacht worden voor hun huid, en als je dat gaat sponsoren door die tassen of schoenen te kopen vind ik dat "een beetje dom" netjes gezegd. Dat koeien en varkens ook geen.goed leven hebben laat staan een fijne slacht hoef je mij niet te vertellen. Zelf draag ik geen echt leer maar goed ik kan moeilijk elke keer op deze site gaan klagen als Maxima schoenen aan heeft van echt koeien-of kalfsleer of zo. Maar als je producten draagt van dieren die daar speciaal.voor worden gefokt en gedood valt dat voor mij niet goed te praten. Als je zo graag een moderne royal wilt zijn is dat not done voor mij. En ja, ik eet ook geen vlees.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 07 mei 2018 - 23:22

Als je bij Harrods via 1 van de zijdeuren binnen komt, staan ze in alle kleuren uitgestald. Een snoepwinkel door al die poepie-kleurtjes. Ik aai er dan een paar. Maar ik ga er niet voor sparen daar zie je ze al te lang voor.... En zo te zien: niet handig in gebruik....

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 08 mei 2018 - 01:34

Ik ging eens online kijken naar dat merk
https://www.debijenkorf.nl/tassen/bottega-veneta
Dat tasje wat Maxima heeft, 1400 euro.......
Nou al zou ik mégarijk zijn, dan nog zou ik het vertikken om dat te betalen voor een tasje waar net een zakdoek en een lipstick in kan. Echt schandálig wat ze daar voor vragen. Kan dan nog zo mooi en handgemaakt zijn, je hébt er gewoon niks aan.
Hoogte: 10 cm
Breedte: 17 cm
Diepte: 4 cm

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 08 mei 2018 - 09:06

En al de krokodillen en slangen die hiervoor hun huid moeten missen; brrrrrrrrrrrrr...om hiermee dan te lopen. Is er echt niets anders te vinden zou ik zeggen. Ik had me niet gerealiseerd dat er dierenhuid voor gebruikt wordt.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 08 mei 2018 - 20:00

Helemaal mee eens, Gambetta. Zelfs als ik er eentje zou kunnen betalen zou ik er nog niet mee gezien willen worden.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 08 mei 2018 - 06:59

Op zich vind ik die ronde tasjes best aardig. Maar als de telefoon er niet in past, laat ze dan thuis. Ik zou zelf ook niet zoveel geld uitgeven aan allemaal verschillende clutches of avondtasjes. Koop vijf prachtige in verschillende kleuren, dan kom je ook een heel eind.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 08 mei 2018 - 08:03

Oh at een prachtige clutches. Die oranje en beigekleurig van zaterdag vind ik helemaal top. De blauwe en de gevlochten tas vind ik minder mooi. Ik dacht dat ze er veel meer had, maar datkomt waarschijnlijk doordat ook veel andere royals deze clutches hebben.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 08 mei 2018 - 09:24

Ik heb niets met clutches, onhandig dat je ze vast moet houden en er past gewoon veel te weinig is. Bovendien vind ik deze echt overdreven duur en eigenlijk vind ik het dus niet kunnen dat ze er zoveel heeft. Iemand schrijft dat Maxima eigenlijk niet erg sterk is met tassen en dat vind ik dus ook. Er zijn prachtige tassen te koop die veel beter bij haar en haar kleding passen dan die duffe Chaneltassen en andere veel te dure dingen waar ze vaak mee in haar handen loopt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 08 mei 2018 - 11:09

Meghan heeft tot nu toe veel leuke en hippe tassen laten zien!

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 08 mei 2018 - 09:47

Tsja, ik raad Maxima de red drumbag van Stella Mccartney aan. Daar kun je je smartphone rechtop inzetten en is er ook nog ruimte voor de oplader.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 08 mei 2018 - 12:33

Adeline, wat een ontzettend grappig tasje, ik ga hem voor mijn kleindochter kopen! Overigens is er naast Stella Mccartney nog veel meer leuks te koop zonder metalen ketting en van prachtig leer met bijpassende schoenen. Zelf draag ik veel Fred de la Bretonniere, leuke kleurtjes, mooie werktassen en comfortabele hoge hakken (en een prachtig Nederlands merk). Ook draag ik wel Ecco, ook in leuke kleurtjes en met bijpassende schoenen. Alle tassen ook de clutches hebben een schouderriempje en/of polsbandje en je I-phone kan er met gemak in, in een speciaal vak.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 08 mei 2018 - 13:19

Ha Margot, doen! Ik heb t tasje al enige tijd in gebruik en hier in Frankrijk vinden de dames het tasje 'sublime' haha.
Ook Fred de la B heeft idd veel goeds te bieden.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 08 mei 2018 - 13:02

Het is een mooi tasje, prachtig afgewerkt (wat ook wel mag voor de prijs van mijn 1e autootje), en die knop-knoop is geinig. Maar je koopt natuurlijk nooit drie dezelfde tasjes, of wat dan ook, voor welke prijs dan ook, come on... De oranje vind ik het mooist, want oranje. Het staat inderdaad niet bij de outfit, da's weer jammer, maar voor oranje avondtasjes komen ongetwijfeld nog gelegenheden en anders kunnen de 3Atjes er wel weg mee. Ik twijfel al jaren over de aanschaf van zo'n type tasje, zo'n veredelde harde brillenkoker waar je bril dan nìet inpast, zodat ik als een echte mevrouw uit eten kan met mijn echtgenoot, en elke keer houden de prijs (ook al is die in de verste verte niet in de buurt van dit Bottega V. dinkytoytje) in combinatie met de onbegrijpelijke onpraktische XXXS-erigheid (het rekt ook nog eens niet mee...) ervan mij tegen. Ik denk dat ik er nu van genezen ben. Oh, en het is natuurlijk wel om mee te pronken: een iconisch tasje (iedereen ziet dat het BV is ook al staat het logo er niet op) voor anderhalf mille, dat is pronken. Maxima, koop iets origineels, bv van Elza Wandler. NL ontwerpster maakt hebberigmakende tassen waar je echt iets aan hebt (er kan iets in). Van deze tas word ik blij: https://www.matchesfashion.com/intl/products/Wandler-Hortensia-leather-c... (ok, geen avondtasje, maar wel mooi!). En inderdaad, Meghan is voor mij ook bron van tassen inspiratie op het moment.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 12:55

Waarom heb je inspiratie nodig?
Als ik ga winkelen dan kijk ik wat er is en wat mijn smaak is en bij me past en wat ik goed kan gebruiken. Ik ga me niet laten leiden door wat 1 of andere bekende persoon draagt of heeft.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?