Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 27 sep 16 reacties

Zweedse royals in het zwart bij opening parlementaire jaar

Aan het Zweedse hof droeg men vroeger zwart-witte hofkleding. Zwart was namelijk een heel kostbare ‘kleur’. Tegenwoordig is dat wel anders, maar de opening van het parlementaire jaar wordt door de royals nog altijd omlijst met zwart-witte outfits.

Zo droeg prinses Victoria een zwart mantelpak met witte biezen en een striksluiting bij de hals. Een zwart-witte haardecoratie en zwarte handschoenen met een wit strikje maken de look helemaal af.

Foto: BSR

Prinses Sofia droeg op haar beurt een zwart mantelpak met peplum. Het vereiste vleugje wit is verwerkt in haar haaraccessoire. Misschien ben ik bevooroordeeld (I lóve Sofia), maar wat is dit een stijlvolle en tijdloze look. Well done, prinses!

Foto: BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
16 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Sofia vind ik persoonlijk het best gekleedt. Staat jeugdig. Victoria staat wel met het pakje maar kan ze ook nog dragen als ze 90 is.

Stijlvol gekleede prinsessen. De een klassiek de ander wat moderner. Alleen bij Sofia mis ik een duidelijk zichtbaar wit accent. Geldtcde kleurencode zwart wit niet voor de prinsen?

Wat zien ze er mooi uit. het pakje van Sofia vind ik net even wat leuker, maar dat is een kwestie van smaak. Ik houd niet zo van die klassieke kleding, maar het staat Victoria geweldig.

Outfit van Victoria stijlvol, maar wel heel degelijk. Dat komt ook door hoe het afgestyld is (kapsel, schoenen). Volgens mij heeft ze dit overigens eerder gedragen bij de opening van het parlementaire jaar.

Josine, uw IT-er heeft erg positieve aanpassingen aangebracht !!! Dank.

Inderdaad: nu linken de opmerkingen op de thuispagina direct naar de opmerkingen!

Wat een leuk mantelpak draagt Victoria! Ik mis wel een bijpassende witte bies aan de zoom van de rok.
De kleding van prinses Sofia vind ik vooral heel saai. En peplums, brrrrr nee niet doen. Het wit in de haaraccessoire kan ik niet ontdekken.

Ze zien er keurig uit. Ik ben vooral weg van Victoria’s jasje en handschoenen.

Victoria, wat een ouwelijk pakje en de hele look jaren 50 maar dan mis ik de hedendaagse twist.
Sofia, ik vind haar ook zo leuk! Prachtige hals en de mouwen ook. Doet wat denken aan Dior’s New Look maar wel een tikje te ruim waardoor het minder Sharp overkomt. De peplum mwah en de rok outdated

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Beide dames zien er fantastisch uit, ben helemaal weg van Victoria’s outfit, de combinatie met wit is perfect! Sofia had wat mij betreft net wat meer wit in haar kleding mogen verwerken, komt nu een beetje rouw achtig over.

’s Lands wijs, ’s lands eer.
Mooi om die traditie van vroeger op deze speciale dag nog in stand te houden.
Wat een prachtig pakje van Prinses Victoria, met tot in details bijpassende accessoires!
Wel komt de vraag in mij op of de heren niet mee gaan in dit zwart-witte kledinggebruik van weleer? Ik zie nl. twee donkerblauwe kostuums….
Of gold dit vroeger alleen voor de dames?

Wat een schitterend ensemble draagt Victoria – en die handschoentjes zijn snoezig.
Sofia is misschien we de mooiste prinses die ik kan bedenken. Ik liet me onlangs negatief uit over peplums maar deze vind ik prachtig.

En toch, zie ik eerlijk gezegd veel liever de galajaponnen van onze koningin en prinses Amalia.

Daar kun je mee voor de dag komen, heel stijlvol. Victoria koninklijk en classy, Sofia zo ontwapenend, wat een leuk stel is dat toch!

Victoria is uitermate elegant en tot in de puntjes verzorgd met haar chanel pakje.