Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 feb 33 reacties

Zonde dat Máxima dit pakje maar één keer heeft laten shinen

Misschien had je het al gezien: de koninklijke agenda is tot 15 februari leeg. Door een weekje skiën en een verzette VN-reis zullen we even moeten afkicken van het modenieuws rondom Máxima. Gelukkig hebben de buitenlandse royals genoeg in petto en Máxima’s goedgevulde walk-in closet ook. Zo kijken we in deze blog naar een outfit die smeekt om een herkansing.

Zal de mode van de jaren zestig ooit nog overtroffen worden? Qua elegantie en vrouwelijkheid waarschijnlijk niet. Tel daarbij op dat de ontwerpen los staan van de tijd (lees: altijd actueel blijven) en je zult wel begrijpen waarom veel modeontwerpers de ideeën uit de sixties blijven recyclen. Dit ensemble van Máxima debuteerde in 2009, maar had door de grote, beklede knopen ook rechtstreeks uit de kast van Jackie Kennedy kunnen komen.

Máxima droeg de set één keer met de bijpassende rok, twee keer met een broek in een andere tint, en toen mocht hij alweer met pensioen. Zonde, want met steeds een andere hoed zou ze dit pakje de afgelopen jaren gerust nog vijf, zes keer kunnen dragen. Door de roklengte sluit hij nu zelfs beter aan bij het modebeeld dan bij het debuut vijftien jaar geleden. Nu maar hopen dat de koningin deze blog leest én het ensemble volgende maand meeneemt op staatsbezoek naar Vietnam. #fingerscrossed

26-01-2010 K(c) PPE/v.d. Werf
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Spijtig dat er in de kleding van Natan altijd zoveel kreukels zitten, kreukels zijn enkel mooi in linnen stof maar verder, neen hoor 😝

Eerlijk gezegd ben ik blij dat ze dit pakje heeft laten hangen. Ik vind het helemaal niets positiefs voor haar doen. Ouwelijk en de halslijn en de pasvorm zijn, naar mijn mening, ook erg slecht.

Jasje i.c.m. een broek is nog te doen. Maar jasje en rok vind ik een combinatie die zeer ouwelijk aandoet. Mag van mij in de kast blijven hangen tot ze 80 is (en dan nog een keer kritisch bekijken alvorens het aan te trekken).

Ik vind de outfit niet mooi. Kleur doet niets voor haar. Jasje slechte pasvorm, zo ook de rok. Jacky Kennedy zou dit nimmer zo dragen hebben. En de combinatie met de broek daar gruw ik van, sorry om dit zo te zeggen. De hele outfit maar gauw in de zak van Max!

Ik vind het een mooi pak. Met broek nog mooier. Jackie O. look. Het mag best nog wel es gedragen worden. Gelukkig hebben ook 70+ niet allemaal dezelfde smaak😉

Ik deel je enthousiasme niet Josine. Een ouwelijk, truttig pakje. Ik ben 70+ en zou het ook nu niet aantrekken. Maar daar moet ik wel aan toevoegen dat ik nooit pakjes draag, ook zelden jurkjes, ik heb een totaal andere stijl en smaak.

Haha eens! Leuk voor koningin Silvia van Zweden!

Ik verwacht niet, dat Maxima zal willen, dat er een kledingstuk van haar bij MyLimaLima komt te hangen.
Behalve een familielid, zal denk ik niemand kunnen zeggen: “Dit, wat ik nu aan heb heeft Maxima gedragen”
Van mij mag de uitdrukking: ” zak van Max ” gebruikt blijven worden.

Best een leuk pakje, maar ik ben niet zo enthousiast als jij bent Josine😉. Wat mij betreft mag het in de kast blijven hangen.

Op zich een prachtig pakje, maar niet voor Maxima. Deze hals staat haar totaal niet.

Het had een mooi setje kunnen zijn ( toen) maar voor haut couture was de pasvorm slecht. En ik ben bang dat het een hoop werk gaat kosten om er nog iets leuks van te maken nu. Dus helaas weg ermee.

Helaas kan ik dit geen tijdloos pakje vinden. Eerder beetje tuttig. Dus hup naar nicht Eloise ermee voor haar winkel Mylimalima. Sorry “Koningin” Josine, Maar misschien kan je het daar scoren😉

Oh nee, niet meer voor Maxima, dit mag naar MyLimaLima, er is vast nog wel een liefhebber voor de vinden…….

Ja mooie toevoeging 👍🏼 alhoewel sommige outfits ( zoals deze 🫢) echt geschikt zijn en blijven voor de zak van M😉

Een nogal tuttig complet. Tijdloos? Neuh. Van mij hoeft dit niet meer tevoorschijn te komen.

Helemaal eens! En van wie is dit tuttige geheel? Sorry Josine is snap je enthousiasme hiervoor écht niet.

Goede vraag Krielie, van wie dit pakje is. Een persoonlijkheid heeft het m.i. namelijk niet….

Beetje tuttig dit pakje. Dat was toen helemaal hip, maar nu vind ik het niet zo heel bijzonder meer. Met de broek nog de beste keuze maar ze heeft zoveel mooiers in de kast. Dus ik vind het niet erg als ze dit laat hangen.

Wat een prachtig pakje!
Ik zie het al helemaal voor me:
Een grote hoed in een tegenkleur (donkerbruin, donkerrood, groen, taupe) met opgestoken haarknot opzij eronderuit.
In diezelfde kleur een tas en pumps.
Koud buiten? Even een bijpassende cape erover.
Mooie oorbellen, misschien een broche, en dan is het Maxima op chique! 👌

Een beetje oubollig zoals het destijds gestyled was, maar met sprekendere accessoires, inclusief hoed(je), is het het herdragen zeker waard. En het jasje op een mooie pantalon nog steeds prima voor een werkbezoek.

Ik vind het een keurig pakje, maar om nu te zeggen , wat een beauty, nee, het maakt haar zo flets, en als je er van alles bij moet zoeken om het sprankelender te maken, dan snap ik dat het in de kast is blijven hangen, al is er in haar kledingmagazijn keuze genoeg natuurlijk.
Rok vind ik stijfjes, misschien met een wat wijdere midi rok nog eens proberen?

Nee, dit komt echt uit de periode dat ze enorm zoekende was naar een eigen stijl en vooral op safe en oubollig ging.
Misschien over een jaar of 20 als ze 70 is.

Niet voor mij… Ik vind dit tuttig, weinig sprekend, en het model jasje kleedt niet gunstig af.

Dit is nu zo’n mooi basispakje dat altijd kan en dat goed te combineren is met andere kleuren en items zoals de pantalon, graag herdragen in diverse combinaties!!!

@Josine Droogendijk: heb je weleens het idee gehad dat kamenier of Koninklijk Huis zelf hier meeleest? Je bent op het gebied van Máxima’s kleding toch absoluut het toonaangevende blog.

Wel met plattegrond, anders verdwaalt haar kamenier vast tussen al die rekken🤪

🗺️ Van mij mag de kamernier verdwalen als ze op zoek is naar dit pakje 😀 als ze maar terug komt met iets fraais, aansprekends 👉🏼 Zie verder de reactie van Marja 👍🏼

Ik vind het op zich een mooi pakje qua kleur en stof. Maar ik hou niet zo van korte boxy jasjes. Ik vind wat langer en getailleerd mooier.

Hé, aan dit pak heb ik geen actieve herinnering 😉😂
Leuk, goede roklengte en makkelijk.
Je kunt het neutraal stylen, maar gooi je er kleur bij (accessoires, pantalon of rok, schoenen, tas), dan heb je steeds weer een ander pak aan.
Mag best wel weer eens gedragen worden, door de glans vind ik het ook een luxere uitstraling hebben, dus een staatsbezoek is een prima optie om dit te herdragen.