Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 17 okt 0 reacties

Zien: verslag Koning Filip en Koningin Mathilde op 3-daags Staatsbezoek in Luxemburg!

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben op uitnodiging van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg een 3-daags Staatsbezoek gebracht aan Luxemburg. Ivm een operatie aan de meniscus kon Groothertogin Maria Teresa voor het grootste gedeelte niet aanwezig zijn. Wel werd ze bij een activiteit vervangen door Erfgroothertogin Stephanie, die ook – samen met haar echtgenoot Guillaume – aanwezig was het Staatsbanket en de Contraprestatie.

Het bezoek ging op dinsdag 15 oktober van start. Koning Filip en Koningin Mathilde reisden met een gezelschap van 200 deelnemers per trein naar Luxemburg. Bij vertrek droeg Koningin Mathilde een lichtroze mantel van Armani.

Foto

 

Foto

Koningin Mathilde is goed in verkleden in het vliegtuig. Dat hebben we al meerdere malen gemerkt. Maar het lukt haar ook prima om in een reizende trein om te kleden. Zo verscheen ze bij aankomst in Luxemburg in een compleet andere outfit. Een gebloemde japon van Natan Couture, gecombineerd met een nieuwe donkergroene mantel van Natan Couture. Haar hoed en clutch zijn een ontwerp van Fabienne Delvigne.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

's Avonds vond er een Staatsbanket plaats in het Groothertogelijk Paleis. Koningin Mathilde ging gekleed in een nieuwe japon van Armani Privé. Qua juwelen draagt ze het Diadeem der Negen Provinciën en haar lange parel/diamanten oorbellen, afkomstig uit de collectie van wijlen Koningin Fabiola. Groothertogin Maria Teresa draagt een groene japon van Carolina Herrera. Qua juwelen zien we haar met de Belgische Scroll Tiara, de tiara van wijlen Groothertogin Josephine-Charlotte. Erfgroothertogin Stephanie draagt een witte japon met goudkleurig borduursel. Stephanie koos de Topaas Parure, met de variant met parels en citrienen.

Foto

Foto

Tijdens de 2e dag van het Staatsbezoek gaat Koningin Mathilde op stap met Erfgroothertogin Stephanie. Koningin Mathilde draagt een nieuwe japon van Dries van Noten. Daarbij draagt ze een nieuw oranje-okergeel hoedje en clutch van Fabienne Delvigne. Haar nieuwe oorhangers komen van Christine Bekaert. Erfgroothertogin Stephanie draagt een lichte jurk van Paule Ka, gecombineerd met een nieuw paars hoedje van Sylvia Martinez couture. Haar clutch komt van Sergio Rossi.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens de contraprestatie, een galaconcert, waren ook Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie aanwezig, naast Groothertog Henri. Koningin Mathilde ging gekleed in een nieuwe galajapon van Natan Couture. Erfgroothertogin Stephanie draagt een roze maxi jurk van Oscar de la Renta. Ook haar oorhangers komen van Oscar de la Renta!


Foto

Foto

 

Foto

Vandaag was de laatste dag van het Staatsbezoek. Tijdens de eerste dag droeg Koningin Mathilde een groen gebloemde japon, die gemaakt is van dezelfde stof in een andere kleur dan Koningin Maxima's japon tijdens het Staatsbezoek van Singapore aan Nederland. Opvallend genoeg droeg Koningin Mathilde vandaag een gele jurk. Hetzelfde model waarvan Koningin Maxima vorige week een geruite rok droeg. 1 keer raden om welke ontwerper het gaat ;). Juist ja, Natan Couture! Koningin Mathilde droeg een gele jurk (of rok) gecombineerd met een geruite top. De nieuwe hoed is opnieuw een ontwerp van Fabienne Delvigne.


Foto

Foto

Foto

Foto

Wat vinden jullie van alle outfits van Koningin Mathilde? En van Erfgroothertogin Stephanie?

Foto's ©Royalduo – Jannemieke, ©Wim DeHandschutter, screenshots video ©RTL.lu

Info met dank aan www.modekoninginmathilde.be en Ufo no More!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments