Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 08 mei 24 reacties

Wil je zien: Máxima’s ALLERGROOTSTE hoeden

Bij de kroning van koning Charles droeg Máxima een hoed van formaat. Toch is het ontwerp van Philip Treacy zeker niet het grootste hoofddeksel in haar goedgevulde walk-in closet. Kijk maar.

Colourblocking, kreukels en een rand van 30 centimeter: deze hoed is met recht een showstopper.

© PPE

Bij de doop van de VOX Máxima -een zogeheten sleephopperzuiger- stond ik tegenover Máxima. Maar goed ook, want anders had ik niets gezien.

PPE

Als je deze grijze capeline op zet, hoef je niet meer bang te zijn voor een zonnesteek.

Met rafels kun je sierlijk de breedte in.

De blauwe uitvoering heeft ze ook.

PPE

Nog een rafelrand.

PPE/Nieboer

Bij het huwelijk van Friso en Mabel droeg Máxima een witte hoed met zwart-witte accenten. Een ontwerp van Fabienne Delvigne.

Michael Kooren / BSR / ISP

Creatief met bandstro.

Bij een donkerblauwe jurk kan Máxima deze donkerblauwe kanjer van bananenvezel dragen…..

(c) PPE/Nieboer

….of deze capeline van bandstro.

© PPE/Nieboer

Ook op voorraad: twee hoeden die maakster Fabienne Delvigne omschrijft als de ‘Hepburn’.

PPE/Nieboer
© PPE/v.d Werf

Is het een hoed of een parasol? Misschien wel allebei.

PPE/Nieboer

De kleur is bescheiden, het formaat allerminst.

PPE

Mooi groen is niet lelijk.

(c) PPE/Nieboer/pool

Geknipte hanenveren? Check!

Deze capeline heeft inmiddels geen rand meer en gaat nu dus door het leven als dophoedje.

(c) PPE/Nieboer

En last but not least is daar ook nog deze sierlijke dame. Voor hoedenbegrippen is ze inmiddels bejaard, maar gelukkig is dat voor Máxima geen reden om haar dan maar buiten de schijnwerpers te houden.

(c) PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hi Josine,
Ik mis deze in je overzicht:
189. Cowboyhoed met bloemgarnering van Fabienne Delvigne
* 21-03-2006: Staatsbezoek Argentinië
Of is de rand toch net te smal voor een plekje in dit overzicht..?

De eerste met kreukels en rood/roze vind ik t leukst, geweldig, al moet je er denk ik niet achter zitten, je ziet niks meer😉, nr twee, de andere rode vind ik ook leuk, mooi totaalplaatje ook met die omgeknoopte sjaal

Ik houd van die grote hoeden, geweldig. Nu moet ik zeggen dat XXXL versie wel een beetje too much is maar ach voor een keertje. Oh wat zou ik graag eens tussen haar hoeden willen rond snuffelen en dan de hoeden passen die je leukt vindt. Als kind vond ik een muts of wat dan ook op mn hoofd vreselijk, maar tijden veranderen. Nu de zomers ook in Nederland warmer zijn draag ik meestal een hoed als ik veel buiten ben ter bescherming van mn hoofd en haar. En op vakantie naar het zuiden helemaal

Ik houd van grote hoeden. Leuker dan die kleine dophoedjes. De blauwe van bananenvezel en de Hepburn hoeden vind ik het mooist. De eerste is zelfs voor mijn smaak te groot🙃

Me too

Persoonlijk vind ik grote hoeden vreselijk, ook bij anderen en zelfs bij chique gelegenheden voor hooggeplaatsten. Nogal overdreven en meestal zinloze kledij, om op te vallen. Net als hele grote oorbellen. Less is more is meestal van toepassing en is ook vaak veel stijlvoller. Hoeden als bescherming tegen de zon, dus wanneer grote randen functioneel zijn, kunnen/moeten natuurlijk wel.

Het is meestal niet echt handig zo’n grote hoed maar wel mooi en dat is ook belangrijk😉. Ik vind dat ze Máxima erg goed staan en ik vind ze bijna allemaal top.

Josine, wat een heerlijk overzicht dit!
Eigenlijk vind ik deze enorme hoeden geweldig, al zijn ze niet altijd praktisch; maar dat hoeft ook niet. Misschien zijn ze niet allemaal meer van deze tijd, maar de Hepburn kan zo weer op hoor, prachtig en klassiek.
De hoed die ze droeg op Ascot vind ik nog steeds een topper, zeker in combinatie met de vrij eenvoudige jurk. Ik vond die ook niet te groot (op Ascot moet het opvallen), als je ziet wat voor hoeden er gedragen worden op die dagen, dan was deze nog bescheiden.

Ik vind ze eigenlijk ALLEMAAL mooi – goh, ik geloof niet dat ik dit ooit eerder van een blog gezegd heb.
De vraag is wel voor welke gelegenheid ze geschikt zijn. Zo vind ik de rode/roze van het huwelijk van Aimee en Pieter-Christiaan wel erg groot voor de gelegenheid – maar dat komt dan mede door de kleur. De lichtroze van het huwelijk van Letizia en Felipe vind ik dan weer wel fantastisch.

Super leuk deze enorme hoeden. Vooral die van het huwelijk in Spanje vind ik echt een topper dus leuk dat ze deze ook nog in een ander kleur heeft. Ook de bloemen hoed van Betty Rutjes vind ik geweldig. Misschien. Iet zo praktisch , vooral als er mensen achter haar zitten, maar ik vind ze leuk, dus van mij mag ze deze leukerds echt vaker dragen.

Wat een fantastische flamboyante hoeden. De laatste tijd zien we alleen maar kleinere exemplaren, misschien weer eens op een warme dag hier of in het buitenland. Leuke jurkjes zitten er nog tussen, fel rood met knalroze doet het ook heel goed bij haar. Dat het zicht van de ander door deze parasolletjes wordt belemmerd is inderdaad minder en dat er afstand wordt gecreëerd is wellicht ook wel eens handig. Zoenen is al helemaal super ingewikkeld😁.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat dacht je van in-en uit een auto stappen? Zonder dat je achter de kopsteunen van de voorstoelen blijft hangen 🤭

Ik kan een grote hoed wel waarderen en vind het ook passen bij Maxima, ik vind ze dan ook allemaal mooi en fraai staan. Nummer 2 vind ik wel erg naar achteren geplaatst en nr 1 is wel heeeeeeeeel groot, maar wel te gek! Ik sluit me bij iedereen aan dat grote hoeden inderdaad niet zo sociaal zijn;)

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Zeker als je met een hoop anderen binnenzit, is het inderdaad niet echt respectvol en uiterst onnadenkend en ik vind eigenlijk ook zelfs een beetje egoïstisch.
Zoals toen met koningin Elisabeth in de open koets naar de paardenraces, Máxima blokte geheel de oude koningin, dat kún je gewoon niet maken!

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Helemaal mee eens…. weinig respectvol …

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Ik ben het helemaal eens met Mariska. Het getuigt van weinig respect naar andere gasten toe om zulke slagschepen bij een binnengelegenheid te dragen. Dikke onvoldoende, ondanks soms mooie hoeden.

Grote hoeden zijn helemaal geweldig bij gelegenheden buiten, waar de koning en koningin samen het middelpunt vormen. Ik heb me verbaasd en een beetje plaatsvervangend geergerd aan de grote hoeden die ik zag tijdens de kroning van Koning Charles. Niet echt sociaal voor degene achter je!

Nou, nou, hier zitten behoorlijke “wagenwielen” tussen 😉
Alle getoonde rafelrand-exemplaren en strohoeden met slappe, kronkelige volumineuze randen vallen voor mij in de categorie strandhoeden.
De twee ‘Hepburns’ vind ik wel chique, evenals de beige hoed met omhooggeslagen rand(op opgestoken kapsel) én het dophoedje wat toen nog capeline heette. Vermoedelijk zijn dit prettige hoeden om ook tegen de zon te beschermen, maar risicovol wanneer er een flinke wind opsteekt.
Leuk overzicht, maar voor mij hoeven de meesten niet in de herkansing.

Heb precies dezelfde mening Lieske, dus ik kopieer jouw tekst😉

Ik hou wel van die grote ‘slagschepen’! Ze passen bij Maxima. Vooral die rode ‘Hepburn’ hoed vind ik prachtig!

Ik hou niet zo van die grote vliegende schotels. Mensen die achter je zitten of lopen zien helemaal niks meer. Mensen die naast je lopen moeten minstens een meter afstand houden anders krijg je een botsing. Kortom, not my cup of tea.

Eens!!

Prachtige hoeden (behalve nummmero uno) maar bij sommige gelegenheden eigenlijk niet zo netjes naar de mensen achter je