Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 02 jul 9 reacties

Warm ingepakt: Frederik en Mary in Groenland – dag 3

Koning Frederik en koningin Mary vervolgden hun reis in Groenland in de de plaats Attu, dat ligt op het Groenlandse eiland Attu. Opnieuw zien we plaatjes met warm ingepakte mensen, gezien de temperatuur.

Het koninklijk paar van Denemarken kwam om 10.00 uur met het koninklijke schip de Dannebrog aan in Attu, waar ze ontvangen werden door de burgemeester en leden van de gemeenteraad. In Attu kregen Frederik en Mary een rondleiding. Ze bezochten de kerk, de school en de kleuterschool van de nederzetting. De koning onthulde een gedenkteken, in verband met het 200-jarig bestaan van Attu.

Foto’s ©Kongehuset

Tijdens een koffiebijeenkomst in Attu, trad een hymnekoor op voor het koningspaar. Ook lieten poolsportbeoefenaaars wat van hun sport zien.

Mode Mary

Koningin Mary droeg buiten een taupekleurige cape en een bijpassende muts. Op de cape heeft ze een vilten broche van een ijsbeer gespeld.

Onder haar warme buitenkleding droeg ze een zeegroene cashmieren kabeltrui van Polo Ralph Lauren, over een lichte blouse en op een zwart/bruine geruite broek van Skall Studio.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Door de cape is het net een cocon. Wel mooi verder met baret en ook de kleuren. Cashmier zit lekker warm maar is toch niet zo’n dik materiaal, dacht ik.

Wat jammer van de mooie cape. Zo valt hij echt minder mooi. Rest van de kleding is prima.

Zou Mary thuis de complete set niet even doorgepast hebben?
Dan was haar vást in de spiegel opgevallen dat de cape een maat te klein valt op deze kledingcombi.
Verder staat het haar goed en qua kleur ook mooi afgestemd met manlief.

Wat mij betreft is warmte zeker belangrijker dan de mode. Leuk dat zij zo gewoon lijken en daardoor heel benaderbaar. Ik denk dat dit de lijn moet zijn om geaccepteerd te blijven als koningshuis.

Ik zie dat er onder de cape een n9gal dikke mouw vandaan komt. Waarschijnlijk draagt ze een dikke jas onder de cape en daaronder een trui. Dit verklaart misschien waarom de cape ietwat strak zit?
De cape alleen dragen misschien te koud.

Hoi Nina,
Zag dat jack eronder ook pas later.
Ik zou in geval van een cape, eerder een wat grotere maat kopen. Ik vind haar nu zo “opgesloten” ogen en daar krijg ik het spontaan claustrofobisch van 😂😉
Maar warmte boven alles hoor.

👍🏻 mee eens

Hmm, nee, ik vind de cape – net als Roos – te strak voor het mooie.

Leuk filmpje met weer dames in prachtige traditionele kleding.
Mary gewoon goed, warm en simpel gekleed.
Ik vind wel dat op bewegend beeld de cape wat strak zit, bijna oncomfortabel. De cape is zo te zien van een gebreide stof gemaakt dat geeft natuurlijk mee maar bij een mantelstof in de goede maat zou dit beter zitten.