Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 30 dec 9 reacties

Vivienne Westwood vond Kate maar ‘gewoontjes’

Het is je vast niet ontgaan: de Queen of Punk is heengegaan. In deze blog lees je meer over haar band met de (Britse) royals. Op z’n zachts gezegd was die een beetje ingewikkeld.

De ene keer naaide ze gescheurde kledingstukken aan elkaar, de andere keer bracht ze piratenkleding op de markt en op de een of andere manier wist Vivienne Westwood ook traditionele kostuumelementen een edgy touch te geven. The Queen of Punk heeft dus op een geheel eigen manier een frisse wind door de Britse modewereld laten waaien.

(c) BSR

Royals hielpen haar daar slechts mondjesmaat bij en dat had een reden. Naar eigen zeggen had Westwood een hekel aan het establishment en daarmee ook aan de monarchie. Vanwege haar verdiensten kwam ze af en toe wel langs op het paleis voor een uitreiking van het een of ander, maar geheel vlekkeloos verliepen deze gebeurtenissen niet. Zo kwam ze tweemaal zonder ondergoed opdraven en van deze bijzondere keuze werd zeker geen geheim gemaakt. Sterker nog: er gaan zelfs foto’s rond waarop de intieme delen van de ontwerpster te zien zijn omdat ze ter plekke een pirouette maakte, met opwaaiende rok en al.

Prioriteiten
In de collectie van 2015 speelde prins Charles een hoofdrol in de nieuwe collectie van Vivienne Westwood. Zijn hoofd stond groot afgebeeld op t-shirts en jurken. Volgens de ontwerpster had dat alles te maken met zijn inzet voor het klimaat. “Als prins Charles de wereld had geregeerd aan de hand van de prioriteiten die hij de afgelopen dertig jaar heeft gesteld, zouden we het goed doen en zouden we de klimaatverandering aangepakt hebben.”

Over Kate had de ontwerpster ook wel wat te zeggen. Zo vond ze dat de hertogin meer moest recyclen en haar uitstraling noemde ze ’te gewoontjes’. Ook over de oogmake-up van Catherine had Westwood een mening. “Ik denk dat ze [Catherine, red.] een probleem heeft met haar oogmake-up. De scherpe lijn rond haar ogen maakt dat ze er hard uitziet. Eigenlijk zou ze het meer moeten vervagen of weglaten.”, aldus de ontwerpster.

(c) PPE/Nieboer

Klandizie
Ondanks, of misschien wel dankzij haar eerlijkheid, kon Vivienne Westwood toch rekenen op koninklijke klandizie. Prinses Eugenie heeft meerdere ontwerpen van de Queen of Punk in haar kast hangen en in Monaco zijn ze eveneens fan.

(c) PPE/Nieboer
(c) BSR

Camilla is ook gezien in een jurk van Westwood.

Maria Laura in een bruidsjurk van Vivienne Westwood:

(c) PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Westwood is wel 1 van mijn favorieten ja. Niet dat ik alles mooi vind, maar er zitten wel gave dingen tussen. En ik vind Kate ook niet echt leuk.

Vivienne Westwood was super Brits, en ook dol op de tartan print in vele uitvoeringen. Een echte rebel, activiste, stond op de barricade voor mens en dier, fantastisch. Camilla ziet er super uit in de VW outfit en ook Eugenie draagt haar kleding met flair.

Ik herinner me Westwood vooral van de enorme schuiver die Naomi Campbell maakte op haar catwalk, vanwege de krankzinnig hoge hakken waar ze op liep. Alles bij VW was over the top, het was véél en méér en nog een laagje erbij. Niet mijn smaak, maar zeker kunstzinnig. Leuk dat de Engelse royals kleding van deze rebelse dame droegen. Vooral van Camilla!

Kate is ook gewoontjes gekleed maar dat vind ik nu net het bijzondere aan haar. Geen poespas, less is more. De make-up van Kate op de foto bij deze post vind ik prachtig. Kate zie er inderdaad soms wat hard uit door haar make-up maar dat zou al een stuk minder zijn als ze gewoon een paar kilo’s aan zou komen. Ik vind de foto’s van Kate tijdens, haar zwangerschappen toen ze iets voller was in haar gezicht prachtig en haar er ook een stuk jonger doen uitzien. Als ze zo mager blijft zal ze er snel ouder dan ze is gaan uitzien. Wat de ontwerpen van mevrouw Westwood betreft, nee dank u. Verder natuurlijk erg dat haar naasten haar nu moeten missen.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

En gelijk had ze met haar remark over Charles en Kate!
Moet jij VW altijd denken aan de jurk van Carrie Bradshaw

Ik vind het blauwe pakje van Eugenie niet mooi, de zwarte jurk wel en ook de jurk van Camilla en Maria Laura. Vivienne was een hele excentrieke ontwerpster!

Trouwjurk mooi (en eenvoudig)
Van de rest niet onder indruk. Ze was een bijzondere ontwerper!

De relatie met de britse royals mag dan ingewikkeld zijn. De rebelse Westwood aanvaardde toch de benoeming tot “dame of the british empire”.
Is recent maria laura van belgie niet in westwood gehuwd ? Inclusief de plateauschoenen ? De royale klandizie reikt verder dan alleen gb .

Ja, maribrune, deze Belgische Prinses is idd in WW gehuwd (van de schoenen weet ik het niet) !