In de nieuwe serie Vintage Royale gaan we de komende periode op zoek naar vintage kleding voor koningin Máxima. Per log kijken we naar een jurk/mantelpakje of tailleur dat koningin Máxima een verdiende nieuwe kans zou kunnen geven. Voor de aftrap van Vintage Royale heb ik gekozen voor de donkerblauwe japon die koningin Beatrix droeg op de staatsieportretten die in 1980 zijn vrijgegeven. 

De japon van koningin Beatrix is bedekt met pailletten en heeft uitlopende mouwen en een ronde halslijn. In combinatie met de koninklijke saffieren zou ik deze jurk graag eens terugzien tijdens een staatsbanket of officieel diner. 

Interactie staat centraal op deze website, dus ook voor deze serie is jullie input weer van harte welkom. Graag zou ik (via het contactformulier) van jullie willen weten welke koninklijke japon (vermaakt of niet) jullie nog wel eens zouden willen zien bij onze koningin. Omdat een log zonder beeld niet aanspreekt, wil ik jullie vragen om de foto's uit te zoeken bij GaHetNa. Noteer bij het opslaan van de beelden wel de gelegenheid, zodat ik ze ook terug kan vinden in het uitgebreide archief. 

 

Foto's met dank aan:

RVD 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 04 apr 2015 - 02:52

Wat een leuk nieuw onderwerp.
Ik denk dat deze jurk mooi zou zijn bij Maxima, donker blauw is een goede kleur voor haar.

Ik zat te denken aan deze jas die Beatrix hier draagt http://www.anp-archief.nl/page/237818/nl

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 01 mrt 2015 - 21:58

Bedankt, Amaliaatje. Ja, die bedoelde ik. Nu ik hem terugzie, denk ik toch niet meer dat hij geschikt is voor Maxima. Deze kleur zilver staat haar misschien niet zo. Gek, ik vond hem toen prachtig! Nu toch wat minder. Wel heel leuke foto's van het nog jonge gezin.

afbeelding van Magda

Magda

zondag 01 mrt 2015 - 22:19

Leuk die foto weer terug te zien. Ik wist direct welke jurk bedoelt werd. Wat zag prinses Margriet er toen hip uit in die jurk.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 28 feb 2015 - 23:32

Als ik terugkijk in de tijd, herinner ik me twee jurken van Beatrix, die eventueel bij Maxima zouden passen. Weet echter niet hoe ik ze moet vinden. De eerste is, volgens mij, bij een bezoek aan de Stopera gedragen: goudkleurig en bordeaux-rood. Een plaatje! De tweede: zilverkleurig, met een soort schootje, geloof ik. Weet het niet precies meer. Iemand? Wel een mooie herinnering. Verder zijn, wat mij betreft, de meeste jurken niet geschikt. Ook die groene jurk vond ik bij Maxima niet mooi: niet alleen te kort maar ook de mouwen, die hadden anders gemoeten.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 28 feb 2015 - 13:28

Ik denk dat zo'n tentoonstelling een enorm succes kan worden!! Koningin Margrethe heeft dat ook gedaan. Lijkt me echt super! Overigens vraag ik me af of Máxima veel langer is dan Beatrix destijds. Als ik naar de foto's kijk is Beatrix ongeveer even lang als veel mannen, dus ik neem aan dat ze ook vrij lang was? En de groene jurk van het bevrijdingsfestival is in 1981 of 1982 al ingekort voor Beatrix, dus het is niet per se het lengteverschil waardoor de jurk korter is bij Máxima.

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 28 feb 2015 - 11:24

Al die gala jurken van Beatrix zijn ontworpen als lange jurken. Als je die gaat afknippen om er cocktail jurkjes van te maken gaat het fout met de verhoudingen. Stel je voor dat de gele jurk van het bezoek aan de Bondsrepubliek in 1982 op, of net onder de knie ingekort wordt, dan maakt die jurk ineens dik. Al die mooie jurken zouden in een reizende tentoonstelling getoond moeten worden (bijvoorbeeld een maand in de verschillende Provincie hoofdsteden), zodat iedereen in het land ze kan bewonderen. Er zijn op dit moment genoeg ongebruikte lege gebouwen in de grote steden om zo'n tentoonstelling als gast te hebben!

afbeelding van car

car

zaterdag 28 feb 2015 - 10:11

Hmm de link doet et niet....
als je hem wilt zien moet je even op google intypen beatrix staatsbezoek bondesrepubliek. ..dan is het de derde foto...gele|gouden jurk

afbeelding van car

car

zaterdag 28 feb 2015 - 10:10

Deze kwam ik per toeval tegen...gedragen bij een bezoek aan de bondsrepubliek! Alhoewel de kleur maxima misschien niet fantastisch staat..en hij n beetje lijkt op de gouden prinsjesdag jurk...doet een kleurbad misschien wonderen!! :))

afbeelding van car

car

zaterdag 28 feb 2015 - 10:13

Hij doet het inmiddels

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 28 feb 2015 - 08:56

Is de lichtblauwe jurk die Maxima droeg op het bal in Monaco ook niet ge/vermaakt uiteen avondjurk van Beatrix? Ik weet nog dat we daar over hebben gediscusieerd, maar we zijn er volgens mij nooit achter gekomen.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 28 feb 2015 - 12:52

Ja, die bedoel ik. Ik vind die zo heel erg mooi, een van mijn favorieten.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 28 feb 2015 - 12:56

Nou ik denk eerder dat we wat verder in de tijd terug moeten voor de jurk van toen. Ik ben niet zo handig met het plaatsen van links, maar er is een foto waarop de 4 prinsessen op weg zijn naar Prinsejesdag. Ze staan op de trap van Paleis Huis ten Bosch. En volgens mij heeft Beatrix daar een jurk aan die veel vergelijking toont met de lichtblauwe stof van Maxima's jurk.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 28 feb 2015 - 13:26

Ja, naar die eveneens schitterende jurk van Beatrix op Prinsjesdag 1961 is hier gisteren (vrijdag 27.2.15 te 15:05) al een link bezorgd door Dorie (zie hierboven). En dat overzicht wordt een waar festijn !

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 28 feb 2015 - 17:11

Ja die jurk bedoel ik Trixedo. Sorry , dat heb ik over het hoofd gezien.
Ik verheug me echt op al die foto's van vroeger met Beatrix in gala.

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 27 feb 2015 - 23:20

Heel leuk Josine.
Dit is een prachtige jurk.Beatrix staat erom bekend dat ze kwaliteitsstoffen wil dragen. Zo'n japon heeft dus mits goed bewaard weinig te lijden en kan zo weer gedragen worden.Ik heb nog een avondjurk van mijn moeder van 68 jaar geleden.Een prachtjurk.Heb hem heel lang gedragen ,nu te krap, maar je kan er zo nog mee naar een feest.Dus een kwaliteitsstof en een goed ontwerp al dan niet met een paar aanpassingen staat echt garant voor heel lang draagplezier.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 27 feb 2015 - 20:50

Wat een leuke serie, Josine! Ik zou het echt heel leuk vinden als Máxima binnenkort een van de jurken gaat dragen, die in deze serie aan bod komen!
Deze blauwe jurk vind ik erg mooi en zou ik graag eens bij Máxima willen zien. Ik ben wel benieuwd naar de echte kleur.
Ik zal ook eens gaan zoeken naar een mooi exemplaar;)

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 feb 2015 - 20:36

Nou ja, dat je als 30-jarige geen gewone kleren aandoet die je 60-jarige schoonmoeder (dit is een voorbeeld) vorige week ook nog aan had.....dat kan ik me voorstellen. Maar mooie vintage (gala-)jurken? Waarom niet? We kopen toch ook vintage kleren in winkels? Die zijn ook gedragen. Misschien wel door "je" schoonmoeder... Natuurlijk moet deze dan wel (bij je) passen. Beatrix is echt een stukje kleiner dan Maxima. Dus zal alles te kort zijn. Maar als het passend/vermaakt is? Geen bezwaar. Qua karakter en stijl zijn het wel zeer verschillende vrouwen. Maar misschien zit er wat bij. Ik ben heel benieuwd. Vind het in ieder geval een leuk item, Josine.

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 27 feb 2015 - 19:10

Wie draagt er nou jurken van haar schoonmoeder? Stoffen en de mode zijn over de jaren zeer veranderd!
Een tentoonstelling van al die galajurken zou wel erg leuk zijn. Dat doet Koningin Elizabeth ook.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

vrijdag 27 feb 2015 - 20:32

Wie draagt er niet een sjaaltje of kettinkje van haar (schoon) moeder? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit wel een leuke serie vindt, en Maxima hoeft het niet op te volgen. Maar het is leuk om het op te zoeken, en ik vond het leuk uitpakken toen ze die jurk van Beatrix droeg! Bovendien zie je veel uit laatste 30jaren de vorige eeuw terugkomen dus kan dat nu ook best herdragen worden vind ik!
Josine, leuke serie en ik ga me morgen even inspannen iets leuks te vinden!
Ik vind deze jurk mooi, en zeker het herdragen waard!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 28 feb 2015 - 21:52

W A U W wat een leuk item! Ik vind deze jurk niet zo bijzonder, maar er is genoeg dat Máxima zou kunnen herdragen. De mooie kleding van voor het huwelijk van Beatrix zou super zijn! De Prinsjesdag jurk uit 1961 zou echt heel mooi bij Máxima staan. Echt koninklijk geraffineerd als de voorkant net iets korter is dan de achterkant.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 27 feb 2015 - 16:36

Heel leuk om een jonge Beatrix te zien. Ik vind haar altijd prachtig gekleed ook nu ze ouder geworden is.
Maxima hoeft wat mij betreft geen kleding van Beatrix te dragen. Die ene keer was al niet geweldig een veel te korte jurk.
Wel zou ik graag wat meer gala jurken van Beatrix willen zien.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 27 feb 2015 - 16:17

Leuk Josine, ik verheug me er op. Beatrix heeft zulke mooie galajurken gedragen, dat wordt " smullen". En volgens mij worden al die jurken keurig bewaard, dus wie weet.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 27 feb 2015 - 15:50

Wat een leuk idee van je Josine, Beatrix heeft echt hele mooie kleding gedragen in de periode zo rond haar huwelijk.
Super slank was ze toen, kijk maar naar haar trouwjurk !!!.
De avondkleding is voor Maxima echt te kort , maar inderdaad, misschien als cocktail jurkje?
Wat ik heel graag nog eens wil zien is het prachtige pakje dat Maxima bij haar burgerlijk (of ondertrouw?)droeg, samen met de pillbox.........zo mooi!!!

afbeelding van Dorie

Dorie

vrijdag 27 feb 2015 - 15:05

Ben eigenlijk benieuwd of alle jurken van Beatrix bewaard zijn gebleven. De galajurken wel kennelijk. Leuk onderwerp hoor Josine. De jurk van Beatrix op prinsjesdag 1961 bijvoorbeeld zou qua stijl en stof nu niet misstaan, zie http://www.anp-archief.nl/page/2231603/nl

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 feb 2015 - 20:41

Mooie jurk. Zou best kunnen dat-ie, aangepast, Maxima staat.
Het viel me trouwens op dat Margriet er toen veel minder "vlot" uitzag dan ze nu doet. Of was dat toentertijd de mode? Ga ik even opzoeken.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 27 feb 2015 - 15:34

Ook die jurk is prachtig, Dorie !
Goed dat je de link geeft naar het anp-archief : door daarop te klikken zie je dus direct nog andere heel mooie jurken van Beatrix, en dank zij de zoekbalk rechts boven aldaar (vul in : "Beatrix") kom je er op nog meer !

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 27 feb 2015 - 15:41

... vul preciezer in : "Beatrix gala", dan volgen liefst 159 foto's met galajurken ! .

afbeelding van Wilma

Wilma

vrijdag 27 feb 2015 - 14:51

Prachtige koningin,zeer koninklijke en toch lieve uitstraling.
Mooi het portret samen met Prins Claus....wederom zeer koninklijk!
Wat een prachtige japon..tijdloos...fraaie sieraden...prachtig kapsel,wat het naar mijn mening altijd goed gedaan heeft.....
Dit is wat ik bij Maxima mis....de ene keer opgestoken en haast over de top....op het andere moment een loshangend kapsel waar ik nog niet eens de deur mee uit ga....
Hoop ook snel op een mooi portet van WA en Maxima,maar ook van onze prinsessen,het liefst thuis genomen en hopelijk met verzorgde haren....
Dan kunnen wat mij betreft de ski foto sessies vervallen....

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 27 feb 2015 - 13:21

Ik vind dit een mooie jurk. Ik denk dat deze Maxima ook mooi zou staan.
Wat een prachtige foto van Beatrix trouwens. Wat een zachte uitstraling. Mooi!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 27 feb 2015 - 12:45

Dat ik ze niet geschikt vind voor Maxima, wil niet zeggen dat ik niet graag al die mooie jurken van Beatrix wil zien!! Dus Josine, graag nog heel vaak reviews van haar kleding.

afbeelding van amybb

amybb

vrijdag 27 feb 2015 - 11:39

Erg leuk josine dat je nu ook hier over gaat schrijven! Deze jurk van Beatrix vind ik erg mooi en elegant. Ben benieuwd of we deze jurk ooit gaan terugzien bij maxima. Ben wel nieuwsgierig hoe de jurk dan staat bij maxima!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 27 feb 2015 - 10:58

Prachtig, heel erg koninklijk ! En ja, een overzicht over alle jurken van Beatrix : dat wordt spannend !

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 27 feb 2015 - 10:35

Maxima is zoveel langer dan haar schoonmoeder, met als resultaat dat de japon m.i. te kort wordt. Dat vond ik ook al zo vreselijk bij de groene op 5 mei.
Wanneer ze verkort worden tot een cocktailjapon, of er een andere rok aanzet, zou het wel gaan, maar dat hoog water... ik vind het niet mooi, zelfs een beetje armoedig.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 feb 2015 - 12:22

Ze kan er inderdaad dan wel beter een cocktailjurkje van maken, dat ben ik met je eens.

afbeelding van HM

HM

vrijdag 27 feb 2015 - 09:36

Een hele mooie!
Maxima is net zoveel alnger dan haar schoonmoeder, met die groene jurk van pas ging dat prima.
Maar dit is een lange gala jurk denk ga dan mischien wel wat apart staan.
Ja Beatrix had echt een goede sjieke smaak qua kleding, jammer dat als je ouder word vaak je figuur gaat veranderen. Maar dat komt gelukkig niet ineens dus raak je daar wel aangewend.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 27 feb 2015 - 08:59

Ik ben bezig met een overzicht van alle jurken van Beatrix voor mijn eigen archief, maar ik kan je wel vertellen dat daar echt prachtige exemplaren bijzitten. Beatrix was in de periode rond haar huwelijk mooi slank en kleedde zich heel vrouwelijk en elegant :)

afbeelding van kimmy

kimmy

vrijdag 27 feb 2015 - 12:47

Superleuk Josine!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 feb 2015 - 08:56

Leuk zeg, leuk onderwerp! Net zoiets als bij de groene die Maxima van Beatrix droeg. k Ga e's ff speuren of ik er 1 kan vinden die ik wel geschikt vind voor Maxima ;)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?