Avatar foto Door Josine Droogendijk
Denemarken 08 nov 28 reacties

Van H&M tot prêt-à-porter: tijdens het staatsbezoek SP-DK komt er van alles voorbij

Het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Denemarken begon veelbelovend, met een van Letizia’s allermooiste avondjurken. In deze blog kijken we naar de mode van dag twee en drie.

Gisteren trokken Felipe en Letizia samen op met Frederik en Mary. Tijdens het buitenprogramma kwamen er uiteraard mantels in beeld. Een camelkleurige voor Letizia, een beige voor Mary.

PPE/Nieboer

Let even op het snoepige tasje van Letizia:

PPE/Nieboer

Onder haar wollen mantel van Carolina Herrera droeg de Spaanse koningin een turquoise jurk van het Spaanse label Dandara. Haar tasje is een ontwerp van Furla.

Casa Real

Prinses Mary droeg onder haar mantel van Joseph een trui met geborduurd kraagje van Valentino. De rok van tweed komt uit een eerdere collectie van Dolce & Gabbana.

BSR

In de avonduren ging het modespektakel op hetzelfde niveau door. Koningin Letizia droeg een paillettenjurk van Rotate. Let ook even op de leuke pumps van Manolo Blahnik. (Onlangs blogde Linda van Deventer uitgebreid over dit label. Benieuwd? Klik dan hier.)

PPE/Nieboer
Casa Real

Prinses Mary koos op haar beurt voor een zwarte off-the-shoulder top en een groene rok van H&M.

BSR

Op de derde en laatste dag van het bezoek liet Letizia een sterk staaltje Barbiecore zien. Meer informatie en beeld volgt zsm.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De dames kunnen het zo te zien goed vinden met elkaar. Fijn!
Ik vind Mary in alle opzichten beter gekleed bij dit staatsbezoek. Normaal houd ik meer van de stijl van Letizia, maar de zwarte jurk kan mij niet bekoren en ik vind de mantels ook te groot. Er is een verschil tussen een wijd vallende jas en een te grote jas.
De roddels zullen Mary niet onberoerd laten. Ik hoop toch zo dat het niet waar is. Weer een droom aan duigen.

🤩 Wow! Als ik deze foto’s van Letitia in haar zwarte glitter Rotate bekijk heb ik haar er zelden zo mooi flashy uit vinden zien! Over het algemeen ervaar ik haar verschijningsvorm als te skinny en te pezig ( nee mensen echt geen bedoeling tot bodyshaming, zo vind ik het gewoon ) maar in deze zwarte glitter paillettenjurk, met name de prachtfoto in het museum, denk ik echt Wow! 🤩
Mary trok in diezelfde avonduren “iets anders” aan, daar laat ik het bij. Haar kapsel vind ik overigens prachtig met de losse lokken maar verder…. laat ik het hierbij.

Twee prachtige, goed geklede, elegante vrouwen. Letizia overdag het mooist gekleed en Mary ’s avonds. Ik hou van deze wollen mantels in camel en wolwit, maar als koningin kan een roze er ook nog wel bij in de ongetwijfeld enorme inloopkast.

Ik geloof niet dat ik Letizia ooit zó ontspannen en vrolijk heb gezien. Het maakt niet uit wat ze aanheeft, die lach is het beste wat ze ooit draagt!

De dames zien er allebei keurig verzorgt uit, elk op hun eigen manier. En elk met hun eigen stijl. Mooi dat Mary een kettinkje draagt met een F gezien de vreselijke roddel die momenteel rondgaat over haar man Frederik. Samen sterk.

Tine, ik zie geen kettinkje?

Voordat ik gister die “roddel” las in de Daily mail had ik al gedacht, Mary lijkt niet zichzelf te zijn nu tijdens dit staatsbezoek, haar stralende persoonlijkheid is er niet.
Ik dacht ook dat het een roddel was van de Daily mail maar ik begin te vrezen dat er toch iets van waar is 🤔 aangezien SBS gister een artikel liet zien van een Spaanse (of Deense?) krant waar er foto’s te zien zijn van Frederik met iemand anders in Spanje.

Hoi Ina, het is een heel fijnkettinkje. Als je inzoomt op de foto waar a
Mary en Frederik samen op staan kun je het zien. Ik zag zelf een close-up op instagram. Zo gruwelijk ….die roddels😡ik kan me goed voorstellen dat je dan vam slag bent. Ook al is het niet waar.

Oja, zie het nu, moest wel heel erg ver inzoomen 😄 maar daar is niet te zien wat er aan het kettinkje hangt.
Dat zag je wel op Instagram?

Ik heb het pas net gelezen, kan het me bijna niet voorstellen, vind het altijd zo.n leuk stel.
Maar mij was ook al opgevallen dat Mary er zo stilletjes en ingetogen bij stond, echt anders dan anders.

Elisah, Okee dan heb ik het toch goed gezien als jij het ook ziet.

Ik hoop eigenlijk nog steeds dat het een roddel of misverstand is want ik kan het me ook nauwelijks voorstellen. Maarja, die mannelijke hormonen doen soms rare dingen 😄

Het viel mij echt op, ze straalde niet, dacht eerlijk gezegd dat ze misschien niet zo.n klik had met Letizia , dat kan toch ook?
Hoop echt dat het hele verhaal niet klopt.

Ja dat vroeg ik me ook af of het was omdat er geen klik was met Letizia, maar ik dacht ook, ze zal dan toch wel professioneel genoeg zijn om dat niet te laten zien 🤔

Die vrouw waarom het gaat heeft inmiddels laten weten dat ze geen romantische relatie heeft met Frederik. Ze gingen alleen een expositie bekijken van Picasso.

Ze gaat nou al met een advocaat een aanklacht indienen, voor háár eer en geloofwaardigheid maar geen woord over de eer van Frederik..
Nou ja, ik hoop voor Mary van harte dat het allemaal een storm in een glas water is maar haar gezicht van de laatste dagen geeft mij geen goed gevoel.

Zeker ..zo sneu

Maar hopen dat er niks aan de hand is, en ze gewoon even niet lekker in haar vel zat .

Leuk dat beide dames voor eenzelfde type mantel gekozen hebben.
Zowel de groene japon van Letizia als het setje van Mary vind ik er leuk onder staan.
De zomerse bloemetjestas van onze Spaanse koningin vind ik er niet zo bij passen.
Haar zwarte paillettenjurk vind ik kil en kaal overkomen met die diepe halsopening en blote armen.
De glinstering kan dit voor mij niet goed maken, maar het wat gekrulde kapsel maakt het gezicht zachter en vriendelijker.
De top van Mary (vaalzwart) kan ik niet bewonderen; de rok is wel aardig, maar chique….?? Nee dus, in mijn waarneming dan.
De roze jas van Letizia is van keurige stof gemaakt.
En ach, hoe leuk, “moeke” Margrethe die met haar stralende lach toekijkt.
Dat pakje met die strikblouse staat haar prima hoor!
Slechts 1 broche….mooie tas: toppie!

Mooi geklede dames, met bij mij een kleine voorkeur voor Mary.

Ik zie twee leuke modieuze en toch elegante eigentijdse vrouwen, die een geheel eigen stijl hebben ontwikkeld, waar ik alleen bewondering voor kan hebben. Prachtige oversized mantels, sierlijke schoenen en kleding, mooi haar en make up.

Wat een feestje dit staatsbezoek. Letizia en Mary zien er geweldig uit!

De twee sets die Mary draagt vind ik het mooist. De turquoise jurk van Letizia staat haar erg mooi, eenvoudige jurk dat wel. De avondjurk van Letizia, lijkt me best koud zo, oogt mij een beetje tè, door de glimmende stof èn de V-hals èn de blote armen. De pumps zijn leuk, die voor ’s avonds net wat specialer dan die voor overdag bij beiden.

Mooie jassen, de roze lijkt t leukst. Hoeveel jassen had Letizia mee?
Een poll doen van haar jassen?

De groene jurk eronder zeer saai. Mary leuk maar wel donker en ze houdt van de brave kraagjes (ik ook wel)
De avondkleding geen toppers.

Prachtige camel jas van Letizia alleen twee maten te groot. De inzet van de zak zit nu op haar buik, mouwen zijn veel te wijd, schouders te breed. Het turquoise jurkje eronder lijkt wat saai, maar heeft een spannend inkijkje.
Tas is leuk, maar ik had even van jas en tas gewisseld voor een kranslegging. Mary’s jas zit prima, jas is licht maar door de zwarte accenten meer geschikt voor de kranslegging. Leuke combi van Valentino en Dolce&Gabbana eronder.
’s Avonds in de glitter. Jurkje van Letizia is prima, maar iets van een mouwtje (kort, wijd fladdermouwtje van zwarte organza bijv.) was zachter geweest. De schoenen zij top!
De top van Mary heb ik wat moeite mee, de kleur vind ik bij de rok niet zo mooi uitkomen. De rok is een toppertje.
De schoenen zou ik effen hebben gehouden zodat alle aandacht naar de rok gaat.
Kroonprins Frederik mag wat meer aandacht aan zijn kleding besteden, pantalon is veel te lang en jasje oogt slordig. Dat doet koning Felipe veel, veel beter; hij is altijd perfect gekleed.
De barbielook jas van Letizia op de laatste foto is super en echt helemaal van nu. Hopen op meer foto’s, maar hij lijkt wel ook weer te groot voor haar.

Mary staat er op al deze foto’s nogal stijfjes bij, vind ik. Zo geforceerd rechtop, en dan met de rok bijna onder de oksels; ze heeft een beetje de uitstraling van een meisje dat naar kostschool gaat. Letizia oogt op deze foto’s het meest ontspannen van de twee.
Ik vind het trouwens mooi dat Letizia haar haar natuurlijk grijs laat worden. Bij daglicht zie je bij Mary heel duidelijk dat het geverfd is. Dat hoeft van mij niet zo.

De mantels van beide zijn geweldig,
Zou ik zo willen hebben.
Mary prachtig met rok en truitje, kijk, zo hoor je te combineren, zij weet het .!!
Letizia weer erg lage hals bij avondjurk, ik vind het echt niet mooi staan bij haar.
De roze jas van Letizia is geweldig, en voor een koningin die zoiets maar een enkele keer zal dragen, kan deze kleur, wij zouden het te vaak( moeten) dragen om het nog mooi te vinden .

De dagkleding van dag 2 vind ik bij beiden écht chic, zowel het dessus (de mantels) als het dessous (de jurkjes), alsook de fijne schoenen ! Ook Letizia’s kleding in het museum en haar Blahnik-pumps weten me te bekoren !

De dagkleding vind ik erg saai. Dat moet toch sprankelender kunnen. Tasje is erg leuk. De avondkleding is oke. Ook niet meer dan dat

Beetje vreemde keuze van Koningin Letizia om bij het leggen van een krans een lente-achtige outfit met een bloemetjes tas te dragen. Ik snap dat dit maar een klein onderdeel van het dagprogramma was, maar daar valt best een tussenweg in te vinden. Zeker na het niet dragen van een hoed op dag 1 verbaast me dit.

De dagkleding vind ik niet zo bijzonder, gewoon aardig. In de avondkleding zie je dat pailletten, glitter en glans dit najaar trending zijn. Beide dames zien er goed uit. Dit krullenkapsel geeft Laetizia een zachtere uitstraling. een mouwtje was mooier geweest. Mary ziet er prachtig uit, beetje jaren 50 look. Frederik ziet wat slordig uit.