Avatar foto Door Josine Droogendijk
Alexia 19 sep 78 reacties

Tijd om te stemmen: wie droeg de mooiste jurk?

Of nou ja, jurk… Máxima droeg natuurlijk een mantel en pantalon, maar je snapt vast wel de bedoeling: stemmen op de mooiste look van Prinsjesdag 2023.

Máxima: mantel met bloemenprint + pantalon van Claes Iversen. Hoed: Berry Rutjes.
Amalia: jurk van Safiyaa, hoed van Fabienne Delvigne (uit moeders kast)
Alexia: jurk van Zhivago, haardecoratie van Jan Taminiau (uit moeders kast)
Laurentien: jurk van Hardies, hoed van Eudia

PPE/BSR

De winnende outfit van Prinsjesdag 2023...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
78 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Kan Máxima’s keuze voor deze totaal niet geslaagde Prinsjesdag-outfit te maken hebben met haar niet-koninklijke afkomst? Bij Beatrix b.v. is het gevoel voor koninklijke stijl met haar leven verweven.
.

Wat jij zegt is wat ik ook wel eens denk, Als je in Koninklijke kring bent opgegroeid voel je die dingen misschien toch meer aan?

Ik vind Amalia er prachtig uit zien in deze jurk en de kleur er van staat haar GEWELDIG. Zij wordt met de dag mooier vind ik. En zal straks hoop ik onze MOOIE KONINGIN worden

Sorry hoor mensen! Laurentien heeft de minste stemmen?

Laurentien heeft volgens mij dit jaar van iedereen gewonnen. Stijlvol, de jurk deed haar figuur prachtig uitkomen. De kleur stond haar geweldig.

Op nummer 2 staat Alexia. Een frisse kleur en gedurfd ontwerp.

En dan op nummer 3 hebben we Amalia. Tja, leuke jurk maar wel ouderlijk, het kan ook aan de hoofdtooi (kleur) liggen die het geheel ouderlijk maakt.

Deze keer heeft Maxima voor mij totaal de plank misgeslagen… een kleurenchaos, bijna clownesk

Maar dat is mijn bescheiden mening

…en ik heb een foutje gemaakt door op de jurk van Amalia te stemmen. De jurk zelf vind ik van een heel mooie kleur,maar de hals veel te laag . De winnares is wat mij betreft zeer zeker Laurentien!

Ik ben het volledig eens mat het commentaar op de kledij van Maxima. Afschuwelijk lelijke combinatie

Wat een top outfit van Máxima. Echt een moderne vrouw. Het koningshuis heeft af en toe op dit soort dagen een vleugje modernisering nodig en Máxima heeft het lef. Eindelijk een koningin in een broek; daar hebben we lang op moeten wachten. Amalia kan later daar de vruchten van plukken.

Afschuwelijk een koningin in een broek!! Zo gewoontjes!!! Ik hou meer van een nette uitstraling. Zoals de andere dames. Waarbij voor mij AMALIA de kroon spant

Nou, zo gewoontjes kun je deze (overigens geweldige) outfit niet noemen, toch?

Eindelijk een koningin in broek! Ik geniet van deze uitspraak. En wellicht inderdaad heeft Amalia daar ooit profijt van.

Een vraag
Droeg de grootmeesteres op prinsjesdag dezelfde jurk als prinses Victoria bij de balkonscene in Zweden?

Goede vraag! Het was ook het eerste wat mij te binnen schoot. Ik ga het even nakijken. In ieder geval lijkt hij er heel erg op.

Je hebt gelijk!

Mijn stem gaat naar Amalia. Eindelijk een leuke jurk die ze aan heeft. Alexia heeft een prachtige jurk aan en deze staat haar goed. Maar te lang en bij de heupen te strak. Zij had mijn stem gekregen als dit niet zo was. Laurentien haar jurk ook erg mooi maar de bovenkant is te strak, ook bij haar armen is het te strak. Máxima vind ik de jas zo vreselijk lelijk. Kleur pak mooi en staat haar goed. Maar die vreselijk brede pijpen en die zoom. Ook die bloem in het haar vind ik meer voor een galavoorstelling of een feest. En te druk bij die vreselijke jas.

Helemaal eens met de kleurstelling en vreselijk druk patroon van de jas van Maxima en in een afschuwelijke broek. Dat draag je toch meer bij een gewone outfit thuis?. Amalgaam vind ik persoonlijk PRACHTIG en het verbaast me hoe statie vol haar houding en steeds mooier wordend gezicht wordt. We krijgen straks een BEAUTY als koningin.

Mijn stem gaat naar Maxima. Elegante vooruitstrevende en modebewuste outfit. Passend bij de nieuwe tijdsgeest weet Maxima met deze mantel en pantalon een een gevoel van kleurrijke progressieve vrijheid neer te zetten zonder daarbij de vertrouwde etiquette helemaal uit het veld te slaan. Ze is zichzelf, een persoonlijkheid. Naast hetgeen de gelegenheid vraagt om de juiste kledingkeuze vraagt zij zich kennelijk nauwkeurig af, wat wil ik uitstralen? En dat is gelukt.
Amalia laat zien dat ze een koningin in de dop is. Prachtig. Alexia daarentegen laat heel mooi haar jeugdigheid en onbevangenheid zien. Mooie kleuren ook. Toch is slechts naar mijn mening haar achterzijde ordinair strak.
Laurentien is prima gekleed en weet met haar outfit de aandacht meer op de koningin en prinsessen te vestigen.
Prinsjesdag 2023, het was een kleurrijke dag.

Met je eens over Amalia wat een BEAUTY wordt zij. En vol gratie zo stijlvol.
Maxima was ordinair gewoon in een broek.
Waarom staat dat voor vrijheid en nieuwe tijdgeest??? Een broek wordt toch al zo lang gedragen door vrouwen?? Je ziet haast niet anders meer.
Nee dan de dames in jurken die vind ik juist uitstralen in statie en gratie.

Daar sluit ik me helemaal bij aan

Goed verwoordt, helemaal mee eens.

Ik zou graag wat meer foto’s zien van de outfit van minister Sigrid Kaag, wat zag zij er prachtig uit. Is er een website waar we die terug kunnen zien ?
On topic: Gestemd op Maxima, hoewel ik wel even schrok van de broek vind ik haar toch het elegantst.

Ja, minister Kaag was echt heel goed gekleed, en ook nog een paar andere vrouwelijke ministers zagen er fantastisch uit ,
Zou er best een blog over willen zien ……

Demissionair minister Kaag was één van de beste geklede vrouwen op Prinsjesdag 👌🏼

Ja jammer van zo n ordinaire GEWONE outfit met BROEK

Ja op modeministerkaag.nl 😛😛😛😜

Ik vind Laurentien met grote voorsprong het beste gekleed. Niet zomaar iedere jurk past bij deze dresscode, Laurentien begrijpt over het algemeen het best deze stijl van kleden.

Amalia en Alexia vind ik iets te gala. Ze zien er goed uit, maar niet gepast voor deze gelegenheid. Jammer dat er geen bijpassende hoeden zijn gekozen.

Ik heb met verbazing naar Maxima gekeken. Veel te jolig. Dit is een vrij statige gelegenheid, daar mag je je kleding ook wel een beetje op aanpassen.

Ik vraag me hierdoor ook af hoe lang deze dresscode nog houdbaar is. Ik vond het altijd wel mooi, maar het voelde dit jaar wat gekkig aan.

Ik heb niet gestemd omdat Maxima en Amalia voor mij op plaats 1 staan.
Allebei heel verschillend, maar allebei even mooi.
Ik vind een wijde pantalon heel goed kunnen met een gala look (heb er zelf ook één), misschien wennen voor veel dames, maar het is al jaren een geaccepteerde look.
Amalia heeft een geweldige jurk aan die haar figuur heel goed laat uitkomen. Omdat haar “donut” bijna dezelfde kleur heeft als haar haar valt hij nauwelijks op. Ik vind dat zelf daardoor erg goed en slim gekozen.
Alexia draagt een echte fashion statement (zoals we van haar gewend zijn), maar te lang (ze moest hem de hele tijd ophouden en dan krijg je kreukels) en een fractie te strak (maar met zo’n figuurtje mag dat).
Laurentien ziet er geweldig uit, maar ik had graag wat meer huid willen zien bovenaan (wijdere hals, v-hals), heel mooie mouwen bovendien.
Zo hebben alle dames op hun eigen manier iets moois neergezet.

Kan me helemaal vinden in deze statement.

Dank je wel Reuzefan1 🙏🏻

Ik heb toch op Alexia gestemd omdat ik de bovenkant zo leuk vind, hou zelf ook erg van flapjes aan kleding. En de wat schuin lopende onderkant ook mooi.
Kleur van Laurentien vind ik heel mooi, maar borstpartij zat niet zo geweldig

Maxima en Laurentin bewegen zich makkelijker, natuurlijker in de lange rokken/outfits. Het is wat, zo’n koets met trapje en hakken onder je schoenen……dat vergt ervaring in elegant bewegen met al die belemmerende kledingstukken. Ook de wind was nog een extra factor van betekenis. Maxima heeft echt de meest flair, wat zij ook aantrekt, zij beweegt zich erin alsof ze erin geboren is. Dat vind ik knap. De jurk van Alexia was te lang en zeker voor het gemak. Laurentine was stijlvol, behalve de hoed. Het hoofddeksel van Amalia deed echt afbreuk aan de jurk. Niet de jurk, maar de hoed maakt haar te ouwelijk. Maxima vond ik echt geweldig gekleed, minpunt was de brede zoom in de broek.

Ik vond het heel knap hoe ze op hakken die kleine treetjes van het trapje uit de koets af liepen. Je ziet niet waar je voet zet ook.

Máxima de jurk van Laurentien en vv en dan was iedereen tevreden!

All eyes on you!
Ik heb veel respect voor de jonge dames die aan deze dag vanuit hun rol deelnemen en vooral de manier waarop ze dit doen, want ze hebben geen keuze.
De kleding: Máxima onderscheidt zich altijd en ziet er prachtig uit. Dessin niet mijn smaak maar het past haar prima.
Amalia toont lef met haar jurk die haar lijnen volgt en dat staat haar goed maar vind het totaalplaatje niet passend bij haar leeftijd.
Alexia voelt zich comfortabel in deze opvallende jurk maar de voile bovenkant en afstekende rits zijn minpuntjes.
Laurentien heeft een heel mooie jurk aan die m.i. minder goed bij haar stijl past. Ik denk dat Máxima en Laurentien beter hadden kunnen ruilen van kleding!

Wow. 11.500 personen die hebben gestemd.

21.000!!

Heb je ooit zoveel reacties gehad Josine?

Ik vond de dames er allemaal op hun eigen manier prachtig uitzien.
Maxima eigenzinnig en apart
Amalia koninklijk mooi
Alexia jeugdig en mooi
Laurentien heel mooi in een mooi rustige jurk
voor Amalia gekozen

Amalia is koninklijk in deze jurk! Dus daarvoor gekozen, maar met veel bewondering naar outfit van Maxima gekeken.

Ik heb voor Amalia gekozen. Ze is niet alleen stijlvol, maar ook vanwege haar positieve, krachtige uitstraling.
Maar de broek van Maxima kan ik ook waarderen 😉

De mantel van Máxima vindt ik wel mooi, maar de broek erbij niet. Het was mooier geweest als ze er een jurk onder had gedragen. Amalia ziet er mooi uit, De jurk staat haar goed, mooi opgestoken haar met de hoed erbij maakt het helemaal af. Alexia ziet er prachtig uit. Vlotte jurk, mooie kleur en een mooi kapsel. De kleur groen en het model van de jurk van Laurentien vindt ik prachtig. Ook de hoed is prima erbij.

Dit jaar hebben ze allemaal een goede oplossing voor de vreemde combinatie “galajurk + hoed” gevonden.
Ik heb voor Amalia gekozen in de poll, omwille van haar waardige, koninklijke uitstraling, maar eigenlijk vind ik er niemand echt “wauw” uitzien …

Toen Amalia uit de koets stapte, dacht ik wow, lieve prinses wat zie jij er goed uit in deze prachtige paarse japon. In afwachting van de andere dames verraste Máxima het meest. Geweldige outfit, prachtige jas, maar… .. zoals mijn huisgenoten opmerkten, lijkt het veel op een ochtendjas. (waarschijnlijk mede door de grote bloemen). Zelf houd ik van uni kleuren en daarom is voor mij Amalia de winner of the day. Alexia haar jurk staat haar, maar ik heb niet de wow factor. Ik vond het jammer dat het boven pand gesierd werd door het uitlopende pasje. Het maakte haar van boven een beetje breed. Voor mij deed dat een beetje afbreuk aan het silhouette. Mode blijft fascineren.

ja, Amalia!
Kon niet stemmen dus dan maar zo.

Prachtige outfit van Maxima.
Amalia heeft totaal niets weg van een mooi fris meisje, ze ziet er echt heel oud uit.

Ben ik het helemaal mee eens. Als je bedenkt dat ze 19 jaar oud is.

Wat een misser…bij die gelegenheid een lange broek! Echt tenenkrommend. Op zich wel mooi gemaakt, en goed van kleur, maar volkomen misplaatst in deze situatie. Nog een geluk dat haar piekhaar niet los hing. Oke….ik zal wel ouderwets zijn, maar ik kon de zeer stijlvolle Amalia toch meer waarderen. Zij heeft uiteindelijk ook meer klasse en waardigheid dan haar moeder.

Ik vind u niet ouderwets. Amalia straalt iets uit, wat haar moeder mist.
Het is niet makkelijk om het onder woorden te brengen, maar “Je hebt het, of je hebt het niet” Niet iedereen herkent dat.

Mee eens! Ik zie bij Amalia de waardigheid en uitstraling die haar oma Beatrix ook heeft. Every inch a queen.

Stemmen lukt mij niet.
Dan staat er: kan geen vergrendeling verkrijgen voor Poll ID#129

Natuurlijk Maxima! Weg met traditie! Een eigentijdse look en Maxima is eigenzinnig! Het modebeeld in beweging is van deze tijd! Niet blijven hangen in het traditionele patroon, maar doorbreken maar! Alexia is goed bezig. Geen terug naar ‘oude tijden’ maar op naar nieuwe tijden!

Maar alles is al eens geweest… Maxima ’s kleding doet jaren 70 aan. 🤔 overigens vind ik het wel heel erg des Maxima’s deze outfit. Maar ze gaat wel steeds meer op een ‘ oude paradijs vogel’ lijken. Weet je wel van die oudere dames die zich geen lor aantrekken van conventies en er heel kleurrijk uitzien. En eigenlijk vind ik die dames geweldig. Maar bij Maxima ben ik er nog niet helemaal over uit of ik dat bij haar al wel zo leuk vindt. Nou ja.. alsof ze zich iets van mij moet aantrekken,😁🙃

Dan ook maar geen Prinsjesdag meer met paarden en koetsjes? Weg met die traditie Of ook maar weg met het Koningshuis?? Weg met die traditie? Op naar nieuwe tijden?? Ik hoor dat mensen dit een oubollig instituut/traditie vinden, veelal bij jongeren. Dit is terug te zien in de jaarlijkse waardering…. Ze zijn wederom gedaald hoorde ik op tv gisteren bij div talkshows.

Geen prinsjesdag meer zou wel miljoenen euro’s schelen wat dan aan mensen gegeven kan worden die, buiten hun schuld, nauwelijks te eten hebben.

En jij denkt dat die mensen genoeg te eten hebben als het koningshuis of de prinsjesdag wordt afgeschaft? Dat is wel heel simpel gedacht .Het koningshuis kost ons 2.50 euro per jaar per inwoner. Zo op te zoeken. Het Spaanse 16 cent per inwoner en het Noorse 9.70 euro. Maar die hebben maar 4 miljoen inwoners. Armoede is een probleem maar er zijn wel andere dingen die meer zouden oplossen. Zoals vele CEO’s die 1000 keer meer verdienen dan hun laagst betaalde medewerkers. En daar zijn er meer van dan de leden van ons koningshuis.. waarom moeten die 8 of 9 miljoen binnen harken . Maar ach dit is een modeblog.. 😬..

Het is 1 van de vele dingen die afgeschaft kunnen worden die niet nodig zijn en die erg veel geld kosten.

Amalia! Laurentien ook wel mooi maar een grote hoed erbij had me mooier geleken.

Amalia is heel mooi in haar jurk. Leuk hoedje ook!

Amalia steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit, ondanks het wat tuttige hoedje. De kleur en het model van de jurk staan haar echt heel goed.

In het kort:
Máxima: een beetje edgy, de jas vond ik wel een succes, over de broek twijfel ik iets voor deze gelegenheid. Maar het is ook een wat onmogelijke dresscode. In de praktijk is het meestal een galajurk-die-niet-te-bloot-is. Als je bij galakleding broeken kunt hebben, moet dat op zich bij de prinsjesdagoutfit ook kunnen. Het is een zeer geklede broek.
Amalia: prachtig. Rijke kleur, goede pasvorm. Als ik toch moet zeuren: met het ordelint valt de asymmetrische hals een beetje in de soep. En achteraan zag ik randjes van het ondergoed. Volgende keer naadloos doen. Keurig afgestyled, lapje de volgende keer thuislaten (maar met lapjes is ze erfelijk belast).
Alexia: op zich een prachtige japon, en zeer gepast voor de gelegenheid. Maar hij is gewoon een beetje te strak, vanaf taille en lager. Goedgekozen accessoires.
Laurentien: ook een mooie outfit, maar bij haar is juist de bovenste helft te strak. En ze moet investeren in een betere bh. Haar boezem hangt zo ongeveer op haar taille. Ik hou niet van blote tenen als je een hoed draagt. Dat vind ik gewoon een rare combinatie.
Conclusie: Amalia is mijn favoriet!
En ik ga toch hopen dat de jongedames ook wel een voorliefde voor hoeden gaan krijgen.

Mijn stem gaat naar Amalia. Prachtig zoals zij er uit zag. Jonge koningin in de dop. Laurentien is echt tweede. Heel erg mooi.

Ik ben het helemaal met je eens!😉😊

Absoluut Amalia deze keer. Laurentien mooi en passend voor de gelegenheid.
Maxima mooi, maar niet geschikt voor Prinsjesdag. Alexia’s jurk was te strak (evenals haar gezicht trouwens, moet duidelijk nog haar weg vinden op het pad van openbare optredens).

Ik was in Den Haag vandaag en vond de verstoring door protesterende landgenoten (evenals vorig jaar) uiterst ongepast.

Er is voor een tijd en een plaats voor alles. Maar waarom denken deze protesterende mensen dat het hun goed recht is om het plezier van velen aantasten. Ik vind dat uiterst asociaal.

Eens voor wat betreft de protesten. Op TV krijg je daar minder van mee, maar elke verslaggever vond het nodig om er verslag van te doen, zelfs met kort interview. Ik zou zeggen: je hoeft niet van elk democratisch recht verslag te doen. Niet op dat moment in elk geval.

Terwijl het dáár eigenlijk demonstranten waren waar de koninklijke familie zich weinig tot niks van aan moest trekken op prinsjesdag, ik volg dat altijd wel een beetje, dit waren de anti-allesies die begonnen zijn met de corona demonstraties, anti-vaccinatie, anti-regering, daarna élke gelegenheid aangrijpen om te demonstreren, alleen om het demonstreren, zoals, de boeren, Rusland, Poetin etc. waar ze dan allemaal vóór zijn omdat ze tégen de regering zijn.

Er zijn van die anti-coronaclub niet zoveel meer over, degene die nog doorgaan met demonstreren daar zitten aardig wat psychiatrische patiënten bij die niet helemaal in de echte wereld leven.
Dat is geen aanname van mij, dat is een bekend feit, o.a. omdat sommige dat zelf hebben laten weten, bij sommige dat bij hun rechtszaken naar boven is gekomen, het bij anderen al langer bekend is wat zo’n beetje hun levensloop is.

Ik wil nog maar eens zeggen, de koninklijke familie moet zich van dát clubje niks aantrekken, zich niet rot voelen door hun boegeroep en fluitjes.

Eens met dat laatste. Ook als je ergens niet mee eens bent, kan je dat respectvol uiten.

Amalia, wat een prachtige uitstraling!

Ik vond ze allemaal op hun eigen manier heel mooi en bijzonder.
Zo naar die domme 20 fluitjes die de glans er van af haalde.

Amalia heeft mijn stem gekregen.
Wat een klus waar ze straks voor staat.

Het leven is vol verrassingen en vandaag was een grote verrassing: ik heb op Laurentien gestemd! Vind de outfit van Maxima echt heel tof, maar zoals meerdere mensen schrijven: echt niks voor Prinsjesdag. Schoenen van Maxima moet ik een beetje om huilen 🙁 fascinator is fantastisch, maar komt totaal niet tot zijn recht, sneu voor Berry. Alexia ziet er stunning uit, maar vind de jurk ook niet echt geschikt voor Prinsjesdag, beetje te sexy zo strak. Amalia ziet er prachtig en waardig uit, toch mis ik iets en dat heb ik niet bij Laurentien, dus op haar gestemd!

Ik kan de poll niet invullen maar voor mij Amalia. Dit is de eerste keer dat ik denk, dit staat je echt heel, heel goed.

Ik was helemaal onder de indruk van Laurentien vandaag, heel mooi deze jurk en past perfect bij haar!

Amalia! Jammer dat we er niet 2 kunnen kiezen, anders hadden Amalia en Laurentien een gezamenlijke eerste plaats gedeeld. Laurentien was prachtig! En tja, zonder negatief te willen doen, dan denk ik dat Máxima en Alexia samen op de tweede plaats belanden.

Mee eens!

Alexia! Prachtig.

Zonder enige twijfel: Amalia!!

Als Máxima voor een jurk of rok gekozen had was ze mijn absolute winnaar. Wat een toffe outfit, maar op Prinsjesdag wil ik toch het liefst een jurk zien. Amalia is wat mij betreft de grote winnaar. Wat een stijl en allure heef5 ze en wat is ze mooi