In de afgelopen weken hebben we meermaals gekeken naar Máxima's prachtige Prinsjesdagjurken. Vandaag gaan we dat natuurlijk niet dunnetjes overdoen, want het is nu echt de beurt aan Máxima's kleding van het staatsbezoek aan Mexico in november 2009. In vier dagen tijd liet de toenmalige prinses ons acht heel verschillende outfits zien. 

 

Outfit 1: Voor de officiele ontvangst liet Máxima een olijfgroene rok met opgeslagen zijpanden maken bij modehuis Natan. De witte top hebben we, net als de rok, al enkele jaren niet meer gezien. Mijns inziens zou hij prima gecombineerd kunnen worden met een modernere rok of pantalon. 
Outfit 2: De tijden van een kledingwissel overdag liggen alweer even achter ons. In 2009 was het gelukkig nog wel gebruikelijk en daarom schotelde Máxima ons halverwege de dag een andere outfit voor: de oranje rok en beige top van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2009. Uiteraar deen ontwerp van Natan. 
Outfit 3: Voor het staatsbanket die avond haalde Máxima ook weer een bekende outfit van Natan tevoorschijn. Ditmaal een kanten avondjurk met glanzende kraaltjes en pailletten. Blijkbaar zit de jurk fijn, want we hebben Máxima er inmiddels vier keer mee gezien. 


Foto's: PPE/Nieboer 

~~advertentie~~


~~advertentie~~

Outfit 4: Voor de tweede dag van het bezoek had Máxima een zwart-witte klassieker van Natan meegenomen. 
Outfit 5: Voor de gebruikelijke contraprestatie haalde Máxima een cocktailjurk van Taminiau uit haar koffer. Naar mijn bescheiden mening niet zijn mooiste ontwerp ooit. Als ze de kleur van de lippenstif had doorgevoerd in haar accessoires, had het geheel wellicht wat meer pit gekregen. 
Outfit 6. Op de laatste dag van het bezoek wist Máxima te verrassen met een gebloemde midirok en het beige vestje van outfit 2. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Outfit 7: Tijdens een bezoek aan New York in september 2009 kreeg Máxima een bijzondere blouse van Painted Series cadeau. Het Nederlandse merk is opgezet door Saskia van Drimmelen en Margreet Sweerts, en hecht veel waarde aan oude handwerktechnieken. Blijkbaar was Máxima wel blij met het bijzondere geschenk, want op de vierde dag van het bezoek kwam het kledingstuk in beeld tijdens een sportief bezoek aan de  beroemde pyramide van Teotihuacán. 
Outfit 8: Op de vierde dag werd het bezoek aan het einde van de middag afgesloten met een ontvangst van de Nederlandse gemeenschap. Máxima wisselde voor aanvang snel haar comfortabele spijkerbroek en blouse om voor een deux-pièces van Natan. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Als ik kijk naar bovenstaande beelden, valt het me gelijk op dat het modebeeld de afgelopen negen jaar niet heeft stilgestaan. Van mij mogen de meeste outfits voor altijd in de kast blijven, al zou de witte top van outfit 1 nog wel gecombineerd kunnen worden met een andere rok en pantalon. De witte blouse kan nog wel een keer gedragen worden tijdens een informeel werkbezoek en de avondjurk van Natan is over vijf jaar nog steeds up-to-date.
Het kapsel van de eerste dag is wat mij betreft ook voor herhaling vatbaar. De spijkerbroek van foto 7 ga ik uit mijn geheugen wissen en de rok met opgeslagen zijpanden ook. Au! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 sep 2018 - 08:16

Nou nou...
En mbt de spijkerbroek, dit is geen spijkerbroek/jeans dit is een (bandplooi?)broek met steekzakken, gestreken vouw over het been en van een soort linnen-cupro achtige stof zo lijkt het. Gelukkig niet van echte jeansstof want dit model in jeansstof moet echt een grote misser zijn. Waarom trekt ze toch nooit een mooie donkere spijkerbroek aan, beetje flare zal haar mooi staan met een frisse witte blouse erop en een string parels om is dat altijd chique

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 17 sep 2018 - 22:29

Qua kleding een van mijn favoriete bezoeken. Nog steeds verliefd op de oranje rok en twinset. 1, 3, 4, 5 en 6 zijn mijn andere favorieten.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

maandag 17 sep 2018 - 22:10

Wat een leuk overzicht weer!! Eigenlijk vind ik ook bijna alles nog mooi na 9 jaar!
Jurkje van Taminiau zou ik toch nog graag een keer zien zonder omslagdoek, rokje
van 1 laten vermaken, corsage van de hoed op foto 1 achterwege laten, de rest mag
allemaal op herhaling. Kapsel van 7 en 8 altijd ipv los haar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 17 sep 2018 - 20:51

Ik vind de oranje rok nog steeds supermooi. Beetje tulpmodel. Maar ik denk dat ze m niet gaat herdragen ..
De zwartwitte set kan nog heel goed!
Ik denk dat we vanaf morgen een reeks van nieuwe outfits gaan zien met staatsbezoek Engeland en nog wat Duitse bezoeken als toppers. Hoop ik....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 17 sep 2018 - 18:55

Ik vind eigenlijk alles nog mooi behalve 8. Te tuttig. Ik ben enorm benieuwd wat Máxima allemaal nieuw gekocht heeft. Ze heeft sinds terugkeer vakantie niet veel zichtbare verplichtingen gehad dus ik vermoed dat ze lekker bij Natan zich heeft laten verwennen met al het moois dat het najaar te bieden heeft

afbeelding van gerardine

gerardine

maandag 17 sep 2018 - 18:32

Vond de rok van nummer 6 altijd zo mooi!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 17 sep 2018 - 18:09

Oei... een overkill aan gedateerde Natan-outfits. Gauw vergeten dit. Verleden tijd.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 17 sep 2018 - 17:59

Kapsel van 2,3,4 prachtig!
Graag nog een keer uit de kast halen: bloesje van nr. 1, vestje van nr. 2/6, outfit nr. 4, schoenen van nr. 4 en allebei de hoeden vind ik leuk.
Ik kan niet goed zien wat er onder het vestje van nr. 2 zit, maar die lijkt me ook leuk.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 17 sep 2018 - 16:37

Bewaren: jasje nummer 1, vestje nummer 2/6 (geinig dat ze dat dan twee keer in een week aantrekt), jurk nummer 3, rok nummer 4. En van de schoenen alleen 4 en 6 aub. Kapsel 3 ook voor herhaling vatbaar.
Die flaprok doet gewoon pijn aan de ogen, heul lelijk. Zo ook de misser van Taminiau.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 17 sep 2018 - 16:07

Eigenlijk vind ik niets ervan mooi. Nr. 3 had mooi kunnen zijn maar haar haar zit er erg ouwelijk en ik vind open schoenen onder een avondjapon gewoon helemaal niet kunnen. De rest is nogal tuttig. De spijkerbroek (ja ja te wijd...) met de witte blouse is nog het meest draagbare wat mij betreft. In ieder geval niet tuttig.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 17 sep 2018 - 14:25

Ik vind 5 en 6 zeker voor herhaling vatbaar, ik vind ze heel erg mooi en tijdloos. Over 10 jaar kunnen die nog steeds.

Bij outfit 3 heeft ze en een stola en haar knuffeldoekje, toen ook al. 2 is echt te veel in dit geval.
nr 7, fijn dragen op de boot of naast het hockeyveld of bij het knutselen op school. Dit is tenslotte wat de meeste vrouwen dragen.
Wat mij ook opvalt zijn de schoenen, wat een punten zeg. De peeptoes mogen wat mij betreft zo de kast uit, die waren in het verleden al niet mooi en nu nog steeds niet. (Bij geen enkele vrouw wat mij betreft.)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 17 sep 2018 - 14:23

Haar hele verschijning met outfit 3 getuigt van uiterste verfijning en opperste vrouwelijke zachtheid !! En het kapsel, de oorhangers, de glanzende cape, het tasje, de discrete make-up zijn zo ongelooflijk mooi, zo onvoorstelbaar chic !! Ook 6 vind ik heel zacht, maar de jurk had voor mij langer mogen zijn !

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 17 sep 2018 - 13:49

de nrs 4 , 6 ,en 7 vind ik echte toppers

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 17 sep 2018 - 13:24

Toch was er 10 september jl ook een kledingwissel.
S morgens. Eenvoudig smiddags heel verzorgd of vergis ik me nou

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 17 sep 2018 - 15:31

Ja, maar dat was geen staatsbezoek ;)

afbeelding van Magda

Magda

maandag 17 sep 2018 - 12:45

Avondjurk, foto nr. 3 , blijf ik prachtig vinden. Zeker zoals het geheel op deze foto te zien is.
Zwarte/witte outfit altijd mooi.
Gebloemde rok leuk.
Wat was het haar mooi verzorgd destijds.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?