Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 jul 0 reacties

Terugblik: Máxima's fotosessiemode

De outfits hangen klaar, de kapper is geboekt. Alles is geregeld voor de zomerfotosessie die morgen plaatsvindt. Alleen de gebruikelijke terugblik van ModekoninginMáxima liet even op zich wachten, maar hier issie dan eindelijk. 

In 2013 begon Máxima haar vakantie met een chemisier, oftewel: een overhemdjurk. Het ontwerp van NATAN spreekt mij wel aan, omdat het een heerlijke combinatie van casual en chic is. Dat komt ook door de matchende (koraal-citrien-hoorn) ketting van Mercedes del Campo, dus als de koningin nog op zoek is naar een goede outfit voor een informeel werkbezoek in september, dan hoop ik stiekem dat ze deze jurk tegen het lijf loopt. 

Vanwege de ramp met de MH-17 vond er in juli 2014 geen fotosessie plaats. Het jaar erop wel, want toen werd de Nederlandse journaille uitgenodigd voor een zonnig kiekje op het Wassenaarse strand. Máxima's top bleek een ontwerp van Tory Burch te zijn, de ontwerper van de moderne knickerbocker is helaas nog niet gevonden. 

Van het strand verhuisde de fotosessie naar de tuin van Villa Eikenhorst. Heel wat bloemetjes werden vertrapt, maar Máxima bleef van begin tot eind stralen. Haar top, met een soort moderne interpretatie van de peplum, bleek uit de collectie van COS te komen, de broek komt vermoedelijk van Máxima's favorite: NATAN. 

In 2017 werd er gekozen voor een nautisch thema. Máxima's top met pofmouwen komt van Sonia Rykiel, de culotte (toen nog heel vernieuwend en hip) van J. Crew. 

In 2018 diende Villa Eikenhorst weer  als decor, want de verhuizing naar Paleis Huis ten Bosch stond -net als het gezin- voor de deur. Máxima's jurk- een denim midi-jurk- bleek een ontwerp te zijn van Co. Het gouden collier in de vorm van een condor triggert mij nog steeds. Máxima droeg het eerder op de begrafenis van haar zusje Inés en komt van een Argentijnse sieradenontwerper, waardoor ik mij afvraag of er wellicht een persoonlijke betekenis achter schuilgaat. 

Na een jaar verhuizen poseert het koningspaar in de zomer van 2019 bij hun nieuwe stulpje. De jurk van Máxima komt uit de RTW-collectie van Jan Taminiau. 

Nu de maandpolls tot september geschrapt zijn, gooi ik er maar een fotosessie-poll tegenaan. Niets heerlijker dan stemmen, toch? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments