Zondag 13 januari is het koninklijk gezin verhuisd naar Paleis Huis ten Bosch. Morgen beginnen de koning en koningin hun nieuwe werkjaar met een nieuwjaarsreceptie voor de Nederlandse genodigden en het Corps Diplomatique wordt de dag erna in een morning coat/dress op het paleis verwacht. De komende twee dagen kunnen we dus heerlijk genieten van al het moois dat Máxima ons voorschotelt, maar eerst blikken we nog even terug op de 'nieuwjaarslooks' van voorgaande jaren. Omdat de dresscode voor de receptie voor het Corps Diplomatique wat formeler is, heb ik beide recepties in aparte collages verwerkt. 

Máxima tijdens de  nieuwjaarsreceptie voor Nederlandse genodigden: 

Máxima tijdens de recepties voor het Corps Dilpomatique: 


Ps. In 2018 opende Máxima na de receptie een biobeurs in Zwolle. Vandaar de hoed, want de foto is genomen bij vertrek uit het paleis. 

Zoals bovenstaande collages wel bewijzen, draagt Máxima tijdens de nieuwjaarsrecepties eigenlijk altijd een bekende kledingset. Ik hoop daarom dat zij haar grijze paillettentop van Natan tevoorschijn haalt voor de receptie voor de Nederlandse genodigden, en tijdens de tweede receptie zie ik graag haar donkerblauwe strikjurk van Taminau óf het ensemble van de abdicatie graag nog eens terug. Waar hopen jullie op? 

Foto's in deze blog met dank aan PPE Agency en de fotografen Albert Nieboer (pool) en Albert vd Werf. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 15 jan 2019 - 17:22

Koningin Maxima draagt de jurk die ze op 17 oktober heeft gedragen. De oorbellen herken ik zo gauw niet.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 15 jan 2019 - 17:42

Je hebt het over de jurk van Saloni van gestippelde chiffon?
Ik ben benieuwd.. heb het nog niet gezien..

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 15 jan 2019 - 20:00

Ik wist dat ik hem eerder had gezien. Ben op de site van het koninklijk huis gaan kijken en daar zag ik hem.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 15 jan 2019 - 18:41

Volgens mij hebben we die oorbellen niet eerder gezien. Doorzichtig glas in bloemvorm. De jurk vond en vind ik nu ook geslaagd.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 15 jan 2019 - 13:44

2015 vindt ik telkens het mooist mag ze wat mij betreft nog dikwijls herdragen . Ik kijk al uit naar vanavond ; waarom doen ze het niet in paleis huis ten Bosch ?

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 15 jan 2019 - 13:33

2015 vindt ik telkens het mooist mag ze wat mij betreft nog dikwijls herdragen . Ik kijk al uit naar vanavond ; waarom doen ze het niet in paleis huis ten Bosch ?

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 15 jan 2019 - 11:49

Hij is niet lelijk die keuken, hij is oerlelijk. Ik hoopte eigenlijk dat dit het oude exemplaar was. Want ook al zal de ontbijttafel hier niet komen te staan, dan nog is het zonde van deze mooie ruimte om hier zo'n horecageval neer te zetten. En ik hou überhaupt niet van rode keukens, dus aan mij is deze zeker niet besteed.
En Josine, denk ook eens richting mauve, koper of camouflage- en lindegroen in plaats van okergeel. Zelf vind ik die laatste kleur iets te hard bij de koele, lichte kleuren die jij noemt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 15 jan 2019 - 12:16

Bedankt voor de tip. Ik wil niet én lichtblauw én lichtgrijs én okergeel. Meer een accentkleur per kamer. Ik heb gemerkt dat ik van teveel kleur onrustig wordt en gek genoeg lukt het schrijven dan ook minder goed. Liekes kamer zal dus pijn aan mijn ogen doen, want ze wil een 'glimroze kamer met alle prinsessen die er bestaan'. Ik zie liever zoiets: https://nl.pinterest.com/pin/459437599474114039/

En voor de woonkamer vind ik zoiets mooi: https://nl.pinterest.com/pin/3096293470321968/
Of: https://nl.pinterest.com/pin/573294227551667035/

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 15 jan 2019 - 13:09

Meer prinsesserig wordt het niet, heerlijk en herkenbaar. Onze dochter is inmiddels 17 dus wij hebben deze fase al weer een tijdje achter de rug.
Je eerste pinterest idee vind ik pittiger dan de tweede. Onze woonkamer is precies andersom: de bank heeft de lichte tint en de muur de donkergrijs-bruine tint. En dan lekker veel groene planten en - tinten er bij.
Krijg je toevallig openslaande deuren? Dan moet je die matzwart laten schilderen, het overige houtwerk gewoon wit laten. Echt een aanrader.
En beton ciré bij je witte keuken i.p.v. tegels. En ik zou nu niet meer kiezen voor een houten (of het moet een parketvloer met versaillesmotief zijn) maar voor een epoxy gietvloer. Maar ik sla nu wat door bemerk ik..... veel plezier met zoeken en bedenken!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 15 jan 2019 - 19:18

Een gietvloer vind ik prachtig, maar ik hoor veel negatieve geluiden over het schoonhouden ervan. Oftewel: je ziet er alles op. En dan is met drie kinderen niet ideaal. Maar aan de andere kant wel heel fris, want je blijft stofzuigen.

Een lichte bank vind ik prachtig, ook hier hiervoor geldt weer: niet geschikt voor de familie Droogendijk ;) Zelfs mijn huidige bank die donkergrijs/zwart is, zit vol met vlekken. Knap he? En dan mogen ze nog nieteens op de bank eten.

Matzwarte openslaande deuren krijgen we inderdaad. Daar ben ik echt verliefd op <3

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 15 jan 2019 - 19:01

Hihi, heerlijk Jens om zo bezig te zijn met het interieur van Josine! Ik zie het voor me! En een prinsessekamer voor Lieke is helemaal het einde. Erg leuk Josine om alvast de inrichting van jullie nieuwe huis te bedenken. Goede afleiding voor je misselijkheid aanvallen

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 15 jan 2019 - 11:30

Dag Joke e.a.,
ik heb niks tegen rode keukens hoor. Wat ik niet zo mooi vind bij deze keuken is de mix aan stijlen, 50 er jaren vloertegels die er misschien al lagen maar dan was een Piet Zwart Bruinzeel keuken passender maar misschien niet zo praktisch geweest. Ook de zwarte horizontale band op de wand (weer een andere stijl) lijkt niet zo te passen. Voorts vind ik de handgrepen op de kastjes en laden niet zo fraai. Is altijd lastig om in een oud pand tot een acceptabele invoeging van moderne apparatuur e.d. te komen.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 15 jan 2019 - 10:25

Waarom nou “lelijke” rode keuken? Ik heb de foto ook gezien bij Blauw Bloed. De keuken was nog nieteens klaar en gelijk al een oordeel. Ik heb trouwens een prachtige rode keuken
;-))

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 15 jan 2019 - 11:02

Ik ben verliefd op rode keukens en heb er zelf ook een. In precies dezelfde kleur, maar dan van de Ikea ;) En ja, ik heb me tijdens de verbouwing laten inspireren door Máxima ;)

In het nieuwe huis komt er trouwens een witte, want ik wil mijn nieuwe huis zoveel mogelijk wit en licht houden. Met hele zachte accentkleuren als lichtblauw/lichtgrijs en misschien okergeel.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 15 jan 2019 - 12:04

Heb de foto's bekeken. Lijkt me nou niet de gezinskeuken van Maxima en WA eerlijk gezegd. Beetje groot voor een stel dat nog geen aardappel kan koken..... Dit is de professionele, horeca-achtige keuken waar een leger aan koks de maaltijden voor gasten etc. gaat bereiden. En mooi rood is niet lelijk toch?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 15 jan 2019 - 16:49

Dit ziet er meer uit als een bedrijfskeuken en dan zal de kok toch vooral aangegeven hebben wat er nodig is aan apparatuur, werkruimte etc. Er zit zo te zíen een professionele installatie boven het op de foto nog te plaatsen eiland. Dat rood kan ook nog vertekenen door eventueel afdekfolie wat er nog op zit. Je wilt een keuken toch beschermen als het plafond er nog niet in zit en er nog volop gewerkt wordt. Gezien de behoefte aan privacy zullen ze echt niet zoveel prijs geven van hun eigen vertrekken en smaak. Kregen ze bijvoorbeeld ook niet een pantry/kleine keuken in de privévertrekken? En ik begreep juist altijd dat Maxima zelf kookte op vakantie en daar ook plezier in had omdat ze daar normaliter niet altijd tijd voor heeft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 15 jan 2019 - 18:57

Ik heb de Koningin juist een keer horen zeggen dat zij enkelt een magnetron kon bedienen, of was het nu onze Koning die dat destijds vertelde? Excuus ik weer niet meer wie van de twee maar het is ons destijds wél meegedeeld.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 14 jan 2019 - 20:08

Dag Doro en Carolina, ik heb geloof ik ergens een lelijke rode keuken als plaatje langs zien komen bedoel je die Doro?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 jan 2019 - 08:41

Ha klopt!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 14 jan 2019 - 17:56

O dat vind ik nou een leuke en fascinerende zin:haar begin jaren aan het hof.... wat een feest toch voor haar. Van burgermeisje naar prinses en nu koningin! Het blijft een heerlijk verhaal! En nu in dit geweldige huis ten Bosch met alle pracht en praal (maar een oersaaie keuken zag ik op tv... )

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 14 jan 2019 - 19:24

Hoezo oersaai Doro? Ik heb niets gezien, dus ben benieuwd? Ik meen me te herinneren dat ze toch zelf niet koken.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 jan 2019 - 07:33

Zag iets bij RTL boulevard of BB weet t niet meer. Een rode keuken maar echt zo’n kantine ding.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 14 jan 2019 - 16:29

Wat een mooie jas in 2015! Was een goede set.
Ja er hangt genoeg moois in de koninklijke kledingkast. Ik hoop met Margot op wat van t Britse staatsbezoek en met AnnekeM op de mooie robemanteau van t Franse staatsbezoek.
Is er geen gala (meer) voor t Corps Diplomatique?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 jan 2019 - 17:38

Jawel, in mei of juni. En tijdens dat gala draagt ze eigenlijk altijd een japon uit de beginjaren van haar leven aan het hof. Ik ben dus heel benieuwd wat we dit jaar te zien krijgen!

afbeelding van Elles

Elles

maandag 14 jan 2019 - 16:29

Blauwe jurk met grote strik,prachtig,iets te korte mouwen voor de tijd van het jaar.
Ik laat mij verrassen en daar is Maxima goed in!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 14 jan 2019 - 15:47

Wat een mooie outfits heeft ze toch!
Van mij mag ze de robe manteau van het staatsbezoek aan Frankrijk herdragen. Ook de camel kleurige kanten jurk van Claes Iversen (staatsbezoek Jordanië) of de bordeau rode kanten jurk (Maurits huis) lijken me een goede keuze voor de recepties. En ik ben heel benieuwd naar de jurk die ze droeg bij de ontvangst van de president van Singapore. Maar ik zou het ook wel heel leuk vinden als ze voor de blauwe Taminiau jurk met strik kiest.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 14 jan 2019 - 13:53

Ik hoop op de robe manteaux die ze in Engeland droeg voor de genodigden receptie en op de roze met zwarte (eveneens uit Engeland) voor het corps diplomatique.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?