Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 apr 0 reacties

Terugblik en poll: Koningsdag 2017

Koningsdag 2017 is helaas alweer verleden tijd. In deze log blikken we terug op de kleding die we zagen tijdens de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander. 

Koning Willem-Alexander: Koning Willem-Alexander droeg op zijn verjaardag een -voor mij onbekend- donkergrijs pak met een bruine ondertoon, gecombineerd met een nieuwe oranje das. De witte pochet getuigt niet van creativiteit, maar geeft het pak wel net dat frisse tintje dat het nodig heeft. 
Koningin Máxima: De outfit van koningin Máxima is een ontwerp van Jan Taminiau, die uit de buurt van Tilburg komt. De donkerblauwe cape van chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur is vanaf morgen te zien in het Textiel Museum in Tilburg. Ook de donkerblauwe jurk, gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza, zal er te zien zijn. Heel fijn, want de jurk heeft prachtige details. Zo zijn op de jurk  donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.
Mooi is ook de ingetogen kleur. De koningin stond qua kleding niet in het middelpunt en zo hoort het ook op de verjaardag van de koning. 
Prinses Amalia: Prinses Amalia droeg -in navolging op haar moeder- een japon van modehuis Natan. Haar gele mantel is echter geen pret-a-porter, maar betaalbare confectie van modehuis Zara.  

Prinses Alexia: Prinses Alexia droeg op Koningsdag een donkerblauwe kanten jurk van La Dress. Ik heb echter nog geen officiele bevestiging gekregen dat dit daadwerkelijk een jurk is van het Nederlandse merk. 
Prinses Ariane: Prinses Ariane droeg een lichtroze jurk -naar de ontwerper heb ik nog niet gezocht- en een cape van caramelkleurige kasjmier. Vermoedelijk een kledingstuk van haar zussen, want de drie prinsessen droegen tijdens de inhuldiging alle drie een dergelijke cape. 
Prins Constantijn: De broer van de koning droeg tijdens Koningsdag een donkerblauw pak met dubbele klepzakken. Zijn das is blauw met paarse details. 

Prinses Laurentien: Onze uitbundige prinses koos dit jaar voor een kleurrijke japon van Missoni. Het modehuis staat bekend om zijn breisels en ook de jurk van Laurentien is gebreid met metallic garen. Het leren jasje is een ontwerp van Michael Kors. Beide kledingstukken heeft de prinses gekocht bij Hardies in Den Haag. (Een heel leuk adresje om eens langs te gaan)
Prins Maurits: Prins Maurits koos voor Koningsdag een donkerblauw pak uit met een blauwe das. Opvallend is zijn witte pochet met toepasselijke kroonvouw. 
Prinses Marilène: Prinses Mariléne droeg gisteren een japon en jas van Sage & Ivy: een Nederlands modemerk. 

Prins Bernhard: Prins Bernhard verscheen in een bruin pak en een oranje das op de rode loper. Het ziet er geOgerd uit. 
Prinses Annette: Wat een stijlvolle prinses is Annette toch! Haar rood/roze mantel komt van Ted Baker. 
Prins Pieter-Christiaan: De derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven droeg een donkerblauw pak en een hele mooie das in een lichte tint. 

Prinses Anita: Met regelmaat koopt prinses Anita kleding bij Oso Couture in Oestgeest. Ook deze mantel en japon komen hier vandaan. 
Prins Floris: Prins Floris zag er feestelijk uit in zijn donkerblauwe pak met rood/roze das. 
Prinses Aimée: Stylish as always, zullen we maar zeggen. Het ensemble van prinses Aimée komt van de Nederlandse topontwerper Addy van den Krommenacker. 

Tijd om te stemmen! Ik heb twee polls aangemaakt en bewust de jonge prinses niet meegenomen. Jullie zullen vast wel begrijpen waarom. 

 


Foto's: Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments