Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 mei 0 reacties

Staatsbezoek Luxemburg – dag 3

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van 23 tot en met 25 mei 2018 op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden de Groothertog en Groothertogin van het Groothertogdom Luxemburg een staatsbezoek aan Luxemburg. Zij worden vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Gelijktijdig vindt onder leiding van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een economisch programma plaats over duurzame en circulaire economie.

De band tussen Nederland en Luxemburg gaat ver terug en kenmerkt zich door een historische vriendschap en een hechte politieke en economische samenwerking in de Benelux, Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de Benelux Economische Unie werd opgericht waardoor de samenwerking tussen Nederland, Luxemburg en België werd verbreed en verstevigd. De Benelux fungeert sindsdien als proeftuin voor Europese samenwerking.

De derde en laatste dag van het staatsbezoek brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de bedrijven Neobuild en CFL Multimodal in Bettembourg. Neobuild is gericht op het zoeken naar en faciliteren van innovatieve oplossingen om duurzaam en circulair te bouwen. Bedrijven uit de bouwbranche kunnen hier nieuwe bouwtechnieken, materialen en producten langdurig testen en demonstreren.

Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar CFL Multimodal, een multimodale transportprovider en logistieke operator in Luxemburg. Vanwege de gunstige geografische ligging vormt CFL Multimodal een Europees logistiek centrum voor de overslag van containers. Op locatie bekijken de Koning en Koningin innovatieve technieken die worden gebruikt om de overslag van containers tussen spoor en weg veilig en efficiënt te laten verlopen.

Afsluitend vindt in de Nederlandse residentie in Luxemburg een ontvangst voor de Nederlandse Gemeenschap plaats. Het Koninklijk Paar ontmoet daar in Luxemburg wonende en werkende Nederlanders.

Het staatsbezoek eindigt rond het middaguur met een afscheidsceremonie bij het Groothertogelijk Paleis.

Outfit: het duurde even, maar Máxima's kanten deux-pièces van Valentino is na 7 jaar eindelijk weer in beeld gekomen. Máxima droeg het eerder tijdens het huwelijk van prins William en hertogin Catherine in april 2011. 

Máxima tijdens het huwelijk in 2011:


Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments