Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 06 dec 0 reacties

Spelen met juwelen: Máxima's robijnen bloemoorbellen

Het is geen geheim dat koningin Máxima dol is op juwelen. Of beter gezegd: kleurrijke en demontabele juwelen. Haar bloemoorbellen van robijn en diamant kunnen bijvoorbeeld op drie verschillende manieren gedragen worden. 

Máxima gaf gelijk vol gas toen zij tijdens een Antillenreis in 2013 de oorbellen introduceerde in de meest uitgebreide vorm. Voor zover ik nu kan zien, omvat deze versie maar liefst 55 diamanten en 3 grote robijnen. Vermenigvuldig je dit getal met twee (één oorbel staat ook zo gek), dan kom je uit op meer dan 100 diamanten en 6 grote robijnen. Katsjing! 

Tijdens het staatsbezoek aan Polen kregen we naast de meest uitgebreide variant ook een vereenvoudigde versie met twee bloemen te zien.

——Advertentie—–

—–Einde advertentie——

Máxima en ingetogen zijn niet bepaald synoniemen, maar gelukkig valt de korte variant met één bloem ook in de smaak. Deze week dook hij nog op tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs. 

En nu is het natuurlijk de vraag naar welke versie jouw voorkeur uitgaat. Is het een kwestie van mooi, mooier, mooist? 

Naar mijn mening, ik weet het: heel calvinistisch, is dit blingbling voor een feestelijke gelegenheid in de avonduren. Een staatsbanket, een chic concert of iets in die trant. Voor een zakenreis of werkbezoek is de uitgebreide variant mijns inziens way too much. Voor de verkorte versie met één bloem geldt dat natuurlijk niet. In die verschijningsvorm oogt de set wellicht een beetje als dertien in een dozijn, maar dat hoeft -zeker voor een koningin- helemaal niet slecht te zijn. In tegendeel zelfs. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments