Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 31 aug 16 reacties

Royal van de maand – Prinses Madeleine: haar stijl

In de nieuwe serie ‘Royal van de Maand’ zetten we de kledingstijl van een (buitenlandse) royal in het zonnetje. Iedere week volgt er een blog, zodat we aan het einde van de maand precies weten wat er in zijn/haar walk-in closet hangt. Deze keer aan de beurt: prinses Madeleine van Zweden.

Laten we bij het begin beginnen. In haar jongvolwassen jaren was prinses Madeleine een moderne, mooie vrouw met lichtblond haar en een bruine huidskleur. Ze leek een totaal andere vrouw dan nu. Tijdens officiële gelegenheden ging ze vaak gekleed in wat stijvere mantelpakjes.

Prinses Madeleine in 2007 tijdens de viering van de 30e verjaardag van haar zus, Kroonprinses Victoria. Foto ©PPE/Nieboer
Prinses Madeleine in 2006 bij de opening van de Riksdag, het Zweedse Parlement. Foto ©PPE/Nieboer.

Tegenwoordig is haar voorkomen volwassener. Haar huid heeft een natuurlijkere huidskleur en haar haren zijn donkerblond. Je ziet dat ze de nieuwste trends volgt, en daarbij kiest voor de stijlvolle opties.

Prinses Madeleine tijdens Victoriadagen in 2013. Foto ©PPE/Nieboer

Qua kleur kiest Prinses Madeleine vaak voor zachtere kleuren.

Prinses Madeleine bij de doop van haar oudste dochter Prinses Leonore in 2014, in een pastelroze kanten jurk. Foto ©PPE/Nieboer

Aan het Zweedse hof hechten ze veel waarde aan het perfecte plaatje. Fotoshoots laten vaak een sprookjesachtige familie zien en ook bij publieke gelegenheden wordt het effect van kleding goed doordacht. De stijl van Madeleine is naast keurig en koninklijk dus ook lieflijk en folkloristisch. Type bloemenmeisje, zou je kunnen zeggen.

Het perfecte plaatje. Foto ©Kungahuset, Jonas Ekstromer
Prinses Madeleine bij de doop van jongste dochter Prinses Adrienne in een gebloemde jurk. Foto ©PPE/Nieboer

En, kijk eens naar haar romantische kanten bruidsjapon van Valentino! Madeleine zei later zelf in de documentaire Kungliga brudklänningar, dat ze haar trouwjurk al aan had, maar dat deze veel te groot bleek. Vermoedelijk is ze op het laatste moment afgevallen. Terwijl ze de japon al aanhad, werd deze ter plekke smaller gemaakt. Misschien is het daardoor, dat haar ene kanten mouw steeds naar beneden zakte. Wat vinden jullie van haar trouwjurk?

Foto ©PPE/Nieboer
Op deze foto kun je prachtig het kant zien. Helaas zakte de japon wel aan schouder steeds af. Foto ©PPE/Nieboer

Overigens koos Prinses Madeleine niet alleen op haar trouwdag voor een japon van Valentino. Madeleine is bevriend met Valentino Garavani zelf en draagt regelmatig wat van zijn huis. Naar eigen zeggen voelde het ook heel natuurlijk voor Madeleine dat de modemeester himself haar trouwjurk zou ontwerpen.

1 van de officiële trouwfoto’s. Prinses Madeleine en Christopher O’Neill Foto ©Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court

Kijk je deze maand mee naar de stijl van prinses Madeleine?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
16 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind haar er nu veel mooier uit zien dan voorheen. Eerder veel te Barbie achtig en te gemaakt. Snapte nooit zo die lyrische lofzang op haar schoonheid. Nu veel natuurlijker, huwelijk heeft haar goed gedaan. Had zij eerst niet een verloofde die haar in de steek liet. Een beetje gladjanus, zo zag hij eruit. Stijl van nu houd ik persoonlijk ook niet zo van maar wel passend bij haar

Jammer dat haar trouwjurk aan de schouders niet past !!! Zou eigenlijk niet kunnen voor een couturejurk !! De bloemenjurken zijn mi te “zoeterig”.

Natural beauty, met een eigen kledingstijl. Ik houd er van. Ik vind juist dat de zachte kleuren heel goed bij haar passen, zo ook de bloemdessins. Ze heeft volgens mij een ietwat meer romantische stijl, prima toch? Over haar trouwjurk, jammer dat de mouw steeds afzakte. Eigenlijk vind ik dat niet kunnen of de jurk nu door Valentino is gemaakt of niet. Reken maar dat die man gebaald heeft. Op je trouwdag moet de jurk perfect zitten.

Nou ik weer uit ervaring dat je door zwangerschapsmisselijkheid heel snel kilo’s kan afvallen. En wat moet je doen als je jurk 3 dagen voor de grote dag veel te wijd lijkt. Soms moet je de jurk een stuk uit elkaar halen, je kunt niet even een paar naden lostornen en de boel strakker maken..soms is dan het hele model ‘weg’ .
Het rare is dat ik het nu pas zie, nu ik het hier lees. Maar heb ook niet zoveel foto’s gezien van haar bruidsjurk.
En verder vind ik Valentino overrated zeker wat bruidsjurken betreft. Die van Maxima was mooi. Maar Marie Chantal g Griekenland .. vreselijk en er is ook iemand uit Luxemburg die een Valentino bruidsjurk aan had ook niet mooi, leek wel of ze een dekbed onder haar jurk had hangen

Mooie uitstraling. Haar kleding is niet mijn smaak. Misschien iets meer power vrouw laten zien?

Wat leuk , elke maand een andere prinses .

Madeleine vind ik een mooie prinses met een zachte uitstraling.
Haar kledingstijl kan mooi zijn, maar meestal vind ik het te gezocht.
Ik zou haar graag in wat zakelijker kleding zien en met wat sprekender kleuren.
De popperige kledingstijl in pasteltinten lekker voor haar dochtertjes houden .

Elisah, heel goed verwoord, zo ervaar ik deze natural beauty prinses ook; veelal mierzoet en te (bloemen)meisjesachtig qua voorkomen ofwel een ‘volwassen ogende vrouw gewenst’!

De afzakkende trouwjurk is helaas geen kleine “misser” 🫣

.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Bloedmooie dame, soms iets te popperig gekleed in het verleden maar op deze foto’s ziet ze er mooi, goed gekleed, elegant en volwassen uit!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Wat een leuke nieuwe rubriek! Dat wordt iedere maand smullen.
ik ben heel blij dat Madeleine haar looks aangepast heeft. Die mantelpakjes waren toen hartstikke populair, maar het lichte blonde haar heb ik nooit mooi gevonden. Het donkerdere haar past zoveel beter bij haar huid. Haar kleding vind ik altijd een beetje popperig en prinsesserig: veel rouches en bloemetjes. Maar wel mooi altijd. Van haar trouwjurk vind ik vooral de bovenkant heel mooi.

Mooie bruidsjurk, maar geen iconische. Volgens mij was ze al zwanger?
Beauty, goede uitstraling, beetje geworsteld met zwangerschapskilootjes (haar man ook) maar nu weer slank.
Ik zie graag wat ze draagt.

Ik heb haar altijd een knappe prinses gevonden met een mooie stijl. En dat vind ik nog steeds.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan