Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 sep 12 reacties

Prinses Madeleines ontwerpers

Prinses Madeleine is onze Royal van de maand. Daarom kijken we in deze blog naar haar ontwerpers. Kijk je mee?

De galajaponnen: Qua galakleding is er niet één ontwerper die er uitspringt, in die zin dat ze over het algemeen voor verschillende ontwerpers kiest.

Zo koos ze twee keer voor een galajapon van Valentino en liet ze haar trouwjapon door hem ontwerpen. Elie Saab had twee keer de eer om een jurk voor haar te ontwerpen, evenals Roberto Cavalli. De toppers qua ontwerpers van avondjurken zijn Marchesa (4 galajaponnen), Fadi el Khoury (eveneens 4) en Carmen Marc Valvo (4 japonnen). Ze koos 3 keer voor Linda Nurk, 2 x voor Giambattista Valli, 2 x voor Angel Sanchez, 2 x voor de Zweedse Lars Wallin en 2 x voor de eveneens Zweedse Ida Sjostedt. Overige japonnen kocht ze o.a. bij Seraphine (positiekleding), Alberta Ferretti, By Malina, Day Birger et Mikkelsen, Jenny Packham, Laurel, Dolce & Gabbana en anderen.

Madeleine in 2013 bij een diner van de Zweedse regering t.g.v . het 40-jarige jubileum van haar vader, koning Carl Gustav. Ze draagt een groene galajapon van By Malina. Foto ©PPE/Nieboer

De mooiste japonnen draagt prinses Madeleine over het algemeen bij de Nobelprijs uitreiking en het Nobelprijs banket.

Foto: BSR

Bij koninklijke huwelijken ziet ze er doorgaans ook heel stijlvol uit.

Madeleine in een witte japon van Angel Sanchez, aan de vooravond van het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling (18-06-2010).
Prinses Madeleine in 2008 met een donkerblauwe strapless japon van Vera Wang tijdens het Staatsbezoek van Luxemburg aan Zweden. Foto ©PPE/Nieboer.
Prinses Madeleine in een galajapon van Carmen Marc Valvo op 02-07-2011 (huwelijksdiner prins Albert en prinses Charlene) Foto ©PPE/Nieboer
Bij een diner in Stockholm (2008) in een avondjapon van Laurel. Foto ©PPE/Nieboer
De zwangere prinses Madeleine bij het jaarlijkse Grene Summit Royal Gala Award Diner in New York, met een galajapon van Tadashi Shoji (2013). Foto © PPE/Nieboer

Voor dagkleding draagt prinses Madeleine ook kleding van veel verschillende ontwerpers/merken. Favorieten zijn o.a. Valentino, Philip Lim, By Malina, Alberta Ferretti, Alice en Olivia, BCBG Max Azria, DVF, Giambattista Valli, MaxMara, Misa, Rebecca Taylor, Veronica Beard, Erdem en anderen. En dan nog alle merken waar ze slechts een enkele keer een kledingstuk van heeft gedragen. Op onderstaande foto zien we prinses Madeleine tijdens de viering van kroonprinses Victoria’s 45e verjaardag in een jurk van Veronica Beard.

Prinses Madeleine tijdens een verjaardagviering van Victoria in een gebloemde jurk van Veronica Beard (2022) Foto ©PPE/Nieboer
Prinses Madeleine in een rok van House of Dagmar met een witte strikblouse tijdens de presentatie van haar kinderboek in 2019. Foto ©PPE/Nieboer
In een wit mantelpakje met zwarte strikjes van Valentino, tijdens een dankdienst voor het 40-jarig regeringsjubileum van haar vader in 2013. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
In een rood/zwart geruit jurkje in 2013. Foto © PPE/Nieboer

Voor de vrijetijdslooks kiest ze graag voor J. Crew en Zara. En ook sportkleding van Nike en jassen van Moncler ontbreken niet in haar kledingkast. Natuurlijk draagt ze veel meer merken, maar dit zijn toch wel de merken waar ze het meeste in te zien is.

Met een jas van Moncler tijdens de verjaardag van zus Victoria in 2012. Foto ©PPE/Nieboer

De Zweedse Royals dragen niet vaak hoeden. Prinses Madeleine heeft er maar weinig gedragen. De laatste jaren kiest ze steeds voor een hoed of fascinator van de Britse millinery Philip Treacy. Ook heeft ze een aantal haaraccessoires aangeschaft bij Malinda Damgaard.

Foto ©PPE/Nieboer
Prinses Madeleine bij de doop van dochter Leonore met een haaraccessoire van Malinda Damgaard. Foto © PPE/Nieboer
Tijdens een dankdienst ter gelegenheid van de 40e verjaardag van kroonprinses Victoria in 2017, draagt prinses Madeleine een hoed van Philip Treacy. Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Als het goed is, kom je nu gelijk bij de nieuwste reactie uit als je op de homepage op een reactie klikt. Ook kun je nieuwe reacties herkennen aan een roze achtergrond. Dit is even een test. Wil iemand hier misschien op reageren? Dan kan ik zien of het werkt? Dus niet een nieuwe reactie, maar een antwoord op deze reactie?

Prachtige Prinses in oogstrelend mooie avondjurken, waarvan de meeste ‘strapless’ – wat haar uitstekend staat (net als bij Charlène, een andere lieveling van me !) !

Wat een heerlijk overzicht. Jurken, haar lach, mooie lange haar en haar beau.
Zou leuk zijn als ze er ook is bij t aanstaande staatsbezoek…maar haar kindjes zullen dan denk ik in Florida naar school gaan.

De fuchsia jurk staat prachtig.

Prachtige galajurken, de witte staat haar beeldig. Een mooie prinses met een zachte uitstraling. Persoonlijk vind ik haar de zachte kleuren het mooist staan.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Prachtige galajurken. De witte staat haar beeldig. Een mooie prinses met een zachte uitstraling. Persoonlijk vind ik haar de zachte tinten het mooist staan.

Mooi vrouw met ook nog eens een prachtige kleding keuze. De Philip Tracey hoeden staan haar goed, mag ze vaker dragen!

Gala en dagkleding vind ik mooi, sommige prachtig. Maar dat rood zwart geblokte jurkje uit 2013 kan echt niet.

Haar keuze voor galakleding is beduidend succesvoller dan haar keuze voor dagkleding! Van de dagkleding vind ik eigenlijk alleen de roze gebloemde japon mooi staan terwijl de gala outfits van hierboven vrijwel allemaal prachtig zijn, vooral de witte japon aan de vooravond van het huwelijk van haar zus vind ik geweldig!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

De bovenste groene galajurk is bijna net zo mooi als die van prinses Amalia op Prinsjesdag 😉😁

Ja daar moest ik ook meteen aan denken, ze lijken erg op elkaar en allebei mooi!!!