Avatar foto Door Josine Droogendijk
Juwelen 17 jun 0 reacties

Prinses Ingrid Alexandra toont verjaardagscadeau: een tiara!

Vanavond viert Ingrid Alexandra haar achttiende verjaardag en natuurlijk doet ze dat in stijl. Met galajurken, tiara's en ordelinten dus. Zojuist gaf het hof vast een opwarmertje vrij. 

Op de nieuwe portretten zien we gelijk het verjaardagscadeau dat de prinses ontving: een diadeem van parels en diamanten. 

Het was prinses Ingeborg die het juweel 120 jaar geleden ontving van haar echtgenoot, prins Carl van Zweden. Voor wie de stambomen nog niet kan dromen: prinses Ingeborg is de oma van koning Harald van Noorwegen. Hier zien we haar het juweel (voor de laatste keer) dragen. 

Het diadeem bestaat uit cirkels van diamant, gezet in platina. De boutons van parel en diamant zijn later aan het juweel toegevoegd. In 1900 werd het juweel op de wereldtentoonstelling in Parijs getoond. Ingeborg en Carl waren daar aanwezig en zo was de koop al snel een feit. Volgens prinses Astrid, de zus van koning Harald en dus ook de kleindochter van prinses Ingeborg, kocht haar opa het diadeem omdat haar oma vooral zware diademen had. Niet fijn om te dragen en ook niet zo gemakkelijk te vervoeren. Ingrid Alexandra's diadeem werd dus uit praktische overwegingen gekocht, maar naast praktisch is hij vooral ook heel mooi en sierlijk. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments