Vandaag is de begrafenis van prins Philip. Met zijn overlijden is niet alleen een geliefd persoon heengegaan, maar ook een stukje geschiedenis. Maar liefst 99 jaar oud is de echtgenoot van koningin Elizabeth geworden en hiermee de langst dienende prins-gemaal.

Dat hij niet van de wegwerpgeneratie was, blijkt wel uit het verhaal dat deze week naar buiten kwam. CBI president Lord Karan Bilimoria, een vriend van de prins, vertelde dat Philip zijn trouwschoenen maar liefst meer dan 70 jaar heeft gedragen.

Lord Bilimoria vertelde dat hij hier achter kwam toen hij in 2011 samen met de prins het Zoroastrian Centre in Londen in bezocht. Bezoekers werd gevraagd om de schoenen uit te trekken en terwijl ze allebei hun veters deden, vertelde prins Philip dat het zijn trouwschoenen waren die hij nog altijd droeg. De zwarte veterschoenen droeg hij voor het eerst in 1947 en vervolgens bleef hij ze aantrekken bij formele aangelegenheden.

Volgens Lord Bilimoria illustreert het verhaal hoe down to earth de prins was en symboliseert het tevens wat voor goede echtgenoot de prins is geweest.

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 19 apr 2021 - 17:21

Die sabel op de trouwfoto had hij voor het huwelijk gekregen van zijn schoonvader King George, vader van de Queen, deze sabel lag ook op de kist zaterdag. Ik vond het een echt prachtig en schitterend dat 4-koppige koortje. En mooie muziek voordat de kist naar buiten kwam, ja die Engelsen kunnen dit volgens mij als geen ander. Op tv werd al gezegd afstandelijk, nou ik vond er niets afstandelijks aan, mooi en ingetogen. Helemaal toen die man met de doedelzak wegliep, achterlangs, prachtig symbolisch!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 19 apr 2021 - 18:58

van a tot z met je eens, Hennie ! De hele dienst was overigens pakkend - ook de gekozen teksten !

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 19 apr 2021 - 23:50

Prachtige ingetogen dienst met mooie liederen, Bijbelgedeeltes en verdere details.
Dit is toch echt zoals alleen de Engelsen dit kunnen. Stijlvol en tot in de puntjes verzorgd.
k Vond het bijzonder hoe Philip beschreven werd na zijn overlijden; zo positief. Vanuit de media kreeg ik vaak de indruk dat het
geen aardige man was. maar dat blijkt heel anders te zijn, al zal hij echt wel zijn eigenaardigheden gehad hebben. Wie niet?
Maar zo positief als hij nu herdacht werd/wordt, dat vind ik wel bijzonder en vind het eigenlijk wel erg dat er vooral in negatieve zin over hem geschreven werd in het verleden. Dat is tenminste mijn ervaring.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 18 apr 2021 - 16:04

En de schoenen die Philip droeg bij formele gelegenheden waren altijd zijn trouwschoenen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 18 apr 2021 - 08:13

Indrukwekkend. Emotioneel. Kleine fragiele queen.
Haar mondkapje was gemaakt van een zakdoek van Philip las ik.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?