Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 01 feb 34 reacties

Platte schoenen, broek en blouse: Máxima en Amalia gaan voor casual

Na twee dagen Aruba nadert het afscheid. In deze blog lees je meer over het programma en de kleding van vandaag.

Het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje varen van Aruba naar Curaçao mee op stationsschip Zr.Ms. Holland, dat in het Caribisch gebied is gestationeerd. Aan boord vindt een gesprek plaats over de inzet van het ministerie van Defensie in het Caribisch gebied, gevolgd door een rondleiding over het schip en demonstraties. Defensie draagt bij aan de veiligheid in alle delen van het Koninkrijk der Nederlanden. In het Caribisch deel zijn een aantal kazernes om te kunnen voldoen aan de drie hoofdtaken: bescherming van de integriteit van het grondgebied, bevordering en handhaving van de internationale rechtsorde en ondersteuning van de lokale autoriteiten. Voorbeelden hiervan zijn anti-drugsoperaties, ondersteunen bij reddingsacties en noodhulp leveren bij orkanen.

Na de aankomst in de St. Annabaai van Willemstad vindt de begroeting plaats door onder meer gouverneur Lucille George-Wout, met aansluitend het welkomstceremonieel voor het bezoek aan Curaçao.

Mode koningin Máxima

Bruno

De koningin draagt een witte blouse van Natan.

De bruine pumps zijn nieuw en van Gucci. Informatie met dank aan Ufo No More.

Mode prinses Amalia

Bruno

Voor zover ik nu kan zien, draagt Amalia een top van Munthe, model Vaige.

Amalia oorbellen in de vorm van een kwal (ja, sorry, echt) zijn gekocht bij een Amsterdams sieradenlabel. Klik hier voor meer informatie.

(c) Bruno
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

En ook dit zijn weer leuke sets van de dames. Amalia leuk casual en Máxima casual sjiek. Wat een mooie blouse is dit. Mooi fris op het chocolade bruin. Ook leuke schoenen.hip en toch praktisch.

De koning ziet er stijlvol uit. Leuk die kleurige blouse van Amalia en vlot met een broek erbij, mooi kapsel en leuke oorbellen. Maxima ziet er ook prima uit

Yeah! Amalia in a low bun which looks good on her! Nice, comfy pants and blouse and fun earrings for a boat trip or island wear! Max looking very nice. For some reason I have always loved brown and these brown pants/shoes and cream blouse look very casual chic!

Dit model bloesje doet geheel niks voor Amalia. Verder ziet iedereen er top uit.

Ik vind het geweldig hoe Amalia deze reis meemaakt. 19 jaar. Zoveel schijnwerpers op je gericht.19 jaar! Het maakt mij niet zoveel uit wat ze draagt of doet zolang ze zichzelf kan zijn.

Bootreis… aankomst…welkomstceremonieel.
De koning is keurig gekleed in een kostuum wat passend zal zijn bij de omgeving en temperatuur én de officiële ontvangst, ( pak staat goed, kleur vind ik voor hem niet zo krachtig), maar ik begrijp niet zo goed dat Maxima en Amalia daarentegen casual gekleed gaan…??
Of begrijp ik iets niet goed?

Dit is bij vertrek vanaf Aruba. De reis per boot duurt zeker 5 uur. De Zr. Ms. Holland is in het Caribisch gebied gestationeerd. Aan boord vindt een gesprek plaats over de inzet van het min. van Defensie in het Caribisch gebied. Ook krijgen ze een rondleiding op het schip en demonstraties. Op het schip is deze kleding vermoedelijk praktisch.
Het zou goed kunnen dat ze straks andere kleding dragen. Ze komen over een klein uurtje ongeveer aan. Dan is er in de St. Annabaai van Willemstand een begroeting door o.a. de gouverneur en een welkomstceremonie op Curacao.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Bedankt Petra, voor je duidelijke uitleg!
Ik meende dat ze op deze foto’s al aangekomen waren.
Nu begrijp ik beter waarom de dames voor casual gekozen hebben!
Trouwens wel nette casual kleding hoor, met keurige kapsels en leuke accessoires.
Mooie schoenen draagt Maxima; heerlijk voor haar, eens even geen naaldhakken.
Nu kijk ik uit naar de welkomstceremonie (en daarvoor hopelijk een kledingwissel!)

Ik zag net op twitter een filmpje dat ze in een kleinere boot deelnamen aan een demonstratie. Nog niet omgekleed. Maar, volgens de twitterpagina van de Zr. Ms. Holland komen ze rond 16.30 lokale tijd / 21.30 (NL tijd) aan. Dan zijn er saluutschoten bij het Fort. Om 17.00 uur lokale tijd/22.00 uur wordt er aangemeerd, en de welkomstceremonie is om 17.30/22.30. Dus ff snel omkleden zou nog kunnen. Maar ben er niet zeker van hoor!

Ps er zijn slechts enkele journalisten mee. Dus veel foto’s zullen er niet verschijnen.
Maar, er verschijnen wel steeds wat foto’s op de website van het koninklijk huis.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Goede outfit van Maxima. Zo zien we haar niet vaak. En de schoenen zijn eigenlijk heel degelijk, maar mooi!
En hoewel ik ook niet houd van deze kleur kostuum voor WA, lijkt deze wat vlotter of komt dat door het meer sprekender overhemd?
Mooie paarse broek van Amalia.
Het duizelt mij inmiddels. Ik begrijp dat een knip in de eilanden niet verkoopbaar was en overal een dagdeel ook niet…maar dit is fors voor hen.

Komt denk ik door de mooie snit van de broek. De kleur is niet top bij zijn teint nee.

Ja dat herken ik! Ik heb net het programma gelezen za/zo even vrij en dan hurry-up weer verder. We kunnen nog even verder met genieten 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Zou de koning een nieuw pak dragen? Hoezo? Deze pantalon heeft nml een mooie strakke pijp. Dit staat veel mooier, dan de wat wijdere pijp. Ben alleen niet zo dol op deze kleur.
De look van Máxima helemaal top, mooi afgestyled met de sieraden (is t een parelketting?)
Amalia draagt ook een leuke outfit en de sneakers passen hier goed bij. Lekker makkelijk voor op de boot. Gave oorbellen, de kwallekes passen bij een boottocht op zee 😉

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Is het een donkerpaarse of een donkerblauwe broek? Het staat Amalia zeer goed zo (persoonlijk vind ik dit mooier dan een witte pantalon) en aan de betekenis van de oorbellen heb ik helemaal niets toe te voegen. 🧡

Geweldige oorbellen van Amalia!!! De kleuren van blouse en pantalon zijn mooi maar ik ben niet zo wild van het model blouse. Maxima is leuk in deze outfit: love the shoes!!

Vind ik ook, de kleuren zijn heel mooi en leuk op elkaar afgestemd, maar ik zou dezelfde stof gebruikt hebben, alleen in een iets langere hemdblouse, wat ingenomen in de taille, zodat die mooi uitkomt en een pluspunt wordt, en onder de taille de stof terug wat laten “uitwaaieren”. Nu is de blouse wat te wijd en te kort en komt zo wat plomp over.

Ik snap het niet helemaal, de beide dames casual en de koning in pak met das. Aan het begin van de reis Máxima prachtig gestyled en ook met hoed en de koning gewoon in hemd. Vind het niet altijd op elkaar afgestemd.

Ja, vind ik ook. Soms is het niet zo goed afgestemd of die indruk krijg je toch.

Juist leuk te zien dat de koning eens een keer niet in pak hoeft. Wellicht dat de dames zich nog omkleden voor de ontvangst in Willemstad en hij zich er alvast op voorbereid heeft. Mooi pak trouwens en je ziet dat de Antilliaanse heren ook meestal niet in pak zijn.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Leuk deze meer uitgesproken kleuren bij Amalia

Ja prachtig Amalia in deze kleuren. Ik begrijp alleen niet de tasjes die ze altijd bij zich draagt, het lijkt mij zo ongemakkelijk dragen. Waarom geen leuke crossbag dan heeft ze haar handen vrij. Maxima ziet er ook heel mooi uit.

Die tasjes heb ik ook niets mee. Lijkt op” weet niet wat ik met mijn handen moet doen” gewoon een leuk schoudertasje!

Amalia wat ben je mooi met dat opgestoken haar. En wat een toffe oorbellen! Heel leuk die keuze voor casual. Ik ben fan van de outfit van Máxima, dol op deze kleuren! Staat haar heel goed en mooi weer zo’n paardenstaart.

Ik vind het kleur pak van WA mooi staan, past in deze omgeving. Amalia: prachtig kapsel en oorbellen, leuke casual outfit, Maxima ook.

Leuk opgestoken haar bij Amalia. Zwarte broek ziet er ook netjes uit. De blouse oogt wat wijd.

Ik vind het ook leuk om de vrij uitgesproken stijl van Van Huffelen te zien trouwens!

Wauw Amalia! Prachtig. Overigens Máxima ook. Benieuwd naar meer foto’s😊

Ik ben nog steeds enthousiast, wat een gave schoenen van Máxima.

Gave oorbellen en heel mooi kapsel bij Amalia. Prachtige verschijning zo! En weer zo’n leuk tasje!

Jaa helemaal mooi.

Eigenlijk zijn Máxima en Amalia niet te vergelijken, maar deze keer wint Amalia het.
Erg mooi set.
Hoewel ik niet van broeken houd, vind ik een donkere broek wel mooier dan die witte.

Leuke outfit voor Amalia. Hoera, korte mouwen! Gave oorhangers en een mooi kapsel. Ik ben blij ;).

Geweldig wat een fijne reis en fijne keuzes voor vandaag.
Dacht nog, wat zullen ze een lol hebben met elkaar als ze op de hotelkamer komen en onze berichten lezen. Haha gierend over wat we er allemaal van vinden en hoe we op elkaar reageren. Op naar weer een zonnige dag terwijl wij in grijs en grauw Holland zitten haha

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Ik denk niet dat ze tijdens hun drukke bezigheden deze berichtjes gaan zitten lezen. Hebben wel wat anders te doen

But a girl can dream right ;))