Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 03 nov 41 reacties

Ook Eloïse is besmet met het schrijversvirus

Net als haar moeder prinses Laurentien, zet ook Eloïse zich graag in voor duurzaamheid en doet ze dit ook door middel van het schrijven van een boek.

Vandaag presenteerde gravin Eloïse haar boek ‘Kleren genoeg’. Ze schreef het kinderboek – een prentenboek – voor de serie ‘Onze Wereld’. Eloïse schreef haar boek over duurzame mode, specifiek over fast fashion. De gravin las voor uit haar boek in de klas van juf Maartje, op de Gooise Daltonschool in Hilversum. Samen met illustrator Noelle Smit ging Eloïse een samenwerking aan met de ‘Schone Kleren Campagne’.

Foto ©PPE/Nieboer

Wat is fast fashion? Het gaat hierbij om goedkope kleding, die van mindere kwaliteit is. Ook gaat het er hierbij om dat de kleding wordt geproduceerd in ontwikkelingslanden. De kleding wordt over het algemeen niet lang gedragen en is dus kort gezegd, niet duurzaam.

Foto ©PPE/Nieboer

Het leuke is dat Eloïse eerlijk vertelt dat ze hulp kreeg van haar moeder. Samen hebben ze nagedacht over bijvoorbeeld de titel van het boek.

Foto ©PPE/Nieboer

Overigens werd er nog een kinderboek gepresenteerd. Dit boek werd geschreven door Giel de Winter. Het boek ‘Sem’ gaat over echte aandacht voor kinderen en hun veiligheidsgevoel, zodat kinderen zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Voor Eloïse is het overigens niet het eerste boek wat ze schreef. Eerder schreef ze al het boek ‘Doing by Learning’. Het boek kwam ruim 2 jaar geleden uit.

Foto ©PPE/Nieboer

Rest mij nog de vraag: waar zou Eloïses kleding vandaan komen? Is het dure merkkleding, is het fast fashion of draagt ze hier tweedehands kleding? Update: haar kleding is tweedehands, zoals ik stiekem al verwachtte.

Haar oorbellen komen van Stylish Roos en zijn gemaakt van roestvrij staal met een goudkleurig laagje er over heen.

Tip

Lijkt het je leuk om dit boek te lezen? Het is gratis verkrijgbaar bij een zekere drogisterij (zie foto 2), mits je een paar actie artikelen koopt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik houd van deze royal. Ze lijkt mij een no nonsense girl die haar ideeën goed uitwerkt en goed op de markt weet te brengen. En….laat haar lekker dragen waar ze zich happy invoelt.

Misschien een cadeau idee om aan haar tante Max te geven?😉

Ze deed het goed, en ze heeft lef.
Haar oma’s kunnen trots zijn!

De tweedehands kleding die Eloise aan heeft vind ik niet mooi. Er is zoveel mooiere tweedehands kleding te vinden. Ik koop ook tweedehands en daar zitten echt mooie stukken tussen.
De kleding vind ik Eloise flets maken.

Ja maar dat is gewoon smaak, hetzelfde als bij nieuwe kleding 😄

Ik vraag me oprecht af, wat prinses Beatrix van de handel en wandel van deze kleindochter vindt.

Ik ben benieuwd hoe het over een jaar is met haar grote plannen.
Het lijkt allemaal mooi en fantastisch maar ze lijkt me wel een meisje dat heel veel wil.. ..

Over de tekst in dit blog:
”Is het dure merkkleding of is het tweedehands?”

Nou, het kan beiden tegelijk zijn, ik heb een keer 2 jurken van Karl Lagerfeld gekocht in een tweedehands winkel, en nee dat was geen tweedehands in Laren of Blaricum ofzo 😉

Wat een mazzel!

ja dat was superbijzonder, wist niet wat ik zag 😃

Ik had het ook een keer bij een kringloop, een mooie groene zijden blouse van YSL voor 8 euro! Gekocht natuurlijk, hij paste me ook nog eens prima.

Ja dat is apart als je zoiets dan vindt he? 😃 Voor jou dus ook een gelukkie.
Het staat me eigenlijk bij dat die jurken behoorlijk duur waren, als ik het me goed herinner 🤔 in de guldentijd nog, 40 gulden per stuk, dácht ik hoor, maar ze waren nieuw en bijzonder van model en kwaliteit van de stof, een beetje dikkere geweven stof, dat ik het gedaan heb. Ze waren een beetje een soort van jas-jurk model met een Á-lijn rok en maakte me een beetje langer door dat model, wat heel goed uitkwam.

Ze waren maat 36 wat ik toen had, aardig wat jaren plezier van gehad maar helaas werd mijn maat toen blijvend groter 😄
Eéntje weggegeven aan iemand met nog steeds maat 36 en eentje weer naar de kringloop gebracht, dat kon ik doen omdat ik er zo voorzichtig mee was geweest dat ze er nóg als nieuw uitzagen.

Soms ben ik een beetje Eloise moe, maar ik zie elke keer vooral een jong, enthousiast meisje en dat is vaak toch vooral aanstekelijk. Ze ziet er vaak leuk uit, naar weet niet of deze outfit nu een uithangbord is voor tweedehandsmode. Voor mij in ieder geval niet, maar ben ook ouder dan Eloise en jonge meiden zie je veel in dit soort outfits, dus hopelijk inspireert het hen wel:) Over het boek wil ik zeggen dat ik het goed vind dat ze dit aan de kaak stelt. Natuurlijk kun je nog veel meer doen, maar heel veel mensen beseffen niet dat de mode industrie de twee-na-vervuilendste industrie ter wereld is. Als we allemaal een beetje ons best doen, maakt dat al een wereld van verschil: https://www.businessinsider.nl/kleding-industrie-milieu-impact-c02/

Ik kan me wel vinden in de ‘het zal wel’ reactie van enkelen hier. Ik heb het idee dat Eloise vooral haar positie uitbuit door steeds zichzelf weer op de voorgrond te plaatsen met in mijn ogen vooral losse flodders.

Eens, maar moet wel lachen om het woord bevlieging. Want op het gebied van vliegen maakt ze haar modeverhaal twee beetjes ongeloofwaardig. Als ze nu 5 x per jaar minder vliegt, kan ze kleding kopen wat ze maar wil.

Aan de bezoekersaantallen zie ik dat Eloise wel geliefd is. Of misschien beter gezegd: er is vraag naar haar. In de top tien met meest bezochte blogs ooit op MKM, is haar naam een vaste waarde. Dus voor deze mensen is deze blog, de rest mag hem gerust overslaan. Je krijgt op zaterdag geen toets over de blogs van de afgelopen week. Lijkt me trouwens wel leuk, een maandquiz om je kennis te testen.

De Oranjes maken inderdaad flink wat vlieguren, ook privé. Dus terechte opmerking.
Eloise weet wel de aandacht op zaken te vestigen, en ik heb de indruk dat het ook gemeend is.

Dat is precies wat het influencer-zijn inhoudt 😉

Daar heb ik dan ook weinig mee op…

Vroeger zei ik dat ook, heel stellig. Inmiddels volg ik meerdere influencers en koop ik ook echt weleens iets wat ze aanraden. Demamma van bijvoorbeeld, voor tips rondom het huishouden. Door haar ben ik online boodschappen gaan bestellen bij AH. Door Michelle Bollen (die van de driehoeksrelatie) heb ik een handstomer op m’n lijstje staan. Ach ja, soms is mijn ruggengraat van beton, soms van kauwgom.

Geweldige reactie Josine 🫧 Btw, wie is Michelle Bollen of ervaar ik nu een generatiekloof? 😄

Elke keer weer een verrassing waar en met wat Eloïse opduikt.
Een veelzijdig iemand.
Leuk dat ze regelmatig aangeeft ergens overleg met haar moeder over te hebben.
De kleuren van haar kleding zijn mooi afgestemd op de omslag van beide boeken op de foto.
Leuke oorbellen!
En haar outfit kan ik verder niets bijzonders bij bedenken.

Leuk hoor dat Eloise haar steentje probeert bij te dragen aan deze “weggooi maatschappij”.
Als blogger heeft ze veel volgers en kan zo deze problemen meer onder de aandacht krijgen bij jongeren👍

Ben eigenlijk helemaal niet benieuwd waar ze haar kleren vandaan heeft.
Want ik kom denk ik van een andere planeet, maar van zulke kleren snap ik helemaal niks.

Los van het onderwerp en de inhoud wat mij professioneel zeker meer dan raakt, haak ik enorm af bij de “dé TIP” cq een dergelijke reclame campagne in deze blog 🤮

Nou ja zeg, wat ben je onvriendelijk bezig! Als je het allemaal zo goed weet, waarom begin je dan niet zelf een website en hou je hier op met ons constant becommentariëren?

📚 Wat boeken, taal en kinderen betreft weet ik zeker het e.e.a. ofwel dat is mijn vakgebied. Sorry dat ik in deze reactie onvriendelijk overkom – “die ene” emoji was inderdaad niet nodig geweest – maar de opmerking “constant becommentariëren’ begrijp ik niet goed, roept een persoonlijk blog dat ook niet per definitie op? Lees maar eens goed iedere dag 😉

Moet dat nou PK020? Zelfs kotsende emoji’s erbij, het wordt er niet leuker op zo.

🌹 Sorry @Roos, soms moeten “dingen” om iets kenbaar cq wereldwijd te maken… Ben het dus deels met je eens 🤷🏼‍♂️

Spreuken 17:27
Iemand die zijn verstand goed gebruikt, houdt zijn tong in bedwang, hij is bedachtzaam en scherpzinnig.

Ik heb verder weinig met de Bijbel, maar er staan soms heel wijze dingen in.

Zeker staan er wijze dingen in de bijbel, deze ken ik niet. Dank voor je reactie, ik ga Spreuken 17:27 lezen.

⁉️ Voor mij is het delen vanuit deze
( m.i. witte ) context ‘Gooise Daltonschool Hilversum’ een bepalende keuze en vraag in Petra’s blog; ‘Waar zou Eloise’s kleding vandaan komen?’
Erg benieuwd wanneer deze vraag gesteld wordt vanuit de context Rotterdam Zuid o.i.d. … ❓

Rotterdam-Zuid meldt zich 😀
Ik ben zeker benieuwd waar de kleren vandaan komen. Dit is een modeblog, en omdat ik geïnteresseerd ben in mode, kom ik hier langs. Overigens vind ik dit een bepaald niet fraaie outfit. Het oogt verschrikkelijk gedateerd. Zo’n 20-25 jaar geleden droegen we van die shirts met andere mouwen dan het lijfje.
In Eloises kledingstijl zie ik een zekere eigenzinnigheid. Die heeft haar moeder ook wel. Maar tegelijk vermoed ik bij Eloise wel een gooische vorm van duurzaamheid: een tikje belerend over biologisch en groen en vintage, en tegelijkertijd wel vaak verre vakanties enz. Maar dit vul ik grotendeels zelf in, dus ik kan het helemaal fout hebben, zodat Eloise toch fietsvakanties in Nederland en België doet.

🌱 @zita 👍🏼

Ps. De reclame van Josine ervaar ik niet als storend.
Dat is toch juist leuk voor degene die geïnteresseerd zijn.

Nou zeg, wat heftig zo op de vrijdagavond!😂

Maar eerlijk gezegd, ik zag al eens dat ze een kinderboek zou gaan schrijven. Toen dacht ik: o natuurlijk; dat zal wel.
Later kwam ik erachter dat t inderdaad gratis te verkrijgen is. Toen dacht: Hmm zo suf, word er een beetje moe van.

📚 Volgens mij worden wij allebei blij van kinder/boeken , althans dat vul ik nu positief in! Voor de rest volg ik us reactie…. 🤫

👏🏼

Leuke vlotte meid. De oorbellen zijn heel mooi.